FACEBOOK

Berlinben a csapat

Berlinben a csapat
hozzászólás, 2018.09.10.

Megérkezett és este a Világkupa berlini versenyuszodájában edzett a magyar válogatott. Märcz Tamást kérdeztük a napról.


A berlini tornán szereplő magyar csapat:

Kardos Gergely, Vogel Soma - kapusok
Bátori Bence, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pásztor Mátyás, Pohl Zoltán, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.

UTAZÁS ELŐTTI VLV-INTERJÚ MÄRCZ TAMÁSSAL


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek Berlinből:

- Minden a terv szerint történt. Reggel 7.30-kor találkoztunk a repülőtéren, 11 köröl szálltunk le Berlinben és délben már a szállodában voltunk. Délután pihentek a fiúk, majd a versenymedencében edzettünk, közös pályán az ausztrálokkal. Klasszikus átmozgató edzés volt egy órában, majd a vacsora következett.

Minden részvevő ugyanabban a hotelben lakik, a szálloda és az uszoda között gyalogosan mozognak a csapatok, hiszen nagyon kicsi a távolság, öt-tíz perces sétát igényel csak.

Jók a körülmények, jó a szálloda és hál' Istennek, mindenki egészséges.


A torna technikai értekezletét már hétfőn megtartották, s ezen kevés szó esett a várható bírói szemléletről és a módosított szabályokról. Megtudhatták viszont a részvevők, hogy módosult némileg a jövő évi kvangdzsui vb kvalifikációs rendje. Eredetileg az volt "a mondás", hogy a kedden kezdődő berlini torna első négy helyezettje úgy nyer vb-indulási jogot, hogy ha közéjük "befurakszik" olyan ország (mondjuk, például Magyarország), amely már vb-részvevő, akkor a sorrendben következő, ötödik helyezett lép be a kvalifikációt szerző csapatok közé. Most kiderült, hogy nem így lesz, hanem a Berlinben esetleg "felszabaduló" helyre kontinensviadalról éppen nem továbbjutott válogatott lép előre. Ez lehet ázsiai, óceániai, de akár európai is.

A torna első napjának programja:

15:45 - Szerbia-Dél-Afrika
17:15 - Horvátország-USA
19:00 - Ausztrália-Japán
20:30 - Németország-Magyarország - M4 online (M4 felvételről), vlv (szöveges élő)

A VILÁGLIGA-TORNA TELJES MENETRENDJE ÉS A SZABÁLYOK