FACEBOOK

Angyal Dániel: ,,BL-t lassan könnyebb nyerni, mint magyar bajnokságot...,,

Angyal Dániel: ,,BL-t lassan könnyebb nyerni, mint magyar bajnokságot...,,
hozzászólás, 2018.06.13.

Válogatott kerettag védővel bővül a Szolnok játékosállománya. Angyal Dániel négyéves egri szereplés után vált klubot. A vlv a részletekről kérdezte.


ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Egy évre szóló szerződést írtam alá. Amikor tárgyaltunk, ismert volt már, hogy kik távoznak a szolnoki csapatból, úgy gondolom, azért kerültem szóba, mert több távozó játékos posztján is használható vagyok.

- Hogy érzed, jót tesz neked a váltás, az új közeg, az új társakkal való munka?

- Mindig utólag derül ki, hogy jó döntést hozott-e az ember, de én nagyon pozitívan állok a változáshoz és várom már a közös munkát. Nagyon bízom abban, hogy friss lendületet kapok, a változás mindig új energiákat szabadít fel az emberben.

Sajnálom, hogy elhagyom Egert, szerettem a várost és a csapatot, amikor elbúcsúztunk egymástól, különösen jól lehetett érzékelni, hogy tényleg remek közösség voltunk. Ugyanakkor várom már nagyon az újdonság varázsát, tehát mondhatom, hogy kettős érzések vannak bennem.



- Fel kell tennem "azt a bizonyos" kérdést: a szerződésed aláírása óta nem elhanyagolható változás történt a Szolnoknál, más lesz az edző, mint akivel megállapodtál, s együtt dolgoztál volna. Hogy érint téged ez a változás?

- Én ettől sem jobb, sem rosszabb játékos nem lettem, ilyen szempontból nincs rám hatással. Sajnálom azt a részét, hogy jövőre nem tudok Sanyival (Cseh Sándorral - a szerk.) együtt dolgozni, mert a szakmai hozzáértése tényleg egyedülálló Magyarországon. Sokat tudtam volna tőle tanulni (talán egyszer még leszek a játékosa), de remélem, hogy Zsilével is gyümölcsöző lesz számomra a közös munka. Amit ő játékosként letett az asztalra és amilyen emberi tulajdonságai vannak - nem véletlen, hogy őt bízták meg ezzel a feladattal. Szóval itt is kettősek az érzéseim, egyfelől sajnálom, hogy ez a helyzet alakult ki, másrészt egy fiatal edzővel mindig élmény dolgozni, további energiák szabadulnak fel ilyenkor. 

- Nagyjából mire taksálod az új csapatodat immár a személyi mozgások ismeretében? Mire vihetitek a következő szezonban?

- Ez attól is függ, hogy a többi csapat kerete végül hogy alakul. Ugye, a Fradi tovább erősített, hallani lehet az OSC igazolásairól is, azok várhatóan tovább növelik a budapesti klub esélyeit, jó kis bajnokság lesz, tényleg lassan ott tartunk, hogy Bajnokok Ligáját könnyebb lesz nyerni, mint magyar bajnokságot. Én azért elvárom azt, hogy minden tornán ott legyünk a végjátékban, azt gondolom, hogy a döntőbe jutás, de legalábbis az érmes helyezés reális elvárás a Szolnok játékosállományát tekintve.

- És a BL-ben? Final eight?

- Legalább. De inkább final four...

- Van-e bármi, amit még mondanál?

- Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik az Egerben töltött négy évem során segítettek engem. Úgy gondolom, játékban és emberileg is sokat értem ez alatt az időszak alatt, hálával tartozom azoknak az embereknek akik egyengették az utamat.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok Szolnokon!

Címkék:
Angyal Dániel