FACEBOOK

Trónfosztás - Bajnok lett a Ferencváros!

Trónfosztás - Bajnok lett a Ferencváros!
hozzászólás, 2018.05.26.

A Fradi nagy csatában megnyerte a bajnoki döntő ötödik meccsét és ezzel 18 év után nyert ismét bajnoki címet. Helyszíni tudósításunk folyamatosan bővül videókkal, nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.


BAJNOKI DÖNTŐ

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA

A MÁSODIK MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA

A HARMADIK MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA

A NEGYEDIK MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA

5. mérkőzés

Május 26., szombat


FTC-Szolnok 8:7 (3:4, 3:2, 1:0, 1:1)
G.: Varga Dániel 3, Madaras 2, Jaksics, S. Mitrovics, Vámos, ill. Prlainovics 2, Zalánki, Milos Csuk, Alekszics, Younger, Bátori

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a Fradi-stábnak, Katona Norbertnek.

1:0 - Jaksics gólja

1:1 - Prlainovics első gólja, ötméteres

2:1 - Varga Dániel első gólja

2:2 - Zalánki gólja

3:2 - Stefan Mitrovics gólja

3:3 - Milos Csuk gólja

3:4 - Alekszics gólja

Nagy Viktor ötméterest véd

3:5 - Younger gólja

4:5 - Madaras első gólja

4:6 - Bátori gólja

5:6 - Vámos ötméteresgólja

6:6 - Varga Dániel második gólja

7:6 - Varga Dániel harmadik gólja

8:6 - Madaras második gólja

8:7 - Prlainovics második gólja


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:



Varga Zsolt a vlv-nek


-Szervusz Zsolt! Szívből gratulálok, ez nagyon nagy munka volt. Hullámzó hangulatok, hullámzó színvonal, hullámzó kedélyállapot. Mit érzel most?

- Ebben a pillanatban nagy örömöt! Talán egy kicsit el is fáradtam azt is mondhatnám, azért nagyon hosszú volt tényleg ez a sorozat. Azért azt is látni kell, hogy ez nekem is az első bajnoki döntős sorozat volt edzőként. Ráadásul egy ilyen öt mérkőzéses sorozatból álló történet, még játékosként se játszottam ennyire hosszút. Ez azért az embert elfráasztja és ugye, földre is kerültünk, abból is föl kellett jönnünk, föl kellett állnunk. Egy hosszú folyamat volt, visszatekintve úgy érzem, nagyon jól reagált a csapat minden pillanatban.

- Ez a mai meccs hogy volt, hogy élted meg? Milyen fordulatok voltak?

- Nagyon érdekes, hogy ez volt a legnyugodtabb meccsem ebben a sorozatban.Tudom, hogy ez abszurdul hangzik, de mégis. Valahogy, nem azért, mert azt éreztem, hogy ez most biztos hogy meglesz, hanem egész egyszerűen, csak volt bennem egy olyan, másféle érzés. Nyilván ez a sorozattól is függ, hogy nekem is az első volt, ebbe valahogy így egy picit bele kell állni, meg kell tanulni ezt is, hogy hogy működik. És azt gondolom, hogy talán a csapatnak is, bárhogy is nézzük, ez volt az egyik leginkább olyan meccse, ahol tényleg játszottunk, végig küzdöttük és nem voltunk görcsösek.

- Mi lesz jövőre?

- Meglátjuk. :)

- Meglátjuk? Azt biztos, hogy meglátjuk. Mégis, mire tartod képesnek a csapatot? Még jobban össze fogtok érni...

- Ez biztos, igen. Minden belefektetett munkát, ami benne van, én azt gondolom, hogy visszük tovább. Nagyon jó alapokkal rendelkezik most már, én azt gondolom, ez a Ferencváros, ezt kell továbbvinni és bízom benne, hogy jövőre is tudunk majd úgy beszélgetni, hogy milyen volt egy jó szezonzáró. :-)

- Szívből gratulálok mg egyszer és jó pihenést kívánok.

- Köszönöm szépen. Hajrá Fradi!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) az M4 Sportnak:

"Természetesen gratulálok a Ferencvárosnak! Nagyon sokat tettünk azért, hogy győzzünk, de alapvetően itt három hibát követtünk el. Három ki nem kényszerített hiba, eladott labda megpecsételte a sorsunkat. Azok az emberek, akik eladták ezt a három labdát, rengeteget tettek egész évben, az elmúlt etekben, meg van, aki már öt-hat éve a Szolnokban játszik, tehát nyilván nem haragszom rájuk. Furcsa ez, mert úgy tudom, pont holnap lesz két éve, hogy 2016 májusa óta minden nemzetközi, hazai sorozatot, kupát megnyertünk... Tudtuk, hogy egyszer vége lesz és azt is tudtuk, hogy nagyon rossz érzés lesz...

A fáradtságot mindenki elfelejti estére, igazából egyetlen gól kellett volna, hogy legyen sanszunk, hogy bajnokok legyünk, amit meg nem felejt el soha senki. Úgyhogy teljesen mellékes, hogy fáradtak voltunk-e vagy nem. 

- Büszkeség vagy csalódottság?

Nyilván nagyon csalódott vagyok, mert szerettünk volna nyerni - a büszkeség pedig állandó."



Kis Gábor a vlv-nek

- Szia Kicsi! A sírból hoztátok vissza ezt a bajnoki döntőt, de végül nem sikerült megnyerni. Min múlott?

- Igazság szerint elsősorban szeretnék gratulálni a Fradinak, mert egy nagyon jó Szolnokot vertek most el. Egy nagyon jó, de nagyon fáradt Szolnokot. Én úgy gondolom, hogy egy bajnoki döntőn ilyen, amilyet most láthattak a nézők, és amilyet most átéltünk, az utolsó meccs utolsó két percében is kérdéses, hogy ki fogja nyerni...

Az az igazság, hogy elfáradtunk az utolsó két negyedre, ott jött ki az, hogy az előélete a két csapatnak milyen volt, és úgy gondolom, hogy ott ki tudta használni a fizikális előnyét a Fradi, mi már alig bírtunk mozogni, de akartunk piszkosul és ezért le a kalappal. Az volt a célunk, hogy azt játsszuk, amit tudunk, és ha ezt a csapatot megveri a Fradi, akkor gratuláljunk neki. Megverték azt a csapatot, amit elvártunk magunktól, tekjesítettük, sajnos a fáradtság közrejátszott, de nagyon büszkék lehetünk így is magunkra, mert nem adtunk semmit könnyen.

- Mi lesz veletek Genovában? Mikor kezditek a felkészülést?

- Most még ezzel nem tudok foglalkozni, ne haragudj, remélem, hogy nem holnap!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Szirányi Balázs a vlv-nek

- Balázs, gratulálok. 18 év után lettél te is és a Ferencváros is újra magyar bajnok. Milyen érzések vannak most benned?

- Igazából elkerülhetetlen ez a nosztalgiaérzés, mert azért 18 év nagyon sok idő, nagyon hasonlóan hasonló dolgokat éltem át, de más oldalról, akkor még nem voltam szerves tagja a csapatnak. Nagyon örülök, hogy ezt el tudtuk érni és ennyi emberrel megtudtuk osztani és nagyon jó, hogy ilyen sok embernek tudtunk örömet szerezni.

Hatalmas csata volt.  Annyira nem figyeltem az utóbbi időben, hogy pontos statisztikát tudjak mondani, nem tudom, hányszor volt ilyen, hogy ötmeccses lett a döntő. Azért nagyon kiélezett küzdelem volt. A Szolnoknak egyébként szeretnék gratulálni, mert szerintem nagyon-nagyon kemény helyről álltak fel. Erről nem szokás beszélni, de szerintem Európa talán legkeményebben terhelt csapata most. Nyilván ez is benne volt, de nem von le a sikerük értékéből szerintem. Nagyon boldogok vagyunk!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Manhercz Krisztián a vlv-nek

- Manó, gratulálok az első magyar bajnoki címedhez! Mit érzel most?

- Örömöt, ugye elsősorban. Azt gondolom, hogy végtelenül kiegyenlített döntő volt ez az egész. Kettőt a Fradi nyert, viszonylag simán, utána kettőt a Szolnok nyert viszonylag simán. És tényleg egy mindent eldöntő döntő kerekedett ebből a végére. Végig egy gól volt a két csapat között, a végén sikerült kettővel ellépnünk, amire ugyan zárkózott a Szolnok, de ma is voltak kiváló egyéni teljesítményeink és azt gondolom, ezek döntötték el a bajnoki cím sorsát.

- Mit gondolsz mi volt annak az oka, hogy az első három meccs viszonylag sima volt, az utolsó kettő pedig nagyon szoros?

- Ugye, a Szolnok sorozatterhelésből jött az ellenünk következő meccsekbe. Mi meg két és fél hetet pihentünk. Tehát azért ez sokat nyomott a latba. Azt gondolom, hogy a második meccs után kicsit elhittük, hogy öttel is nyertünk, meg itthon három-néggyel nyertünk, hogy a bajnoki címet azt majd csak úgy odaadják nekünk. Egy nyolcgólos vereség mutatta, hogy nem így lesz és ott eljött egy kis hullámvölgy a csapatnál, de ezután a szolnoki meccsen, azt gondolom, mindegyik csapattag úgy ugrott a vízbe, hogy maximális tűzön égtünk, ezt még behúzta a Szolnok. Majd ezen a mérkőzésen hajszálnyi dolgok döntöttek, szerencsére a mi javunkra.

- 2:2 után volt bennetek félsz, hogy esetleg ezt elveszíthetitek?

- Egy három nyert meccsig tartó döntőről beszélünk. Az lett nyilvánvaló, hogy a negyedik meccs után, hogy most már nem hibázhatunk. Ugye 2:0-ig úgy voltunk, hogy ha hibázunk, sincsen világvége, mert a bajnoki cím még meglehet, viszont a mai meccs már egyértelművé tette, persze a Szolnok játékán is látszott, hogy most nyerni kell. 

- Köszönöm szépen és gratulálok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Vámos Márton a vlv-nek

- Na, hát szevasz, Marci, gratulálok!

- Szevasz!

- Ez egy bajnoki cím lett! Nagyon szoros, nagyon kiélezett..., foglald össze, légy szíves!

- Jót tett nekünk a két hét meccstelenség. Fizikailag az első két meccsen nagyon keményen fel tudtuk őrölni őket, majd a harmadik mérkőzésre elapadt ez és éppen egy héttel ezelőtt itt a Komjádiban gyakorlatilag felmosták velünk a Komjádi köveit. Majd lementünk Szolnokra, ahol ugyanazt folytattuk két negyedig, utána viszont felébredtünk. Nem véletlenül három nyert meccsig tart a bajnoki cím eldöntése, mert ugye, egymásután két meccsen még lehet jól játszani, és nyerni, de ahhoz, hogy háromszor meg tudj verni valakit, nagyon jó csapatnak kell lenni és nagyon azt kell tudni játszani, amit megbeszélünk előre. Az utolsó meccsre megint helyrebillent ez, ha vezettek is 4:6-ra, annyira biztosak voltunk, én is annyira biztos voltam abban, hogy mi fogunk nyerni, hogy ez felénk billentette a mérleg nyelvét. 

- Ez a mai meccs mikor dőlt el?

- Azért kapaszkodtak sokáig és ők is mozgósították az utolsó erőiket. De amikor..., nem mondom, hogy megnyugodtam, de amikor Madi belőtte azt a pöri-ejtéses-kapufás ziccert, akkor azért egy nagyobb kő leesett a szívemről, bár utána rögtön lőttek egy gólt és még volt másfél perc hátra...

- ... de az már a végeredmény lett...

- ...igen. Mert már annyira akartuk a győzelmet. Azért az, hogy el akarod venni mástól a bajnokságot, vagyis a cínvédés lehetőségét, ez mindig egy kicsivel több pluszt tud adni annak, aki el akarja venni. 

- Marci, szívből gratulálok meked és arra a néhány napra jó pihenést kívánok!

- Köszönöm. Hát, lesz tíz nap elvileg..., majd megkérdezem Tomit (Märcz Tamás szövetségi kapitányt - a szerk.)



Sedlmayer Tamás a vlv-nek

- Gratulálok Szédült! Kérlek szépen, mondj három mondatot erről a meccsről!

Nagyon-nagy küzdelem volt, az elején nekünk ment jobban, mármint az első két meccsen nekünk ment jobban, a következő két meccsen a Szolnoknak. Végül mi jöttünk ki jobban, én ennek nagyon örülök. Sikerült az első bajnoki címemet behúznom, és végtelenül boldog vagyok.

- Sok ilyen örömöt kívánok még!

- Nagyon szépen köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Dénes a vlv-nek

- Szervusz Dumi! Köszöntelek az újabb bajnoki címed alkalmából! Mi volt veled? A derekad volt sérült?

- Hát igen, de ne is erről beszéljünk. Egyébként érdekes tapasztalás volt, mert most bele kellett néznem a harmadik meccs kezdetével egy olyanba, hogy nem tudtam edzeni egy hétig, úgyhogy nekem megvolt a saját magam harca, ez talán még értékesebbé teszi nekem, de egy ötmeccses döntőt bárhogy, bármilyen körülmények között jó megnyerni. Nagyon jó partner volt a Szolnok, nagyon hullámzó volt a döntő, volt egy hatnegyedes rövidzárlatunk, ami kellett ahhoz, hogy az utolsó hat sikert hozzon nekünk.

- Ez így sokkal nagyobb öröm, mintha a harmadik meccset behúztátok volna - kicsit nélküled?

- Ezt nem tudom megmondani, mert nem így történt, de nagy élmény volt. Nagy élmény volt azért is, mert színvonalas vízilabda volt végig, még akkor is ezt mondom, ha betliztünk a harmadik meccsen, és kaptunk olcsó, meg ilyen meg olyan gólokat. De azt látni kell, hogy ez a két csapat közel egy szinten van, és abban biztos voltam, hogy három meccset egyik sem tud megnyerni zsinórban. Így hát, amikor vége lett a negyediknek, és a Szolnok nyert, már örülhettem nagyon. :-)

Nyilván nem volt erről szó, de azért az érezhető, hogy nem tud dominálni tartósan egyik csapat a másik ellen. Nagyon tetszett ahogy váltakoztak, változott az intenzitás, a ritmus, még ha taktikailag nagyon nem is újult meg a két csapat ez alatt a húsz negyed alatt túlságosan. Kimaxoltunk bizonyos dolgokat, kimaxoltuk a saját képességeinket, és azt gondolom, hogy győzött a jobbik csapat, még ha volt is egy kis előnyünk abban a tekintetben, hogy jobb állapotban érkeztünk a döntőbe.

(Lejegyezte: Kerbi)



Madaras Norbert a vlv-nek


- Szervusz Norbi! Gratulálok az újabb bajnoki címedhez. Hányadik is?

- Ha az olaszt is belevesszük, akkor azt hiszem, hogy a tizedik. Tízedik, de abból hét olasz.

- És ha az olaszok számítási rendjét figyelembe vesszük, akkor több.

- Hát az még több, de hétben voltam ott. Meg háromban itthon.

- Ezt hova helyezed úgy a nehézségét tekintve? Borzasztó volt, öt meccs…

- Ez az egyik legnehezebb volt. Főleg, mert a Szolnokkal is, meg többször a Reccóval is volt, hogy a bajnoki döntőben 3:0 lett, és nagyon sima volt. Most jól indult, 2:0 volt nekünk, de utána a Szolnok meg tudott újulni, és elkapta a fonalat, mi meg egy picit elvesztettük, és benne volt utána már, hogy ez egy ötmeccses döntő lesz. Azt is gondoltam, hogy az ötödik meccs ilyen lesz, tehát egyik csapat sem fog dominálni, pici dolgokon fog múlni. Nagyon jó, hogy fel tudtunk állni. Egy kicsit a második negyedben megálltunk, ott el is mentek 5:3-ra, de aztán meg tudtunk újulni. Talán a nüanszok ma velünk voltak.

- Úgy nagyon megviselt téged ez az ötmeccses sorozat, nem nagyon lehetett hozzád szólni a meccsek között, ezt láttam. Hogy élted meg lelkileg? Nagy hullámzás volt?

- Nagy hullámzás volt, meg mi újak voltuk így együtt a bajnoki döntő műfajában. Azt nem mondom, hogy elhittük az első vagy a második meccs után, hogy bajnokok vagyunk, de egy picit leültünk és abból fel kellett állnunk, változtatnunk kellett. Tegnap a játékosokkal csak magunk is beszéltünk erről az öltözőben, konkrétan arról, hogy felejtsünk el mindent, 2:2 és egy meccs dönt. Azt gondolom, hogy ez össze is jött, szinte biztos voltam benne, hogy ez valami ilyesmi meccs lesz.

- Jó, hát még egy kérdésem van. (Nem az amire gondolsz, hanem egy egész másik.) Nemcsak a jó teljesítményed, hanem az a gól, amiről több játékos is mondta, hogy igazából akkor nyugodott meg, amikor azt a gólt lőtted, amivel kettővel vezettetek nem sokkal a vége előtt… és az a gól az milyen gól volt??? Hogy jött???

- Sehogy nem jött. Azt láttam, hogy jön egy lőtt passz, és valamit kellett vele csinálni. Félig volt kezemben a labda, és ezt mondtam, hogy a nüanszok… Talán velünk volt valaki odafönt. Az egy szerencsés gól volt, de hát a legjobb pillanatban valószínűleg.

- Gratulálok, és jó pihenést!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Kerbi)



Jansik Szilárd a vlv-nek

- Szervusz, Szilárd!

- Szervusz!

- Gratulálok neked - nem is csak az aranyéremhez, ehhez az egész évhez, amit ebben a szezonban te itt csináltál. Szerintem ez az egész eddigi pályafutásod legszebb éve, gondolom, de hát te hogy látod?

- Jól látod, én is így gondolom. Nagyon boldog vagyok! Először is: sikerült bekerülnöm a válogatottba, sikerült a Fradiban meghatározó játékosnak lennem, megnyertük az Eurokupát és most megnyertük a bajnokságot! És azt gondolom, hogy pozitív játékkal tudtam ehhez hozzájárulni, tényleg nagyon boldog vagyok.

- Na mesélj erről az ötmeccses döntőről! Voltak benned érzelmi hullámok?

- Hát hogyne, hogyne! Az első kettőt, azt gondolom, hogy viszonylag simán megnyertük és ott egy kicsit, nem tudom, megnyugodtunk, vagy nem is tudom, hogy mi volt a probléma, nagyon "ráizgultunk" erre a harmadik mérkőzésre, ami egy héttel ezelőtt, szombaton volt, ugyanígy telt ház előtt. Mind a magam részéről, mind a csapat részéről görcsös volt a játék, ez meg is mutatkozott abban, hogy igazából bucira vertek minket... :-) De nem adtuk fel. A negyedik mérkőzésen konkrétan folytatódott a harmadik mérkőzés, elmentek 5:0-ra, viszont onnantól, a negyedik mérkőzés második félidejétől nagyon beindultunk és az is volt a megbeszélésen, hogy ugyanazt a játékot folytassuk, mert ha ezt folytatjuk, akkor ők nem fogják bírni, mert fizikálisan jobb állapotban vagyunk, lehet, amiatt, hogy kevesebb mérkőzést játszottunk.

- Hát azért nem volt sima ez az ötödik meccs sem, felváltva vezettetek nagyon sokáig...

- Igen. Az első félidő sajnos nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna, viszont a második félidőben eszméletlen, hogy mit játszottunk, ha jól emlékszem, egy gólt kaptunk talán? Óriási védekezés volt, megjöttek a blokkok, megjöttek Soma védései, ez kellett! Nagyon büszke vagyok a csapatra, arra, hogy két elvesztett mérkőzés után ennyire felálltunk és hazai pályán, a sok szurkoló előtt sikerült győznünk. Nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek, bízom abban, hogy ez előrevisz minket és csak jobbak leszünk.

- Milyen lesz a nyarad?

- Egyelőre nem tudom. Bízom abban, hogy most lesz egy hét-tíz nap pihenő, mert itt az ötödik mérkőzés utolsó negyedében már nemigen tudtam felúszni, de a szívünk vitt előre - gondolom, ezt el lehet mondani a csapattársaimról is, hogy már nem bírták, meg a szolnokiakról is. Kemény meccs volt, azért volt bunyó is, meg nagyon komoly fizikai megterhelés, de bíztam benne, hogy a végén mi fogunk belőle jól kijönni.

Ha nem nyertünk volna, valószínűleg most nagyon szomorú lennék, hogy öt mérkőzést beleraktunk és... tényleg, már annyira fáradtak vagyunk..., megittam két korty pezsgőt és komolyan mondom, a fejembe szált kicsit... De hál' Istennek sikerült nyerni és nagyon boldog vagyok... és büszke vagyok a csapatra!

- Gratulálok még egyszer, jó pihenést!

- Köszönjük szépen!



Vogel Soma a vlv-nek

- Szervusz, Soma! Neked is gratulálok és most e szembe jutott, hogy az előbb mondtam Szilinek: biztos vagyok abban, hogy neki ez volt a legjobb éve az eddigi pályafutása során, és most rád nézek, azt hiszem, hogy körülbelül ugyanazt mondhatom és te is ugyanezt mondhatod...

- Igen, ebben igazad van, én is elgondolkodtam ezen pont most, a győzelem után. Nagyon sok dolog történt idén és még több dolog fog történni a jövőben - legalábbis remélem, nagyon sok szép dolog is.

Hosszú és fárasztó év volt, ez a döntő is nagyon fárasztó volt, ilyen mérkőzéssorozatban még nem is volt részem soha - hát azért így szép a vége...

- Volt neked mélypont is az ötös meccsorozatban?

- A harmadik meccset mondanám, és az nemcsak nekem, hanem az egész csapatnak mélypont volt. Ott kicsit a két könnyű győzelem, vagy nem könnyű, de nagyobb arányú győzelem után úgy gondoltuk, hogy talán a harmadik is könnyű lesz, könnyebben sikerüli fog, illetve, hogy meglesz. Akkor a csapatnak nem ment a játék.

Az egész nagyon kemény volt és élveztem minden percét.

- Nagyon fiatal vagy. Bajnoki cím, nemzetközikupa-győzelem. MI jön még, mire számítasz - akár ebben az évben, akár a pályafutásod során.

- Természetesen jó lenne a válogatott színeiben is nyerni valamit..., illetve ott lenni világversenyeken. Ez már most nyáron elérhető cél lehet. A klub színeiben, ugye, jövőre már a BL-ben indulunk, úgyhogy ez új porond lesz a számomra, szeretnék ott is minél fényesebb érmet elhozni, minél jobb eredményt elérni. 

- Hogy fogod ezt a mait megünnepelni?

- Most csapatostul, a Fradi-telepen lesz egy vacsora - többet nem árulhatok el... :-)

- Köszönöm szépen, jó ünneplést kívánok és jó pihenést!



Varga Dániel a vlv-nek


- Szervusz, Dani! Szívből gratulálok neked az újabb bajnoki címhez! Egy kicsit ez a te meccsed volt, nem így érzed?

- Szia Geyza! Köszönöm és köszönjük szépen a gratulációt a csapat nevében is természetesen, sőt, elsősorban. Jól éreztem magamat a vízben. Azért ilyenkor, amikor több gólt lő valaki, az nyilván látványosabb eredmény. Én azt gondolom, hogy a korábbi meccseken is kivettem a részemet, persze inkább a védekezésből, de hát, nem leszek ászent: a gól mindig nagyobb élmény egy játékosnak, plusz löket sikerélményben.

- Milyen év volt?

- Hát..., engedd meg, hogy most csak röviden, mert nyilván ahhoz nyugodtabb és letisztultabb gondolatok kellenek, hogy az egészet mélyebben értékeljem. Nézzük a tényeket: Eurokupát védtünk, és magyar bajnokságot nyertünk. Emellett tényleg eltörpül a Komjádiban ötméteresekkel elszenvedett vereség a Magyar Kupa döntőjében és a Szuperkupában.

Túl azon, hogy megynyertük ezt a magyar bajnoki címet, mindenképpen meg kell említeni, hogy ez persze önmagában is nagy dolog. De ha azt nézzük, hogy egy 18 éves sorozatot törtünk meg, hogy erre a Fradi-szimpatizánsok 18 éve vártak, akkor még nagyobb dolog. És talán azt is..., végülis miért ne jelentsem ki: úgy gondolom, hogy ezzel a mai győzelemmel a Fradi-korszak elindult és biztos vagyok abban, hogy a Fradi hosszú éveken keresztül meghatározó vízilabdacsapat lesz Magyarországon is és Európában is.

- Mikor gondoltad, hogy ezt a döntőt megnyerhetitek - és most nem az utolsó meccsre gondolok, hanem közben, amikor 2:0-ra vezettetek, gondoltad-e és amikor a negyedik mérkőzésen visszajöttetek egy kicsit a meccsbe, akkor gondoltad-e?

- Nagyon érdekes csoport- meg egyéni dinamikája volt ennek az ötmeccses döntőnek. A legrosszabbak akkor voltunk,a mikor 2:0-ra vezettünk, két győzelem után voltunk. Ez látszott is a játékon, óriási pofont kaptunk a szolnokiaktól. Úgy kezdted a kérdést, hogy mikor éreztem - inkábba arra válaszolok. Lent Szolnokon, a negyedik meccsen..., hát, nem esett jól a 0:5. de amikor feljöttünk, elkezdtünk feljönni, már az első gólnál, a második gólnál és a második félidőt teljes lelki nyugalomban, büszkeséggel játszottam. Nem tudtam, hogy nyerünk-e vagy nem, sőt, igazából nagyon nagy bravúr lett volna 0:5-ről nyerni. De én úgy másztam ki ott a medencéből, hogy végtelenül optimista voltam. Olyat nem merek kijelentenui, hogy tudtam, hogy nyerünk, mert a sportban nincsen "biztos", de nagyon azt éreztem, hogy ott a negyedik meccsen azzal, hogy 0:5-nél úgy folytattuk a meccset, ahogy - gólra jött a gól és küzdöttünk, ez olyan érzést adott nekem, hogy magabiztossá tett a mai mérkőzésre.

- Hogyan tovább, Dani? Egyrészt mit csinálsz nyáron? Másrészt: jön egy új szezon ősszel.

- Igen. Hát a jövőbeli dolgokkal kapcsolatban annyit tudok elmondani, hogy 8.30-kor találkozom a Népligetben a csapattársakkal, a Fradi-stábbal, a szeretteinkkel, megünnepeljük ezt a győzelmet és hát engedd meg nekem, hogy egy ilyen, 18 év utáni bajnoki címszerzést követően ne a jövőről beszéljek, hanem egy kicsit élvezzem a jelent. Ezt teszem most éppen.

- Ehhez gratulálok és további sok sikert kívánok!

- Nagyon szépen köszönöm a csapat nevében is.



SZLOBODAN NIKICS (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Először is gratulálok a bajnoki címedhez! Mi volt a kulcsa a mai mérkőzésnek?

-  Úgy gondolom, hogy mi érdemeltük meg a győzelmet ebben az évben. Korábban, amikor játszottunk a Szolnokkal idén, sokszor nem volt szerencsénk, mint például a Szuperkupa-döntőben, vagy Magyar Kupa elődöntőben is ötméteresekkel kaptunk ki. Az gondolom, hogy a jóisten most lenézett ránk, és azt mondta, hogy ezt a győzelmet a Fradi érdemli meg. Ez egy nagy győzelem, ma 200 százalékiot adtunk ki magunkból, mert egy kemény szezon után volt egy nagyon nehéz tizenöt-húsz napos időszakunk a döntő alatt.

Egy ötmeccses döntő utolsó meccsén már mind a két csapat nagyon fáradt, de mi tudtuk mozgósítani az utolsó erőtartalékainkat, és végül egy nagyon sikeres szezont zártunk, az Eurokupa-győzelemmel és a bajnoki arannyal.

Számomra különösen nagy siker ez, hiszen a tavalyi évben sok csalódás ért, és elgondolkoztam azon, hogy vajon nyerek-e még bajnokságot, kupát a karrierem során. Idén végig koncentráltak voltunk, mindent beleadtunk, és így két arannyal zártuk az évet.

- Mik a terveid a ma estére?

- Még nem tudom, visszamegyünk a Népligetbe, és onnan lehet hogy elmegyünk ünnepelni, de az biztos, hogy mindenki nagyon fáradt.

- Köszönöm, jó bulizást!

Köszi!

(Lejegyezte: Kerbi)


Ünneplés - vlv-képelőleg


Ünneplés - vlv-képelőleg