FACEBOOK

Fradi-Szolnok döntő lesz! - az Eger a harmadik helyért játszhat az OSC-vel

Fradi-Szolnok döntő lesz! - az Eger a harmadik helyért játszhat az OSC-vel
hozzászólás, 2018.05.05.

A Szolnok bírta jobban - esélyt sem adva győzött otthon az Eger elleni elődöntő utolsó meccsén. Szombati bajnoki eredmények, nyilatkozatok, gólok folyamatosan:


VLV-TUDÓSÍTÁS A RÁJÁTSZÁS ELSŐ FORDULÓJÁRÓL

VLV-TUDÓSÍTÁS A RÁJÁTSZÁS MÁSODIK FORDULÓJÁRÓL

A VLV ELŐZETESE A SZOMBATI FORDULÓRÓL A KLUBOKTÓL NYERT INFORMÁCIÓK ALAPJÁN


OB1, rájátszás 3. forduló

Az 1-4. helyért

Az FTC már korábban bejutott a döntőbe, miután 9:0-ra megnyerte az OSC-vel szembeni elődöntőt.

Május 5., szombat

Szolnok-Eger 9:4 (1:0, 3:2, 4:1, 1:1)
G.: Prlainovics, Kis G. 2-2, Jansik D., Zalánki, Mezei, Alekszics, Milos Csuk, ill. Hosnyánszky, Avramovics, Vlahopulosz, Sz. Rasovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE AZ OLAJ TV STREAMJE ALAPJÁN

A Szolnok 9:6-ra nyerte az elődöntőt.

VLV-VIDEÓK (Olaj TV):

1:0 - Zalánki gólja

2:0 - Jansik Dávid gólja

2:1 - Vlahopulosz gólja

3:1 - Alekszics gólja

3:2 - Hosnyánszky gólja

Nagy Viktor-védés

4:2 - Prlainovics első gólja

5:2 - Kis Gábor első gólja

6:2 - Milos Csuk gólja

6:3 - Avramovics gólja

7:3 - Mezei gólja

8:3 - Prlainovics második gólja

9:3 - Kis Gábor második gólja

9:4 - Rasovics gólja



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


VLV-VIDEÓ:

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató vágatlan felvétele az Olaj TV jóvoltából:


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző:

„Hosszú volt az elődöntő és rettentő fáradtnak érzem magamat is, ahogy szerintem…, elfogytunk a végére, vagy teljesen leblokkoltunk. Azt mondta Sanyi (Cseh Sándor - a szerk.) a múltkori sajtótájékoztatón itt, hogy nem haragszik a játékosaira, mert jól játszottak, a helyzetek kimaradtak, és így ötméteresekkel maradtak alul. Azt gondolom most, hogy én ezt fordítva mondanám, én meg haragszom most, mert úgy gondolom, hogy az elején ez egy fogható Szolnok volt, foghatóbb, mint Egerben. Nyilván nagy volt a tét, úgy alakult, mint a 3:3-as meccs az elején, hogy nem nagyon lőtték be a helyzeteiket és lett volna keresnivalónk ebből, de olyan hibákat követtünk el, amiket viszont tálcán kínáltunk nekik, gyakorlatilag. Ez nem von le semmit az érdemeikből, mert nyilván erről szól a játék, hogy hibára kell kényszeríteni az ellenfelet vagy így, vagy úgy. Nekik ez sikerült és amikor kinyílt a meccs, akkor már igazából látható volt, hogy nincs bennünk annyi erő, hogy visszakapaszkodjunk. 


Gratulálok nekik, mert megérdemelten jutottak be a magyar bajnoki döntőbe, ott sok sikert kívánok nekik, meg a BL-ben is. Talán annyi a hiányérzetem, hogy, ha jól számolom, idén nyolcszor játszottunk, abból négyszer a Szolnok nyert, négyszer mi, de mégis - mekkora nagy a különbség. Úgyhogy ennyi, nem tudok mást mondani, úgyanúgy keserű a szám íze, mint tavaly év végén volt.”

DECKER ÁDÁM (ZF-Eger):

„Ott folytatnám, ahol Norbi (Dabrowski Norbert – a szerk.) abbahagyta, hogyha négyszer ők nyertek, négyszer mi, akkor ők akkor nyertek, amikor kellett, és azt gondolom, hogy ez a különbség egy olyan kerettel felálló csapat, mint a Szolnok és egy olyan kerettel felálló csapat között, mint közöttünk.

Ez lebontható akár az emberelőnyös szituációkra, amikor nagyon szoros a helyzet és visszakapaszkodhatnánk akkor náluk esetleg vannak olyan játékosok, akik ezt magukra tudják vállalni és higgadtan befejezni, mi meg maradtunk a 3-4:0-on.

Addig voltunk partiban a Szolnokkal, amíg kevés gólos meccseket tudtunk játszani, teljesen megérdemelten nyertek, nem tudok mit mondani. Én úgy éreztem, hogy a játékvezetés is nagyon magas színvonalú volt, tehát a Szolnok egyszerűen jobb csapat, mint mi, és ezt bebizonyították az utóbbi két mérkőzésen.”

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) vezetőedző:

„Először is, itt egy folyamat ért véget, nem egy mérkőzés, gratulálok az Egernek a bajnokságban eddig nyújtott teljesítményéhez.

Én személy szerint külön szeretnék nekik gratulálni ahhoz, hogy a tavaly folyamán kétszer - igaz a végeredmény nem lett olyan, de - elég megalázó szituációkban voltunk ellenük, két vereség alkalmával, és nagyon nagy tisztelettel beszéltek ezek után a mérkőzések után is rólunk. Én azt gondolom, ez nagyon nagy dolog egy ilyen párharcban. Már évek óta, 5-6 éve megy és a pályán kívül mégsem a gyűlölködés határozza meg, úgyhogy ez külön köszönetet érdemel, és gratulálok az Egernek.

Nyilván nagyon boldog vagyok, és büszke a játékosokra, hiszen egyrészt talán az egyik fő célunkat teljesítettük idén, a döntőbe jutást, hiszen a klubvezetés számára az, hogy jövőre is indulhatunk a Bajnokok Ligájában, eszméletlenül fontos dolog volt. Másrészt pedig nemcsak maga a tény, hogy bejuthattunk a döntőbe, hanem hogy honnan és hogyan. Azt gondolom, ahogy 6:3-ról felálltunk és megnyertük ezt az utolsó két mérkőzést, minden játékos büszke lehet. A védekezésünk lett magasabb színvonalú, elsősorban ebből tudtunk nyilván sokkal nagyobb önbizalommal játszani, hiszen a három elődöntő mérkőzésen, ha jól számolom tizenhárom gólt kaptunk. Ez nagyon picivel több, mint négygólos átlag, ez mutatja mindig a csapat erejét és nyilván ehhez kell egy nagyon jó kapusteljesítmény is.

Egyetlen dolog még; ez az időszak nyilván nehéz volt, nagyon sok rossz élményünk volt az elmúlt hetekben, amiket megéltünk, az utolsó négy nap miatt viszont mégiscsak jó élményekkel távozunk ebből az elődöntőből.”

JANSIK DÁVID (Szolnoki Dózsa):

„Először is szeretnék én is az Egernek gratulálni. Nagyon megnehezítették a dolgunkat, nagyon jól játszottak ebben a szériában, de a legnagyobb gratuláció a csapatunké, hogy mondhatom, lelki hátrányból visszajöttünk és bejutottunk a döntőbe.

Ez egy lépcső volt, nem a vége, senki nem nyugodhat meg, mennünk kell tovább és össze kell szednünk magunkat a döntőre.

A Fradi valószínűleg pihentebben fog érkezni, mint mi, de talán még ebből is előnyt tudunk kovácsolni és úgy érzem, annak ellenére, hogy Sanyi (Cseh Sándor - a szerk.) mondta, hogy a fő célunkat teljesítettük, hogy bejutottunk a döntőbe, még szerintem kitűzhetjük az újabb fő célnak, hogy megnyerjük a bajnokságot. Köszönöm, és sok sikert kívánok az Egernek.”

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


Az 5-8. helyért

BVSC 9:3-mal jutott túl a Debrecenen, a másik ágon a Miskolc a Honvéd 7:1 arányú legyőzésével jutott tovább.


A 9-12. helyért

Kaposvár-Vasas 11:4 (2:0, 3:2, 4:1, 2:1) 
G.: Dobos D., Giga 3-3, Sántavy, Tóth K., Lukács Á., Pataki, Palotás S., ill. Marnitz G. 2, Simon, Fazekas G.

A Kaposvár 9:6-ra nyerte meg a párharcot.

KAPOSVÁRI FOTÓK, ANDRÁSSY ZOLTÁN/KAPOSPOLO:HU

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a kaposvári stábnak, Balázs Miklósnak.

1:0 - Giga első gólja

2:0 - Giga második gólja

3:0 - Dobos Dávid első gólja, ötméteres

4:0 - Lukács Ábel gólja

4:1 - Bóbis Máté gólja

4:2 - Marnitz Gergő első gólja

5:2 - Pataki Gergely gólja

6:2 - Dobos Dávid második gólja

7:2 - Tóth Kristóf gólja

8:2 - Palotás Sámuel gólja

9:2 - Giga harmadik gólja

9:3 - Marnitz Gergő második gólja

10:3 - Sántavy gólja

11:3 - Dobos Dávid harmadik gólja

11:4 - Simon Henrik gólja




FÖLDI LÁSZLÓ (VasasPlaket) vezetőedző:

"Elsőként gratulálni kell a Kaposvárnak, nagyon motiváltan játszottak, megérdemelten játszanak ők a 9-10. helyért. Én szerettem volna egy nagyon frappánsat mondani, de a vesztes meccs után nem illik, úgyhogy ezt nem is teszem. Viszont annyiban értékelném a mérkőzést - rövid és gyors lesz -: elfogytunk."

TIHANYI BERNÁT (VasasPlaket):

"Elsőként én is nagyon gratulálok a Kaposvárnak. Nagyon jó három meccset játszottunk, a Kaposvár is nagyon jó volt, igen, mondhatjuk. Sajnálom, hogy így alakult, de játszani jó volt egy komoly meccset."

BERTA JÓZSEF (Kaposvár) vezetőedző:

"A 9. helyért játszunk, ez mindenféleképpen jó. De még nincs vége a bajnokságnak, a 10. helyért is rohadt nehéz lesz játszani. Az összes csapat hasonló, ki melyik nap milyen formát fog ki, ettől függ, hogy melyik nyer. Nagyon nehéz ez a bajnokság, nagyon-nagyon-nagyon jó csapatokkal. Nyilván mi is "fogyóban voltunk", hála Istennek, egy emberünk meggyógyult, így ennyivel többen voltunk. Mindenféleképpen csak gratulálni tudok a csapatnak. Így védekezni, le a kalappal! Motivált volt a csapat, mindenhova odaértünk, mindenhol zavartunk, a kapusunk is jól védett. Minden edzőnek ez az álma, hogy így játsszon a csapata. Kaposvári vezetőedzőnek jó volt lenni ma - nem tudok mást mondani."

KRÉMER BALÁZS (Kaposvár):

"Szerintem a mai meccsnek a legjobb része a védelmünk volt. A kapura lövések..., szerintem tízzel kevesebbet kaptunk, mint Pesten, nekem is könnyebb dolgom volt, mert 15 kapura lövésből nekem is kevesebbet kell védeni. A blokkok a helyükön voltak, támadásban is belőttük, amit a pesti meccsen nem, a fórok is bementek és még a fiatalok is tudtak játszani a végén. Örültem a győzelemnek."

Pécs-Szentes 7:5 (1:1, 3:1, 1:1, 2:2)
G.: Csacsovszky E., Csaba M. 2-2, Csacsovszky A., Chilkó, Szatmári, ill. Nagy M. 3, Somogyi B., Vörös V.

A Pécs 9:6-os összesítéssel jutott tovább.

PÉCSI FOTÓGALÉRIA



NAGY MÁRTON (Metalcom Szentes):

 „Először is gratulálni szeretnék a Pécs csapatának, egész éves teljesítményük alapján megérdemelték, hogy a 9-10. helyért játszhassanak. Úgy gondolom, hogy a három eddigi, Pécs elleni teljesítményünk alapján ezen a meccsen játszottunk a legjobban. Olyan meccs volt, amilyenre számítottunk, hogyha egy kicsivel jobban használjuk ki a helyzeteinket, akkor a vége még szorosabb lehetett volna, de azt gondolom, hogy nem kell csalódottnak lennünk, mert elértük az idény elején kitűzött célt. Dolgoznunk kell tovább azért, hogy a 11. helyet elérjük. Ezúton is szeretnék elnézést kérni Chilkó Mártontól, akit nem szándékosan, de csúnyán eltaláltam a mérkőzés folyamán.”

PELLEI CSABA (Metalcom Szentes) vezetőedző:

„Ilyen mérkőzésre számítottam, Marci (Nagy Márton - a szerk.) elmondta, azt gondolom, hogy megérdemelten játszik a 9-10. helyért a Pécs, egész éves teljesítményük alapján maximálisan megérdemlik. Egy ilyen mérkőzésre számítottam, úgy gondolom elöl buktuk el. Pécsen a Pécs ellen ellen hét gólt lehet kapni, de ebből a hétből is volt kettő vagy három, ami a mi hibánkból volt, tehát elkerülhető lett volna. Úgyhogy azt gondolom, a hét góllal semmi baj nincs, de három nappal ezelőtt 16 gólt lőttünk, most meg ötöt, tehát itt a probléma. Sajnos nem tudtuk megismételni azt a magabiztos lövőszázalékunkat, ami otthon sikerült, ezáltal görcsösebbek lettünk, most itt bizonytalanodtunk el, és ha csak öt gólt tudtunk lőni azzal nem lehet meccset nyerni. Nagyon kemény mérkőzés volt egyébként, gratulálni tudok csak a Pécsnek, maximálisan megérdemlik.”

CSACSOVSZKY ERIK (Pécs):

„Én is szeretnék gratulálni a Szentesnek, kiváló ellenfél volt ezen a mai meccsen, illetve a szerdain is, ahol nagyon kikaptunk. Azt gondolom, hogy a szerdai tizenhat kapott gól után ennyire fel tudtuk építeni a védekezésünket, hogy ezen a mai meccsen csak öt gólt kaptunk, mind a kapusteljesítményben, mind a blokkokban, nem is tudom mennyit blokkoltunk. Szívemből gratulálok az egész csapatnak, ki merem jelenteni, hogy ez volt a szezon legfontosabb meccse.”

LUKÁCS GERGELY (Pécs) vezetőedző:

„Én is gratulálni szeretnék mind a két csapatnak, mert kiváló párharc volt, azt gondolom. Az a legerősebb gondolat bennem, hogy egy ilyen szerdai vereség után így összeállni - ez óriási emberi tartásról árulkodik, úgyhogy én csak elismeréssel tudok nyilatkozni a játékosaim teljesítményéről. Igazi csapat, nem elcsépelve, úgy küzdöttek egymásért, mintha az életükért küzdöttek volna. Úgyhogy nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk és nagyon jó érzés volt ma edzőként ezt a csapatot irányítani.

Rengeteg emóció van bennem az elmúlt három napról, rengeteg gondolat kavarog bennem, pozitívak, negatívak sok minden körül. Muszáj néhány napot adnom magamnak, hogy ezek lecsengjenek, mert vannak negatívak, vannak kevésbé, vannak nagyon-nagyon jók. Nagyon örülök, hogy ilyen csapatom van.”

(Lejegyezte: Vona Lilla)


A 13-16. helyért

Az AVUS 9:0-ra legyőzte a Szegedet és továbbjutott.

A másik ágon a Tatabánya is 9:0-ra győzött, ellenfele az UVSE volt.

A 16. helyezett kiesik, a 15. a kiírás szerint osztályozót játszik az OB1B második helyezettjével a bennmaradásért.


A rájátszás II. szakaszában a bajnoki címhez három nyert mérkőzés szükséges majd, a többi helyezéshez két győzelem elegendő. A játéknapok:

Május 12., 16., 19., 23, 26.

A bajnoki döntő programja már kialakult.

1. forduló, május 13., vasárnap

17.45 FTC-Szolnok (Komjádi) - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

2. forduló, május 16., szerda

19.00 Szolnok-FTC - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

3. forduló, május 19., szombat

15.00 FTC-Szolnok (Komjádi) - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

Amennyiben egyik csapat sem éri el a harmadik győzelmét, a további játéknapok: május 23., szerda (18.15) és május 26., szombat (17.00).

Címkék:
OB1