FACEBOOK

OB1 - a szombati program

OB1 - a szombati program
hozzászólás, 2018.03.09.

Újabb rangadók az OB1 középszakaszának negyedik fordulójában. A hétvégi program és a vlv előzetese a kluboktól nyert információk alapján:

OB1 középszakasz, 4. forduló

ÖSSZEFOGLALÓ

FELSŐHÁZ

A csoport állása:

1-2. Szolnok, FTC 48,
3. Eger 46,
4. OSC 39,
5. Miskolc 29,
6. Honvéd 26,
7. BVSC 25,
8. Debrecen 17 pont

Március 10., szombat

16.00 SZOLNOK-EGER

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) vezetőedző:

“Itt csak sablonok vannak, mindenki azt fogja erre mondani, hogy az első és legfontosabb, hogy a saját játékunkat jól játsszuk. Emellett természetesen ezek a csapatok nagyon sokat készülnek egy-egy meccsre. Az újdonság egy-egy passz lehet, egy-egy mozdulat. Mind a két csapat készül ilyesmire, ez lehet akár döntő is, de én azt gondolom, az lesz a döntő, hogy ki hogyan tudja a saját játékát játszani, ki milyen napi formában lesz. Én ugyanolyan jó csapatnak tartottam az Egert mondjuk decemberben is, amikor játszottuk velük a Szuperkupát és nyertünk. Ezek a dolgok folyamatosan változnak, de itt se a közönségnek, se a csapatnak nem kell bemutatni az Egert és nyilván minket sem nekik.”

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző:

"Tavaly általában az volt a forgatókönyv a Szolnok ellen, hogy mindig ők nyertek, ráadásul sajnos elég simán. Idén annyiban változott a helyzet, hogy közelebb kerültünk hozzájuk. Már a Szuperkupán éreztem, hogy nincsenek messze, a Bajnokok Ligájában pedig sikerült is mindezt a mi javunkra fordítani. Az is látszik, hogyha jó ritmusban játszanak és a kulcsjátékosaik magas szinten teljesítenek, akkor bárkit képesek megverni idén is. De, hogy kicsit még magunkról is beszéljek, azért tartanám nagyon fontosnak a három pont megszerzését, mert előzetesen úgy terveztem, hogy azon csapatok ellen, akikkel szemben elődöntőt játszhatunk, próbáljunk meg minimálisan ötven-ötven százalékban állni. Szóval, hogyha sikerülne ez a szolnoki diadal, akkor velük szemben már ilyen szempontból meg is lennénk. Nyilván utána jön majd megint egy Ferencváros elleni meccs, ahol mindenképpen nyernünk kell, a legjobb viszont értelem szerint az lenne, ha az OSC-vel kerülnénk össze az elődöntőben, mert akkor mi indulhatnánk 6-0-ról. Ilyen szempontból fontos tehát a pontok száma, és most van két labdánk, hogy minimum ötven százalékosan álljunk a Szolnok ellen."


19.00 HONVÉD-DEBRECEN

VAD LAJOS (RacioNet Honvéd) vezetőedző:

"Mindenféleképpen győzelmi esélyekkel fogunk vízbe menni. Nagyon nehéz a jelenlegi állapotunkban ez a szerda-szombat-szerda a felsőházban, vannak olyan mérkőzéseink, mint a Ferencváros is, amit azért nem tudunk abszolválni. "

MACSI PATRIK (Debrecen):

"A Honvéd ellen mindenképp úgy ugrunk vízbe, hogy van esélyünk a győzelemre is. Úgy is készülünk, szeretnénk ezt kiharcolni. Készülünk a játékukból, már játszottunk velük, igaz, nyáron, de találkoztunk velük, illetve a bajnokságban játszott meccseik alapján is próbálunk a lehető legjobban felkészülni a játékukból. Szeretnénk egy nagyon jó meccset játszani velük és győzni, természetesen.

Gyors játékot játszanak, mint ahogy azt a felsőház meg is követeli. Mindenféleképpen Szivós Marcit kellene "kivennünk a csapatból", mert a támadójátékot az ő megmozdulásaik éltetik. A védekezésünket pedig össze kell raknunk, mert nem szabad sok gólt kapnunk."


20.30 FTC-OSC

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) vezetőedző:

„A szezon egyik legnagyobb rangadójára készülünk, hiszen a Szolnok és az Eger mellett az OSC a harmadik nagy riválisunk a bajnokságban. Egy Bajnokok Ligájában szereplő csapattal mérkőzünk meg szombaton, melyből nehéz lenne bárkit is kiemelni, hiszen sok jó, rutinos játékos alkotja az OSC-t. Legutóbb a Debrecen ellen nyertek könnyedén 12:4-re, és biztos vagyok benne, hogy a Komjádiból is el akarják majd vinni a három pontot” 

STEFAN MITROVICS (FTC-PQS Waterpolo):

"Nekünk nagyon fontos ez a meccs, hogy meg tudjuk verni az OSC-t, hogy további lépést tegyünk a célunk, a döntőbe jutás felé."

ERDÉLYI BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda):

"Annak ellenére, hogy most volt egy elég csúnya eredményünk a Szolnok ellen, nem gondolom, hogy a Fradi ellen esélytelenként mennénk bele a meccsbe. Ugyanúgy nekik fogunk esni, mint az Egernek vagy a Szolnoknak. Nyilván az Eger ellen jobban sikerült az egész mérkőzés összességében, a vége annak sem sikerült, de azt gondolom, hogy nagyon jó mérkőzéseket tudtunk játszani akár az Egerrel, akár a Dubrovnikkal előtte.

Nagyon kemény mérkőzést várok ettől a Fradi-meccstől. Nyilván, nem állunk most a legjobban a bajnokság tabellájét tekintve, de pont ezért még inkább szükséges az, hogy meg tudjunk nyerni egy ilyen rangadót. Tényleg az kell, hogy nagyon keményen és koncentráltan játsszunk az egész meccsen, az első perctől a végéig, ne legyenek ötperces kihagyások, amik azért még elő-előfordulnak. Kemény mérkőzést várok és győzelmet a végén."


Március 11., vasárnap

20.00 MISKOLC-BVSC

NAGY ÁDÁM (PannErgy Miskolc VSC):

"Nagyon fontos mérkőzés lesz ez a vasárnapi, mindenképpen meg fogunk tenni mindent a győzelemért. Nem lesz könnyű, de reméljük, győztesként jövünk ki ebből a párharcból."

SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) vezetőedző:

"Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Az utazás mindig extra dolog, akármilyen csapatról beszélünk, utánpótlás, felnőtt, felül az ember a buszra, aztán "zakatol" két és fél-három órát. Remélem, hogy fel tudunk pörögni, azt is, hogy azért van bennünk egy kis hiányérzet, remélem, hogy túl tudtunk lépni ezen az egri mérkőzésen. Azt is jó lenne most már nemcsak remélni, hanem megélni, hogy teljesen rendben van a csapat és mindenki egészséges, de hát, gondolom, nemcsak minket sújtanak ilyen problémák.

Én nagyon motivált vagyok, remélem, hogy a csapat is az, és lemegyünk egy olyan MIskolc ellen játszani, akik esélyesebbek hazaii pályán, mint mi. (...) Természetesen azért a három pontért megyünk. Hajrá BVSC!


ALSÓHÁZ

A csoport állása a forduló előtt:

1. Pécs 26,
2. Vasas 21
3-4. Kaposvár*, Szentes* 19,
5. Tatabánya* 14,
6. AVUS 12,
7. UVSE 4,
8. Szeged 0 pont

* A Szentes és a Tatabánya egy, a Kaposvár két meccsel kevesebbet játszott.

16.00 Kaposvár-Pécs

LUKÁCS ÁBEL (Kaposvár):

"Nagyon nehéz mérkőzés lesz, ugyanis a Pécs nagyon fiatal csapat, pörgős meccs lesz, rengeteg úszással, nagyon kemény fizikai munka lesz a vízben. A héten rengeteg fizikai edzésünk volt, úszások, tornatermi edzések, próbáltuk begyakorolni azokat az elemeket, amiket a Pécs ellen tudunk használni. Reméljük, hogy a hétvégén egy sikeres mérkőzés lesz."

LAJKÓ MÁRTON (PVSK):

"Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen az alsóház egyik legerősebb csapatával fogunk találkozni és a dél dunántúli El Classico mindig egy pikáns mérkőzés. Nehéz mérkőzés lesz, brusztos, de mindenképpen nyerni szeretnénk."

HORVÁTH ZSOMBOR (PVSK):

"Gyors, átmozgató, pörgető edzéseket tarottunk, szerintem a formaidőzítéssel nem lesz probléma. A meccsről pedig: a Kaposvárral mindig nehéz mérkőzéseket szoktunk játszani. Talán még annyit tennék hozzá, hogy a Kaposvárral ellentétben az összes többi csapat gyors, lefordulásos játékot játszik, ők inkább a fizikai fölényüket próblják ránk erőltetni. Reméljük, hogy ezt el fogjuk kerülni és akkor semmi probléma nem lesz."


16.00 Tatabánya-AVUS

JÁSZBERÉNYI GÁBOR (Tatabánya):

"Reményeim szerint folytatjuk a jó játékot, a jó védekezést, mert jó vdekezés mellett lehet jó kapusteljesítményt nyújtani. Hazai pályán mindenképpen győzni szeretnénk."

MATAJSZ MÁRK (AVUS) vezetőedző:

"Csalóka a tabella, hiszen noha csupán két ponttal áll előttünk a Tatabánya, nagyon erős együttes. Más stílusban játszó csapat, mint szerdai ellenfelünk, a Pécs volt. Fizikálisan erős, kicsit statikusabb gárda. Mi azonban magunkkal foglalkozunk, muszáj visszatérnünk a helyes útra, hiszem, hogy a Pécs elleni játék és vereség csak egyszeri – egyébként törvényszerű – kisiklás volt. A mecsekaljaiak ellen ugyanis nem láttam azt a tüzet a szemekben, amit korábban. Nem is fizikálisan, mentálisan fáradtunk el, ezért az elmúlt két napban inkább frissítő jellegű munkát végeztünk. A Tatabánya az esélyesebb, de mindent elkövetünk a minél jobb eredményért."


18.00 Vasas-Szentes

FÖLDI LÁSZLÓ (Vasas-Plaket) vezetőedző:

"Könnyedén biztosan nem fogjuk tudni begyűjteni a három pontot. A Szeged elleni sem volt igazán könnyű meccs, azt gondolom, hogy ők is küzdöttek, kapaszkodtak, nagyon sok fiatal játékos volt a Szegedben. Azt gondolom, hogy a Szentes érettebb, tapasztaltabb csapat a szegediekhez képest, nehéz lesz velük itt Budapesten is és Szentesen még nehezebb lesz majd az utolsó fordulóban."

PELLEI CSABA (Metalcom Szentes) vezetőedző:

"A középszakaszban gyakorlatilag minden meccs nagyon fontos, én azt gondolom, hogy nagyon nagy csata lesz. Nem tartom a Vasast esélyesebbnek nálunk, azt gondolom, hogy a két csapat nagyjából egyforam játékerőt képvisel. (...) A napi froma fog dönteni és ez igaz lesz a szentesi visszavágóra is. Nagyon nagy lépést tennénk a 12-be jutáshoz, ha ebből a párharcból egy illetve három pontot tudnnk szerezni. Bizakodó vagyok. Most még mindenki egészséges, tehát komplettek vagyunk. Remélem, hogy jó játékkal fogunk előrukkolni."


18.30 Szeged-UVSE

CONTITECH SZEGED DIAPOLO (a klub honlapja):

"Most vagy soha! Egész héten ez a gondolat jár a fejünkben, mert tudjuk, hogy adósak vagyunk, a szurkolóink ennél többet érdemelnek. Következik az alsóházi rájátszásban egy olyan meccs, amelyen illene megszereznünk az idény első győzelmét.

Szombaton 18.30-kor az UVSE-t fogadjuk. Persze, tisztában vagyunk, hogy ez is egy kőkemény meccs lesz, hiszen a vendégeknek is fontos a három pont megszerzése. Egész héten csak erre a találkozóra koncentráltunk, koncentrálunk. Azok a lelkes szurkolóink, akik kitartanak mellettünk, megérdemlik, hogy végre győzelemnek örüljenek. Képesek vagyunk rá, és ez a folytatáshoz, a bent maradásért folytatott harchoz erőt kell, hogy adjon, mert a célunk az, hogy továbbra is első osztályú csapata legyen Szeged városának.

A meccset a szurkolóink ingyen nézhetik meg."

KNÉZY MÁRK (UVSE):

"Úgy negyünk le Szegedre mindenféleképpen, hogy győzni szeretnénk. Szerintem jobb csapat vagyunk, mint a Szeged, ezt kijelenthetjük, úgyhogy egyértelműen a három pont megszerzése a cél.

A Szeged csapata is nagyon fiatal, mint a miénk, ők is gyors, pörgős, fiatalos, úszós csapat, úgyhogy nyilván a lefordulásokra kell odafigyelni elsősorban. Csak a győzelemmel lennék elégedett."


RÉSZLETEK

FELSŐHÁZ


A csoport állása a forduló előtt:

1-2. Szolnok, FTC 48,
3. Eger 46,
4. OSC 39,
5. Miskolc 29,
6. Honvéd 26,
7. BVSC 25,
8. Debrecen 17 pont

Március 10., szombat

16.00 Szolnok-Eger



 




19.00 Honvéd-Debrecen






20.30 FTC-OSC





 


Március 11., vasárnap

20.00 Miskolc-BVSC




ALSÓHÁZ

16.00 KAPOSVÁR-PÉCS




16.00 TATABÁNYA-AVUS






18.00 VASAS-SZENTES




18.30 SZEGED-UVSE

Címkék:
OB1