FACEBOOK

Total Player of the Year 2017 - Cseh Sándor jelöltjei

Total Player of the Year 2017 - Cseh Sándor jelöltjei
hozzászólás, 2017.12.09.

Mint korábban hírül adtuk, tekintélyes díjat alapított a total-waterpolo.com szaklap. Az év játékosa címre a sportág legnagyobb szaktekintélyei és a vízilabdás média felkért képviselői jelölhettek játékosokat - egyenként ötöt, megadva a sorrendet is. Magyarországról Märcz Tamást, Cseh Sándort és a vlv.hu szerkesztőségét kérték fel a szavazásra. A jelöléseket egyenként teszi közzé a szaklap a decemberi összegzésig, így a játékosok versenye folyamatosan nyomon követhető. Cseh Sándor szavazatait szombaton hozták nyilvánosságra. A szakember a vlv kérésére külön kiegészítette listáját, ez a "plusz rész" csak nálunk olvasható. A részletek:



A Total Waterpolo úgy mutatja be Cseh Sándort, mint a fiatal edzőgeneráció vezető képviselőjét, aki sikerrel hasznosította magyarországi, svájci, németországi és szaud-arábiai klubokban szerzett tapasztalatait. Kiváló edzői képességének bizonyítékaként említi a szaklap, hogy Cseh Sándor a Szolnok vezetőedzőként már minden trófeát a kezében tarthatott.

Cseh Sándor jelöltjeinek ismertetésekor utalt arra, hogy a két legfontosabb verseny a magyarországi világbajnokság és a budapesti Bajnokok Ligája hatos döntője volt. Döntését annak alapján hoztam meg, hogy a játékosok milyen teljesítményt nyújtottak ezen a két versenyen.

CSEH SÁNDOR JELÖLTJEI:

1. NAGY VIKTOR

Azt hiszem, nyilvánvaló, hogy ő volt a legjobb kapus a szezonban. Mindkét versenysorozaton elnyerte ezt a címet.

2. ANDRIJA PRLAINOVICS

A Bajnokok Ligája final six legjobb játékosává választották. A szerb válogatottban nagyon jól játszott, különösen a Horvátország elleni vb-elődöntőben, ahol hat gólt szerzett. 

3. SANDRO SUKNO

Igaz, hogy klubcsapata, a Pro Recco nem jutott be a Bajnokok Ligája végső döntőjébe, de ő így is nagyon jól teljesített. A világbajnokságon a győztes horvát válogatott vezéregyénisége volt.

4. VÁMOS MÁRTON

Tavaly a világ egyik legjobb játékosává vált. Nemcsak sportolóként, hanem abból a szempontból is, hogy játéka, egyéni stílusa "felismerhetővé teszi őt" a vízilabda világában.

5. XAVIER GARCÍA GADEA

Mind a világbajnokságon, mind a BL final sixben végig nagyon jól védekezett és emellett fontos gólokat lőtt.


CSEH SÁNDOR kiegészítése a vlv-nek:

- Ha a Total Waterpolo nem öt hanem hat nevet kért volna, akkor Luka Loncar lett volna még a listán. Mind centerben, mind a mezőny más pontjain kimagaslót nyújtott tavaly.

Ha a klubszezont vettem volna csak alapul, egyertelműen Milan Alekszics és Aaron Younger is a világ legjobb játékosai között voltak. De róluk egy kicsit kevésbé szólt a nyári világbajnokság. ... és Varga Dénes. Szenzációs szezont játszott tavaly! Ugyanakkor a Final Sixben sérülten szerepelt, az is csoda volt, hogy tudta vallalni a játékot. A csapatért mindent megtett, de csillogni nem tudott. A budapesti vb-n pedig igazi húzóember volt, de az elődöntőre és a döntőre kicsit felőrlődött, elfáradt.


A VLV JELÖLTJEI


"Total Player of the Year 2017" díjat a KEEL cég szponzorálja.

A NEMZETKÖZI ZSŰRI

EDZŐK


Ivica Tucak, a horvát válogatott szövetségi kapitánya,
Elvisz Fatovics, az ausztrál válogatott szövetségi kapitánya,
Alessandro Campagna, az olasz válogatott szövetségi kapitánya,
David Martín, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya,
Szergej Jevsztignejev, az orosz válogatott szövetségi kapitánya,
Petar Porobics, a vízilabdaedzők világszövetségének (WWPCA) elnöke
Teodorosz Vlahosz, a görög válogatott szövetségi kapitánya,
Vladimir Gojkovics, a montenegrói válogatott szövetségi kapitánya,
Cseh Sándor, a BL-győztes, magyar bajnok Szolnoki Dózsa-Közgép vezetőedzője,
Dejan Szavics, a szerb válogatott szövetségi kapitánya,
Vladimir Vujasinovics, a Pro Recco vezetőedzője,
Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya,
Ratko Rudics, három különböző ország csapatával négy alkalommal olimpiai aranyérmet elért edző

SZERKESZTŐSÉGEK:

H2Opolo
 (Romania)
Aquafeed24 (Görögország)
Dance.hr (Horvátország)
Vaterpolo vesti (Szerbia)
Waterpolista (Spanyolország)
Waterpology (USA)
VLV (Magyarország)
Total waterpolo


A szavazáson részt vevőknek öt nevet kellett elküldeni, méghozzá rangsort alkotva, minden jelöltnél rövid indoklással. A felkért jelölők által határidőre leadott listákat folyamatosan, egyenként teszi közzé a total-waterpolo.com, ezen az oldalon