FACEBOOK

Véget ért a válogatott összetartása

Véget ért a válogatott összetartása
hozzászólás, 2017.11.14.

A Szőnyi úti délelőtti edzéssel befejezte soros összetartását a magyar válogatott keret. A vlv kamerája előtt (az utcán) nyilatkozott: Märcz Tamás, Zalánki Gergő, Bátori Bence, Csoma Kristóf, Kovács Gergő, Nagy Ádám, Burián Gergő és Sedlmayer Tamás.

Az ismert okok miatt nélkülünk zajlott a kedd délelőtti edzés is a tiltakozásunk semmilyen változást nem hozott.

A mostani keretedzések meghívottjai:

Csoma Kristóf, Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Burián Gergely, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Kovács Péter, Lőrincz Bálint, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Sedlmayer Tamás, Török Béla, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


Vogel Soma sérülés miatt nem edzett, a helyére a helyi, BVSC-s "illetőségű" Szakonyi Dánielt kölcsönözte ki volt csapatától a szövetségi kapitány.

Legközelebb már tétmeccsre készülnek a meghívottak, hiszen a magyar válogatott december 12-én Alphenben, Hollandia ellen játssza első mérkőzését a Világliga 2017-17-as sorozatának európai csoportselejtezőiben.



VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

Szervusz, Tomi! Hát ennek is vége van... Igazából elég bőséges tájékoztatást adtál tegnap, úgyhogy arra kérlek, erről a mairól mondj néhány mondatot!


- A ma edzésben volt a legtöbb rizikó, szerettem volna elkerülni, hogy sérülés "csússzon be". Kétkapuztunk a végén, bár akkor is úgy forgattam a játékosokat, hogy túl sokat ne tartózkodjanak egyhuzamban a vízben, ne érje el a fáradtság azt a küszöböt, amikor már esetleg veszítenek a koordinációból és emiatt emelkedik a sérülés veszélye. Vámos Marcinak egy "mini húzódása" volt, úgyhogy őt ki kellett venni ebből a gépezetből, így a háromszor hetes beosztás kicsit borult, valaki mindig beékelődött a helyére, de lement szépen ez a gyakorlás. 

Annyi volt az érdekessége, hogy egy pici tesztet végeztünk közben a játékosokon, azonnali pulzustesztet, megnyugvási pulzust figyeltünk a kétkapus edzések közben. Ezt a jövőben folytatni tervezzük, hogy minél több információt gyűjtsünk be az állapotukról. 

Ez volt a legizgalmasabb része. Volt egy kis bemelegítés, Zala Gyuri vezényelte nekik az edzést megelőzően: hasizom, hátizom, átmozgatás, mini-erősítés, de igazándiból ebbe a részbe most nem akartunk belemenni válogatott szinten, hanem inkább a klubokra hagyjuk. 

 - A következő alkalom már éles, tétre megy: december 12-én Hollandiában Világliga-meccset játszik a csapat, ezzel kezdődik tulajdonképpen az új éra, az új szezon, a vb utáni új korszak. Egyrészt kérdezem, hogy milyen előkészületek lesznek, mikor jön össze a csapat, hány embert hívsz, keret lesz-e vagy már "A" csapat? Szóval hogy lesz ez?

- Nem nagyon lesz ott idő keretedzést folytatni. A kanadai válogatott mintegy 10 napig itt tartózkodik majd Magyarországon, velünk is lekötött pár edzőmérkőzést a Világliga-mérkőzésünk előtt. Várhatóan a legutóbbi hónapban behívott keretre fogok alapozni, egy-két most meghívott játékossal kiegészítve, így fogunk néhány kétkaput játszani egy egyébként egész jó, a legutóbbi vlilágbajnokságon szerepelt csapathoz képest is várhatóan erősebb kanadai válogatottal. Beszéltem erről az edzőjükkel, Pino Porzioval. Meglátjuk, lesz-e arra lehetőségünk, hogy mielőtt elutazunk, már az utazó válogatott még egy mérkőzést játsszon velük. Várhatóan nem, hanem egyből utazunk ki és ott Hollandiában fogunk edzeni, már azzal a 13 játékossal, akik a meccsen, a keddi Világliga-mérkőzésen szerepelnek majd.

- Akkor, ha jól számolom, olyan 16-17 játékost fogsz behívni körülbelül. 

- Lehet, hogy még kevesebbet, meglátjuk. 14-15-öt szeretnék, hogy mindenki kényelmesen tudjon játszani.

- Úgy összességében ezzel a másfél nappal hogy vagy megelégedve?

- Nagyon tetszett. Nagyon jó volt a hangulat, ami nem egy kreaált hangulat volt, tényleg azt éreztem, hogy akik itt voltaak, annak ellenére, hogy itt van a levegőben a hétvégi derbik hangulata, úgy beszélgettek egymással, mint hogyha ez nem is így lenne. Ez nagyon jó, hogy ilyen a viszony a játékosok között, jó lesz ezt év közben is fenntartani, hogy ne szakadjanak el egymástól, ne júniusban találkozzanak csak, maradjon meg az egészséges "ellenfél-viszony", de mégis, lazítson a hangulaton az, hogy válogatottnál is találkoznak egymással. 

Nagyon jó volt, hasznos volt, nem sérült meg senki. Volt, aki már sérülten érkezett, Soma (a kapus Vogel Soma - a szerk.), őt gyorsan vissza is küldtük, már hétfőn délelőtt, hogy itt rá ne sérüljön. :-) Majd legközelebb, ha újra egészséges lesz, ismét meghívom, természetesen. 

Dinamikus volt, lendületes volt, s azt gondolom, hogy illeszkedett a most végzett munka a kluboknál folyó munkába, abba, ami majd most következik a játékosok számára.

- Köszönöm szépen a tájékoztatást!



Zalánki Gergő a vlv-nek

- Szervusz, Zalesz! Túl vagytok ismét egy válogatottkeret-edzésen, vége van ennek az összetartásnak, foglald össze, kérlek, milyen volt!


- Szia. Elég kemény volt így a hét elején, a meccsek között, bár a hétvégén pihenőnk volt. De teljesen jó volt szerintem. Tegnap, hétfőn reggel úsztunk egy kicsit, délután gyakoroltunk, ma reggel pedig kétkapuztunk. Elég sokat, úgyhogy tényleg fárasztó volt, de azt gondolom, hogy jó volt, jó hangulatú összetartás volt.

- Mennyire volt "ideiglenes jellege" az egésznek? Nagyon sok ember volt, nyilván innen még bőven lesz válogatás, milyen volt a hangulat ilyen szempontból?

- Igen, ez érezhető volt, kicsit néha káosz volt, nem mindenki tudta, hogy mit kell csinálni, ugye, mindenki hozta a klubból a saját kis taktikáját, úgyhogy nem igazán érett még össze ez a csapat, valószínűleg lesz még elég sok csere is meg összevisszaság, de így kezdésnek ez nem volt rossz.

- Egy kérdés a hétvégéről: hogy készültök, milyen érzéseid vannak, mit vársz?

- Most megyünk vissza Szolnokra, edzünk egyből. Úgy készülünk mint bármelyik BL-meccsre vagy komolyabb mérkőzésre. Videózunk majd, foglalkozunk magunkal is kicsit, gyakoroljuk a taktikát, amit eddig is csináltunk. Úgy gondolom, hogy semmi eextra nem lesz És természetesen azt várom, hogy nyerünk, de biztos, hogy hasonló meccs lesz, mint a Szuperkupa. Nem lesz egyszerű, de már várom, ez egy jó mérkőzés lesz.

- Köszönöm szépen, jó pihenést, Zalesz!



Bátori Bence a vlv-nek


- Szia Bence!

- Szia Geyza, üdvözlöm az olvasókat!

- Túl vagy te is egy háromedzéses összetartáson, kérlek foglald össze röviden, mik voltak a tapasztalataid. Hogy érezted magad? Mit végeztél?

- Mit végeztem?

- Hát igen, hogy hogy érzed, hogy sikerült?

- Jól sikerült, jól éreztem magam nagyon, szerintem a hangulat is végig jó volt. Igazából olyan túl nagy dolgokat nem csináltunk, de hát nem is lehetett. Picit úsztunk, picit gyakoroltunk, picit technikáztunk, picit egykapuztunk, tehát semmi extrát, mindenből egy kicsit, egy kis ízelítőt. Igazából ez a három edzés nem olyan sok idő.

- Tőled is megkérdezem: a hétvégén komoly meccsetek lesz, mire számítasz?

- Persze, a hétvégén komoly meccsünk lesz. Abban biztos vagyok, hogy ugyanolyan kiélezett lesz, mint a Szuperkupa-döntő, ugyanolyan kemény. Ugye, mi most még nem készültünk, most megyünk vissza este edzésre Szolnokra és akkor ott kezdjük el a felkészülést.

- Mire számítasz? Már nem a felkészülésben, hanem a meccsen...

- Ugyanúgy szeretnénk nyerni, mint ahogy a Szuperkupában.

- Az nyilvánvaló, hogy mindig szeretnétek nyerni.

- Hát igen, arra is számítok.

- Köszönöm szépen, meglátjuk.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 



Csoma Kristóf a vlv-nek

- Szia! Hát először is gratulálok azért, hogy megint itt vagy, most már rutinos válogatottkeret-tag vagy, lehet mondani, hiszen a múltkor is voltál, ez a második, megkétszerezted a keretedzéseid számát... Hogy érezted magad, milyen volt, és hát, beszélj arról, hogy a kapusok szerepe itt egy kicsit most felértékelődött!

- Azért rutinosnak még nem mondanám magam, mert ez a második alkalom volt, hogy behívót kaptam, de nagyon örültem neki. Soménak, ugye, megsérült az ujja Kazanyban, emiatt szükség volt egy harmadik kapus behívására is, Papajo (Szakonyi Dániel -a  szerk.) pont kéznél volt úgyhogy őt behívták.

Én nagyon elfáradtam az edzések alatt, de szerintem sokat fejlődtem. Megint dolgoztam olyan játékossal együtt, akinek még soha nem védtem a lövését és így mindig tudok tapasztalatot gyűjteni. Örültem.

- Ez neked ilyen szempontból is tapasztalat, hoy az eddig ismeretlen lövőket megismered, megtudod, hogy hova lőnek, ez hasznosítható a bajnokikon is?

- Igen, itt fel lehet térképezni őket, úgyhogy... remélem, hogy majd fog ez is segíteni, meglátjuk...

- Kaptál értékelést Csabától (Mátéfalvy Csaba kapusedzőtől - a szerk.) vagy Tomitól?

- Még nem.

- Te hogy érezted, hogy ment?

- Úgy éreztem, hogy jól ment, mindent beletettem.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!



Kovács Gergő a vlv-nek

- Szervusz, Gergő! Köszöntelek a vlv kamerája előtt és érdeklődöm: milyen volt ez a három edzés? Hogy érezted magad, hogy ment?


- Nagyon jól éretztem magam! Nagyon fiatalos társaság jött össze, ugye, 21 ember volt behívva, direkt, hogy három különálló csapatot tudjunk összerakni. Nagyon jól éreztem magam, pont ezért, mert itt már mindenkit ismertem, a legtöbb emberrel játszottam is és ez elég otthonossá tette az összetartást.

- Érzel már egy kis rutint? Azért mégiscsak, amikor először jön az ember, egy kicsit bizonytalan, most már otthonosabban mozogsz ebben a körben?

- Igen-igen, erre gondoltam, emiatt, hogy sok embert ismerek, teljesen más most már lejönni, nem érzem magam új fiúnak és ez nagyon sokat tud segíteni abban, hogy jó telejsítményt nyújtson az ember. 

- A hétvégén rátok is egy nagyon komoly meccs vár, hogy készültök, mire számítasz?

- Mindenképp a három pontért jövünk a Kondorosi útra. Nagyon jó mérkőzésre számítok, ugye, ez lesz a csoportunkban a csúcsrangadó és nagyon nagyok a várakozások emiatt.

- KÍváncsian várjuk. Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Én is köszönöm.



Nagy Ádám a vlv-nek


- Véget ért ez a másfél nap, ez a három edzés, mesélj nekünk légy szíves!

- Jó volt. Az első edzés, az azt kell hogy mondjam, hogy megterhelő volt számomra. 

- Az úszás miatt?

Igen-igen. Azért a hét első edzése mindig egy kicsit rosszabb, de aztán átlendültem a holtponton, és a másik két edzés már nagyon jó volt.

- Lehet ezt élvezni? A játékot a végén, a kétkaput a fór-hátrányt, vagy ez egy erőfeszítés? 

- Nem, ez már inkább a "desszertrésze" volt az edzéseknek, ha hívhatom így. Főleg, hogy utána bejöttek a kisgyerekek játszani velünk, úgyhogy abszolút jókedvű volt az egész edzés.

- Ti mit csináltok a hétvégén? Kivel játszotok?

- A Szegeddel.

- Az biztos három pont?

- Ilyet nem szeretek mondani, már csak babonából sem, de azért nyilván nyerni mennénk, de ők jönnek, úgyhogy azért be kéne húzni.

- Fejedben jár már a Volgográd-meccs?

- A következő?

- Igen a visszavágó.

- Á, még nem. Addig még sok meccsünk van.

- Köszönöm szépen, jó pihenést Ádi?

(Lejegyezte: Kerbi)



Burián Gergely a vlv-nek

- Szervusz, Gergő, köszöntelek a válogatott edzése után! Véget ért a három edzéses összetartás, tőled is kérdezem, hogy milyen volt, hogy láttad?

- Szia. Először is nagyon örültem, hiogy újra behívott a kapitány. Nagyon jól éretztem magam a csapatban, segítettek a társak, szerintem ebbe a csapatba sokkal könnyebb beilleszkedni, ahol a csapat 90 százaléka együtt játszott, mint az előző keretedzésen, ahol nem nagyon ismertük egymást. Nagyon tetszettek az edzések, pörgős volt, nagyon sok gyakorlatot végeztünk, emberelőnyös lövéseket, kétkapuztunk egymás között, nagyon jó volt.

- Volt bármi újdonság, amire úgy rácsodálkoztál?

- Annyira nem. Igazából most nem nagyon taktikázgattunk, inkább csak az alapokat gyakoroltuk emberelőnyben, támadásban, védekezésben, úgyhogy annyira nem volt újdonság.

- A jövőről nem esett még szó, gondolom, de számítasz arra, hogy esetleg...? Ugye, a következő összetartás már komoly tétre megy, mert Világliga-meccs jön. Mefordult a fejedben, hogy esetleg...

- Így nem. Nyilván az a célom, hogy megragadjak a csapatban, minden vízilabdásnak az a célja, hogy bemutatkozzon a felnőtt vállogatottban, nekem is ez ez a célom, persze. Ahhoz még nagyon sokat kell, fejlődjek, de igyekszem.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!



Sedlmayer Tamás a vlv-nek


- Szervusz, Tamás! Köszöntelek téged is a vlv kamerája előtt. Érdeklődöm, hogy érezted magad, milyen volt ez a három edzés, milyen volt a válogatott hangulata?

- Szia Geyza! Nagyon jól éreztem magam, örülök, hogy Tomi ismét behívott a keretbe. Nem mondom, hogy megterhelő volt, de azért jó irama volt mindhárom edzésnek, amiken részt vettünk. Elég változatos edzéseket sikerült letudnunk, hasznos volt, mindenképpen. 

- Mi volt az, ami neked személy szerint a legjobban tetszett? Ahol a legjobban érezted magad ez alatt a másfél nap alatt.

- Mind a három edzésről ki tudnék emelni olyan részt, ahol jól éreztem magam, ezért is mondtam, hogy hasznos volt.

- Mondj valamit a hétvégi nagy rangadóról! Hogy készültök, mire számítasz?

- Most megyünk vissza a klubhoz, holnap reggel kezdünk el kifejezetten a Szolnok-meccsel foglalkozni, meg hát, nyilván már korábban is arra készültünk, amikor a Szuperkupáról hozott dolgokkal foglalkoztunk. Ugyanolyan bruszos, harcos mérkőzésre számítok. Annyi előnyünk lesz, hogy, ugye, hazai pályán játszunk. Nyilván a győzelem a cél, nehéz lesz megszerezni, de bízom benne, hogy ezúttal sikerül.

- Áruld el nekünk légy szíves, hogy itt a három edzés során, melegítés, öltözés közben téma volt-e a meccs, zrikáljátok-e egymást? Van-e már ilyen hangulat?

- Nem, abszolút nem. Itt a végén a kapura lövésnél, amikor Viktor volt a kapus, egyszer-kétszer cukkoltuk egymást, de igazából nem jött elő ez a téma itt a válogatottnál. Nem is szokott ilyesmi lenni.

- Köszönöm szépen, Tomi, szombat!