FACEBOOK

Dabrowski Norbert a Reggeli Startban

Dabrowski Norbert a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.09.28.

A váratlan szabad kártya, tehát a BL-főtáblára jutás, az új csapat formálódása, a várható nagy terhelés, valamint a BL új rendszerű final-tornája volt a témája Dabrowski Norbert csütörtök reggeli szereplésének a Reggeli Startban. Tudósítás és a beszélgetés teljes felvétele.

Támogatónk a HerbaDoctor

A ZF Eger vezetőedzője röviden szólt csak a Nizza visszalépése miatt megnyílt rendkívüli lehetőségről, arról, hogy csapata selejtező nélkül került a Bajnokok Ligája főtáblájára. Mint mondta, az, hogy a LEN nekik ajánlotta fel elsőként ezt a lehetőséget, az Egerben folyó munka elismerése. Az elmúlt három évben rendszeresen tagja volt a végső torna, a final six mezőnyének az Eger, s azok a csapatok, amelyek még fel tudják mutatni ezt az eredményt (a Szolnok, a Dubrovnik és a Pro Recco), "alapban" szabad kártyások, így csapata "utólagos kiemelése" a vezetőedző szerint abszolút jogos, megérdemelt.

Kegyes problémának nevezte a vezetőedző, hogy a változás miatt át kellett írni csapatának felkészülési tervét. Nehéz, zsúfolt szezon következik, a válogatott is két fronton indul harcba, ha igaz. A BL-főtáblán vívandó első meccsük előtt értékelése szerint nem lesz elegendő az a néhány bajnoki találkozó, amin készülni tudnak majd, ezért Dabrowski Norbert igyekszik erős edzőpartnert keresni.

A BL final eight bevezetése a vezetőedző szerint egyszerre igazságos és igazságtalan. Igazságos azért, mert minden részvevő ugyanannyi meccset játszik, viszont igazságtalan, mert az a csapat, amely egy egész szezon munkájának eredményeként megnyeri csoportját, ezért semmiféle jutalmat nem kap.

A zsúfolt program kapcsán Dabrowski Norbert megjegyezte, hogy a keretébe beépített fiatalok egyre több szerepet kaphatnak, így a terhek jobban eloszthatók lesznek, mint korábban. Ez egyébként annak köszönhető, hogy Egerben hosszabb ideje szisztematikusan folyik az utánpótlásképzés, ez kezdi meghozni eredményeit. Példaként említette, hogy a Szentes elleni Magyar Kupa-selejtezőt hat saját nevelésű játékossal nyerték meg, magabiztosan.

A Magyar Kupában hétfőn készül el a negyeddöntők "vaksorsolása" és Dabrowski Norbert most úgy érzi, azután, hogy az elmúlt években mindig szerencséjük volt ennél a fázisnál, most erős ellenfelet fognak kapni. Mivel azonban meg akarják nyerni a Magyar Kupát, amúgy is minden ellenfelet meg kell tudniuk verni.

A bajnokság erőviszonyairól szólva jelezte, a Miskolc felzárkózott a legjobb négy csapathoz, a középmezőny tagjai pedig ebben a sorozatterhelésben veszélyesek lehetnek bárkire.

A teljes beszélgetés felvétele: