FACEBOOK

Universiade - Nagy-Britannia-Magyarország 2:19

Universiade - Nagy-Britannia-Magyarország 2:19
hozzászólás, 2017.08.27.

Nagy-Britannia legyőzése nem jelenthetett és nem is jelentett gondot a magyar válogatottnak a tajpeji Universiadén. Utolsó meccsünket szerdán hajnalban vívjuk Japánnal - az 5. helyért. Részletek, Märcz Tamás, Kardos Gergely, Gyárfás Tamás, Lőrincz Bálint és Angyal Dániel nyilatkozata a vlv-nek:

Universiade, Tajpej (Tajvan)

Helyosztó az 5-8. helyért

Nagy-Britannia-Magyarország 2:19 (0:7, 1:5, 1:3, 0:4)

G.: Paddon, Brown, ill. Gyárfás 6, Lőrincz 3, Sedlmayer, Pohl, Kovács G., Angyal 2-2, Német T., Bundschuh

Ahogyan várható volt, a két csapat nem volt egy súlycsoportban. A kapunkat végig Kardos Gergely védte, a sérült Jansik Szilárd csak másodperceket töltött a medencében.

Legközelebb - a tornán utoljára - szerdára virradóra, magyar idő szerint 4.30-kor szállunk vízbe, ellenfelünk Japán, amely az águnkon lejátszott másik helyosztón 9:8-ra legyőzte Hollandiát. A meccs győztese lesz az Universiade ötödik helyezettje.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Megtiszteltük a briteket azzal, hogy komolyan játszottunk ellenük. A második negyed után egy kicsit több teret is engedtünk nekik zónavedekezéssel. Nagyon sportszerű, hajtós, de inkább félamatőr csapat volt az ellenfelünk, akik megköszönték a mai hozzáállásunkat a meccs után.

Én azt hiszem, kevés hasonló helyosztó mérkőzést látott a vízilabda, ahol már hasonló erőből álló csapatok szoktak összecsapni. Egész biztos, hogy nem volt hasznos egyik csapat számára sem a mai mérkőzés, de magának a vízilabdának sem. Az előttünk lévő USA-Ausztália mérkőzés a 9-12. helyért például nagyon magas színvonalú volt. Jó lett volna ezekkel a csapatokkal is játszani, de ezen már nem tudunk változtatni.

Jansik Szilárd a mai meccsen nem játszott és várhatóan az ötödik helyért következő meccsen sem fog, ami cseppet sem ígérkezik könnyűnek, akár a hollandokkal, akár a japánokkal játszunk majd, mert mindkettő a felnőtt csapatával van itt, gyakorlatilag. Épp ezért a többi játékosunknak kell majd felvállalni több felelőséget, hogy győzelemmel zárjuk az Universiadét.


KARDOS GERGELY a vlv-nek:

- A mai meccsen magunkért játszottunk egy lényegében elég könnyű ellenféllel szemben. Tisztességesen megcsináltuk a melót, mindenki komolyan vette a mérkőzést, megtisztelve ezzel az ellenfelet.

- Mekkora a csalódottság a társaságnál?

- Nyilván nagy, de mindenki próbálja túltenni magát ezen, mert mindenképpen meg akarjuk szerezni az ötödik helyet.


GYÁRFÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Becsületből odaálltunk és tettük a dolgunkat. Megtiszteltük az ellenfelünket azzal, hogy annyi gólt lőttünk, amennyit csak tudtunk. Hibák sajnos most is voltak, várjuk a következő ellenfelünket. Hajrá magyarok!

- Volt egy kis düh is benne...?

- Volt, persze... ,-)


LŐRINCZ BÁLINT a vlv-nek:

- Nehéz ilyen helyzetben értékelni... csalódottak vagyunk nagyon. Sajnálom hogy kevés jó meccset tudunk játszani ezen a tornán. Inkább tízszer összecsapnék a szerbekkel, hiszen azokon a mecccseken lehet megmutatni, ki mire képes.

Még egy meccsünk van, remélem, mindenki talál motivációs tényezőt, hogy a lehető legjobban teljesítsen, hiszen az a meccs vélhetően jóval nehezebb lesz, mint a mai volt.


ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Anglia nem egy súlycsoport velunk, szerettük volna a keserűséget "kijátszani" magunkból, talan ez sikerült is. Készülünk a következő meccsre, szeretnénk megmenteni vele a becsületünket.

- A szerbek elleni negyeddöntőt hogy látod?

- Nem kezdtünk jól, három gólt kaptunk zsinórban, úgy érzem, az elég sokat elvett elöl az önbizalmunkból. Rengeteg helyzetet kihagytunk, főleg a fórok kihasználása volt érthetetlen. Hátul is voltak megingások, amiket a szerbek egyből kihasználtak.

Személy szerint azért vagyok igazán  csalódott, mert egyáltalán nem éreztem, hogy ez a szerb csapat jobb lenne nálunk. Tényleg sajnálom, mert ez egy jó kis csapat és minimum döntőt kelett volna játszanunk.