FACEBOOK

"Várakozáson felüli volt a csapat teljesítménye" - sajtótájékoztató a vb-ről

hozzászólás, 2017.07.31.

Elvitte - és kicsit szomorúvá tette - a show-t Varga Dénes csapatkapitány, aki bejelentette, a jövő nyarat pihenéssel tölti, nem lesz válogatott. A szövetségi kapitány és négy játékos értékelte a vb-t a sajtó képviselői előtt. Helyszíni vlv-riport a válogatott vb-záró sajtótájékoztatójáról és történtek szinte teljes videófelvétele:

Támogatónk a HerbaDoctor

Mint megtudtuk, Varga Dénes nem készült a bejelentésre, egy újságírói kérdés "hozta ki belőle", de természetesen már régóta fontolgatta, hogy pihenőre vonul. Märcz Tamás is a plénumon hallotta először a döntést, de később a vlv munkatársának elmondta: számított rá, sőt, úgy gondolja, az idősebbek közül mások is a Dumi-féle utat fogják választani.

A sajtótájékoztatón a nyilatkozók nem győzték magasztalni a hazai közönség által adott élményt, s úgy értékelték, hogy a csapat várakozáson felül szerepelt. Természetesen egy kicsit mindenki csalódott, hogy ilyen közönség előtt nem sikerült feltenni a pontot az i-betűre, de az összkép mindenféleképpen pozitív.

Märcz Tamás véleménye szerint a világ vízilabdázását most öt ország uralja, Szerbia, Horvátország, Olaszország, Görögország és Magyarország, de a mezőny kiegyenlítődése továbbra is megfigyelhető: csökken a szerbek és a többiek közötti különbség, s jönnek fel új országok, például az oroszok, akik hosszú időn át a második vonalban szerepeltek.

A következő időszakban új csapat lesz, de Märcz Tamás még nem tudja, hányan döntenek úgy, mint Dumi. Mindenesetre a szövetségi kapitány szavaiból az derült ki, hogy szeretné, ha a következő Világliga-sorozatban elindulhatna a magyar válogatott, mert az a torna kiváló lehetőséget ad a fiatalokkal való kísérletezésre, egy új csapat kialakítására.

Märcz Tamás egy kérdésre válaszolva elmondta: a magyar válogatottnál jelenleg nincs napirenden külföldi játékos honosítása.



VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a válogatott sajtótájékoztatóján


Nagy Viktor a válogatott sajtótájékoztatóján


Varga Dénes a válogatott sajtótájékoztatóján


Erdélyi Balázs a válogatott sajtótájékoztatóján


Vámos Márton a válogatott sajtótájékoztatóján



Märcz Tamás újságírói kérdésre a vb szakmai tapasztalatairól és a jövőről a válogatott sajtótájékoztatóján


Märcz Tamás újságírói kérdésre a világ vízilabdájáról a válogatott sajtótájékoztatóján



Varga Dénes bejelentése, Märcz Tamás a csapatról, az utánpótlásról a válogatott sajtótájékoztatóján


Vámos Márton arról, hogy hogy élte meg, a válogatott sajtótájékoztatóján