FACEBOOK

Egyre jobb hangulatban várja a csapat a startot

Egyre jobb hangulatban várja a csapat a startot
hozzászólás, 2017.07.13.

Japán sportolólányok haladtak el a versenymedence mellett, s amikor meglátták a parton bemelegítő magyar vízilabdázókat, konkrétan sikongatni kezdtek! A jutalmuk közös fotó lett. vlv-riport.

Támogatónk a HerbaDoctor

A rövid (szerda délutánra és csütörtök délelőttre kiterjedő)  pihenő véget ért, a felkészülés a Hajósban folytatódott. Külső szemlélő úgy érzékelheti, hogy a csapat egyre jobb, oldottabb hangulatban végzi az edzéseket. (Sajnos néhányan ilyen-olyan fájdalmak miatt csütörtökön részben külön edzésmunkát végeztek, de komoly baja hál' Istennek, senkinek sincs.)

Az edzés alatt "átsuhant" a Hajós medencepartján Seszták Miklós, a szervező bizottság elnöke. Tisztelettudóan köszönt mindenkinek (a vízben lévőknek is) és eléggé bennfentes látszatát keltette, ami, mondjuk, jogos ebben az esetben.

Märcz Tamás taktikai elemeket is gyakoroltatott, ezt már nem sokáig teheti meg, ugyanis hamarosan életbe lép a világversenyek alatti hivatalos edzésrend, ami azt jeleni, hogy a megadott egy órában valamelyik leendő ellenfelünkkel kell megosztani a vízfelületet.


vlv-képek

A világbajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Volt három nagyon kemény edzésünk, három vízi-, és egy tornatermi edzés, ezután kaptak a fiúk egy majdnem teljes nap pihenőt. Azt kértem viszont, hogy amikor az uszodában vagyunk, akkor százszázalékos intenzitással szeretném látni a munkát a beugrástól kezdve egészen az edzés végéig. Az edzések végén mindig lesz 10 perc, amikor az edzés részeként ugyan, de mindenki a saját dolgait gyakorolja mostantól. Ez már ma is így volt, meg a többi edzésen is így lesz. Ma még egyedül vagyunk, holnap is egyedül tudunk edzeni, aztán már a hivatalos pályánkon csak az ausztrálokkal. Az ausztrálokkal, akik, ugye, az első ellenfeleink, csak délután érkeznek Szolnokról, jelenleg ott vannak.

Igazándiból én úgy hiszem, hogy a holnapi edzésen már minden olyan dolgot begyakorlunk, amit nem szeretnénk megmutatni senkinek, és ha mellettünk edz valaki, akkor az nem igazán fog zavarni minket a későbbiekben, már csak magunkkal foglalkozunk. Kis színfoltja volt most itt az edzés elejének – amiről szerintem te is fényképanyagot készítettél – a japán hölgyek bejövetele, úgyhogy öt percet csúsztattuk az edzést, de a hangulatért mindent megteszünk. Volt nagy öröm, hogy a japán lányok láthatták közelről a fiúkat, ők meg szívesen álltak oda a kamerák elé. Úgy látom, továbbra is jó a hangulat, ez alapfeltétel, nem érzem a srácokon az izgalmat még.

Egyébként edzés előtt körbejártuk egy kicsit a komplexumot, hogy mi az, ami esetleg változott, amit még nem láttunk. Egy-két helyen el voltak zárva az utak, de azért láttuk, hogy honnan jövünk be, hova érkezünk, hol öltözünk, hol van a mixed zóna, ahol az interjút kell adni. Amit mára terveztünk, az sikerült.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


VLV-VIDEÓ:


Hárai Balázs a vlv-nek


- Szervusz Pufi, köszöntelek a meccshelyszínen, itt vagyunk a Margitszigeten, véget ért a ma esti edzés. Milyen volt a mai nap?

- Szia Geyza, üdvözlöm a nézőket, olvasókat! Hasznos edzés volt mindenféleképpen, ugye már nagyon kevés van a világbajnokságig, és az összes edzést ki kell arra használni, hogy amit még csiszolni kell, azon dolgozzunk egy kicsit, és ezzel a hozzáállással, ami most volt, ezzel kell a maradék edzéseket megcsinálni és mindenféleképpen hasznosak lesznek.

- Hogy látod a csapat összeállását?

- Jól. Úgy gondolom, hogy bármire képes ez a csapat, tényleg rajtunk múlik, hogy hogy fogunk játszani az első mérkőzésen, akár. Ha úgy játszunk, ahogy tudunk, meg amire egyesével a játékosok képesek és ezt csapatszinten megcsináljuk, akkor jó eredményt fogunk elérni.

- Kérdés, hogy hagyják-e. Mindjárt az ausztrálok jönnek az első meccsnapon, hétfőn. Velük kapcsolatban mi a véleményed?

- Idegesítőek.

- Durvák?

- Nem, borzasztó koordinálatlanul úszkálnak össze-vissza, nem tudják, hogy mit játszanak. Ha jól tudom a tizenhárom játékosból kilenc kicserélődött most náluk. Biztos, hogy lelkesek meg fiatalabbak. Az ausztrálok az összes mérkőzésen az utolsó másodpercig mennek, még akkor is, ha tíz góllal vezet ellenük az ellenfél, úgyhogy roppant kellemetlen és idegesítő csapat.

- Ez a győzelem be van kalkulálva, nagyon kell. Okozhatnak nehézséget?

- Minden csapat okozhat nehézséget, nem tudom, hogy melyik győzelem van bekalkulálva, vagy melyik nincs, azon leszünk, hogy megcsináljuk rendesen ezt a világbajnokságot.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



vlv-képek


A magyar válogatott:


Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)


A VB HIVATALOS PROGRAMJA