FACEBOOK

Veretlenül nyertük meg a Samartzidis Kupát

Veretlenül nyertük meg a Samartzidis Kupát
hozzászólás, 2017.06.25.

A magyar válogatott Spanyolországot is legyőzte és egy döntetlennel, három győzelemmel megnyerte a Samartzidis Kupát.


A Samartzidis Kupán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Samartzidis Kupa, 3. nap

Magyarország-Spanyolország 9:7 (1:1, 3:2, 1:2, 4:2)

Glyfada
Magyarország: Decker A., Zalánki 1, Bátori, Salamon, Vámos 2, Török B. 2, Decker Á., Gór-Nagy, Erdélyi 2, Manhercz K. 1, Mezei, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Spanyolország: Lopez, Munarriz 1, Granados, Del Toro, Larumbe, Minguell 2, Barroso 1, Espanol 1, Tahull 1, Fernandez, Mallarach, Cabanas. Szövetségi kapitány: David Martin
Gól - emberelőnyből: 2/11, ill. 3/6
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Gór-Nagy

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A MÉRKŐZÉS FELVÉTELE (2:1 utántól)


MÄRCZ TAMÁS közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Úgy látom, hogy a jelenlegi legjobb csapatával játszott Spanyolország. Eléggé kiismertük egymást az utóbbi időben, hiszen sok kétkapunk volt. Mi talán a mai napon voltunk a leginkább összeszedettek, koncentráltak. Elégedett vagyok, mert ez egy dinamikus, jó spanyol csapat. Türelmesek voltunk, nem kapkodtunk. Örülök, hogy jól sikerült a torna lezárása. Lesz még azért min dolgoznunk a jövőben.

VLV-VIDEÓK:

A közvetítés 2:1-nél kezdődött a görög tévések Barroso, Török és Manhercz Krisztián góljáról maradtak le.

3:1 - Török Béla második gólja

3:2 - Espanol gólja

4:2 - Zalánki gólja

4:3 - Munarriz gólja

4:4 - Tahull gólja

4:5 - Minguell első gólja

5:5 - Vámos első gólja

6:5 - Hárai gólja

6:6 - Minguell harmadik gólja

7:6 - Erdélyi gólja

8:6 - Vámos második gólja

9:6 - Erdélyi második gólja

9:7 - Cabanas gólja


Märcz Tamás a vlv-nek

- Hát, Tomi, gratulálok! Ez egy gyönyörű torna volt, nem kaptatok ki, egy döntetlen, az összes többi győzelem, és szerintem javuló játék, de megint mondom, te vagy a kapitány, te értékelj!


- Üdvözlöm a vlv nézőit, olvasóit! Én is úgy éreztem, hogy folyamatosan, napról napra, meccsről meccsre javult valamit a játékunk. Mikrodolgokat igyekeztünk változtatni, egyrészt alkalmazkodva a játékosállományunkhoz,  másrészt az elképzeléseinktől, az alapötleteinktől sem szeretnénk elrugaszkodni. Folyamatosan forgattuk a játékosokat, 8 játékos esett bele ebbe a körforgásba.

Ami a mai mérkőzést illeti, szokták mondani, hogy aki előbb kel és előbb érkezik meg az uszodába, az már valamit tett a győzelemért. Ez nekünk sikerült, mert a reggelinél is megelőztük a spanyolokat meg az uszodába érkezésnél is. Nem mondom, hogy csak ezen múlik, de ez is fontos része a sikernek, hogy egy ilyen fontos mérkőzésre minél korábban ráhangolja magát egy csapat. Két rutinos játékos, Dumi és Hosi nem volt a vízben, így nagyobb teret kaptak a fiatalabbak, akik komoly harcot folytatnak a csapatba kerülésért. Ennek ellenére nem láttam különösebb streszt senkin, az egész tornára vonatkoztatva sem, jó teljesítmények voltak.

Volt egy is gondunk itt a spanyolokkal, mert nagyon széthúzták a zónát, kérdés volt, hogy ezt hogy oldjuk meg, ezt kellett folyamatosan "összerakni", már Spanyolországban, meg még itt is erről kellett mindig szólni, ennek volt köszönhető jó néhány átlövésgól, ami azért elkerülhetőnek tűnt, ezért kicsit fájó volt. De pontosan ezek azok a kategóriák, amelyek terén lehet majd javulni, odafigyeléssel, a feladatok konkretizálásával ezek kiküszöbölhetők.

Egyébként határozottak voltunk a kapu előtt, dinamikusak voltunk, a centerek jól álltak be, sok kiállítást szereztünk, nem kapkodtunk, Decki jól védett a kapuban, tehát nagyjából, öszességében mindenképpen elégedett vagyok ezzel a mérkőzéssel. Egy olyan spanyol csapatot vertünk meg, amely jelen pillanatban a legjobb összeállításában játszott, biztos, hogy ők is szerettek volna tornagyőztesek lenni. Hát ez a kupa most nálunk marad, s ennek örülünk, mert mentálisan minden győzelem erősít bennünket.

- Köszönöm szépen!



Zalánki Gergő a vlv-nek

- Szervusz, Gergő! Gratulálok a tornagyőzelemhez, nem vesztettetek meccset, gondolom, elégedett vagy.


- Igen, elégedett vagyok, jól sikerült. Úgy gondolom, hogy itt a spanyolok ellen a végén már nagyjából össze is állt a védekezésünk. Van még mit javítani, de a végére ráéreztünk, hogy mit szeretett volna Tomi. Úgyhogy sikeres volt, igen.

- Melyik volt a legnehezebb meccs?

- Úgy gondolom, hogy a görög volt a legnehezebb. Bár azon én nem játszottam, kívülről úgy tűnt, hogy annak volt a legnagyobb ritmusa, az már olyan "rendes meccsnek" nézett ki, sok nézővel, jó hangulattal, izgalmas volt a vége - kár, hogy azon nem játszottam. De azért a mai sem volt rossz!

- Elégedett vagy?

- Igen.

- Köszönöm szépen, jó utat!



Decker Attila a vlv-nek

- Szervusz, Attila! Gratulálok, megnyertétek a tornát, nagyon jól védtél ma is. Milyen meccs volt ez?


- Köszönjük szépen. Hogy milyen meccs volt? Nagyon korán keltünk, nem voltak optimálisak a körülmények - nem a kikötő szépségére gondolok, hanem arra, hogy elég korán kellett kelni és ez a negyedik meccsünk volt zsinórban, gondolom, azért elfáradt a csapat, mert ez egy olyan terhelés volt, ami nem hétköznapi. De hát most ennek volt itt az ideje.

Jó formában éreztem magam, hála az égnek, úgyhogy a reggeli kezdés ellenére megpróbáltam magam "bepörgetni", talán jobban, mint ahogy mostanában szoktam. Minden meccsen bizonyítani kell, mert ez csak úgy működik szerintem, ha az ember a válogatottban topon van.

- Köszönöm szépen, gratulálok!



Mezei Tamás a vlv-nek


- Szervusz, Tamás! Gratulálok a tornagyőzelemhez, a csapat teljesítményéhez és a te teljesítményedhez. Arra kérlek, értékelj kicsit, milyen volt ez a három nap?

- Hosszú volt, három nap alatt játszottunk négy meccset. Szerintem a csapat egyre jobban összeáll, fejlődés mutatkozott ez alatt a három nap alatt az összjátékban, védekezésben meg támadásban is. Egyénileg még egy kicsit le vagyok maradva, de ezt majd orvosoljuk a későbbiekben.

- Elégedetten utazol haza?

- Mindenképpen.

- Neked hogy ment?

- Jó kérdés. Majd az edzőket megkérdezzük és elmondják.

- De mit érzel?

- Hát, két nap edzés után ennél több nem volt bennem.

- Jó volt ez! Köszönöm szépen!


Az utolsó mérkőzésen:

Görögország-Montenegró 5:6  - meccstatisztikák
- az egyik játékvezető Marosvári Attila volt
G.: Szolanakisz 2, Papanasztasziu, Murikisz, Derviszisz, ill. Popadics 2, Ukropina, Radovics, Cuckovics, Musisics


A torna végeredménye:

1. MAGYARORSZÁG
2. Montenegró
3. Spanyolország
4. Görögország
5. Kanada

A legjobb játékos: Alberto Munarriz (Spanyolország)
A legjobb kapus, Milan Radenovics (Kanada)


vlv-képek