FACEBOOK

Görögország-Magyarország 9:9

Görögország-Magyarország 9:9
hozzászólás, 2017.06.24.

Remek meccsen döntetlent játszottunk a házigazdával a Samartzidis Kupán. Vasárnap reggel - megváltozott időpontban! - a kupagyőzelemért szállunk medencébe a spanyolok ellen. Helyszíni riport Glyfadából.


A Samartzidis Kupán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Samartzidis Kupa, 2. nap

Görögország-Magyarország 9:9 (2:2, 0:1, 3:3, 4:3)
Glyfada
Görögország: Galanopulosz, Geniduniasz, Kapocisz 2, Argiropulosz 1, Funtulisz, Papanasztasziu, Pontikeasz, Kriszoszpatisz, Murikisz 2, Kolomvosz 1, Derviszisz 2, Haciguliasz 1, Zerdevasz (kapus). Szövetségi kapitány: Teodorosz Vlahosz
Magyarország: Nagy V., Manhercz K. 2, Bátori, Salamon 1, Vámos 1, Hosnyánszky 1, Török B., Gór-Nagy, Erdélyi 1, Varga Dénes 3, Mezei, Hárai. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 5/9, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Derviszisz, Ill. Török B.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A MÉRKŐZÉS TELJES FELVÉTELE

MECCSSTATISZTIKÁK

Märcz Tamás közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Jó kis meccs volt, az ilyen meccsek segítik a fejlődésünket. Kiélezett küzdelem volt, mindkét irányba eldőlhetett volna, igazságos döntetetlen született. Ez egy jó csapat, a jövőben is remek párharcaink lesznek a görögökkel. Mi még egészen biztosan sokat fogunk javulni.

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Murikisz első gólja

2:0 - Kapocisz első gólja

2:1 - Hosnyánszky gólja

2:2 - Vámos gólja

2:3 - Varga Dénes első gólja

3:3 - Hatzigulasz gólja

3:4 - Varga Dénes második gólja

4:4 - Murikisz második gólja


Támogatónk a HerbaDoctor

4:5 - Manhercz Krisztián első gólja

4:6 - Salamon gólja

5:6 - Derviszisz első gólja

6:6 - Kapocisz második gólja

6:7 - Manhercz Krisztián második gólja

7:7 - Argiropulosz gólja

7:8 - Erdélyi gólja

8:8 - Derviszisz második gólja

9:8 - Kolomvosz gólja

9:9 - Varga Dénes harmadik gólja, ötméteres



Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Megszakadt a győzelmi sorozat, de megmaradt a veretlenség. Én gratulálok, mert nagyon jó meccset játszottatok, azt mondtam most a többieknek, hogy szerintem most voltatok a legfegyelmezettebbek. De hát te értékelj, mert te vagy a kapitány, nem én.


- Üdvözlök mindenkit, téged is. Valóban nagyon jó mérkőzés volt, nekem is nagyon tetszett. Voltak benne hibák, amiket szerintem rendbe fogunk tudni tenni. A védekez miatt olyan gólokat kaptunk, amilyeneket szerintem a jövőben el lehet majd kerülni. A széléről kaptunk egy pár gólt zónában, hátrányban is azért "bepötyögtek" gólok. Ennek ellenére nagyon tetszett a csapat lendülete, energikusak voltunk, jól is mentünk, jól is küzdöttünk.

Jó csapat a görög, ráadásul ők rápihentek erre a mérkőzésre. Úgy rakták, hogy erre a szombati fő meccsre bemelegedve, de pihentebben érkezzenek, nekünk pedig ez komoly menetelés, ez volt a harmadik mérkőzésünk 24 órán belül. És hogy még szorosabb legyen a program, a holnapi meccsünket fél órával előbbre kellett hozni, hogy elérjük a repülőtéri buszt, ami közös lesz a montenegróiakkal. Ez még keményebb lesz reggel a spanyolokkal, itteni idő szerint negyed tízkor fogunk játszani háromnegyed tíz helyett. Nem baj egyéként, amennyire lehet, a fiúkat azért forgatjuk, és ez ugyan most megerőltető, de majd jön egy kis pihenő ez után a torna után.

Összességében elégedett vagyok, azért az is fontos, hogy..., kikapni mindig a legrosszabb, ebben a meccsben az is benne volt, hogy akár nyerhettünk is volna, megvolt az utolsó fórunk, amivel behúzhattuk volna ezt a mérkőzést, viszont a végén akár ki is kaphattunk volna, úgyhogy szerintem abszolút reális a mai napon ez a döntetlen. Tudunk még ebből javulni, annak ellenére is, hogy most nem volt rossz az összkép.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm.




Bátori Bence a vlv-nek

- Szervusz, Bence! Nagy izgalmak közepette döntetlent játszottatok. Csalódott vagy vagy elégedett?


- Szervusz, Geyza, üdvözlöm az olvasókat és a nézőket. Igazából csalódott, mert megnyerhettük volna ezt a meccset. Most így jött ki, sajnos. Benne volt a meccsben, hogy megnyerjük, de az is igaz, hogy itt a végén az utolsó lövésnél Viktor védett egy bravúrt, tehát az is benne volt, hogy kikapunk, hátrányban voltunk. Azt kell mondani, hogy igazságos volt a döntetlen.

- Nagyon fegyelmezetten játszottatok ma.

- Igen, ez az egész napra igaz, a reggeli Montenegró-, meg erre a görög meccsre. Megbeszéltük, hogy a védekezés adja a stabilitását mindennek, igyekeztünk ennek szellemében eljárni, bár itt most azért csúsztak hibák a védekezésbe bőven, így estefelé.

- Holnap mi lesz? Egy jól ismert ellenfél...

- Hát igen, az előző héten játszottunk velük ötször vagy hatszor. Nyerni fogunk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszönöm.



Manhercz Krisztián és Gór-Nagy Miklós a vlv-nek

- Szervusztok, szobatársak! Gratulálok a válogatott mai teljesítményéhez! Legyetek szívesek elmondani, hogyan éreztétek magatokat az imént befejeződött görög meccsen!

G.N.M.:
- Köszönjük szépen a csapat nevében is. Úgy érzem, hogy tényleg jó meccset játszottunk. Fordulatos volt, az elején vezettek ők, aztán mi vezettünk, aztán megint ők vezettek, aztán végül igazságos döntetlen lett, úgyhogy visszatértünk a 0:0-hoz, csak 9:9-nél.

Kristálytisztán látszik most, hogy hiányoznak azért azok a részletek, amikről szoktunk beszélni, hogy hátrányban a fél hármas kilépőnél a középső akkor most merrefelé mozduljon, ebből sok könnyű gólt adtunk nekik, viszont elöl mi is csináltunk jó dolgokat, a zónavédekezésünk jó volt, Manó nagyon szép gólokat lőtt, úgyhogy...: gratulálok!

M.K.: - Brusztos mérkőzést játszottunk. Azt gondolom, hogy hazai pályán, ilyen közönség előtt sikerült fölvennünk a kesztyűt a görög csapattal. Ahogy Miki is mondta, azért még egy kicsit tesztfázisban vagyunk, ugye, ezek voltak az első hivatalos meccseink, 36 órán belül hármat játszottunk most. Vannak még olyan taktikai hiányosságaink, amiket tisztázni fogunk a következő hetekben és akkor tényleg össze tud állni a védekezésünk, bár egy 2:2-es vagy 3:2-es félidőre nem mondhatjuk azt, hogy rossz lenne a védekezésünk. Mondom, még olyan periódusban vagyunk, amikor több a hiba, de ez normális. 

- Elégedettek vagytokl így este?

G.N.M.:
- Nyerni azért jobb lett volna..., de kezdetnek nem rossz.

M.K.: - Társulok!

- Köszönöm, jó pihenést nektek!



Hárai Balázs a vlv-nek


- Szervusz, Pufi! Gratulálok a csapat mai teljesítményéhez és a te játékodhoz is. Milyen volt ez a két meccs? Nagyon elfáradtál?

- Sziasztok! Hát, már hármat játszottunk... Nagyon... Nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy ilyen korán kell mérkőzést játszani, főleg Montenegróval. És azért látszódott most, az esti mérkőzésünkön, hogy el vagyunk egy kicsit fáradva, ennek ellenére egy jó meccset játszottunk a görögökkel.

- Szerintem most játszottatok a legfegyelmezettebben, nagyon keményen odatettétek magatokat. Nem így láttad?

- De. :-) Jól látod te is!

- Köszönöm szépen. Milyenek a görögök?

- Jók. Új csapattal jöttek, vannak új játékosaik, akiket még nem ismerünk, nem is láttunk. Bebizonyították, hogy ügyesek, belövöldözték pont azok, akikkel nem számoltunk. Nincsen már olyan, hogy gyenge csapat, ebben a mezőnyben. Aki itt van, mindenki jó, láthattuk, még Kanada is tud jó eredményt elérni.  

- Holnap tulajdonképpen kupadöntőt játszotok.

- Lehet így is fogalmazni. A spanyolok nagyon veszélyesek, mert megállás nélkül fordulnak, úsznak, mint a gép, úgyhogy nagyon oda kell figyelni, hogy csak akkor lőjük el, hogyha tiszta helyzet van. Még koncentráltabban kell játszani. A nehézség az az, hogy nekünk nagyon korán van a meccs...

- De nekik is!

- Nekik is, igen.

- Pufi! Jó pihenést kívánok!

- Köszönöm szépen.



vlv-képek


További szombati eredmények:

Kanada-Spanyolország 8:9 (2:3, 1:1, 3:2, 2:3) - az egyik játékvezető Marosvári Attila volt - meccsstatisztikák
G.: Soleimanipack, Lapins, Spooner 2-2, Constantin-Bicari, D'Souza, ill. Bustos, Espanol 2-2, Granados, Minguell, Barroso, Tahull, Fernandez

A teljes mérkőzés felvétele

Kanada-Montenegró 6:13 (1:3, 0:4, 4:2, 1:4) - az egyik játékvezető Marosvári Attila volt

A teljes mérkőzés felvétele


Vasárnap reggel, magyar idő szerint 8.15 órakor a spanyolokkal játszunk, a tét a Samartzidis Kupa, amelynek elnyeréséhez nekünk már a döntetlen is elég.