FACEBOOK

Jug Dubrovnik-Szolnok 5:10 - BL-GYŐZTES A SZOLNOK!

Jug Dubrovnik-Szolnok 5:10 - BL-GYŐZTES A SZOLNOK!
hozzászólás, 2017.05.27.

Elképesztő magabiztossággal győzte le a címvédőt a Szolnok és ezzel Európa trónjára került. Az Eger negyedik lett a budapesti BL final sixben. Helyszíni riportunk folyamatosan  bővül.

A BL F6-on készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Bajnokok Ligája, final six, Budapest

Bronzmérkőzés

Pro Recco–Eger 15:6 (3:1, 4:1, 3:2, 5:2)

G.: Ivovics 4, Di Fulvio, Sukno 3-3, Filipovics 2, Aicardi, Bodegas, Figlioli, ill. Vapenszki 2, Milos Csuk, Erdélyi, Cuckovics, Hosnyánszky

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nyilván ez egyes, fiam, ülj le! Nagyon nagy különbség volt, ha szigorú akarok lenni. Sajnos olyan elemi hibákat követtünk el, hogy játszott velünk a Recco, mint macska az egérrel. Ha őszinte akarok lenni, akkor a második vagy a harmadik percben, amikor elindult ez a sebességű játék, látszott, hogy ezt mi ma nem fogjuk bírni, és ilyenkor borzasztó hosszú egy meccs, amikor ráadásul úgy indul, hogy nekünk a két kapufa éléről kipattan, nekik meg bemegy. Ezek szép lassan fölemésztettek bennünket teljesen.

- Megint ilyen "labda kézből kicsúszások" voltak, ez koncentrációhiány vagy fáradtság?

- Ez fáradtság már, abszolút. Rettentő sok olyan hiba volt, amit, azt gondolom, hogy ha valaki a ZF-Egerben vízilabdázik, akkor legkésőbb ifire, de szeretném, ha már serdülőre is el tudná kerülni, azért ebből is elkövettünk nagyon sokat ma. Tehát ez abszolút fáradtság kérdése már. 

Láttam a meccs végén, amikor kijöttek a játékosok, már úgy búcsúztál, mintha egy korszak lezárult volna. Jól lehetett ezt látni?

- Igen, jobb lett volna, ha azért lennék csurom víz, mert hogy be kellett ugrani, nem azért mert ölelgetem a játékosaimat. Nehéz, mert pont egy ilyen emóciókkal teli mérkőzéssel kell lezárni. Kicsit olyan érzésem is volt, mint amikor Biros Petit búcsúztattuk, hogy nagyon csúnyára sikeredett. Ez van. :-(

Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


vlv-képek


DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) a vlv-nek és az MTI-nek:

- Sok közünk nem volt hozzá, így értékelem. Talán az első negyed nézett ki úgy, ahogy azt mi elterveztük, de utána láthatóan összekapták magukat, és elkezdtek nagyon magas szinten vízilabdázni. Talán, ha az elején egy nagyobb előnyre teszünk szert, akkor még jobban elmegy a kedvük, vagy még jobban összertőrnek, mert azért ők nagyon maguk alatt voltak. Nekik ez ciki, nekünk meg jó lett volna a harmadik hely, de nem így történt és a szoros, fej-fej melletti első negyed után el tudtak lépni. És onnan egy Recco megfoghatatlan. 

- A tavalyi hatodik hely után az idei negyedik hely is jó?

- Kérdezték tőlem, hogy aláírtam volna-e előre, de nem, nem írtam volna alá. Azt gondolom, hogy év közben megmutattuk a tudásunkat, megvertük a Jug Dubrovnikot, a címvédőt, meg tudtuk verni év közben a Szolnokot is, nagyon jó meccseket játszottunk, és szerintem ez a csapat alkalmas lett volna arra, hogy döntőt játsszon.

- Azt lehetett látni a meccsen, hogy rengeteg labdát adtok be centerbe, de ebből nagyon kevés kiállítás születik. Ez a taktika része volt, vagy nem mertetek távolról lőni?

- Ebbe most hosszasan tudnék belemenni. Ők azért megengedhetik, hogy mélyebben zónázzanak, bár szerintem ma Tempesti nem védett azon a szinten ahogy azt tőle megszokhattuk, de az tény, hogy amikor repült be a labda, már három Recco-védő ott volt és segített a bekknek, úgyhogy nagyon nehéz dolga volt Pufinak és Krisztiánnak, le a kalappal előttük, hogy így végigszenvedték ezt a meccset, főleg abban a tekinteben, hogy három nagyon jó védő forgott rajtuk folyamatosan. Lehet, talán többet kellett volna lőni, de utólag már könnyű...

- Mi vár rád a következő időszakban, illetve a nyáron?

-  A nyári programot hellyel-közzel megkaptuk, sok utazás vár ránk, ami nagyon fárasztó lesz, és most én gyorsan költözködöm egyet, mert születik a második kisgyerekem, úgyhogy szeretném ha augusztusban már új, nagyobb lakásban lehetnénk. Ez a hat nap ezzel fog telni, hogy költözködöm, és megpróbálok maximálisan pihenni, mert a válogatottat  szezonját teljesen tiszta lappal lehet és kell is elkezdeni, mert az egy új csapat.

- Köszönöm szépen, és gratulálok!

(Lejegyezte: Kerbi)


BRANISZALV MITROVICS (ZF-Eger) a VLV-nek:

- Ez most nem úgy sikerült, ahogy elterveztétek, de mégis bejutottatok az elődöntőbe, és onnan a bronzmeccsre. Hogy értékeled ezt a mérkőzést? 

Szerintem kicsit több volt ebben a mérkőzésben. Azzal nem vagyok kibékülve, hogy miután elfáradtunk még annak ellenére is, hogy jobb játékosok vannak a Reccóban, de abban a pillantban, hogy elfáradtunk akkor elkezdtünk egynás után komoly hibákat elkövetni a védekezésben. Ezért nem tudunk ma meccsben lenni a Reccóval. Amiatt viszont boldog vagyok, hogy bejutottunk a négy közé, ez nagyon fontos volt nekünk, hogy egy lépést tegyünk előre, nehogy fóbiáról beszéljenek az emberek, de másik részről marad egy nagyon rossz érzés bennünk a tegnapi meccs miatt, mert igazán közel voltunk ahhoz, hogy döntőbe jussunk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


KOVÁCS GERGŐ (ZF-Eger) a VLV-nek:

- Gergő, mit gondolsz, miért alakult így ez a mai meccs?

Alapvetően azt gondolom, hogy a Recco jobb csapat, és egy kicsit el is fáradtunk a harmadik mérkőzésre. Sajnos ez nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna.

- Mit lehet ilyenkor tenni?

- Először is pihenni. Sajnos a szezon végére a bajnoki döntőben és itt is elfáradtunk.

- Mi vár rád a nyáron?

- Lesz kerethirdetés, remélem, hogy bekerülök, és utána kiderül a nyár további programja.

- Köszönöm, jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)


vlv-fotók, Monoki Nikolett felvételei


Döntő

Jug Dubrovnik-Szolnok 5:10 (2:1, 2:5, 1:2, 0:2 )

Duna Aréna, v. Alexandrescu (román), Margeta (szlovén)
Jug Dubrovnik: Bijac, Macan 1, L. Fatovic, Loncsar 1, Jokovics 1, X. Garcia, Markovics 2, Pavlicsevics, J. Vrlics, Perrone, Benics , Obradovics, Popadics. Vezetőedző: Vjekoszlav Kobescsak
Szolnok: Nagy V., Gocics 1, Crousillat, Vámos 2, Jansik D., Mezei, Alekszics 3, Younger, Prlainovics 3, Varga Dénes, Kis G. 1, Fülöp B., Kardos (kapus). Vezetőedző: Cseh Sándor

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Szívből gratulálok a győzelemhez! Lehetett ilyen bravúros győzelemre számítani?

- Lehetett, ezért dolgoztunk egész évben. Bíztunk ebben, de hát azért nagyon sok variáció volt még. Nagyon jó csapat a Dubrovnik, és mind tavaly a final sixben, mind az idén egészen a döntőig fantasztikusan játszott, de hát azt is tudtuk, – igaz Bajnokok Ligája döntőben még nem szerepeltünk, de azért már több döntőben igen –, hogy ilyenkor a meccs közben fel tud borulni sok minden. Egyébként azt gondolom, nyilván az, hogy idén négy sorozatban indultunk el és mind a négyet megnyertük, a Bajnokok Ligáját ugye, veretlenül, ez, azt gondolom mutatja, hogy milyen csapategység volt, mennyit dolgoztunk ezért, és hogy minden passzolt. És alapvetően ilyen trófeát nem lehet nyerni csapattal és csapatjátékkal, azon felül felül kellenek még extra teljesítmények is és azok ma megvoltak, sőt, nagyon extrák voltak.

- Tegnap Dumi már említette, hogy nem „hengerként” működött a csapat, inkább az egyéni megvillanásoknak köszönhető, hogy végig tartotta a jó eredményt. Ez a mai mérkőzésre mennyire volt jellemző?

-Tegnap is öt gólt kaptunk, ott is a csapatra épült a játék, egész egyszerűen a csapat meg tudja azt tenni, hogy legyen egy váza a dolognak, hogy nagyon keményen védekezzünk. Mindig a csapat megy előre, de ahhoz, hogy valaki egy ilyen trófeát megnyerjen, kellenek az extra teljesítmények is és azok ma megvoltak, sőt, nagyon extrák voltak.

- Hol dőlt el ma a találkozó? Hol volt az a lélektani pillanat, amijkor már lehetett érezni, hogy ez meglesz?

- Ezt most így nem tudom megmondani. Nyilván 3:1 után egy teljesen más játékot kezdtünk játszani, az biztos, hogy fontos volt. A negyedik negyed elején valamikor, amikor hát nem azt mondom, hogy felpörögtünk, mert elöl már nem akartunk olyan sok rizikót vállalni, már lehetett érezni a csapaton, hogy itt bármi áron meg fogja ezt csinálni.

- Milyen érzés hazai közönség előtt ünnepelni?

- Ebből én most olyan sokat nem érzékeltem, inkább egy-két nap múlva, amikor visszanézzük, akkor lesz jó érzés.

- Nagyon szépen köszönöm, jó ünneplést!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Gratulálok! BL-győztes vagy, ezt a trófeát is begyűjtötted a karriered során! Hogy értékeled ezt mérkőzést?

- Köszönöm a gratulációt, köszönöm a csapat nevében is. Most igazából az öröm a legnagyobb, ami van bennem, kell egy kis idő, hogy felmérjem, minek köszönhető ez az egész, de én azt gondolom, annak, ahogy az egész évben teljesített a csapatunk. Nagyon fegyelmezettek voltunk most is, és volt olyan periódus, amikor a Jug dominált. Akkor nem voltunk jobbak náluk, de nem törtünk össze, nagyon pici, apró lépésekkel, támadásonként építettük újra azt a játékot, amit tudunk, és a végén mi tudtuk irányítani az egész meccset.

- Volt benned olyan érzés, hogy ez nem lesz meg?

- Nem! Képzeld el, hogy nem. Nagyon ritkán vagyok én ilyen, de az egész hétvégém olyan volt, hogy tök nyugodt voltam. :-) Jó..., feszült voltam, de tudtam, hogy élvezni fogom, tudtam, hogy jól fogjuk magunkat érezni a vízben, aztán majd nyer a jobb. De azt is tudtam, hogy ha az a Szolnok játszik, amely egész évben játszott, vagyis az évnek majdnem az egész részében, akkor azért hazai pályán meg fogunk tudni verni bárkit.

- Meccs közben mikor hitted el, hogy ezt nem lehet elvenni tőletek?

- 9:5-nél már azért bíztam benne, hogy nem lesz ezzel baj, az utolsó három percben már vártam, hogy menjen el ez a három perc, de szerintem a Jug is így volt vele, és akkor már tudtuk, hogy nyerni fogunk.

- De azért még lőttél egy hatalmas gólt, csak hogy gyorsabban teljen el ez a három perc...

- Igen. Köszönöm szépen! Centerként jó érzés hátulról is elengedni valamit, úgyhogy ennek külön örültem. :-)

- Mi vár rád a következő napokban, mondjuk holnaputántól?

- Egy kicsit másnapos leszek valószínűleg, most ünnepelni fogunk, végre van mit!

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA DÉNES (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Szívből gratulálok a győzelemhez! Hogy értékeled ezt a győzelmet?

- Természetesen nagyon boldoggá tett, hogy nyertünk, nagyon régóta várok erre. Magasan jegyzem ezt az eseményt, talán közvetlenül azok alá, amiket eddig sikerült megnyernem, ugye itt az olimpiai bajnoki és a világbajnoki címre gondolok. Ezt csak azért emelem ki, mert tényleg nem sokszor voltam közel hozzá, igazából csak egyszer, illetve tavaly is, csak hát az balul sült el. A lényeg az, hogy ez a csapat, az idei Szolnok lehetőséget adott arra, hogy még egyszer átéljem, illetve megéljem, hogy eljuthassunk odáig, hogy lehetőségünk legyen megnyerni, és ezt sikerült is megtenni.

- Lehetett számítani arra, hogy ekkora lesz köztetek a különbség?

- Nem, és nem is így indult, bár igazából minden benne van a pakliban. Azt gondolom, hogy a félidő után a Jug nem tudott megújulni. Most hogy ez annak köszönhető-e, hogy egyel több meccs volt bennük, vagy annak, hogy mi szimplán jobban bírtuk, teljesen mindegy ebben a lebonyolítási rendszerben. Úgy nézett ki, hogy a második félidőben szétnyílt teljesen a meccs.

- Ebben az évben bármilyen bajnokságban elindultatok, megnyertétek. Mondhatjuk, hogy ez a győzelem feltette a pontot az i-re? Teljes mértékben elégedett vagy a szezonnal?

- Ennél elégedettebb már nem lehetnék, igen. Nekem az Euroliga a csúcs csapatszinten, semmi másban nem volt hiba. A saját magam teljesítményével is elégedett voltam a szezon során, úgyhogy úgy fogok emlékezni erre a szezonra, mint amit nehéz lesz felülmúlni. Ez a kedvenc szezonom eddig.

- Milyen érzés volt a hazai közönség előtt ünnepelni?

- Nagyon jó volt, élveztem, hogy van egy kis hátszelünk ezáltal, de talán azt még jobban, hogy bár a magyar szurkolók nem szoktak az ellenfél ellen szurkolni, most ez is megtörtént. Azt is kiemelném, hogy volt már nagy közönségünk, de igazából nézők voltak csak, most azért rendesen szurkolókká váltak - nagyon nagy élmény volt. Nem is emelném ki azt, hogy az a srác, aki az egészet kommentálta, végig a külföldi csapatot éltette több ízben, és ezt már tavaly is tapasztaltam, de hát ezt lehet majd orvosolni a jövőben.

- Nagyon szépen köszönöm, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


NAGY VIKTOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Nagyon gratulálok, bravúros győzelem volt. Hogy értékeled?

- Fantasztikus hangulat volt fantasztikus játékkal, fantasztikus közönséggel, és ezt így tudnám még ragozni... Hihetetlen, hogy ennyi ember biztatott minket, nagyon-nagyon jó érzés volt. Örülök annak is, hogy hittünk magunkban és okosan, taktikusan tudtunk végig játszani, élveztük a játékot.

- Hogy érzed, hol dőlt el?

- Ezt így nem tudom megmondani, éreztem magunkban az erőt az elejétől fogva.

- Nagyon szépen köszönöm, gratulálok még egyszer!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 


ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa-Közgép) a VLV-nek:

- Gratulálok a győzelemhez!

- Köszi!

- Tegnap, amikor beszéltünk, azt mondtad, hogy szolnoki játékkal lehet megverni ezt a Jugot. Erre a játékra gondoltál?

- Erre. Pont erre. Kicsit görcsösen kezdtük a mérkőzést, mert a játékosok többségének ez volt az első BL-döntője, de a második negyedben már érződött a vízben, hogy meg fogjuk nyerni. Akkor kezdtük el játszani a mi játékunkat, és ezzel darálni az ellenfelet és a legvégére sima lett, amúgy a vízben ez nem volt sima. Ez van. Nagyon-nagyon jól szórakoztunk, ez egy nagyon fontos mérkőzés volt egy ilyen szép arénában, tízezer ember előtt. Tényleg egy hatalmas élmény. Semmi nem maradt bennem. Szeretnék gratulálni az egész klubnak és megköszönni a támogatást Nyerges Zsoltnak, az elnöknek, aztán Kovács Istvánnak a "nagymesternek", az egész stábnak, és a legvégén Cseh Sándornak, mert igazából ő volt az az ember, aki a kezdetektől hitt abban, hogy meg fogunk verni mindenkit, és meg fogjuk nyerni a BL-t!

- Köszönöm szépen, gratulálok!


- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


VÁMOS MÁRTON (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Vámos Márton Bajnokok Ligája-győztes! Milyen érzés ezt a mondatot hallani?

- Nagyon-nagyon jó, de aki elkezdi a pályafutását egy ilyen patinás klubnál, aki elindul a BL-ben annak csak ez lehet az álma, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját, úgyhogy felemelő érzés.

- Hova teszed a karrieredben ezt a győzelmet?

- Ezt az évet hova teszem... Az első helyre, nem tudom máshova. Megnyertük a Magyar Kupát, a Szuperkupát, a Magyar Bajnokságot és utána a Bajnokok Ligáját. Ennél jobb nem lehet egy év, úgyhogy nagyon-nagyon büszkék vagyunk magunkra, és sok ilyen évet kívánok magamnak, meg a csapattársaimnak.

- Ez a mai meccs hol dőlt el szerinted?

- Nem tudom. Én 9:5-nél ocsúdtam fel, hogy már néggyel vezetünk, addig csak a meccsel tudtam foglalkozni, azzal, hogy jól védekezzünk, azt gondolom, hogy ott dőlt el.

- Gratulálok, jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)

Várható: további vlv-fotók.


A 2016-17-es Bajnokok Ligája végeredménye:

1. Szolnok
(Milan Alekszics, Ugo Crousillat, Fülöp Bence, Zsivko Gocics, Hangay Zoltán, Jansik Dávid, Kardos Gergely, Kis Gábor, Mezei Tamás, Nagy Viktor, Andrija Prlainovics, Szatmári Kristóf, Aaron Younger, Vámos Márton, Varga Dénes. Vezetőedző: Cseh Sándor)
2. Jug Dubrovnik
3. Pro Recco
4. Eger
5. Brescia
6. Olympiakosz

A torna legjobb kapusa Nagy Viktor (Szolnok), a legértékesebb játékos Andrija Prlainovics (Szolnok).

A jövő évi BL final six rendezője a Pro Recco csapata lesz.





A VLV CIKKEI A BL FINAL SIX-RŐL:

JUG DUBROVNIK-SZOLNOK 5:10 - BL-GYŐZTES A SZOLNOK!

JUG DUBROVNIK-SZOLNOK - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

PRO RECCO-EGER - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

EGER-SZOLNOK 5:7

EGER-SZOLNOK - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS


CSEH SÁNDOR A VLV-NEK

EGER-BRESCIA 6:4

EGER-BRESCIA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

PROGRAM ÉS ÉRDEKESSÉGEK

A HIVATALOS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ÉS AZ EGER EDZÉSE

VLV-FOTÓGALÉRIÁK

JUG DUBROVNIK-SZOLNOK I.

PRO RECCO-EGER II.

PRO RECCO-EGER I.


EGER-SZOLNOK I.

EGER-SZOLNOK II.

JUG DUBROVNIK-PRO RECCO

OLYMPIAKOSZ-BRESCIA

EGER-BRESCIA I.

EGER-BRESCIA II.

OLYMPIAKOSZ-JUG DUBROVNIK

BL F6-SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ÉS AZ EGER EDZÉSE