FACEBOOK

Az Eger is kipróbálta a Duna Arénát

Az Eger is kipróbálta a Duna Arénát
hozzászólás, 2017.05.19.

A junior válogatott pénteki edzőpartnere az Eger volt. Vagy fordítva. Helyszíni vlv-riport.


Az edzőmeccsen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Az egriek csütörtökön a BVSC-vel kétkapuztak ezt követte a BL final six helyszínén a péntek esti edzőmeccs a juniorokkal. Dabrowski Norbert a második alkalommal nyújtott teljesítménnyel volt elégedettebb. Érdekesség, hogy a két szakmai vezető egy kis nosztalgiázásra kérte Bedő Krisztiánt, az egykori junior válogatott sztárját, aki így ismét Horkai csapatában szerepelt ezen az estén (nem is rosszul).

Az edzőmeccset megnézte Märcz Tamás felnőtt szövetségi kapitány is, aki elmondta, hogy inkább a fiatalokra kíváncsi, az Eger játékosait mostanában sokszor látta.

Nos, a juniorok ugyanúgy igyekeztek, mint egy nappal korábban, a Szolnok ellen. Számukra új fejlemény volt egyébként, hogy Horkai György a nap során kihirdette azt a 19-es keretet, amelyből kikerül majd az augusztus 5-én kezdődő belgrádi junior vb-n szereplő magyar válogatott. Érdekesség, hogy nemcsak a várhatóan a felnőtt vb-n is szereplő Manhercz Krisztián, hanem a napokban megműtött és hosszabb pihenőre kényszerülő Nagy Ádám neve is szerepel a listán.

A keret (zárójelben a születési évszám):

Csiszár Boldizsár (1997), Vértes Dániel (1999), Vogel Soma (1997) - kapusok,
Baksa Benedek (2000), Biros Barnabás (1997), Burián Gergely (1998), Csacsovszky Erik (1997), Fekete Gergő (2000), Kókai Tibor (1997), Lukács Dorián (1997), Sélley-Rauscher Domonkos (1997), Manhercz Krisztián (1997), Nagy Ádám (1998), Simon Henrik (1997),  Sugár Péter (1998), Szatmári Kristóf (1997), Teleki András (1998), Vadovics Viktor (1998), Zerinváry Lóránd (1998) - mezőnyjátékosok.

VLV-VIDEÓK:


Dabrowski Norbert a vlv-nek

- Szervusz, Norbi! Itt vagyunk a "nagy tettek helyszínén". Hogy értékeled ezt az edzőmeccset, milyen volt?


- Sokkal jobb volt, mint a tegnapi, úgyhogy nagyon örülök és köszönöm, hogy a rendelkezésünkre állt mind a két csapat, mind a BVSC, mind a junior válogatott. Jó döntés volt, szerintem, hogy azt gondoltam, erre szükségünk van. Csináltunk jó dolgokat is, voltak, amik nem mentek, de muszáj volt egy-két dolgon úgy változtatni, hogy az nem teljesen a mi játékunk, mert készülnünk kell a Bresciára. Még van egy pár napunk, hogy "finomhangoljunk". A fizikai része már véget ért - ez is nehéz volt, nagy munkából jöttünk és abból volt egy hét vagy tíz nap szünet után két kétkapu, úgyhogy most túl vagyunk ezen a fázison.

- Milyen állapotban vannak a játékosok? Megfelel az állapotuk annak, amit gondoltál ennyi idővel a torna előtt?

- Abszolút. Tegnap el voltam keseredve, mert többet reméltem, ma meg, azt hiszem, többet kaptam, mint amit reméltem a tegnapi után, úgyhogy... Mindennek megvan az oka, de nem számít, ez üres beszéd lesz, minden abban az egy órában fog eldőlni.

- Van már benned egy kis drukk?

- Van. Nézd, én úgy érzem, hogy ez a meccs nekünk olyan, mint a menny vagy a pokol. Egy meccs, négy negyeden múlik minden, egy lapon van. Nyilván a tét nagy, persze, hogy van drukk.

- A jövő évről még nem illik beszélni, de azért ma kijött egy hír... Mindjárt kérdezném, hogy Avramovics fegyelmivel kezd nálatok, hogy egy délszláv lapban hozta nyilvánosságra, hogy hozzátok igazol...?

- Ezt Attilának (Bárány Attila klubelnöknek - a szerk.) kell majd vele megbeszélnie. A hír igaz, de nem szeretnék most ennél többet foglalkozni ezzel, mert most nem ez a dolgunk, nincs itt az ideje. Majd be fogjuk jelenteni a jövő évi csapatot, amikor itt lesz az ideje.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok!

- Köszönöm én is.



Horkai György a vlv-nek


- Szervusz, Gyuri! Túl vagytok két nagyon komoly meccsen, Európa legjobbjai közé tartozik ez a két csapat, amellyel edzőmeccset játszottatok. Milyen volt?

 - Szia. Köszöntök mindenkit. Nagyon jó volt, nagyon hasznos. Erre a hétre igazából kedd-szerda-csütörtökre volt beütemezve edzés, de amikor a múlt héten Cseh Sanyi, majd rá egy napra Dabrowski Norbi fölhívott..., nekünk megtiszteltetés, hogy a Szolnok és az Eger velünk akar játszani és ezt a játékosoknak is mondtam, hogy élni kell ezzel a lehetőséggel, úgyhogy meghosszabbítottuk az edzést.

Alapvetően, ami ebben az időszakban az edzéseken van, azt azért csináljuk, hogy a játékosok egyrészt ne álljanak le hosszú időre, másrészt technikai-taktikai jellegű dolgokat próbáltunk ismételni. Közben bejött ez a két edzőmérkőzés, ami nagyon hasznos volt, ilyen játékosok ellen játszani mindig jó és hasznos.

- Közben kihirdetted ma a junior világbajnokságra készülő keretet. Ezzel kapcsolatban mit tudsz mondani?

- A csapat szerintem jó, ugye tavaly 7. lett az Európa-bajnokságon, tudjuk, hogy milyen körülmények között, meggyőződésem, hogy ez a csapat nem hetedik helyezett.

Komoly nehézségeink vannak, ugye Ádám operációja... Én alapvetően optimista ember vagyok, tehát bízom abban, hogy Ádám rendbe fog jönni. Ha nem lennék nagyon optimista, már nem lennék itt. :-) De több alternatívával is készülünk, ha elkezdünk dolgozni 5-én, onnantól kezdve lesz több variáció arra az esetre, ha Ádám nem lenne.

Ugye, nehézséget okoz még, részben nehézséget, részben megtiszteltetés, hogy Manó (Manhercz Krisztián - a szerk.) a válogatottban játszik, a felnőtt világbajnokságra készül. Azzal pedig nem tudunk mit csinálni, hogy július 30-án van vége, augusztus 5-én pedig már junior világbajnokság van, hát ez a FINA tervezési problémája, nekünk alkalmazkodni kell hozzá. Alkalmazkodni is fogunk, nem tudunk mást csinálni, Manóval az induláskor, augusztus 3-án fogunk találkozni és 5-én, az első meccsen fog részt venni először a "felkészülésben". De azért már évek óta játszunk együtt, tehát nem hiszem, hogy ebből különösebb probléma lenne.

A csapatban van új ember a kapus személyében, nagyon nehezen találtunk harmadik kapust, ha bármi történik, Vogel Soma és Csiszár Boldizsár mellé. A hátvédkérdést, a védelmet kell megoldanunk, úgy érzem, elöl nem vagyunk rosszak, de a védelmet rendbe kell tennünk, lesz vele dolog...

- Tőmondatokban: mi e menetrendetek, a felkészülési program?

- Június 5-én elkezdünk dolgozni, majd becsatlakoznak az ifi és a serülő bajnokságban játszók, mert nem fogadták el a klubok, hogy korábbra hozzák a meccseket. Ezért az érintettek 12-én-13-án csatlakoznak a csapathoz. Itthon leszünk, a második héten elmegyünk egy hétre edzőtáborba, nem tudjuk, hol fogunk tudni edzeni. Lesz két nagy tornánk, a  Benu Kupa és Szombathelyen az ÖMW Kupa, jönnek az olaszok hozzánk közös edzőtáborba, az utolsó héten pedig még az oroszok jönnek edzőtáborba, közösen készülünk.

- Köszönöm szépen, jó felkészülést kívánok!

- Köszönjük.


vlv-képek