FACEBOOK

Megkezdte a BL-hangolódást a Szolnok

Megkezdte a BL-hangolódást a Szolnok
hozzászólás, 2017.05.18.

Nem akármilyen edzőpartnerrel, a  magyar junior válogatottal játszott edzőmeccset a jövő hét végi BL F6 helyszínén, a budapesti Duna Arénában a Szolnok csapata.


Az edzőmeccsen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Cseh Sándor elégedett is volt, meg nem is volt elégedett. Nem volt elégedett azért, mert értékelése szerint a bajnoki cím megnyerése óta eltelt időben kicsit leült a csapata, nem tetszett neki, amit a juniorok ellen mutattak a fiai. Ugyanakkor elégedett volt és meg is köszönte Horkai Györgynek az edzőmeccs lehetőséget, mert így éles körülmények között mérhette fel, hogy honnan indul a közvetlen felkészülés a jövő hét végére.

A fiatalok igyekeztek állni a sarat, még lefordulásgólokat is lőttek, de azért a Szolnok megmutatta, hogy nagyon erős. A kisebb egészségi problémával küszködő Varga Dénes nélkül is.

Pénteken a másik final sixes csapatunk, az Eger is kipróbálja a Duna Arénát, szintén a junior válogatottal vívnak kétkaput, Horkai Györgyöt, a juniorok irányítóját ezután kérdezzük majd fiai teljesítményéről.

VLV-VIDEÓK:


Cseh Sándor a vlv-nek


- Szervusz, Sanyi! Egy olyan közegben vagyunk, amely ismerős lesz neked sokszor, hamarosan. Itt komoly meccseket fogtok játszani - mennyire szoktad a légkört ma?

- Az, hogy én mennyire szoktam, sokat nem számít, a játékosokon van a hangsúly. Azért is szerveztem le a ma délutáni kétkaput és köszönet Gyurinak (Horkai Györgynek - a szerk) és a junior válogatottnak, hogy legyünk egyszer itt és egyszer játsszunk. És nagyon jó volt, mert tényleg furcsa volt, most játszottunk itt először. Minden uszoda furrcsa az első egy-két napban, a vize is egy kicsit furcsa, a levegő is, minden. Emellett nyolc napja játszottunk legutóbb, közben volt egy kis ünneplés, volt egy kis pihenő. Elkezdtünk egy kicsit dolgozni, ezt szántam az első olyan mérföldkőnek, amivel elkezdtünk készülni a final sixre, és azt mondom, hogy nagyon jó, hogy ezt összehoztuk, mert nagyon gyengék voltunk ma, innen kell majd szépen felépíteni magunkat.

- Sok sikert kívánok ehhez. Még annyit mondj: Dumi nem volt ma, mi van vele?

- Duminak van egy pici egészségi problémája, ezért ma nem mehetett vízbe.

- Köszönöm szépen, találkozunk itt, nem is olyan sokára.



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Manó! Köszöntelek ebben a gyönyörű környezetben. Játszottatok egy meccset a Szolnokkal. Elég keménynek tűnt kívülről, hogy értékeled?

- Üdvözlöm én is a VLV nézőit! Egy komoly mérkőzés volt, ugyanis a Szolnok készül a BL hatos döntőjére, ilyen komolysággal álltunk hozzá mi is, megtisztelő számunkra, hogy gyakorlatilag Európa egyik legjobb klubcsapata ellen bizonyíthatunk. Én személy szerint magamon éreztem azért, hogy már egy pár hete befejeződött a bajnokság számomra. Mondhatni, hogy, - nem is azt, hogy szezon eleji forma - , hanem nagyon nem vagyok formában, fizikálisan sem, de hát most fog csak elkezdődni számunkra is a nyár, mind az utánpótlásban, mint a felnőttben.

- Te mostantól már teljes erővel a junior válogatottnál vagy, vagy még kaptál pihenőt?

- A jövő héten valószínűleg még pihenek, mert utána kezdődik a felnőtt. Egyrészt volt egy vállsérülésem, abból nem akartuk, hogy egyből komoly munkába csöppenjek bele. Augusztus közepéig nekem fixen edzésben kell lennem, úgyhogy inkább most egy kicsit visszafogottabb, regeneráló edzéseim voltak.

- Egy rövid kérdés, amire ugyan igennel vagy nemmel nem lehet válaszolni: mit vársz a nyártól?

- Igen! :-) Nyilván minél jobb szereplést.Szeretném személy szerint, hogy a legjobb háromban végezzünk a csapattal, de nyilván ehhez nagyon sok mindennek kell teljesülni, de azt gondolom, hogy ez a megfiatalított csapat képes lehet erre.

- Lehetek pofátlan? Melyik csapatról beszéltél most? Mert több csapatban is fogsz világversenyen szerepelni, feltehetően...

- Remélem én is, hogy mind a kettővel. A ’97-es válogatottal, az U19-es Európa bajnokságon hetedikek lettünk, lehet tudni, hogy milyen körülmények között estünk ki az elődöntőbe jutásért, azt gondolom, hogy mindenkiben van egy olyan tűz, és egy olyan bizonyítási vágy, hogy ezt "meglovagoljuk".

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


vlv-képek a kétkapuról