FACEBOOK

KSI-Szentes 9:13 - véget ért az OB1

KSI-Szentes 9:13 - véget ért az OB1
hozzászólás, 2017.05.13.

Három szombati helyosztóval befejeződött az első osztályú bajnokság. A kisesési rangadón jártunk és elhoztuk az összes gólt.

Véget ért a 2016-17-es OB1-es bajnokság.

1. Szolnoki Dózsa Közgép
2. ZF Eger
3. A Híd OSC-Újbuda
4. FTC-PQS-Waterpolo
5. PannErgy Miskolc VSC
6. MKB-Euroleasing-BVSC
7. ContiTech Szeged
8. VasasPlaket
9. RacioNet Honvéd
10 Kaposvári VK
11. Debreceni VSE
12. Pécsi VSC Mecsek-Füszért
13. UVSE
14. EBP Tatabánya
15. Metalcom Szentes
16. KSI


Kaposvár-Honvéd 7:11 (0:3, 2:3, 4:2, 1:3)
G.: Berta 2, Vindisch, Sántavy, Dobos, Juhász-Szelei, Kovács O., ill. Szivós 4., Gyárfás T. 3, Simizu 2, Simon R., Fejős

A Honvéd két győzelemmel nyerte el a 9. helyet.


Tatabánya-UVSE 7:8 (2:1, 2:1, 2:4, 1:2)
G.: Garancsy, Kiss Gy., Máthé, Szabó Botond, Francsics, Salamon A., Kolarik, ill. Korényi, Szentesi Á. 2-2, Dávid Z., Keresztúri, Márkus, Korbács

Az UVSE 2:0-ra nyerte a 13. helyért folyó párviadalt.


KSI-Szentes 9:13 (1:4, 1:2, 5:5, 2:2)

G.:Kardos A. 2, Tórt Bence, Berki, Lévai, Kósa, Zerinvára, Teleki, Bóbis B., ill. Kiss K. Sz. 5, Somogyi, Visnyakov 2-2, Werner, Szalai, Tóth Gy., Reuten

A párharcot a Szentes 2:0-ra nyerte. A KSI kiesett, csak akkor játszhat osztályozót, ha olyan csapat jut fel az OB1B még zajló versenysorozatának végén, amely nem vállalja az első osztályú indulást.

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Werner gólja

1:1 - Berki gólja

Leposa véd

György Dávid véd

1:2 - Visnyakov első gólja

1:3 - Tóth Gyula gólja

Leposa ötméterest véd

1:4 - Kiss Kristóf Szeif első gólja

2:4 - Bóbis Botond gólja

2:5 - Kiss Kristóf Szeif második gólja, ötméteres

2:6 - Kiss Kristóf Szeif harmadik gólja

3:6 - Kardos Alexander első gólja

4:6 - Teleki gólja

4:7 - Kiss Kristóf Szeif negyedik gólja

5:7 - Kardos Alexander második gólja

6:7 - Lévai András gólja

6:8 - Szalai gólja

6:9 - Somogyi első gólja

6:10 - Kiss Kristóf Szeif ötödik gólja

7:10 - Tóth Bence gólja

7:11 - Reuten gólja

8:11 - Zerinváry gólja

8:12 - Somogyi második gólja

8:13 - Visnyakov második gólja

9:13 - Kósa Balázs gólja



Pellei Csaba a vlv-nek


- Gratulálok a párharc negnyeréséhez! Szeretnék egy kis értékelést kérni, részben erről a két meccsről, részben pedig az egész évről.

-  Nehét mérkőzésre számítottunk, nehéz mérkőzés is volt. Tudtuk, hogy a KSI rizikózni fog, a lefordulásokra fogja a hangsúlyt helyezni, ebben nem ért minket nagy meglepetés. Az első két negyed után jó kapusteljesítménnyel, azt hiszem, 6:2-vel fordultunk a harmadik negyedre, ott a harmadik negyed elején volt egy rövidzárlat, rögtön kaptunk két vagy három gólt, hál' istennek, ott átlövésből kettőt lőttünk és kialakult az a három-négy gólos különbség, amit a végéig meg tudtunk tartani.

Azt gondolom, hogy a Szentes jobb csapat a KSI-nél. Mi az egész évben arra törekedtünk, hogy ezt a párharcot elkerüljük, hogy ne nekünk kelljen a  kiesés ellen játszani, sajnos ez nem sikerült. Rengeteg problémával küzdöttünk, tavaly május végén derült ki, hogy új edző lesz a csapatnál, illetve nyolc játékos elment, akkor, amikor már nagyon nehéz igazolni, ebből öt kezdőjátékos volt. A cél a bennmaradás volt, a költségvetést 30 százalékkal visszább vette a klub, úgyhogy erre, ilyen nehéz évre számítottunk, de nagyon remélem, hogy a következő évben már egy másfajta Szentes fog az OB1-ben játszani.

- Köszönöm szépen!



Horváth János a vlv-nek


- Szervusz János! Hát eltelt ez az év, volt győzelmetek is, ha jól emlékszem, de hát azért az utolsó hely lett a tiétek. Hogy értékeled ezt a párharcot, ami most fejeződött, és az egész évet?

Ezt a párharcot tulajdonképpen máshogy nem tudom értékelni, csak úgy, hogy a Szentes megérdemelten maradt bent az első osztályban, mert mind a két mérkőzésen magabiztosan győzött le bennünket. Tulajdonképpen a rutinos, felnőtt válogatottat is megjárt játékosaikat nem tudtuk tartani, ez ugye sok mindenből adódik. Egyrészt nagyobb tapasztalattal rendelkeznek az ilyen mérkőzések terén, másrészt fizikailag azért, magában fizikai erőben és izomtömegben olyan minőséget képviselnek, ami miatt mi nem tudtuk az egyéni párarcokat megnyerni. Csapatszinten pedig három olyan játékosunk volt, aki kiöregedett már az ifiből, a többi vagy ifjúsági vagy serdülő korú, és nem tudtuk az első osztályú színvonalat hozni ezzel a csapattal. Ez is azért mutatja, mivel magabiztosan veretlenül vezetjük az ifjúsági bajnokságot, hogy mi a különbség az ifi és a felnőtt között, és hogy tulajdonképpen mi miért indulunk el az OB1-ben.

Ha az egész évet értékelem, akkor egy picit hiányérzetem van, elsősorban azért, mert voltak olyan mérkőzéseink, ahol pontokat érdemeltünk volna. Ezeket hol a magunk hibájából, hol mások hibájából nem tudtuk megszerezni. Tehát én úgy gondolom, hogy reálisan öt-hat ponttal többet kellett volna szereznünk, olyan két győzelem benne maradt a csapatban, de az eredményjelző nyuilván nem hazudik, tehát ez a realitás, hogy utolsó helyen végeztünk. Ebből le kell vonni nekem is, és a szakosztályvezetésnek is, amit le kell vonni, de a bajnokság elején tudtuk, hogy a kiesés ellen fogunk küzdeni, tehát nem az eredmény itt a cél, hanem az, hogy a játékosaink minél nagyobb tapasztalatot, rutint szerezzenek, és a későbbiekben szorosabb meccseket tudjunk játszani az OB1-es csapatokkal. Reméljük.

- Igen ezt akartam kérdezni, hogy most mi a reményetek? Hogy áll a helyzet? Mi lesz a jövő?

- Tulajdonképpen mi kiestünk az OB1-ből, az utolsó helyen végeztünk. Az OB1B-s rájátszásban van nyolc csapat. Meg kell várnunk az OB1B végét, ott a rájátszás a felénél tart, úgy tudom, hogy vannak olyan csapatok, amelyek, ha megnyernék a bajnokságot nem kívánnának élni a az OB1-es indulás jogával. Ha így alakul a helyzet, akkor osztályozót kell hogy játsszunk a második helyezettel az OB1-ben maradásért. Erre készülünk, úgy készülünk, hogy nekünk ezt a csatát meg kell vívni, ha esetleg nem, és kiesünk és jövőre OB1B-ben szerepelünk, akkor jövőre vissza fogunk kerülni az OB1-be. Nem vissza szeretnénk, kerülni, hanem vissza fogunk.

- Köszönöm szépen, és jó munkát kívánok a nyárra a fiatalokkal!

(Lejegyezte: Kerbi)