FACEBOOK

Bajnoki eredmények - Eger-OSC 10:6, FTC-Szolnok 6:13

Bajnoki eredmények - Eger-OSC 10:6, FTC-Szolnok 6:13
hozzászólás, 2017.03.25.

Simán nyert rangadót az Eger és a Szolnok, három ponttal tért haza Miskolcról(!) a Vasas és Szegedről a BVSC. Eredmények, nyilatkozatok, fotók, gólok.

e-On OB1, középszakasz, 6. forduló

Március 25., szombat

FELSŐHÁZ


Eger-OSC 10:6 (1:1, 4:2, 3:1, 2:2)
G.: Cuckovics 3, Decker Á. 2, Milos Csuk, Hárai, Angyal, Hosnyánszky, Vapenszki, ill. Gór-Nagy, Salamon 2-2, Német T., Juhász

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:
(Köszönjük a képanyagot az Eger stábjának, Dabrowski Norbertnek.)

1:0 - Decker Ádám első gólja

1:1 - Salamon első gólja, ötméteres

1:2 - Német Toni gólja

2:2 - Hosnyánszky gólja

3:2 - Decker Ádám második gólja

4:2 - Angyal Dániel gólja

4:3 - Gór-Nagy első gólja

5:3 - Milos Csuk gólja

6:3 - Hárai gólja

6:4 - Gór-Nagy második gólja

7:4 - Vapenszki gólja

8:4 - Cuckovics első gólja

9:4 - Cuckovics második gólja

10:4 - Cuckovics harmadik gólja

10:5 - Juhász Zsolt gólja

10:6 - Salamon második gólja


Az egrivizilabda.hu a meccset követő sajtótájékoztatóról:

DABROWSKI NORBERT vezetőedző (ZF-Eger):

- Egyetlen dolog járt a fejemben, hogy ha ma nyerünk, akkor meglesz az elődöntős pályaelőny, ami azért is nagyon fontos, mert most zsinórban hat idegenbeli meccset játszottunk, ez pedig elég sokat kivett belőlünk. Nagy koncentrációra volt szükség az elején, mert ez már majdnem egy elődöntő, ezért a játék maga annyira nem is volt olyan fontos, a lényeget az jelentette, hogy behúzzuk valahogyan. Mivel ez megtörtént, nagyon büszke vagyok a fiúkra.

VINCZE BALÁZS vezetőedző (A-Híd OSC-Újbuda):

- Abszolút mértékben gratulálok az Egernek, mert ebben a szezonban harmadik alkalommal tanított minket móresre. Azt viszont nagyon értékelem a saját csapatomban, hogy három nappal egy olyan sokk után, amit a Spandau elleni döntetlen jelentett, így tudtak a játékosok hozzáállni a mérkőzéshez. Nem sokáig ugyan, de méltó ellenfelei voltunk az Egernek, ám megint kettős emberelőnyt hibáztunk, és talán lelkileg ott léphetett el az Eger, ezért akár még ezzel a különbséggel is megérdemelt ellenfelünk győzelme.

ERDÉLYI BALÁZS (ZF-Eger):

- Tegnap edzettem először a csapattal, majdnem másfél hetes kihagyás után, és éreztem is ezt, de örülök, hogy a csapat ezzel együtt is megoldotta a feladatot. Ezúttal kevesebbet tudtam kivenni a játékból, ettől függetlenül az örömöm teljes.

ZALÁNKI GERŐ (A-Híd OSC-Újbuda):

- Én is szeretnék gratulálni az Egernek, mert elöl és hátul is jobbak voltak nálunk. Igazából a meccs felét az orvosnál és a masszőrnél töltöttem, mert a vállam továbbra sem az igazi, ezért sem tudtam annyit játszani, mint amennyit szerettem volna. Hogy milyen volt ellenfélként Egerben szerepelni? Megmondom őszintén, nem nagyon volt különböző, mint más alkalommal, először talán tegnap este járt a fejemben a gondolat, hogy itt fogok vízbe ugrani, de ma már inkább a vállammal voltam elfoglalva.


FTC-Szolnok 6:13 (1:5, 0:4, 0:2, 5:2)
G.: Marko Csuk 3, Szirányi 2, Nyéki, ill. Varga Dénes 5, Vámos, Younger, Fülöp B. 2-2, Hangay Z., Prlainovics

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Varga Dénes első gólja, ötméteres

1:1 - Szirányi első gólja

1:2 - Varga Dénes második gólja

1:3 - Fülöp Bence első gólja

1:4 - Fülöp Bence második gólja

1:5 - Vámos első gólja

1:6 - Vámos második gólja

1:7 - Varga Dénes harmadik gólja

1:8 - Younger első gólja

1:9 - Prlainovics gólja

1:10 - Varga Dénes negyedik gólja

1:11 - Varga Dénes ötödik gólja

Gárdonyi-védés

2:11 - Szirányi második gólja

3:11 - Nyéki gólja

4:11 - Marko Csuk első gólja, ötméteres

5:11 - Marko Csuk második gólja, ötméteres

5:12 - Younger második gólja

6:12 - Marko Csuk harmadik gólja

6:13 - Hangay gólja



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei



VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) nyilatkozata:

- Szervusz, Zsolt! Hát, egy-két napja mindenki téged irigyelt a szakmában, most nem biztos, hogy így van. Hogy értékeled a mai vereséget?


- Azon gondolkodtam meccs közben, amikor 12:6 volt, hogy fura lenne, ha ez a meccs is 12:6-ra végződne, mert akkor azt gondolnám, hogy az élet nullára játszik... Félretéve a viccelődést, azért ez egy nagyon súlyos mérkőzés volt a számunkra és szerintem valahogy megint nem tudtunk mentálisan jól reagálni erre a helyzetre, úgy, ahogy az előző mérkőzésen sem. Egyetlen különbség volt talán, hogy az utolsó negyedben át tudtuk lépni azt a falat, azt a fásultságot, amivel erre a mérkőzésre - immár másodszor - érkeztünk, végül is talán ez az egyetlen pozitívum, amit leszűrhetünk ebből a mérkőzésből.

- Hogyan tovább?

- Mindig ugyanúgy: edzés, készülés, elemzés, újrapítkezés. Ez a legfontosabb, hogy mindig tudjuk, merre kell haladnunk. Hát látjuk, hogy merre kell haladnunk. Azt mondhatnám, hogy a nagy eufóriából a másik oldalon a "helyünkre kerültünk", kaptunk megint egy pofont. Szerintem jó lecke volt a játékosoknak, mindenki érzi, hogy dolgoznunk kell, hogy a következő tíz nap fontos pontjait, mérkőzéseit tudjuk hozni.

- Köszönöm szépen!




CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) nyilatkozata:

- Szervusz Sanyi, gratulálok a győzelemhez! Ezek szerint jól sikerült az egyéni motiváció...

- Az egyéni motiváció alatt azt értettem..., nyilván mindenki jól akar játszani, sok gólt akar lőni, a csapatunk nyerni akar, a csapatunk jól játszik az elmúlt hetekben, tehát ezek nem újdonságok. Viszont a játékunkhoz nagyon nagy energia szükséges, koncentráltság, odafigyelés. Ahhoz, hogy gyorsan tudjunk játszani, fegyelmezettség is kell. Nem elég ellövöldözni elöl a labdákat, vissza kell tudni zárni. éppen ezért mondtam azt tegnap, hogy az egyéni motiváció nagyon fontos lesz, hogy egy egyén, amikor felkészül erre a meccsre és bemegy, akkor erre képes lesz-e vagy nem. És ezt az első három negyedben, mint az eredmény mutatja, abszolút megkaptam, de az utolsó negyedben már nem, de hát inkább az első három negyedet értékelem.

- Jó, azért az érdekes volt, hogy amikor a végén jött az az egy-két hiba, az ötméteresnél, akkor olyan energiával szidtad a játékosokat, mint hogyha egy bajnoki döntőben lennénk és döntetlen lenne az állás. Ez a normális?

- Igazából azt kell látni, hogy ha vezetünk 10 góllal, és kiengedünk, kapunk egy-két gólt, az ilyen sorozatterhelésnél nyilván benne van. De főleg egy-két játékosnak, aki akkor a vízben volt, akkor is meg kell tennie bizonyos dolgokat. Nem azzal volt problémám, hogy gólokat kaptunk, hanem azzal, ahogy kaptuk azokat a gólokat. Az az agresszivitás, az a lábtempóval való védekezés, ami kell, addig megvolt és akkor két vagy három percen belül ezt négyszer egymásután elfelejtettük megcsinálni. Az utolsó negyedet nyilván nem arra akartam felhasználni, hogy örömködjünk, örüljünk annak, hogy 11:1-re vezetünk a Fradi ellen, hanem arra, hogy azok a játékosok, akik akkor a vízben vannak, legalább a védekezésben ezt a feladatot megoldják és ha kiállítják őket, majd abból kapunk esetleg egy-két gólt, és emiatt nem tízzel nyerünk - az engem nem érdekel. Az eredmény alakulása miatt voltam mérges.

- Összességében elégedett vagy?

- Természetesen. Ahogy elmondtam, ha játszunk még és akárhányszor fogunk játszani a Fradival, mindig nagy rangadóként fogjuk kezelni, úgy fogunk készülni és amiatt, hogy az első három negyed után 11:1-re vezettünk, meg kell, hogy hajoljak a játékosok előtt, mindenki előtt, mert nagyon odatették magukat.

- Köszönöm szépen és még egyszer gratulálok!



Szirányi Balázs a vlv-nek


- Szervusz, Balázs! Hát..., egy nagy öröm után egy kis bánat... Vagy nagy bánat?

- Azt gondolom, hogy nem nagy bánat, inkább frusztrálónak nevezném ezt az eredményt, bosszantónak. Szomorúak nem vagyunk, de hát ilyen a sport. Négy napon belül megéltünk nagy magasságokat, most meg relatíve ezt a nagy mélységet.

- Felálltatok a meccs végére. Az utolsó negyed előtt 10 gól volt a különbség és ez azért csökkent. Ez ad egy kis lelki megnyugvást? Vagy teljesen mindegy?

- Nem álltunk fel, azt mondom hogy ezt így nem lehet kijelenteni. Nyilván máshogy játszott a Szolnok az utolsó negyedben, ennek ellenére ez egy pozitívum és nagyon jó, hogy nem volt ugyanaz a két utolsó meccsnek a képe, legalábbis nem teljesen. Volt valamifajta reakció, ami, mondom, erőt adhat, de azért ezt nehéz úgy értékelni, hogy felálltunk. Tehát ez nem erről szól.

- Hát nem lett nagyobb a különbség, hanem kisebb lett...

- Azért mondom, hogy ennek azért lehet örülni. Akik benn voltunk a vízben, tudjuk hogy nem volt egyszerű, még úgy sem, hogy a Szolnok láthatóan leengedett. Nagyon nehéz egy ilyen szituációban reagálni és úgymond a ritmusát megfordítani a mérkőzésnek.

- Szerinted mi okozza ezt a nagyon nagy amplitúdót? Hogy nagyon jó teljesítmény után egy súlyos vereség és nem az első eset?

- Az, hogy nem vagyunk még érett csapat. Tehát mint csapat, nem tudjuk ezt jól lereagálni. Nem működnek elég jól a dinamikák. És sajnos, úgymond kiégünk érzelmileg ezek után a meccsek után és mivel ennyire sűrű a versenynaptár, egyszerűen nem tudunk azon a fordulatszámon pörögni, amit ugye, egy ilyen szintű mérkőzés megkíván.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Danna)



Kis Gábor a vlv-nek


- Szervusz, Kicsi! Hát először is, jobbulást kívánok! Szerintem most is betegen játszottál, először erről beszélj valamit.

- Üdvözlöm a kedves hallgatókat, nézőket. Igen, még nem vagyok sajnos teljesen százszázalékos, de jó úton járok és bízom benne, hogy a jövő hét első felében már nem lesznek ilyen jellegű "mellékhatásai" a napjaimnak. De amúgy köszönöm, minden rendben van. Volt még tegnap egy kis lázam, de ma reggel úgy ébredtem, hogy minden rendben van.

- Jó, akkor a meccsről mondj valamit kérjek! Hogy volt? Ez nagyon simának tűnik, ha valaki ránéz az eredményre, a meccs alakulásra, meg a játékra is.

- Igazából azt tudom mondani a mérkőzésről, hogy nincs a két csapat között ilyen különbség, amikor tudtunk 11-1-re vezetni. Amikor legutóbb játszottunk, akkor is hasonlóképpen alakult a mérkőzés első két harmada. De mondom, én úgy gondolom, hogy nincs a két csapat között ennyi, viszont az meg a mi javunkra vall és nagyon büszkének kell lenni arra, hogy milyen fegyelmezetten és még egyszer megtudtuk csinálni a Ferencváros ellen ezt a védekezést, ezt a fegyelmezett játékot. Úgyhogy én tényleg csak annyit tudok mondani, hogy nem akarok túl sokat foglalkozni ezzel a tényleg nagy különbséggel, meg azzal, hogy három negyed alatt egy gólt kaptunk. Helyén kell kezelnünk ezt, de azért örüljünk neki.

Még annyit tudok mondani, hogy nagyon sok sikert kívánok a Fradinak a döntő második mérkőzéséhez és kívánom, hogy legyen a kupa Magyarországon!

- Köszönöm szépen, és gratulálok!

- Mi köszönjük.

(Lejegyezte: Danna)


Miskolc-Vasas 11:15 (3:5, 2:4, 3:3, 3:3)
G.: Halek 3, Milisics, Misics 2-2, Jakab, Vadovics, Miklós L., Bowen, ill. Lindhout 4, Steinmetz Á. 3, Babay, Takács B. 2-2, Bencz, Bóbis, Burián, Nyegovan

MVLC Miskolci Vízilabda Klub:

SIKE JÓZSEF vezetőedző (MVLC Miskolci Vízilabda Klub):

- Ilyenkor illik gratulálni az ellenfélnek, a Vasas nagyon jól összeszedte magát. Tudtam, hogy lesz egy olyan mérkőzésünk a bajnokságban, amikor semmi sem fog sikerülni, és lám, eljött ez a nap. Szerencsére időben jött a pofon, amelyet azé
rt kaptunk, mert túl magabiztosnak tűntünk, és ez megbosszulta magát. Rendkívül rossz napot fogtunk ki, de abban is biztos vagyok, hogy még egyszer ez nem ismétlődhet meg.


FÖLDI LÁSZLÓ vezetőedző (Vasas-Plaket):

- Nagy boldogság ez a győzelem a számunkra! Eddig kétszer találkoztunk a miskolciakkal, és mindkétszer egy–egy góllal kaptunk ki. Kemény, férfias küzdelem folyt a medencében, és noha nagyobb különbséggel nyertünk, de meg kellett szenvedni a siker érdekében. Jól meglovagoltuk azt, hogy az MVLC sokat bizonytalankodott és elmaradt a várakozástól. A mutatott játékot kell folytatni, és akkor nagyon sok szép percet okozhatunk még az értünk szorítóknak.



Szeged-BVSC 7:8 (1:0, 3:2, 0:1, 3:5)
G.: Vukicsevics 3, Sedlmayer 2, Chilkó, Manhercz Á., ill. Létay 2, Kovács P., Ambrus F., Szabó Bence, Csapó, Török B., Pásztor

VLV-VIDEÓK:
(Köszönjük a képanyagot a BVSC stábjának, Szűcs Leventének.)

Györke ötméterest véd

1:0 - Manhercz Ádám gólja

1:1 - Ambrus gólja

2:1 - Vukicsevics első gólja

3:1 - Sedlmayer első gólja

4:1 - Chilkó gólja

4:2 - Csapó gólja

4:3 - Létay első gólja

4:4 - Szabó Bence gólja

4:5 - Kovács Péter gólja

5:5 - Sedlmayer második gólja, ötméteres

5:6 - Török Béla gólja

6:6 - Vukicsevics második gólja

6:7 - Létay második gólja, ötméteres

6:8 - Pásztor gólja

7:8 - Vukicsevics harmadik gólja


VARGA PÉTER vezetőedző (ContiTech Szeged) a delmagyar.hu-nak:

- Három negyeden át irányítottuk a játékot, de a végén kijött a fáradtság, hiszen három hiányzónk is volt. Csak apró hibákat vétettünk, de egy ilyen éles rangadón sajnos ez is elég a vereséghez.

SZŰCS LEVENTE vezetőedző (BVSC) a bvscvizilabda.hu-nak:

- Az, hogy az ellenfélnél hiányzott három játékos, számunkra is ismerős tavalyról, akkor mi nyertünk otthon a Szeged ellen. Most ők játszottak hasonló elszántsággal és tették nagyon nehézzé a helyzetünket, de úgy érzem, a befektetett edzésmunka ilyenkor térül meg. A negyedik negyedben jobban bírtuk és talán már az elején lezárhattuk volna, de ez egy olyan nap volt, amikor a végletekig tenni kellett a győzelemért. A védekezéssel elégedett vagyok, mindent, amit megbeszéltünk sikerült megvalósítani, a támadásban voltunk hullámzóak, de 7 kapott gól pont a választóvonal közelében van valahol, mert azt még túl lehet lőni. Amiért jöttünk, teljesült, számolgasson aki akar, mi csináljuk a dolgunkat tovább, szerdán OSC gyertek és szurkoljatok nekünk! Gratulálok a fiúknak!



A felsőház állása a 6. forduló után

1. Szolnok 57,
2. Eger 55,
3. OSC 47.
4. FTC 40,
5. Miskolc 33,
6. BVSC 29,
7. Szeged 27,
8. Vasas 25 pont


ALSÓHÁZ

Debrecen.Honvéd 13:13 (2:3, 2:1, 4:4, 5:5)
G.: Kállay, Gyurik 3-3, Süveges, Fekete G., Busilacchu 2-2, Tóth P., ill. Szivós 4, Kiss B., Kiss G., Kalanovics B. 2-2, Simon R., Simon A., Gyárfás T.



Kaposvár-Pécs 8:8 (3:1, 4:2, 0:3, 1:2)
G.: Vindisch, Varga II. Zs. 2-2, Sántavy, Berta, Kovács O., Palotás, ill. Gogov 2, Csacsovszky E., Csacsovszky E., Kolozsi, Csaba M., Krizsán, Rakonjac

A teljes mérkőzés:



A meccset követő sajtótájékoztatón:

SZÉCSI ZOLTÁN vezetőedző (Kaposvári VK):


- Három pontért mentünk be a vízbe, ennek ellenére örülök, hogy megőriztük a veretlenségünket. Nagyon nehéz, nagyon harcos mérkőzés volt. Eddig mindig azt mondtam, örülök, hogyha keményebb vízilabdát hagynak a játékvezetők, megmondom őszintén, nincs is vele semmi bajom, csak mi nem merjük ezt csinálni, mert..., mert félünk tőle. Ki kell, emeljem azt, hogy a végén tartani tudtuk az egy pontot, annak ellenére, hogy teljesen gólképtelenné váltunk, aminek nagyjából tudom is az okát, de ez maradjon köztünk.

LUKÁCS GERGELY vezetőedző (PVSK Mecsek-Füszért):

- Ahogy Zoli is mondta, ez egy nagyon kemény, brusztos mérkőzés volt, ahol két teljesen ellentétes félidőt láthattunk. Az első félidőben a Kaposvár dominált, rengeteg ostobaságot követtünk el, elöl is, hátul is, olyanokat, amilyeneket ebben az osztályban nem lehet elkövetni büntetlenül. Aztán viszont a harmadik és a negyedik negyedre nagyon összeállt a csapatnak a játéka, elsősorban a védekezése. Egy gólon tudtuk tartani a Kaposvárt, az az egy gól is valahonnan 10-12 méter tájékáról érkezett. Ez egy ilyen csapat ellen, mint a Kaposvár, nagyon komoly fegyvertény, hiszen nagyon-nagyon jó lövőik vannak. Belementünk egy nagyon éles végjátékba, ahol mind a két csapat megnyerhette volna a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy igazságos döntetlen született, amiért mind a két csapat gratulációt érdmel, nagyon keményen állták a sarat. Ha rápillantunk a tabellára, akkor azért körvonalazódik, hogy ez a párharc itt nem ért véget, a rájátszásban is fogunk hasonló meccseket látni. Azt hiszem, hogy ezekből mind a két csapat profitál, szerintem a nézők is, számukra egy igazi gladiátorütközet volt a mai. Hangulattól és érzelmektől túlfűtött meccs volt. Sajánlom, hogy Józsa Ottó kisujja úgy néz ki, hogy "elment", de az is egy lövéstől, tehát nem valami "brusztból". Most úgy néz ki, hogy mi ezzel tizedikek letünk az alapszakaszban, dolgozunk tovább, építjük tovább ezt a csapatot, készülünk a következő meccsekre és a Kaposvár elleni rájátszásra.

Szécsi Zoltán a vlv érdeklődésére hétfőn elmondta, hogy Kovács Olivér a mérkőzésen arc- és orrcsonttörést szenvedett egy rúgást követően. Hozzátette: ő jelezte a második negyed végén a játékvezetőknek, hogy kezd eldurvulni a meccs, s hogy ők 7:3-as vezetésnél értelemszerűen nem akarnak verekedni, nehezményezi, hogy nem történt végleges kiállítás a meccs során.



Szentes-Tatabánya 8:6 (2:2, 2:2, 4:1, 0:1)
G.:  Somogyi, Visnyakov 3-3, Takács J, Werner, ill. Francsics 2, Regős, Máthé, Szabó B., Kolarik

UVSE-KSI 12:6 (1:0, 3:3, 5:1, 3:2)
G.: Korényi 3, Sélley-Rauscher, Tóth Z. 2-2, Dávid Z., Szentesi D., Keresztúri, Korbács, Kovács Csatlós, ill. Tóth Bence 3, Balla, Kardos A., Horváth Á.

Az alsóház állása a 6. forduló után

9. Honvéd 36,
10. Pécs 30,
11. Kaposvár 23,
12. Debrecen 21,
13. UVSE 16,
14. Tatabánya 14,
15. Szentes 10,
16. KSI 0 pont


A KÖZÉPSZAKASZ TELJES MENETRENDJE