FACEBOOK

Szolnok-Brescia 8:4, OSC-Spandau 5:5, Pro Recco-Eger 9:4

Szolnok-Brescia 8:4, OSC-Spandau 5:5, Pro Recco-Eger 9:4
hozzászólás, 2017.03.22.

Fájó pontvesztés a Nyékiben - egyébként minden úgy alakult, ahogy várhattuk. Eredmények, nyilatkozatok, gólok - folyamatosan:

BL-főtábla 8. forduló

Március 22., szerda

A csoport


Nizza-Olympiakosz 8:12 (1:3, 2:4, 2:1, 3:4)
G.: Monneret, Hansen, Izdinsky 2-2, Cakics, Bruyere, ill. Funtulisz 5, Geniduniasz 3, Murikisz 2, Kolomvosz, M. Janovics

Szolnok-Brescia 8:4 (2:2, 3:1, 1:1, 2:0)
G.: Prlajnovics 3, Gocics, Crousillat, Vámos, Kis G., Fülöp, ill. Paskovics, Rizzo, Muslim, Nora

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Crousillat gólja

1:1 - Rizzo gólja

1:2 - Nora gólja

2:2 - Gocics gólja

2:3 - Muslim gólja


3:3 - Prlainovics első gólja

4:3 - Kis Gábor gólja

5:3 - Prlainovics második gólja

5:4 - Paskovics gólja

6:4 - Vámos gólja

7:4 - Prlainovics harmadik gólja

8:4 - Fülöp Bence gólja, a meccs vége


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a Sport tévének:

- Az eredmény jó, 8:4 a Brescia ellen jó eredmény. Nagyon jól védekeztünk, fegyelmezettek voltunk a védekezésben, jól védett Nagy Viktor. Ugyanakkor nem tetszett a játékunk olyan szempontból, hogy nem voltunk gyorsak. Hajtottunk, gyorsan odaértünk az ellenfél kapujához, de azok a 20-30 centis mozgások, a lóbák nem voltak gyorsak. Már most el is kezdtem gondolkodni, hogy mi lehet ennek az oka.

Tudtuk, hogy sok kiállítás lesz. Az elején nagyon szépen játszották meg a fórjaikat, de aztán tudtunbk erre reagálni és elkezdtünk jól védekezni. Tulajdonképpen ezért nyertünk. Ugyanakkor megint becsúszott egy hiba, mert 6:4-nél két emberelőnyt nagyon elkapkodtunk, azzal meg lehetett volna nyerni a meccset. Tehát összefoglalva: nagyon sok hibánk volt, kicsit lassúak is voltunk, de összeségében nagyon nagyot küzdöttünk és jó az eredmény.

Nyilván egy brusztos meccs volt, de ettől függetlenül nem éreztem olyan frissnek magunkat, talán ezért botladozott a támadás. Illetve van még egy dolog, ez senkit nem érdekel, technikai dolog. Nagyon nehéz, hogy éveken keresztül játszunk egy labdával és most hétfő óta egy új labdát kell megszoknunk, teljesen más a súlya, a színe, egyebek. Én nagyon azt éreztem a csapaton, hogy nem voltunk labdabiztosak, kicsúszott a kezünkből állandóan a labda és ezáltal már bátortalanabbak voltunk elöl.

KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a Sport tévének:

- Örülök, hogy nyertünk ez volt a feladat, hogy ezt a meccset éljem túl és majd estétől elkezdek gyógyulni. Próbáltam nem foglalkozni a betegséggel, majd kiderül ma éjszaka, hogy mennyire gyötört meg a meccs ilyen szempontból. Jönnek a kemény meccsek, muszáj lesz összeszednem magam.

Ami az új labdát illeti, az én posztomon elég kevésszer érünk labdához, van olyan meccs, hogy egyszer sem. A héten már ezzel a labdával edzettünk, megmondom őszintén, nekem különösebben nem volt zavaró, de teljesen más egy olyan játékosnak, akinek lóbálnia kell, pontos passzokat kell adnia.

Én is éreztem, hogy a mérkőzés nehezen indult be, de bíztam benne és hál, Istennek be is indult a második felére a csapat. Nem tudom, hogy ez a labda miatt volt-e vagy nem -  majd a többiektől megkérdezem. :-)

- Nagyon kiegyensúlyozott most a Szolnok teljesítménye. Minek köszönhető szerinted ez a folyamatos stabil teljesítmény?

- Igazából ez egy összeszokott csapat. Hiába jöttek új játékosok, ők hamar felvették a csapat ritmusát, Sanyi nagyon jól rakja össze a játékosokat, azt, hogy kinek mi a dolga. Nem bonyolítjuk túl a helyzetet, egyszerűen, de keményen kell játszanunk, ilyen névsorral nincs szükség extra dolgokra, titkos taktikákra, hanem azt kell játszanunk, amiben jók vagyunk, mindenkinek a vele szemben lévő játékos fölé kell nőnie. Ezt eddig, hála Istennek, megoldottuk, de majd akkor lesz igazán jó, ha a vége is jó lesz.

NAGY VIKTOR (Szolnoki Dózsa-Közgép):

- Nekem nem tetszik ez a labda, mert fáj minden egyes védésnél. Más az anyaga, nehezebb, a kapusnak az ujja, a könyöke a válla sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve ezzel a labdával, de - ezzel kell játszani.

- Úgy éreztem, hogy az első három gól az enyém volt, sokkal jobbra akartam cserélni a második félidőt, s ez sikerült is. Hála Istennek, a védekezésünk ismét nagyon jól működött, nagyon sokat segítettek a társak. Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt, gondolom, ezt kívülről is lehetett látni. Így is készültünk, kint is nagyon kemény mérkőzést játszottunk velük, az Olasz Kupában a Reccóval játszottak, ott is lehetett már látni, hogy vérmes, kemény csapat érkezik majd ide és hogy meg akarnak minket verni. Úgyhogy örülök ennek a győzelemnek, készülhetünk a következő meccsre.

Várható: a meccs góljai


OSC-Spandau 5:5 (1:1, 3:1, 1:2, 0:1)
G.: Seman 2, Salamon, Zalánki, Kovács G. ill. M. Stamm 2, Gielen, M. Restovics, Dedovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Seman első gólja

1:1 - Stamm első gólja


2:1 - Zalánki gólja

3:1 - Salamon gólja

4:1 - Seman második gólja

4:2 - Gielen gólja

4:3 - Restovics gólja

5:3 - Kovács Gábor gólja

5:4 - Stamm második gólja




VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a DigiSportnak:

- A mérkőzés előtt is azt próbáltam vázolni, hogy nekünk nyerni kell, nem több góllal kell nyerni. Ehhez gyakorlatilag a Szolnok "adta is a lapot", a négygólos győzelmével, tehát ha ezt a mérkőzést egyel megnyerjük, akkor abban a pillanatban egálban álltunk volna a Bresciával. Ezt tudtuk a mérkőzés elején, tudtuk, hogy a saját kezünkben van a sorsunk, és ez, úgy néz ki, sorozatosan esik ki a kezünkből. Ezek a lehetőségek... nem nagyon tudok mit mondani. Öt gólt kapni, nagyon jó védekezésre utal, öt gólt lőni úgy, hogy nyolc-tíz fórunk volt, helyzetek, ziccerek, és nem csak az utolsó momentumra gondolok, hanem máskor is a mérkőzés folyamán... Mindig magamat ismétlem, és ez borzasztó érzés már, hogy amikor kritikus helyzetben - 4:1, 4:2 volt az állás, - van egy nagyon jó lendületünk, elindultunk 4:2-nél belőni egy fórt, és akkor ezt a lendületet tartani kell. Ezt szerettem volna, ez volt a legfőbb vágyam, és amikor itt voltatok hétfőn este azt mondtam, hogy úgy játszani, ahogy Berlinben játszottunk. Elmentünk 3:0-ra és mindig tudtuk tartani azt a két-három gólos különbséget, egy jó átlövés, egy jó emberelőny, egy jó védés, egy jó ez egy jó az, és akkor meg tudjuk csinálni, hogy végig vezetve, a végén győzelmet ünnepelhetsz. Itt, ebben a medencében negyedszer fordul elő az, hogy az utolsó másodpercekben még lehetőségünk van vagy nyerni vagy egy döntetlent összehozni, ez most 3:1 nem a javunkra. Ebben is előre kell lépni, hogy az ilyen helyzetekben igenis el kell tudnunk dönteni egy mérkőzésnek a sorsát.

- Hiányzott volna egy vezér? Aki a nehéz szituációkban előlép, és azt mondja, hogy srácok akkor magamra vállalom?

- Igen, én egyelőre úgy érzem, hogy ebben az OSC-ben ez hiányzik. Sok jó játékos van, de van mindig egy küszöb, amin megakadunk, amit nem tudunk átlépni. Ez az első évünkben sikerült, akkor kupadöntőt, bajnoki döntőt tudtunk játszani, azóta ugye, az előző évben a BL-főtáblát elértük, most BL-főtáblán vagyunk, hogy Final Six-et játszhatunk-e, még azt mondom, nem úszott el teljesen, de ha egy Spandault otthon nem versz meg, akkor hogy indulhatunk ki abból, hogy na majd a Szolnok ellen, amelyik valószínűleg a csoportelsőségért megy, majd ellene sikerül?

Nem azt mondom, hogy nem veszett el semmi, de nem veszett el minden, hajtani kell tovább. Ha mást nem mondok, szombaton a bajnoki döntőért játszunk, ha nem sikerül ez alatt a három nap alatt fizikálisan, mert ez egy borzasztó kemény mérkőzés volt, a Spandau, ahogy említettük, védekezést váltott, rendkívül agresszívak voltak, sokszor elvették tőlünk a labdát, sokszor úgy tűnt, mintha jobban akarnának egy pontot szerezni, mint mi a Final Six-be bejutni. Ez nem fordulhat elő.

- Segíthet még a Spandau, hiszen ők még játszanak a Bresciával, míg itt a Nizza illetve a Szolnok elleni találkozóval zárul a Bajnokok Ligája, kell egy bravúr.

- Kell egy bravúr. Kellene nyilván a Spandautól is, de leginkább nyilván magunkkal kell foglalkozunk, mint ahogy most is magunkkal foglalkoztunk, hiányzott az I-re a pont, hiányzott egy olyan igazi fasza gyerek, aki azokból, amikből több is adódik egy mérkőzésen, fölvállalja, és be is vágja. Ezt  ma nem találtuk meg, megyünk tovább. Borzasztóan sajnálom, mert tényleg..., tehát, a játékvezetés is olyan módon reális volt, hogy mivel azt a brutál kemény szoros emberfogást amit játszották, kiállították őket... megvoltak az esélyeink, fórokból, akciókból, bárhonnan.

- Nagyon szépen köszönöm az értékelést Vincze Balázsnak!

(Lejegyezte: Kerbi)


KOVÁCS GÁBOR (A-Híd OSC-Újbuda) a DigiSportnak:

-  5:5 lett a vége, és benne volt a kezedben a hatodik gól. Nyilván nem azért vagy az interjúalany, hogy ezt boncolgassuk, de milyen volt ez az utolsó lövés? Apait-anyait bele, megy ahova megy?

-
Nagyjából igen, az utolsó negyed utolsó három másodperce volt. Odakerült hozzám a labda, hat méteren. Ott már nem lehetett mit gondolkozni, föl kellett állni, és lőni egy nagyot. Megpróbáltam fej fölé, Laci ezt jól védte.

- Mitől alakult így ez a találkozó, hogy itt a végén tényleg lett volna esélyünk nyerni egy góllal, viszont ott 4:1-nél az volt az ember érzése, hogy ha tud egy gólt dobni az OSC, akkor el is dől a találkozó.

- Igen, én is úgy éreztem 4:1-nél, hogy ha az emberelőnyös helyzeteinket, amiket kaptunk, mert megkaptuk az előnyöket, azokból tudunk értékesíteni, többet, mint amit értékesítettünk, akkor ott szétnyílhatott volna ez a mérkőzés, és magabiztosan tudtunk volna két-három-, akár négygólos győzelmet is hozni.

- Éreztél bizonytalanságot a csapaton? Illetve mitől volt jó ez a Spandau? Nekem kívülről úgy tűnt, hogy a védekezésük nagyon kemény.

- A védekezése mind a két csapatnak elég kemény volt. A Spandau is nagyon jól védekezett hátrányban is, hat a hat ellen is, mi is. Az emberelőny-kihasználás, és a hat a hat elleni megjátszásaink voltak ma gyengébbek, illetve a lövések, amik hol nem is mentek kapura, hol nem tudom, hogy Lacinak mennyire bravúrosan kellett védenie, de olykor úgy tűnt, hogy simán védi a lövéseinket.

- Baksa László 71 százalékkal védett a mai mérkőzésen, nyilván ekkora esélye a továbbjutásra, már nem biztos, hogy van az OSC-nek, de azért még van vissza két találkozó. Mind a kettőt hozni kéne.

- Valóban, és úgy érzem, hogy ha azt a két mérkőzést magabiztos, jó játékkal, gondolok a Nizzára, a Szolnok ellen meg egy jó játékkal, akár három pontot ott is el lehet csípni, akkor onnantól kezdve nem rajtunk múlik, remélem.

- Nagyon szépen köszönjük, és reméljük, hogy jön a bravúr a Szolnok elleni utolsó mérkőzésen.

(Lejegyezte: Kerbi)


BAKSA LÁSZLÓ (Spandau 04) a DigiSportnak:

- Nehéz olyan magyar játékossal interjút készíteni szerintem ma itt a Nyéki uszodában, aki egy kicsit boldog lehet ezután a találkozó után, de Baksa László ilyen. Itt az utolsó lövésbe beleértél Laci?

- A fejemet találta el a labda és úgy ment a kapufára.

Egy igen hektikus mérkőzést játszottunk, ahol a védekezések domináltak azt gondolom 4:1-nél az OSC-nek volt jó lehetősége, hogy még növelje az előnyét és akkor lehet, hogy máshogy alakult volna a mérkőzés, de nyilván tudjuk, hogy a ha meg a lehet az nem igazán játszik a sportban. Örülök, hogy ilyen jó eredményt értünk el, mert azt gondolom, hogy ez egy elég jó eredmény egy ilyen csapat otthonában. Nyilván, hogyha a szívem szerint beszélnék, akkor azt mondanám, hogy sajnálom, mert lehet hogy ezen megy el az OSC-nek a final sixe, de én megpróbálok mindent otthon megtenni a Brescia elle, ha az segít. Ezt tudom mondani, ha így játszunk akkor bármi lehetséges, nyilván tavasszal jobban játszunk, mint ősszel. Gratulálok az egész csapatnak, boldogan mehetünk vissza Berlinbe.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

Címlapfotó: Mészáros János/MTI

A csoport állása a 8. forduló után:

1. Szolnok 22,
2. Olympiakosz 22,
3. Brescia 11,
4. OSC 9,
5. Spandau 4,
6. Nizza 0 pont


B csoport

Partizan Belgrád-Hannover 13:9 ( 6:2, 3:2, 3:3, 1:2) - az egyik játékvezető Kun György volt
G.: Drasovics 4, Tanaskovics 3, Repanovics 2, Lukics, Lazics, Sztojanovics, Jankovics, ill. Darko Brguljan 5, Winkelhorst 2, Bukowski, Szekulics

Jug Dubrovnik-CNA Barceloneta 11:10 (2:0, 4:3, 2:4, 3:3)
G.:X. Garcia 3, Markovics, Vrlics, Perrone 2-2, L. Fatovics, Jokovics, ill. Munariz 4, S. Rasovics 3, Minguell, V. Rasovics, Tahull

Pro Recco-Eger 9:4 (3:1, 2:1, 1:1, 3:1)
Di Fulvio 3, S. Sukno 2, Mandics, Molina, Pijetlovics, Ivovics, ill. Milos Csuk 2, Vapenszki, Kovács G.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sportitalia):

1:0 - Sukno első gólja

1:1 - Vapenszki gólja

2:1 - Mandics gólja

3:1 - Di Fulvio első gólja

4:1 - Di Fulvio második gólja

5:1 - Molina gólja

5:2 - Milos Csuk első gólja

6:2 - Pijetlovics gólja

6:3 - Milos Csuk második gólja

7:3 - Di Fulvio második gólja

7:4 - Kovács Gergő gólja

8:4 - Sukno második gólja

9:4 - Ivovics gólja


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek

- Pár elkerülhető lefordulásgólt kaptunk és a fór-hátrányos játékban jobbak voltak A 6:6-os védekezésünk jól működött és ez fontos. Tudtuk, hogy nehéz lesz, így, hogy a Jug nagy nehezen megverte a Barcelonetát, a saját kezünkben maradt a sorsunk.

- Erősen figyeltétek, hogy mi történik Dubrovnikban?

- Én igen, a játékosok nem. Most ezt az egészet kicsit eltehetjük, bár nyilván fogjuk elemezni a hibákat, hiszen készülünk az OSC ellen.

- Volt a genovai meccsen bámi olyan, amit elteszel, ami fontos tanulság?

- Persze. Milyen az, hogy tudjuk, gyorsan fognak jönni és úgy kapunk ki öt góllal, hogy abból kettőt a saját fórunkból kapunk?? Ez eleve négy gól különbség, hiszen nem mi lőttünk kettőt, hanem e helyett kaptunk kettőt... Öt gólt lőtt a Recco lefordulásból, ha ezt levesszük, már nincs vereség.

- Akkor tehát ilyen dolgokból adódott a különbség, nem abból, hogy a Reccónak jobbak a játékosai?

- Így van. Semmi olyat nem csináltak, amivel szemben tehetetlenek lettünk volna, nem az történt, hogy Mandics ötször belőtte emberről vagy Pijetlovics becsavarta háromszor a bekkről, semmi ilyesmi nem volt. Persze nyilván minden mindennel összefügg, hiszen azért tudnak ilyen ritmust diktálni, mert egyfolytában forgatják az emereket, olyan a cserepadjuk, mint másnál a kezdő csapat.

- Meg voltál elégedve a játékosaiddal - a már említett hibáktól eltekintve?

- Dehogy voltam. Kikaptak tőlem, elmondtam, hogy fegyelmezetlenek voltak.

- Mi most a menetrend? Hogy tudsz építkezni a friss tapasztalatokból az OSC elleni szombati rangadóra?

- Hajnali négykor indultunk haza, most pihennek, és megcsinálom a vidókat, holnap együtt megnézzük.


KOVÁCS GERGŐ (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nagyon jól rendeződtek mind a mi lefordulásainknál, mind a sajátjaiknál és ezzel már az elején magukhoz vették a vezetést, amit aztán már nem.is engedtek ki a kezükböl. És végigvitték így a meccset.

- Volt ebben több?

- Volt, de minden hibánkat kegyetlenül kihasználták, ebben olyan jó a Recco.

- Ha ezen az egyetlen meccsen múlt volna a továbbjutásotok, más lett volna esetleg a játék képe - és persze az eredmény?

- A játék képe biztos, az eredményt nem tudom. :-)

- Volt bármilyen tanulsága ennek a meccsnek, olyan, amit megjegyeztél, hogy erre figyelni kell?

- Sokkal gyorsabban és pontosabban kel játszanunk, ha pariban szeretnénk velük lenni.

- Hogyan tovább?

- Szombat OSC, szerda Szeged, szombat Szolnok...a szokásos mederben megy minden tovább. :-) Koncentrálunk a következő feladatra.


A csoport állása a 8. forduló után:

1. Pro Recco 24,
2. Jug Dubrovnik 17,
3. Eger 12,
4. Barceloneta 8,
5. Partizan 4,
6. Hannover 3 pont