FACEBOOK

BL: Szolnok-Spandau 12:7, Barceloneta-Eger 10:6

BL: Szolnok-Spandau 12:7, Barceloneta-Eger 10:6
hozzászólás, 2017.02.08.

Biztos győzelem Szolnokon, fájó vereség Barcelonában. A nap meglepetése, hogy a címvédő Jug Dubrovnik otthonában pontokat vesztett a Hannoverrel szemben. Eredmények, gólok a szerdai kupanapról:

BL-főtábla, 5. forduló

A csoport

Február 7., kedd

Olympiakosz-OSC 7:4 (1:1, 2:1, 4:1, 0:1) - vlv-tudósítás vezetőedzői nyilatkozattal és a meccs góljaival
G.: Funtulisz, Milonakisz 2-2 Geniduniasz, Buslje, Pontikeasz, ill. Bátori 2, Seman, Nikics

Február 8., szerda

Nizza-Brescia 9:12 (1:1, 4:4, 3:5, 1:2)
G.: Mutambayi, Izdinski, Bruyere 2-2, Bacchelier, Monneret, Rochietta, ill. Ubovics 3, C. Presciutti, Rangyelovics, Nora 2-2, Paskovics, Muslim, N. Presciutti

Szolnok-Spandau 04 12:7 (3:1, 5:3, 2:3, 2:0)
G.: Vámos 3, Alekszics, Prlainovics, Varga Dénes 2-2, Gocics, Kis G., Jansik D., ill. Dedovics 3, Saudadier 2, Mateo Csuk, Marzuki

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Prlainovics első gólja

1:1 - Marzuki ötméteresgólja

2:1 - Gocics gólja

3:1 - Alekszics első gólja

3:2 - Saudadier első gólja

4:2 - Alekszics második gólja

5:2 - Kis Gábor gólja

6:2 - Vámos első gólja

6:3 - Dedovics első gólja

7:3 - Vámos második gólja

8:3 - Prlainovics második gólja, ötméteres

8:4 - Dedovics második gólja

9:4 - Varga Dénes első gólja

9:5 - Dedovics harmadik gólja

9:6 - Saudadier második gólja

10:6 - Vámos harmadik gólja, ötméteres

10:7 - Mateo Csuk gólja

11:7 - Jansik Dávid gólja

12:7 - Varga Dénes második gólja, ötméteres



Cseh Sándor a Sport TV-nek


- Cseh Sándort várom ide a kamera elé, aki hát, nagyjából megjósolta azt, hogy mi fog történni ezen a mérkőzésen, mi lesz a képe a mérkőzésnek, sőt, még föl is kellett emelned a hangod a mérkőzés alatt, annyira nem volt ez egy sima találkozó.

- Hát a tény az, hogy 8:3-ig jól játszottunk, azt csináltuk, amit kellett, de 8:3-tól volt egy periódus 10:7-ig, az körülbelül egy negyednyi szakasz, ahol kaptunk négy olyan gólt, amiből talán egyet lehet összehozni egy meccs alatt. Négy egyéni hiba és négy gól. Úgyhogy ez volt az egyik probléma, a másik az, hogy jól védekeztünk alapvetően, de mondom, ezek az egyéni hibák mindig belecsúsznak, és voltak olyan időszakok, amikor túlkapkodtuk. Tehát mi mentünk előre, mintha nem mi vezettünk volna négy-öt góllal. Ez nem azt jelenti, hogy ne akarjunk gólt lőni, csak egész egyszerűen nem szabad az ellenfelet olyan helyzetbe hozni, hogy könnyen lőjön gólt.

Ez volt az első ilyen fizikálisan kemény összecsapásunk ebben az évben, ez érződött is, hozzá kell szoknunk, kell ilyen meccseket játszanunk, jönnek is majd sorban. Igazából azt éreztem még a meccsen, hogy három-négy percig nagyon jól játszunk és egy perc alatt leromboljuk kicsit, amit addig felépítettünk. Ugyanakkor - nyilván ez érződött most is, - itt jó játékosok vannak, tehát ez egy jó csapat. Most azon kell gondolkodni, hogy innen hogyan lépjünk tovább.

- Igen, pont erre akartam rákérdezni, jönnek most az erős ellenfelek. Azokért a hibákért, amiket elkövetett most a csapat, még nagyobb árat kell majd fizetni a folytatásban, ha nem sikerül kijavítani őket.

- Igen, nyilván összefügg minden mindennel. Tehát lehet, hogy ha nem 8:3-ra vezetünk, akkor egy-két játékos nem engedi magának, hogy ilyen hibát csináljon, viszont csak ilyen meccsek alatt lehet ezeket szóvá tenni, megbeszélni, hogy hétről hétre fejlődjünk, és ami nagyon fontos, az hogy itt mindenki, aki bemegy, főleg egy Bajnokok Ligája-meccsen, saját magáért felelős elsősorban, tehát kell egy teljesítményt hoznia a csapat érdekében. Aztán ott van hétfőtől péntekig az idő, hogy megbeszéljem a csapattársaimmal, hogy nekik mit kell csinálniuk, vagy mit várok el tőlük.

- Cseh Sándor, köszönöm szépen, sikeres folytatást kívánok!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 



Kis Gábor a Sport TV-nek


- Kis Gábor volt a csapat egyik legjobbja, egy gólt lőtt és négy büntetőt kiharcolt, de hát nem volt ez egy könnyű szülés, mint ahogy azt Cseh Sándor mondjuk a meccs előtt meg is jósolta.

- Igen, ahogy te is mondod, nehéz meccs volt, függetlenül attól, hogy öt góllal nyertünk. Tudtuk, hogy ilyen mérkőzés lesz, készültünk is rá eléggé, tudtuk azt, hogy jobb csapat vagyunk, de amint egy picit kiengedünk azonnal lecsap ránk, mert egy nagyon lelkes és hajtós csapat, néhány nagyon-nagyon jó játékossal. Amikor két-három-négy góllal elmentünk, és egy picit elhittük, hogy ezen a mérkőzésen már azért nagyobb bajunk nem lehet, kicsit többet mosolyogtunk a vízben egymásra, abban a pillanatban kaptunk két-három olyan gyors gólt, hogy hoppá, azt vettük észre, hogy még hátra van egy negyed, és elkophat ez az előny, ha nem változtatunk. Hála Istennek sikerült akkor újra összerakni magunkat és megnyerni a mérkőzést.

- De ez volt az utolsó alkalom, hogy ezt csinálhattátok a BL-ben, mert most már jönnek az erős ellenfelek a csoportban.

- Igen, szépen megyünk sorban és a végére fognak kicsúcsosodni az erőviszonyok. Reméljük, hogy addigra pont olyan állapotban is leszünk, mert azért örülünk, hogy így alakult, mivel így többet tudunk dolgozni. Elég sok a válogatott a csapatban, sokan utaznak haza játszani válogatott mérkőzéseket, és meg kell ragadni azokat a meccseket és edzéseket, amikor teljesen komplettek vagyunk, és tudunk fejlődni, de tényleg végül is az a lényeg, hogy a végjátékra legyünk jók.

- Köszönöm szépen és gratulálok a győzelemhez és a teljesítményedhez!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 



Címlapkép: Mészáros János/MTI

A csoport állása öt forduló után:

1. Olympiakosz 13 (46:21),
2. Szolnok 13 (53:33),
3. OSC 7 (42:36),
4. Brescia 7 (41:40),
5. Spandau 04 3,
6. Nizza 0 pont


B csoport

Február 8., szerda

Partizan Belgrád-Pro Recco 5:17 (0:3, 2:3, 2:5, 1:6)

Jug Dubrovnik-Hannover 15:15 (4:3, 2:4, 0:3, 9:5) - az egyik játékvezető Molnár Péter volt

CNA Barceloneta--Eger 10:6 (2:1, 1:2, 5:2, 2:1)
G.: Munarriz 4, S. Rasovics 2, Larumbe, Tahull, Fernandez, Mallarach, ill. Angyal, Hosnyánszky, Milos Csuk, Erdélyi, Bedő, Hárai

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Kritikus szituációkban elrontottunk két hátrányos védekezést és kihagytunk két fórt, ezért nyílt ki a meccs. Azt gondolom, ők is lőttek extra gólokat, amik nem szoktak benne lenni, meg mi is, de sok a 10 kapott gól. Tudtuk, hogy itt általában kevés gólos meccsek vannak, nagyon jól védekeznek, gyorsak. Szerintem ma az ötméteres szabaddobások terén voltak sokkal aktívabbak, ennek levédekezését most nem oldottuk meg jól, de szeretném visszanézni a meccset, hogy teljes pontossággal kiderüljön, csak "egy az egyben" történtek hibák vagy duplázni, triplázni kellet volna a blokkokat, ahogy a Hannover ellen nagyon sokszor megoldottuk ezeket a szituációkat. Most nyerni kell ellenük 18-án otthon, de ugyanez lett volna a helyzet, ha ma győztünk volna...

A csoport állása öt forduló után:

1. Pro Recco 15,
2. CNA Barceloneta 8 (44:35),
3. Jug Dubrovnik 8 (56:48),
4. Eger 6,
5. Hannover 2,
6. Partizan Belgrád 1 pont