FACEBOOK

Megismétlődik a tavalyi Eger-Szolnok kupadöntő

Megismétlődik a tavalyi Eger-Szolnok kupadöntő
hozzászólás, 2016.12.17.

Az Eger és a Szolnok is viszonylag simán jutott a vasárnapi kupafináléba. Helyszíni vlv-riport rengeteg nyilatkozattal, fotóval, a két elődöntő összes góljával. Folyamatosan frissülünk hajnalig vagy még tovább.

Benu Magyar Kupa, elődöntők

2016.12.17., szombat

OSC-Eger 6:9 (0:3, 2:2, 3:2, 1:2)

G.: Drasko Brguljan 2, Nikics, Salamon F., Bátori, Zalánki, ill. Erdélyi 3, Csuk 2, Bedő, Hosnyánszky, Kovács G., Decker Á.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Erdélyi első gólja

0:2 - Bedő gólja

Mitrovics véd

0:3 - Hosnyánszky gólja

1:3 - Nikics gólja

1:4 - Decker Ádám gólja

1:5 - Milos Csuk első gólja, ötméteres

2:5 - Salamon gólja

2:6 - Erdélyi második gólja

3:6 - Bátori gólja

3:7 - Kovács Gergő gólja

4:7 - Drasko Brguljan első gólja

5:7 - Drasko Brguljan második gólja

Bisztritsányi véd

5:8 - Milos Csuk második gólja

6:8 - Zalánki gólja

6:9 - Erdélyi harmadik gólja



Vincze Balázs a vlv-nek


- Szervusz Balázs. Nem az én dolgom, megítélni, de úgy láttam, hogy mindent megtettetek és nem sikerült. Hogyan értékeled ezt a meccset?

- Köszönöm, ha így láttad, én is úgy gondolom, hogy mindent megtettek a játékosok, ennek ellenére ez ma kevésnek bizonyult. Úgy érzem, hogy inkább a támadásokkal voltak problémáink. Vagy eljutni a helyzetig, vagy a helyzetek befejezése nem ment elég energikusan. Szerintem a robbanékonyság hiányzott a részünkről ezen a mérkőzésen. Egyszer-kétszer, amikor talán érezni lehetett, hogy közelebb tudunk kerülni az Egerhez, azokat a lehetőségeket sem tudtuk gólra váltani, így aztán viszonylag magabiztosan tartották az első negyedben megszerzett háromgólos előnyt.

- Akkor az elején, 0:3-nál ment el a meccs?

- Összességében igen, de valójában abból még vissza lehetett volna jönni. Attól nem kell megijedni, hogy egy mérkőzést így kezdünk, bár nyilván nem jó. Ebben az évben általában másképp is szokott menni az OSC-nek, „repülőrajtot” szoktunk venni, de ez most egy olyan meccs volt, hogy fontos lett volna, mégsem tudtuk ezt a rajtot megismételni, amit már többször megcsináltunk a szezonban. Olyan álmosnak, fásultnak éreztem a játékot, az egész meccs nem volt pörgős. Néha talán egy kis szerencse is kellett volna, akár elöl, akár hátul, hogy be tudjunk lőni a helyzeteket.

- Köszönöm Balázs, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Enikő)



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek


- Szervusz Bisztro! Lehet látni, hogy most mindenki nagyon szomorú nálatok. Elveszítettétek az elődöntőt, pedig többször feljöttetek, talán esély is volt. Hogyan láttad?

- Jobb volt az Eger és ez nem udvariasság. Gyakorlatilag három cserével olyan teljesítményt nyújtottak, amiért le a kalappal előttük és sok sikert nekik a döntőben!

- Nagyon bíztál a döntőben?

- Nem a döntőben bíztam, hanem abban, hogy megnyerjük... Most is úgy tartom, hogy papíron, játékosállományban egy szinten van a négy csapat, és ebből mi vagyunk az egyik. Eddig ezt egyszer tudtuk bebizonyítani. Nagyon sokat kell dolgoznunk fejben is, vízben is, egyénileg és csapatszinten is. Csapattá kell érnünk, mert úgy gondolom, hogy ebben most jobbak azok a csapatok, amelyek előttünk vannak.

Nincs világvége, holnap is nagyon szép nap lesz. Most mindenki hazamehet a családjához és kicsit elgondolkodhat, aztán hétfőtől megint csinálhatjuk azt, amit szeretünk, és megint küzdhetünk olyan célokért, amik nagyon jó dolgok.

Ez most elment, emiatt rosszul érezzük magunkat, de mindent megtettünk. Szerettünk volna nyerni, szerettünk volna döntőt játszani, de nem sikerült.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Dabrowski Norbert a vlv-nek

- Gratulálok Norbi ehhez a győzelemhez! Hogyan értékeled?

- Nagyon-nagyon örülök és az egész csapat nevében köszönjük szépen a gratulációt. Boldog vagyok, mert elég nehéz szituációban voltunk és meg tudtuk oldani, és úgy gondolom, hogy majdhogynem tökéletesen.

- Amikor az elején elmentetek 0:3-ra és nagyon kevés gól volt, akkor úgy tűnt, hogy ennek vége van, aztán kétszer vagy még többször is visszajött a meccsbe az ellenfél. Éreztél veszélyt, hogy esetleg elalhat a csapat?

- Ha jól emlékszem, kettő olyan mérkőzésünk volt, amikor 4:0-ra vagy 4:1-re vezettünk az OSC ellen. Az egyik tavaly, a kupa-elődöntő volt, ahol a végén egy nagyon horror történet lett és 5:4-re nyertünk. A másik, amikor a bajnoki alapszakaszban kikaptunk tőlük úgy, hogy vezettünk 3-4 góllal és aztán megnyerték a mérkőzést. Ezek jutnak eszembe, de most itt azt éreztem, hogy a harmadik negyedben volt egy fordulópont, amikor feljöttek két gólra, aztán Milos lőtt egy gólt. Előtte nekünk kimaradtak fórjaink, a védekezésünk stabil volt, de elöl megakadtunk és az egy nagyon fontos gól volt, úgy éreztem, hogy ott dőlt el.

- Mennyit vett ki belőletek ez a meccs, holnapra gondolva?

- Az holnap kiderül, hogy mennyit vett ki. Nyilván sokat, de azért edzünk sokat, hogy ezt bírjuk. Nagyon remélem, hogy a Honvéd és a Szolnok ennél sokkal szorosabb mérkőzést fog játszani és akár ötméteresekig is elmennek, mert nekünk az lenne a jó. :-)

- Köszönöm szépen. Jó pihenést holnapig!

(Lejegyezte: Enikő)



Kovács Gergő a vlv-nek


- Szia Gergő! Gratulálok ehhez a győzelemhez, bent vagytok a döntőben! Így volt elkönyvelve előtte?

- Először is szeretném megköszönni a csapat nevében. Ez volt a tervünk, igen. Az Eger a címvédő, otthon szeretnénk tartani a kupát, mindenképp a döntőben szerettünk volna játszani.

- Amikor elmentetek 3:0-ra, hogy érezted? Nem nagyon volt addig ellenállás.

- Ezt azért nem mondanám. Összeszedettebben játszottunk, és a befejezések pontosabbak voltak.

- Mennyit vett ki belőletek ez a meccs?

- Ez holnap fog kiderülni, hogy mennyit vett ki, mennyi maradt.

- Kire számítasz ellenfélként?

- A Szolnokra számítunk papírforma szerint, de bármi megtörténhet egyetlen meccsen.

- Mire lesztek képesek a döntőben? De ne azt mondd, hogy majd meglátjuk!

- Akkor: mindent megteszünk, és nyerni fogunk!

- Köszönöm szépen, találkozunk holnap!


(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Az egyik bronzérmes: A-Híd OSC-Újbuda


Szolnok-Honvéd 11:5 (4:2, 3:3, 2:0, 2:0)
G.: Fülöp 3, Vámos 2, Gocics, Szatmári, Alekszics, Younger, Varga Dénes, Jansik Dávid, ill. Fejős 3, Gyárfás T., Szivós

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


VLV-VIDEÓK:

1:0 - Gocics gólja

1:1 - Fejős első gólja

2:1 - Alekszics gólja

Gól vagy nem gól?

3:1 - Szatmári gólja

4:1 - Fülöp Bence első gólja

4:2 - Szivós gólja

5:2 - Varga Dénes gólja

6:2 - Vámos első gólja

6:3 - Fejős második gólja

7:3 - Younger gólja

7:4 - Gyárfás gólja

7:5 - Fejős harmadik gólja

Fejős kimaradt helyzete

8:5 - Vámos második gólja

Nagy Viktor véd

Decker Attila véd

Vad Lajos kiállítása

9:5 - Fülöp Bence második gólja

10:5 - Jansik Dávid gólja

11:5 - Fülöp Bence harmadik gólja

Nagy Viktor



Cseh Sándor a vlv-nek


- Graulálok, Sanyi, ehhez a továbbjutáshoz. Ezzel úgy nagyjából az történt, amit te vártál?

- Szerintem igen. Azt vártam, hogy bejutunk a döntőbe, be is jutottunk. 11:5 lett a mérkőzés, végül is magabiztos, sima győzelem, alapvetően az történt, amit vártam, igen.

- Elmentetek és végig tartottatok egy bizonyos előnyt. Nem voltál ideges közben egy cseppet sem?

- Az eredmény miatt nem, más miatt voltam ideges. Elmentünk és aztán megint megnyugodott a csapat, nem tudom, hogy miért, és nyilván, amikor megnyugszik egy csapat, s van egy olyan ellenfél, akinek igazából minden mindegy, kőkeményen belementek bizonyos szituációkba, mi pedig elkezdtünk mással foglalkozni, külső körülényekkel. Aztán amikor sikerült a játékosokban tudatosítani, hogy magukkal foglalkozzanak, akkor viszont már sokkal jobban játszottunk, ugye a második félidőben nem kaptunk gólt. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, sokat kihagytunk, de hát így is hat góllal győztünk. Én inkább azért voltam ideges, mert a játékosok nem koncentráltak eléggé.

- Jó, hát holnap azért ez a veszély nem fenyeget, hogy nem fognak eléggé koncentrálni, ez egy nagyon nagy meccs lesz. Mire számítasz? Milyen típusú mérkőzésre? Kevés góllal, sok góllal? Keménységgel? Mi lesz?

- Mindig azt szeretném, ha sokgólos mérkőzés lenne, mert ez az a vízilabda, amit én szeretnék játszatni. De hát ugye, ez nem mindig alakul így. Viszont amit mindig elmondok a játékosoknak: ha kevés gól esik a meccsen, akkor is meg kellene nyerni egy góllal vagy rosszabb esetben döntetlen legyen. Nagyon sok minden fog múlni a holnapi nap, ezekbe én most nem akarok belemenni. Te tudod a legjobban, hogy taktikáról soha nem szoktam beszélni se a meccs előtt, se a meccs után, nem tartozik ez senkire. Az éjszaka folyamán és vasárnap délelőtt megpróbálunk a legjobban felkészülni.

Nekem az a tapasztatom, hogy a magyar csapatok mindig jól felkészülnek egymásból, még a második-harmadik variációra is, aztán a végén úgyis más fog dönteni, az, hogy ki hogy főg lőni, ki hogy fog védekezni, hogy fog védeni a kapus. Remélem, hogy jó passzban leszünk holnap.

- Jó pihenést éjszakára, ami marad a videózás után, gratulálok és holnap találkozunk.

- Köszönjük szépen.



Fülöp Bence a vlv-nek


- Szervusz Bence!

- Helló.

- Gratulálok, a gólokhoz is, a továbbjutáshoz is.  A három gól azért kellett nektek, mert végig rajtatok volt egy kicsit a Honvéd, bár szerintem azért veszélyben nem forgott a továbbjutás.

- A Honvéd mindig is ilyen játékot képviselt, hogy szorongatták még a nagyobb csapatokat is, de hogy most az én három gólommal sikerült továbbjutni... a lényeg az, hogy bennvagyunk a döntőben, és készülünk a holnapi mérkőzésre.

- Milyen érzéseid voltak a meccs előtt, azért a Honvéd neked mégis csak közel áll a szívedhez.

- Közel áll, szeretem őket, de a vízben nincs barátság, én most Szolnok-játékos vagyok, arra koncentráltam, hogy a holnapi döntőben ott tudjunk lenni. Ugyanúgy könyökösöket kaptam tőlük, adtam nekik, a vízben nincs barátság.

- Hát az Eger jön... Milyen mérkőzésre számítasz?

- Ez egy nagyon jó meccs lesz, nagyon brusztos, válogatottakkal teli két csapat, nagyon jó mérkőzésre számítok, amiből nagyon remélem, hogy mi fogunk kijönni győztesként.

- Találkozunk holnap, jó pihenést!

- Rendben, köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Vad Lajos a vlv-nek


- Szervusz, Lajos! Helytálltatok, de nincs meg a döntőbe jutás, te pedig a lelátó egyik szegletében fejezted be a meccset. Mi történt?

- Sok minden, sajnos. Szerintem jól küzdöttünk, persze a csapat összetételéből, a játékosok korából fakadóan azért sok a hiba bennünk, de én úgy érzem, hogy elég jól helytálltunk a mérkőzésen nagyon sokáig, a harmadik negyedig. Onnantól voltak nagyon érdekes dolgok. Ugye, kaptam egy piros lapot, kiállítottak - nem értettem ezt sem, hogy miért. Utána, amikor mentem ki, a Németh Attila nevű ellenőr olyan szavakat használt, amiket azért kikérek magamnak. Hogy mondjam..., azért az uszodában ez nem divat. Az, hogy "Húzzál innen!" - ez azért nagyon-nagyon sok mindent elárul, mondjuk a személyéről is, meg a közegről, sajnos. Úgyhogy, még egyszer mondom: nem vagyok ezt hajlandó elfogadni.

- Ha ott vagy végig a kispadon, akkor lehetett volna valamivel jobb a végeredmény? Bár azért ez a végére elég sima lett.

- A végére sima lett. De hát azért ne felejtsük el, hogy a Szolnok BL-döntőt szeretne játszani, mi meg küzdünk a felsőházért. A két csapat között óriási különbség van -  a Szolnok javára.

- Köszönöm szépen.



Fejős Róbert a vlv-nek


- Szervusz, Robi! Gratulálok az egyéni teljesítményedhez - a döntőbe jutáshoz sajnos nem tudok. Milyen volt, hogy értékeled?

- Köszönöm szépen! Jobban örültem volna, ha én gyengébben játszom, és valamilyen csoda folytán továbbjutunk, de persze tudtuk, hogy a világ egyik legjobb csapatával játszunk. Megpróbáltuk azért megnehezíteni a dolgukat, többé-kevésbé sikerült. Csalódottak vagyunk, mert ebben a meccsben több is volt, de megyünk előre.

- Több is volt, de kevesebb is volt, tulajdonképpen ott voltatok a közelükben majdnem végig.

- Igen, az elején elmentek azzal az egy-két góllal, ami benne volt, az utolsó negyedre, azt hiszem, talán 7:5-tel fordultunk. Volt nekem is egy ziccerem, meg több csapattársam is kihagyott egy-két olyat, ami lehet, hogy ha más szituációban van, akkor bemegy. A Szolnok jobb csapat, sajnos ki is jött, nem tudunk mit csinálni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Németh Attila a vlv-nek


- Tisztelt ellenőr úr! Szeretném megadni a lehetőséget, hogy Ön is megszólaljon, hiszen kicsit eldurvultak a jelenetek itt a meccsen, piros lap volt, és utána voltak olyan nyilatkozat, amelyben téged azzal vádoltak, hogy csúnyán beszéltél az edzővel. Szeretném megkérdezni, hogy a te oldaladról hogy látszott ez, mi történt?

- Köszönöm szépen a lehetőséget! Annyit szeretnék hozzáfűzni az elhangzottakhoz, meg a megtörtént eseményhez, hogy én az eseménytől öt méterre voltam, azon az oldalon, ahol a játékvezető a piros lapot adta, mindent hallottam, amit az edző mondott, hogy "alkalmatlanok vagytok a játékvezetésre", most nem tudom, hogy teljesen úgy mondjam, ahogy ő mondta, vagy cicomázzam - "de hogy fingotok nincs a szabályokról, az biztos" -, én mentem odafelé a játékvezetőhöz, meg az edzőhöz, és közben mondtam, hogy "Lajos, Lajos, Lajos, a piros lap után az edzőnek el kell hagynia a kispadot", mondtam neki, hogy távozzon el. Még amikor mondtam, hogy " Lajos Lajos...", akkor azt mondja, hogy te engem ne Lajosozz, ***(kifütyülte maga a nyilatkozó -  a szerk.) most ezt kifütyültem, mert ez nyomdafestéket nem tűr, csak mondta a magáét, én meg azt mondtam neki, hogy " Húzzál fel a tribünre Lajos". Való igaz, mert ezt úgy hallottam, ő is lenyilatkozta, a "nagyon csúnya kifejezés" ebben a "Húzzál el"-ben valósult meg. Bevállalnám azt is, ha többet és cifrábbat mondtam volna.

- Mindenesetre köszönöm, hogy elmondtad. Legyünk tárgyszerűek: a dolognak milyen következménye van?

- Ez egy feljelentés, hogy olyan szavakat használt a játékvezetőkkel, illetve velem szemben, hogy én megkérdeztem a játékvezetőt, hogy te ezt hogy reagálod le a piros lapon kívül? Azt mondta, természetesen feljelentem. Ő Székely Balázs, akit, azt hiszem, a vízilabdaéletben nem kell bemutatni mint játékvezetőt senkinek, ő a játékvezetői bizottság elnöke, és ugye én is följelentettem, az ellenőri jelentőlapra ezt rögzítettem, amit ő nem volt hajlandó tudomásul venni. Feljelentés van, fegyelmi bizottság tárgyalja, ennek lesz folytatása még az iroda keretein belül.

- Köszönöm szépen!

- Nagyon köszönöm a lehetőséget!

Várható: a meccs góljai.


A másik bronzérmes: a RacioNet Honvéd


2016. december 18., vasárnap

18.00 Eger-Szolnok
döntő - M4, vlv (szöveges élő)