FACEBOOK

OSC-Szolnok 7:11

OSC-Szolnok 7:11
hozzászólás, 2016.11.23.

A forduló meglepetését a Pécs okozta azzal, hogy elvitt egy pontot Szegedről. Ez még azt is "übereli", hogy a Szolnok simán nyert az OSC ellen Budapesten. Eredmények, nyilatkozatok, gólok:

eOn OB1 alapszakasz, 9. forduló

A csoport

November 23., szerda

OSC-Szolnok 7:11 (3:2, 1:3, 2:3, 1:3)
G.: Bátori 3, Salamon, Seman, Drasko Brguljan, Hegedüs, ill. Vámos 3, Fülöp, Younger 2-2, Kis G., Gocics, Alekszics, Crousillat

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:
(Köszönjök a képanyagot az OSC-nek, Vincze Balázsnak.)

1:0 - Salamon gólja

2:0 - Bátori első gólja

2:1 - Crousillat gólja

2:2 - Fülöp Bence első gólja

3:2 - Bátori második gólja

3:3 - Vámos első gólja

4:3 - Seman gólja

4:4 - Gocics gólja

4:5 - Younger első gólja

5:5 - Drasko Brgujan gólja

6:5 - Bátori harmadik gólja

6:6 - Alekszics gólja


6:7 - Younger második gólja

6:8 - Vámos második gólja

6:9 - Fülöp Bence második gólja

6:10 - Kis Gábor gólja

6:11 - Vámos harmadik gólja

7:11 - Hegedüs gólja



Cseh Sándor a vlv-nek


- Szervusz, Sanyi, gratulálok a győzelemhez! Szeretném mindannyiunk örömére megállapítani, hogy az orvostudomány akkorát fejlődött, hogy félhalott játékosok is vízbe ugranak... :-)

- Tegnap azt mondtam, hogy Gocics hétfőn megsérült, tegnap nem is tudott bejönni a vízbe. Amikor jöttünk föl Budapestre, akkor is úgy nézett ki, hogy nem fog játszani. Tegnap, ugye, azt mondtam, hogy csoda lenne, ha játszana, hát csoda történt, játszott. Ez azért az ő kvaitásait dicséri, azt gondolom, hogy ezzel a sérüléssel tíz emberből kilenc nem játszott volna.

- Hogy értékeled a csapatodat, ti voltatok nagyon jók vagy az OSC a vártnál gyengébb?

- Szerintem egyik sem. Igazából három negyeden keresztül játszottunk egy bizonyos szintet, azt, amit a Szolnok kemény munkával el tud érni. Nyilván másfél hónapja még nem így játszottunk, de most már így. Ugyanakkor az első három negyedben is rengeteg olyan hibát követtünk el, amivel tulajdonképpen majdnem odaadtuk a győzelmet az OSC-nek, de mégis x maradt vagy nálunk volt az egygólos vezetés. A negyedik negyed elején jó erőben éreztem a csapatot, hittünk is a győzelemben, s történt két-három olyan perc, ami egyértelműen a mi javunkra billentette a mérleg nyelvét, de azt gondolom, hogy ez sokkal szorosabb meccs volt, mint amit az eredmény mutat. Mi sem voltunk olyan nagyon jók, az OSC pedig kifejezetten jó volt az első három negyedben.

- Ez egy nagyon udvarias nyilatkozat volt. Más oldalról közelíteném meg: elégedett vagy?

- Nagyképűségnek tűnne egy négygólos győzelemmel nem elégedettnek lenni, egyébként: nem, mert olyan hibákat követtünk el, amikkel máskor meccseket veszítünk el.

- Köszönöm szépen, gratulálok!



Vincze Balázs a vlv-nek


- Szervusz Balázs! Mekkora csalódásként éled meg ezt a mostani meccset és főleg az eredményt?

- Elég nagynak, függetlenül attól, hogy azért tudjuk jól, hogy ez nem egy életbevágó mérkőzés volt, viszont egy remek sorozatot indíthatott volna el. Ugye, sok nehéz mérkőzésünk van december 21-éig és ez egy nagyon jó önbizalmat adhatott volna. Azt mondom, hogy két és fél negyedig közel voltunk ahhoz a játékhoz, amit nekünk négy negyeden keresztül kellett volna játszanunk. Ez nem sikerült és ez nyilvánvalóan meghatározta a végeredményt. Azt kell hogy mondjam, majdhogynem azonos kaptafára készült vagy alakult ez a mérkőzés, mint ahogy általában az elmúlt három évben az OSC-Szolnok mérkőzések szoktak. Ebből ugye eddig egy kivétel volt, az a szezon eleji Szolnok-OSC mérkőzés, amiben nyilván, aki egy kicsit is elemzi a statisztikát, meglátja, hogy mi volt annak a mérkőzésnek gyakorlatilag a nagy különbsége. Ezen a meccsen ezt a különbséget nem tudtuk hozni.

- Benne marad valami ebből a csapatban vagy túl tudtok lépni rövid időn belül?

- Mindenképpen túl kell lépnünk. Valahol azt is lehet mondani, hogy ez az a sorozat ahol bőven van még javítási lehetőség, de én egyáltalán nem akartam ezt és szerintem a csapat se akarta ezt a meccset feláldozni semmilyen későbbi cél érdekében. Napról-napra, meccsről-meccsre gondolkodunk. Ez volt a mai feladatunk, ez volt a legközelebbi feladatunk, hellyel-közzel megoldottuk, de itt, ilyen szintű csapatok ellen ez nem elég, itt a végletekig kiélezett helyzetben, az utolsó pillanatig jól kell teljesíteni. Ha nem is sok, de azért volt kritikán aluli teljesítmény ezen a mérkőzésen.

- Köszönöm szépen az értékelést Balázs.

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Vámos Márton a vlv-nek

- Szervusz, Marci, gratulálok neked ehhez a visszavágáshoz! Mennyire voltatok felspannolva?


-  Nagyon, mert volt egy extra motivációnk, amit nem szeretnék most elmondani, majd az év végén, ha megkérdezed. Egyébént nem úgy gondoltunk erre a meccsre, mint egy visszavágóra, mert nagyon az év elején volt nekünk az az otthoni OSC-meccs. Igaz, nekik is, de ők akkor játszottak jól, mi meg most.

- Hogy érzed, hogy ment a játék nektek a szokásoshoz képest?

- Jól. A védekezés, úgy gondolom, hogy nagyon jól működött, Viktor nagyon jól védett, ezt mutatja a hét kapott gól. Úgy gondolom, hogy 11 lőtt góllal lehet simán ragadót nyerni, csak ehhez kell, ugye, a jó védekezés, ami ma megvolt.

- Ezzel most nektek kicsit helyreáll a lelki nyugalom vagy az nem is volt veszélyben?

- Hát azért... de, mert a rájátszást öt-hat pont hátránnyal kezdeni nagyon sok lett volna. Most nem tudom, hogy állunk, de jobb lesz így elmenni majd a bajnokság téli szünetére.

- Szombaton egy nagyon pikáns meccset fogtok játszani, van ott a Fradiban néhány ellenfél, akivel nagyon jóban vagy régóta. Mire lehet számítani a Fradi ellen?

- Ugyanilyen küzdős meccsre. Nyilván, akik elmentek, az ex-klubjuk ellen mindig extra teljesítményt próbálnak nyújtani, hogy "csakazértis" megmutassák, mi meg ezt nem hagyjuk és nyerni akarunk, természetesen mindenképpen be akarunk jutni a négy közé.

- Marci, köszönöm szépen, gratulálok még egyszer és jó utat kívánok!



Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz, Bence! Elég szomorú vagy és meg is értem, mert ez egy viszonylag sima vereség volt. Gondolom, nem így jöttetek le, nem erre számítottatok, mi történt?

- Igaz és jogos. Simának a második félidőt mondanám, bár, ha jól emlékszem, a harmadik negyed elején még tudtunk fordítani 5:4-ről 6:5-re, és onnan kaptunk sorozatban öt vagy hat gólt, nem tudom, onnantól szétesett a védekezésünk. Nehezen tudok mit mondani, gondolkodtam már, hogy mi történt, de egyelőre elég üres vagyok belül, majd átgondolom. Kicsit fásultnak éreztem magunkat, nem tudom, hogy miért, pechesek is voltunk, bár ez nem tényező. Gratulálni kell a Szolnoknak, mert sokkal jobban játszottak ma, mint mi. Megvolt az a különbség, ami az első meccsen, amennyivel akkor mi voltunk jobbak, most annyival ők.

- Sok időtök nincs, szombaton egy újabb fontos meccs.

- Igen, egy nagyon fontos kupa-negyedöntő. Az első meccsen, hazai pályán el akarjuk dönteni a továbbjutás sorsát. Ha ez nem sikerül, akkor sincs semmi gond, a lényeg az, hogy mindenképpen kerüljünk be az elődöntőbe. Ehhez nagyon oda kell rakni magunkat, össze kell most magunkat szedni.

- Jó pihenést kívánok!


Szeged-Pécs 11:11 (3:0, 5:6, 2:2, 1:3)
G.: Sedlmayer, Manhercz K., Manhercz Á. 2-2, Kiss Cs., Illés, Sánta, Pellei, Basara, ill. Rakonjac 3, Csacsovszky E., Kolozsi, Lajkó, Csacsovszky A., Horváth Zs.



Debrecen-KSI 12:9 (2:2, 3:2, 4:2, 3:3)
G.: Tóth P. 3, Müller, Somlai, Busilacchi 2-2, Kuncz T., Süveges, Gyurik, ill. Tóth B. 3, Zerinváry, Bóbis 2-2, Berki, Kardos A.

Vasas-Szentes 12:7 (4:1, 4:3, 2:2, 2:1)
G.: Babay 4, Burián, Steinmetz Á. 2-2, Marnitz G., Bóbis, Simon H., Nyegovan, Ill. Reuten 5, Pellei, Tóth Gy.



A csoport állása 9 forduló után:


1. Szolnok 24,
2. OSC 22,
3. Vasas 19,
4. Szeged 16,
5. Debrecen 10,
6. Pécs 8,
7. Szentes 4,
8. KSI 0 pont


B csoport

Honvéd-Kaposvár 11:5 (2:2, 3:0, 4:3, 2:0)
G.: Kis G., Szivós, Simon A., Gyárfás 2-2, Kiss B., Steimetz B., Simizu, ill. Berta 2, Vindisch, Juhász-Szelei, Kovács O.

BVSC-UVSE 13:12 (4:2, 2:5, 4:3, 3:2)
G.: Létay 4, Szabó Bence 3, Szabó Bendegúz, Csapó, Várnai, Czigány, Török, Pásztor, ill. Keresztúri 5, Tóth Z., Szentesi D. 2-2, Sélley-Rauscher, Major, Kovács Csatlós

November 22-én, kedden játszották:

Miskolc-Tatabánya 12:9 (3:3, 4:3, 4:2, 1:1)
G.: Bowen, Misics 3-3, Halek 2, Hornyák, Vadovics, Lukács Á. B., Lukács B. B., ill. Francsics 4, Regős 3, Máthé, Vuksanovics

VLV-VIDEÓK:
(Köszönjük a képanyagot a Miskolcnak, Bachner Andrásnak és Balázs Miklósnak.)

1:0 - Lukács Dénes Dorián gólja

1:1 - Francsics első gólja, ötméteres

2:1 - Bowen első gólja, ötméteres

2:2 - Francsics második gólja

2:3 - Vuksanovics gólja

3:3 - Halek első gólja, ötméteres

4:3 - Vadovics gólja

4:4 - Máthé Balázs gólja

5:4 - Bowen második gólja

6:4 - Lukács Ábel Benedek gólja

6:5 - Francsics harmadik gólja

7:5 - Bowen harmadik gólja

7:6 - Regős első gólja

8:6 - Misics első gólja

8:7 - Regős második gólja

9:7 - Halek második gólja

10:7 - Misics második gólja

10:8 - Regős harmadik gólja

11:8 - Misics harmadik gólja

11:9 - Francsics negyedik gólja, ötméteres

12:9 - Hornyák gólja


FTC-Eger 7:13 (1:3, 3:5, 3:4, 0:1)
G.: Madaras 4, S. Mitrovics 2, Marko Csuk, ill. Hosnyánszky, Kovács G., Vapenszki, Bedő 2-2, Angyal, Decker Á., Cuckovics, Milos Csuk, Erdélyi

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

NYILATKOZATOK

VLV-VIDEÓK:
(Köszönjük a meccs képanyagát az FTC-nek, Katona Norbertnek.)

0:1 - Milos Csuk gólja

0:2 - Cuckovics gólja

1:2 - Marko Csuk gólja

1:3 - Erdélyi gólja

1:4 - Kovács Gergő első gólja

1:5 - Hosnyánszky első gólja

2:5 - Madaras első gólja, ötméteres

3:5 - Stefan Mitrovics ejtésgólja

4:5 - Stefan Mitrovics második gólja

4:6 - Hosnyánszky második gólja

4:7 - Kovács Gergő második gólja

4:8 - Bedő első gólja

4:9 - Bedő második gólja

4:10 - Angyal gólja

5:10 - Madaras második gólja

6:10 - Madaras harmadik gólja

6:11 - Vapenszki első gólja

7:11 - Madaras negyedik gólja

7:12 - Vapenszki második gólja

7:13 - Decker Ádám gólja


A csoport állása 9 forduló után:

1. Eger 25,
2. FTC 22,
3. Miskolc 17,
4. Honvéd 16,
5. BVSC 13,
6. Kaposvár 6,
7. Tatabánya 4,
8. UVSE 1 pont