FACEBOOK

Vad Lajos a Reggeli Startban

Vad Lajos a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.11.08.

Vad Lajos a szövetségi kapitányi posztról: "Hülye, aki nem gondolkodik el ezen". Honvéd-vízilabda - helyzetjelentés a vezetőedzővel a Reggeli Start keddi adásában. Tudósítás és a teljes beszélgetés felvétele.

A Honvéd egyiptomi tornagyőzelemmel kezdte az új klubszezont: öt győzelemmel megnyerték a 25. Heliopolis Kupát Kairóban. A torna jól jött, kiragadta Vad Lajos játékosait az itthoni monoton hétköznapokból, kiderült, hogy ki melyik poszton tud jól teljesíteni, összeérett a csapat, s két szoros meccsen is egy góllal győzte le az erős görög Panatinaikoszt.

Szombathy Pál műsorvezető kérdésére a vezetőedző megerősítette, hogy Szivós Márton nem levezetni tért vissza a Honvédhoz. Igazi vezéregyéniség, amit a vízben és amit a parton "művel" Marci, azzal maximálisan elégedett az edző.

Jelentős változás a csapatban, hogy a védekezés számára biztos alapot adó, válogatott szintű kapust igazoltak  Decker Attila személyében. E mellett továbbra is arra törekednek, hogy olyan tehetséges pólósokat foglalkoztassanak, akik máshol eddig valamiért nem kapták meg az igazi bizonyítási lehetőséget.

A vezetőedző elmondta, minden évben öt-hat új játékost kell beépítenie a csapatba, a még jobb eredményekhez azért hiányzik egy kis állandóság.

A kispadon immár Steinmetz Barnabás segíti a munkáját, aki már a civil életben is megállja a helyét, komoly jogász. A nagy öregek közül Kiss Gergely még mindig aktív, őt edzője úgy aposztrofálta, hogy "vízilabdázóként nyugdíjas, de elnyűhetetlen"...

Kényszerűségből két japánt is foglalkoztat a klub, ennek elsősorban anyagi okai vannak, s okoz is némi zavart, hogy ők hol vannak, hol nincsenek.

Ami az idei célokat illeti, első lépésként a felsőházba szeretnének bekerülni. A csapat legfeljebb az 5-8. helyek valamelyikére kalibrálható, de az 5. hely eléréséhez már bravúrokra volna szükség, az pedig, hogy a négy élcsapat közé sikerüljön befurakodni, jelenleg nem reális cél a vezetőedző szerint. A bajnokság egyébként nagyon erős, nincsenek lefutott meccsek, 6-8-10 gólos különbségek, mint korábban.

A hétfőn elvégzett kupasorsolással Vad Lajos elégedett (a Honvéd a Szegedet kapta a negyeddöntőben), de ezzel még nem foglalkozik, az első meccs november 26-án lesz, egyelőre a bajnokságban akarják tovább erősíteni a pozíciójukat.

A szövetségi kapitányi tisztségre Vad Lajos szerint is magyar szakembert kellene kiválasztani. A műsorvezető megkérdezte, amennyiben a szövetség elnöksége pályázatot ír ki, Vad Lajos pályázik-e.

A válaszban a szakember idézte Gerendás György régebbi nyilatkozatát, miszerint ebben a sportágban két csúcs van, az egyik a Fradi vezetőedzői posztja, a másik a szövetségi kapitányi tisztség. "Szerintem hülye, aki nem gondolkodik el ezen" - mondta, hozzátéve, hogy messze van még, amikor ez ügyben döntenie kell, egyelőre arról sincs információ, hogy pályázat útján választják-e ki Benedek Tibor utódját.

A teljes beszélgetés: