FACEBOOK

Eurokupa - a negyeddöntőért játszik a BVSC és a Fradi

Eurokupa - a negyeddöntőért játszik a BVSC és a Fradi
hozzászólás, 2016.10.27.

A BVSC Zágrábban, az FTC Nápolyban igyekszik továbbjutni csoportjából az Eurokupa utolsó selejtezőkörében. Ehhez mindkettőjüknek két csapatot kell megelőzni a három ellenfél közül. A vlv előzetesében ismertetjük a teljes programot, s a két vezetőedző, Märcz Tamás és Varga Zsolt nyilatkozik az esélyekről.

Eurokupa, 2. selejtezőkör

A csoportokból az első két helyezett jut tovább, már a negyeddöntőbe, ahova a BL főtáblára kerülésért jelenleg zajló páros mérkőzések négy vesztese is kerül.

E csoport, Zágráb (Horvátország)

Mladost Zágráb,
POSK Split,
Posillipo,
BVSC

A program

Október 28., péntek


19.45 Posillipo-BVSC
21.15 Mladost Zágráb-POSK Split

Október 29., szombat

17.30 POSK Split-Posillipo
19.00 Mladost Zágráb-BVSC

Október 30., vasárnap

10.30 BVSC-POSK Split
12.00 Posillipo-Mladost Zágráb

MÄRCZ TAMÁS (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló) a vlv-nek:

- A három ellenfelünk közül kettőről sikerült videóanyagokat gyűjtenünk, a harmadikról pedig hasznos információkat. Talán a Posillipo elleni első mérkőzésünk lesz a legnehezebb, szerintem ők kiemelkednek a csoportból. Négy nagyon jó külföldit foglalkoztatnak, akik meghatározóak, emellett jó első osztályú játékosokból áll a csapatuk. Ha nem is sorsdöntő lesz a velük való csata, fontos lenne, hogy már az elején meglepetést okozzunk. Megpróbáljuk.

A továbbjutásunk mindenképpen bravúr lenne ebből a csoportból, hiszen Horvátországban két horvát klubbal és egy "jó sportpolitikával rendelkező" olasz csapattal kell megküzdenünk a két továbbjutó hely valamelyikéért. Az biztos, hogy nem velünk lesz a bíráskodás, erre már most igyekszünk felkészülni lelkileg, így nagy meglepetés nem érhet minket...

- Milyen állapotban vagytok egészségileg?

- Pásztor Matyinak van egy kis meghűlése, ami a meccsre valószínűleg már a múlté lesz, egyébként a csapat többi tagja egészséges. Sugár Péter a nevezett játékosok között lesz, tehát egy 17 éves pólósunk is bemutatkozik a nemzetközi kupában és nem csak azzal a céllal szerepeltetem, hogy nemzetközi tapasztalatokat szerezzen, úgy gondolom, valóban erőssége lehet a csapatnak.


F csoport, Nápoly (Olaszország)

Canottieri Napoli,
FTC,
Pays D'aix Natation,
Terrasa

A program

Október 28., péntek


19.00 FTC-Terrassa
20.30 Canottieri Napoli-Pays D'aix Natation

Október 29., szombat

16.00 Pays D'aix Natation-FTC
17.30 Canottieri NapoliTerrassa

Október 30., vasárnap

10.30 Terrassa-Pays D'aix Natation
12.00 Canottieri Napoli-FTC

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Mindenképpen tovább kell jutnunk. A három ellenfél három, különböző erősségű csapat. A Canottieri Napoli történelmi hagyományokkal rendelkező klub, amely az elmúlt években sokszor játszott a másodosztályban, de korábban első osztályú bajnok is volt. Feljövőben vannak és jelenleg egy nagyon erős középcsapatnak tekinthetjük őket, úgy érzem, ők a legnehezebb ellenfeleink a csoportban. A Terrassát láttam videón, ha koncentráltan, úgy állunk oda, hogy nekünk ez egy nagyon fontos mérkőzés, márpedig úgy fogunk hozzáállni, akkor a spanyolokat és a franciákat is mindenféleképpen meg fogjuk tudni verni. A Canottieri itthon játszik, délelőtt lesz a meccs, a torna harmadik napján - azt mondanám, hogy ezt a meccset is meg kell nyernünk, de azért ebben van egy kis kérdőjel.

- Milyen állapotban vagytok, hogy készültetek mostanában, volt-e alapozási munka?

- Mivel nekünk sok fontos mérkőzésünk volt az elmúlt időszakban, ezért azt mondhatom, hogy meccsekkel és meccsek között készültünk, folyamatosan kielemezve magunkat, mert az a legfontosabb, hogy a saját hibáinkat kijavítsuk. Még mindig egy alakulófélben lévő csapat vagyunk, amely keresi a saját játékát, de elindultunk, jó úton vagyunk. Látni olykor bizonytalanságot, olyan hibát, amit ki kell javítani. Tudtuk, hogy így lesz, ezen dolgozni kell és természetesen az ellenfeleket is mindig megnézzük, keressük, hogy mik azok a gyengébb pontok, ahol meg tudjuk támadni őket, illetve természetesen azt is, hogy mire kell figyelni ellenük a védekezésben.

- Egészségileg minden rendben?

- Igen, 15-en utazunk, ott fogom eldönteni, hogy ki az a 13, akit beírunk.