FACEBOOK

Hesz Máté a Reggeli Startban

Hesz Máté a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.10.26.

Főtitkári székfoglaló és néhány további részlet az új szövetségi kapitány megválasztásának folyamatáról a szerdai Reggeli Startban. Tudósítás és a beszélgetés videófelvétele:

November közepén várható az MVLSZ új elnökségének következő ülése, amelyen eldönti a testület, hogy milyen módon tölti be a szövetség a Benedek Tibor év végé távozásával megüresedő szövetségi kapitányi posztot.

Ezt Hesz Máté, a szövetség újonnan kinevezett főtitkára mondta el a DigiSport Reggeli Start című élő műsorában, kedden, Egri Viktor vendégeként.

A szövetség új elnöksége ugyan ülést tartott szombaton, közvetlenül az MVLSZ tisztújító közgyűlése után, de nem foglalkoztak a kapitányválasztás részleteivel, mert a testület nem volt teljes az első ülésen.

Hesz Máté szavaiból kiderült: nincs ugyan kizárva, hogy felkérés útján lesz új kapitány, de a pályázatnak nagyobb a valószínűsége, elsősorban az eddigi hagyományok miatt. Fontos információ az is, hogy valószínűleg négy évre szóló megbízást kap a kiválasztott. Ennek azért van jelentősége, mert elterjedtek olyan információk, hogy az elnökség esetleg kettébontja a következő négyéves ciklust és első lépésben a jövő évi budapesti vb-ig szóló mandátumot ad Benedek Tibor utódjának.

(A vlv úgy értesült, hogy ha pályázati eljárás lesz, azt "gyorsított eljárással" hajtják majd végre, mert azt szeretnék, hogy december elejére kiderüljön, ki veszi át a munkát a leköszönő kapitánytól.)

Határozott nemmel válaszolt a főtitkár arra a műsorvezetői kérdésre, hogy a legutóbbi idők szakmai tapasztalatai alapján várható-e olyan szövetségi kapitányi kinevezés, amely feltételeket, korlátokat tartalmaz, de megjegyezte: természetesen, nyilván olyan embert fognak megválasztani, akinek a szakmai koncepciója egybecseng a vízilabda szövetség elképzeléseivel.

Hesz Máté azt szeretné elérni, hogy minden magyar válogatott, korosztálytól és nemtől függetlenül minimum éremesélyes, de leginkább aranyérem-esélyes legyen a világversenyeken.

A szervezeti változással kapcsolatban elmondta, hogy a főtitkári poszthoz tartozó feladatkört lényegében kettéválasztották. A TAO-ügyek intézése, felügyelete, a sportágstratégiai kérdések, a közelgő budapesti nagy világversenyek előkészítése az ügyvezetővé kinevezett eddigi főtitkár, Nemcsik Balázs feladata, az új főtitkár pedig a szövetség napi teendőivel, a klubokkal való kapcsolattartással, a versenyszervezés kérdéseivel foglalkozik és egyelőre tovább viszi a sajtóügyek irányítását is.

A teljes beszélgetés: