FACEBOOK

Andrija Prlainovics: mononukleózis!

Andrija Prlainovics: mononukleózis!
hozzászólás, 2016.10.18.

Több hónapra kiesik a játékból a bajnok csapat legnagyobb nyári igazolása, az újdonsült olimpiai bajnok szerb Andrija Prlainovics.

A jobbkezes világklasszis a szezonkezdet óta fáradtságra panaszkodott. Először mindenki arra gondolt, hogy a nyári nagy menetelés (ne feledjük, a szerbek az olimpia előtt még a Világliga kínai szuperdöntőjében is ott voltak) terhelte meg nagyon a játékost, mivel azonban a panaszok nem múltak, alaposabb kivizsgálás következett. Kiderült, hogy Andrija mononukleózisban szenved.

Ez a makacs kór korábban is felütötte fejét néha a vízilabdázók között, legutóbb Sandro Sukno életét nehezítette meg egy jó ideig.

Gyógyszere nincs, általában erős antibiotikum-kúrát alkalmaznak. A betegséget ki kell feküdni, de legyőzése után is örökre vírushordozó marad az ember. A köznyelv csókbetegségnek is hívja ezt a kórt, mert elsősorban csókolózás útján (továbbá a Wikipédia szerint: csoportos vízipipa-szívással) terjed.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője a vlv-nek elmondta, hogy az év végéig nem számít Prlainovics játékára.

Természetesen a magyar vízilabda-barátok nevében jobbulást kívánunk a kiváló játékosnak és csak azzal tudjuk vigasztalni, hogy gondoljon bele: ha néhány hónappal korábban éri utol őt a betegség, akkor lemaradt volna az olimpiai aranyéremről.

Mielőbbi gyógyulást, Andrija!

(Fotók: SZVSC)