FACEBOOK

Szerda: csúcsrangadók az OB1-ben

Szerda: csúcsrangadók az OB1-ben
hozzászólás, 2016.10.04.

Még csak az alapszakasz második fordulója következik, de a világ legerősebb bajnokságának négy legjobb csapata egymás ellen csatázik. Az eredmények a jövő tavaszi elődöntők alakulását is befolyásolhatják. Itt szerdai program és a vlv előzetesében az érintett négy vezetőedző nyilatkozik.

A versenykiírás módosulása miatt komoly jelentősége lehet a két szerdai rangadónak, a Szolnok-OSC és az Eger-FTC meccsnek. Ebben a bajnokságban ugyanis a rájátszás során, az elődöntők páros mérkőzéseinél az egymással szembe kerülő csapatok magukkal viszik a korábban egymás ellen játszott meccsek eredményét. Most persze még nem lehet tudni, hogy a szerdai párosítás megismétlődik-e a döntőbe jutásért zajló fázisban, azonban az esély erre szinte biztosan 33 százalék...

Itt jegyezzük meg, hogy a versenykiírás említett módosítása beépít egy olyan taktikázási lehetőséget, amely adott esetben nagyon kellemetlen helyzetbe hozhatja  - vagy az érintett csapatokat vagy a szövetséget. Előállhat ugyanis a középszakasz vége felé olyan helyzet, hogy egy csapatnak nem érdeke megnyerni az utolsó (egy-két) mérkőzését, mert ha győz, hátrányosabb helyzetből kezdheti az elődöntőt, mint ha kikap és a számára az előzmények alapján kedvezőbb ellenféllel kerül össze... Ez egyelőre hipotetikus feltételezés, mivel azonban idén a tavalyi háromhoz képest négy nagyon erős csapatunk van, szoros verseny várható az első négy helyért, ezért reálisnak tűnik az ördög falra festése.

eOn OB1, alapszakasz, 2. forduló

A csoport

Október 5., szerda


18.00 Szolnok-OSC - M4, vlv (szöveges élő)

18.30 KSI-Debrecen

19.00 Szentes-Vasas

19.00 Pécs-Szeged

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- A szezon elején vagyunk, azt szoktam mondani, hogy ebben a fázisban mindenképpen kell valamilyen élmény, ami meghatározza majd a további munkát - akkor is, ha jó, akkor is, ha rossz ez az élmény. Ez a holnapi meccs ilyen lesz. Amennyi munkát el lehetett végezni az elmúlt két hétben, mióta együtt vagyunk, elvégeztünk. Az azért látszott az edzőmérkőzéseken, a Magyar Kupa-meccseken, hogy a védekezésünk még nem állt össze, nyilván nagyobb koncentrációra is szükség van, mint amikor már több meccset játszottunk. Nem olyan találkozót várok, amelyen hiba nélkül játszunk, inkább arra vagyok kíváncsi, hogy így, új csapatként milyen versenyzői értékeket mutatunk fel, hogyan tudunk küzdeni a győzelemért. A másik, hogy a meghatározó játékosaink egy ilyen mérkőzésen milyen teljesítményre lesznek képesek.

- Mire számítasz?

- Mindenképpen győzelemre.

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- A BL-meccs utáni délután értelemszerűen pihenéssel telt és ehhez hozzáraktuk még a hétfő délelőttöt is, majd hétfő este indultunk neki annak, hogy az előttünk álló feladattal, a Szolnokkal foglalkozzunk. Az ellenfelünknél is jó néhány csere történt, igazából nem tudjuk felmérni a Szolnok erejét, nincs is még rólunk videónk, tehát leginkább a saját játékunkkal kell foglalkoznunk.

A Hannover elleni meccsen felmérhettük, mik azok a dolgok, amik már jól mennek, amiket meg kell tartanunk és miben kell még fejlődnünk. Ez mind a támadásra, mind a védekezésre igaz. Ezzel foglalkozunk a videózáson. Szerdán utazunk Szolnokra, kávézunk egy szállodában és harcra készen érkezünk meg az uszodába fél öt környékén. Győzni megyünk.


B csoport

Október 4., szerda


19.00 Tatabánya-Miskolc

19.30 Eger-FTC - M4, vlv (szöveges élő)

19.30 Kaposvár-Honvéd

November 10., csütörtök

19.45 UVSE-BVSC

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Előrebocsátom, azóta, hogy elkezdtünk együtt edzeni, nem a Fradira van felépítve a munkánk, hanem a BL-re. Az elsődleges feladatunk ugyanis most ősszel az, hogy feljussunk a BL-főtáblára. Annak ellenére mondom ezt, hogy "ha úgy alakul", akkor ennek a meccsnek az eredménye is számít majd. Olyan messze van még az elődöntő, nem tudunk most azzal foglalkozni, hogy nyolc hónap múlva kiderülhet, utólag, visszamenőleg figyelembe veszik a mostani meccs eredményét. Azt viszont konkréltan tudom, hogy az egész szezonunk "kuka", hogyha nem jutunk föl a BL-főtáblára.

Természetesen az elvárás az irányunkba az, hogy bárki jön is ide, akár a Recco, akár a Tatabánya, nyerjünk - ez nem változik.

- Milyen állapotban van a csapatotok, hogy vagytok?

- Szuper állapotban, mint általában... Rengeteg utánpótlákorú játékos vesz részt a munkában, köszönik a lehetőséget... :-) A körülményekhez képesti legjobb csapattal állunk majd ki, Csuk és Pufi biztosan nem fog játszani, de úgy gondolom, a többiek mind hadra foghatóak lesznek. Nyerni akarunk.

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Az Eger egy erős csapat, több éve együtt játszanak. Jó mérkőzést várok, azzal a céllal utazunk, hogy nyerjünk, meglátjuk három hét munka után ez az új csapat hol tart. A győzelem lehetőségeit elsősorban a jó mezőny- és hátrányos védekezésben látom. Ha nyolc gól alatt tudjuk tartani az Egert, akkor komoly esélyünk lesz ellenük idegenben.

- Fel tudtátok-e már térképezni az ellenfél idei csapatát, játékát?

- Keveset játszottak még ebben a felállításban, így elég nehéz volt őket feltérképezni. Azt gondolom, hogy nagyjából hasonló védekezést, hasonló taktikát fognak megvalósítani, mint tavaly. Arra számítok, hogy az a csapat fog nyerni, amelyik kevesebbet

hibázik.