FACEBOOK

OSC-Hannover 12:11

OSC-Hannover 12:11
hozzászólás, 2016.10.02.

Csoportelsőként jutott a BL második selejtezőkörébe az OSC. Vincze Balázs, Bisztritsányi Dávid, Gór-Nagy Miklós és Salamon Ferenc videónyilatkozata, a meccs góljai.

Bajnokok Ligája, 1. selejtezőkör, Budapest

OSC-Hannover 12:11 (4:5, 2:1, 5:4, 1:1)
G.: Salamon 3, Kovács G., Seman 2-2, Bátori, Bundschuh, Zalánki, Drasko Brguljan, Nikics, ill. Darko Brguljan 3, Bukowski, Ban, Radovics 2-2, Jokics, Szekulics

A csoport végeredménye:

1. OSC 6,
2. Hannover 3,

3. Barendrecht 0 pont

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Darko Brguljan első gólja

1:1 - Salamon első gólja

Bisztritsányi véd

2:1 - Kovács Gábor első gólja

2:2 - Radovics első gólja

3:2 - Zalánki gólt lövet Konggal

3:3 - Szekulics gólja

4:3 - Drasko Brguljan gólja

4:4 - Ban első gólja

4:5 - Bukowski első gólja

5:5 - Nikics csavargólja

5:6 - Ban második gólja

6:6 - Kovács Gábor második gólja


7:6 - Salamon második gólja, ötméteres

7:7 - Darko Brguljan második gólja

8:7 - Bundschuh gólja

9:7 - Seman első gólja

10:7 - Bátori gólja

10:8 - Jokics gólja

10:9 - Radovics második gólja

11:9 - Seman második gólja

11:10 - Darko Brguljan harmadik gólja

12:10 - Salamon harmadik gólja

12:11 - Bukowski második gólja



Vincze Balázs a vlv-nek


- Gratulálok Balázs a mai győzelemhez, ami csoportelsőséget ért. Hogy értékeled a mai teljesítményt?

- A teljesítményünk hagyhatna kívánnivalót maga után, hogyha egy mérkőzésnek nem az lenne a célja, hogy nyerjél, és ezt megoldottuk. Különböző periódusai voltak a meccsnek, az elején a védekezés nem állt valami jól össze, aztán a második félidőben, függetlenül attól, hogy góljaik voltak, de az ellenfélhez képest, úgy gondolom, hogy domináltunk. Ezt viszont egy bizonyos fázisában a meccsnek, gondolok itt a harmadik negyed második felére, valamint a negyedik negyed közepére, vagy talán az egészre is, nem mindig tudtuk gólra váltani, holott kiváló helyzeteink, vagy lehetőségeink voltak.

- Gondolom, hogy ebben van még fejlődés.

- Hát ebben mindenképpen kell fejlődni, hogy mérkőzést eldöntő szituációkból, akár a védekezésben, akár a támadásban, pozitívan jöjjünk ki. Tehát most azt gondolom, hogy tíz hét után volt gyakorlatilag öt-hat ziccerünk, amiből, ha jól emlékszem, nullát fejeztünk be. Egy ilyen szintű csapatnál ma ez elegendő volt, mindig az adott csapat ellen kell egyel jobban játszani, azaz egy góllal többet lőni. Ez most megtörtént, az, hogy mi vár ránk akár a BL-folytatásában, akár szerdán a Szolnok ellen, ezt nem tudom megmondani. Azt sem tudom megmondani, hogy egy ilyen derbivel a hátunk mögött a fáradtságot, vagy azt az előnyt visszük tovább, hogy mi már játszottunk egy ilyen hiriges mérkőzést, ez majd szerdán eldől. Én bízom benne, hogy ebből inkább a második lesz az igaz.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek


- Tiszteletem, Csapatkapitány úr, egy értékelést szeretnék kérni erről a tornáról amit megnyertetek, ehhez gratulálok.

- A célunkat azt teljesítettük azzal, hogy mind a két meccset megnyertük. Az egyiket simán, a másikat kicsit nehezebben, mint ahogy szerettük volna. A lényegen ez nem változtat, továbbmentünk a következő körbe, a legjobb pozícióban várhatjuk, hiszen ugye második helyezett csapatot kaphatunk a selejtezőből, illetve a következő körben nyilván jöhetnek jobb csapatok, olyanok, mint az Eger, a Brescia, talán ez a két csapat az, amelyik kiemelkedik. Úgyhogy elégedett vagyok, mert nyertünk, és látjuk azt, hogy hova tudunk még fejlődni, és miben kell még fejlődni.

- A játékot hogy értékeled?

- Elöl nagyon jók vagyunk, nagyon kombinatívak, szinte minden lehetőséget megragadunk arra, hogy gól lőjünk, és ebből gyakorlatilag az jön ki, hogy tíz gól alatt "nem tudunk" lőni. Ezáltal egy kicsit lazább a védekezés, de én azt gondolom, hogy ez annak is betudható, hogy most jómagam sem voltam olyan állapotban sajnos, ezt nagyon sajnálom, ez az egy dolog van, ami tényleg negatívum az én részemről, de azt gondolom, hogy ennél leszünk mi még jobbak és élesebbek a védekezésben.

- Szerdán például?

- Szerdán mindenféleképpen, bár ha kapunk tizennégy gólt az sem érdekel, csak nyerjünk. A lényeg az, hogy készek legyünk arra, hogy most ezt a Szolnokot a szerdai napon meg tudjuk verni.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszi!

(Lejegyezte: Kerbi)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Szervusz Miklós! Gratulálok a győzelemhez, a csoportelsőséghez! Kérek egy kis értékelést erről a két napról.

- Hát, ahogy mondtad, a csoportelsőség az megvan, úgyhogy ennek nagyon örülünk, a csapat nevében is mondhatom, hogy a kitűzött célt elértük. Igazából azért, mert nagyon sokan most kezdtük el vagy kezdték el a felkészülést, Nagy Ádám igazából csak a héten csatlakozott, ő még nem is játszott, úgyhogy azért még alakuló formában vagyunk, de a legfontosabb az, hogy úgy érzem, a lehetőség bennünk van, és tényleg azt gondolom, hogy az, hogy mit érünk el idén, rajtunk múlik.

- Milyen lesz a csapat, amikor teljesen kész lesz?

- Azon dolgozunk, hogy minél jobb, tehát egy nagyon veszélyes csapat legyen itthon is, idegenben is. A célokat kitűztük, itt voltál a sajtótájékoztatón, tehát tudod, úgyhogy ezeknek az elérésére törekszünk.

- Mi a legközelebbi feladat?

- Szerda, Szolnok, mintha nem tudnád. :-) Szerdán utazunk Szolnokra, ahol egy nagyon jó fokmérőt fogunk játszani, szerintem abszolút két- vagy háromesélyes mérkőzés, izguljon jobban a Szolnok.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszi.

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Salamon Ferenc a vlv-nek


- Feri, hát ezt megnyertétek, gratulálok! Kicsit ma néha szoros volt, benne volt, hogy kiegyenlítenek, sőt vezettek is az első félidőben többször. Hogy értékeled a mait?

- Nagyon kemény meccs volt, erre számítottunk is a játékosállományt illetően, sok délszláv játékosuk van, próbálnak erővízilabdát játszani, ameddig bírják. Ameddig bírták, addig partiban is voltak, utána, ahogy mi is jobban összeálltunk, belerázódtunk a meccsbe, már a harmadik negyed elejétől mi domináltunk. A végére szoros lett, kaptunk egy-két elkerülhető gólt, a lényeg az, hogy a győzelem megvan.

- Mennyire tudtátok ma felmérni az igazi erőtöket? Gondolom van még azért bennetek.

- Persze, hogy van. Nehéz volt egy pénteki nagyon könnyű, már-már edzőmeccsbe hajló mérkőzésből jönni, ráadásul az időpont sem volt kedvező, de hát az év folyamán biztos fogunk még ilyen időpontban játszani, ehhez hozzá kell szokni. Azt, hogy most milyen erőben vagyunk..., eddig még nem játszottunk olyan topcsapattal, ha játszottunk is, nem rangadó volt, úgyhogy ez a szolnoki lesz az első az idén. Nagyon várjuk már készülünk rájuk, úgyhogy én is nagyon várom a szerdai meccset.

- Mire számítasz?

- Hát meglepetésre.

- Vagyis?

- Vagyis idegenbeli győzelemre, az sokat lendítene rajtunk. Igaz, hogy még az utunk elején vagyunk, még a taktika azért nem teljes, de haladunk szépen előre és ez a bajnokság vége felé jó lesz.

(Lejegyezte: Vona Lilla)




A BL első selejtezőköréből továbbjutottak: OSC, Nagyvárad, Verona, Herceg Novi (csoportelsőként), Hannover, Mornar Split, Sintez Kazany, Steaua Bukarest (csoportmásodikként).

A HÉTVÉGE ÖSSZES EURÓPAI EREDMÉNYE