FACEBOOK

U18 - Olaszország-Magyarország 13:16

U18 - Olaszország-Magyarország 13:16
hozzászólás, 2016.08.29.

Nagyszerű győzelem Olaszország ellen az U18-as világbajnokságon, Podgoricában. Horkai György értékelése és a meccs magyar góljai folyamatosan:


A meccsek itt nézhetők (a stream mindig meccskezdéskor indul):


U18-as vb, Podgorica (Montenegró)

Olaszország-Magyarország 13:16 (3:3, 2:4, 5:4, 3:5)
G.: Nagy Á. 5, Burián 4, Vadovics 3, Teleki, Kósa 2-2

Az olaszok csak egyszer vezettek a meccsen, végig mi uraltuk a játékot, bár egyes szakaszokban visszaestünk, s ilyenkor az ellenfél mindig feljött a nyakunkra. A győzelem abszolút megérdemelt, az utolsó két gólunk kegyelemdöféssel ért fel.

A magyar csapat kedden nem játszik, utána valószínűleg a japánok következnek a nyolc közé jutásért, majd minden valószínűség szerint a görögökön kell túljutni az elődöntőért.

VLV-VIDEÓK:

Burián első gólja

Teleki első gólja

Nagy Ádám első gólja

Burián második gólja

Vadovics első gólja

Nagy Ádám második gólja

Vadovics második gólja

Teleki második gólja

Vadovics harmadik gólja

Nagy Ádám harmadik gólja

Burián harmadik gólja

Burián negyedik gólja

Nagy Ádám negyedik gólja

Nagy Ádám ötödik gólja

Kósa első gólja

Kósa második gólja


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nagyon örülök, kellett ez a csapatnak! Az első napon nem játszottunk jól egy remek Montenegró ellen, tegnap a brazilokat két negyed alatt "elrendeztük", de a második két negyeddel nem voltam elégedett. Ma nagyon jól játszottunk, igazi csapatmunka volt és megérdemelten nyertünk, nem szerencsével, nem bírói segítséggel, mindenkinek ez volt a véleménye. Ez egy teljesen más csapat volt, mint a Montenegró elleni, most örülünk, bár egyelőre semmi igazi értéke nincs ennek a sikernek. Egy estét azért örülünk, aztán folytatjuk tovább.

- Kit emelnél ki a mai csapatból?

- Nagyon örülök, hogy Nagy Ádám igazi vezéregyéniség volt, de ugyanúgy vitte a hátán a csapatot Burián Gergő, Vadovics góljai fontosak voltak, Bányai nagyon jól védett, de az egész csapatot csak dicsérhetem. Jó volt ott lenni a parton egy ilyen csapat mellett, ez az, amit én mindig várok és szeretek, hogy így küzdenek egymásért.


NAGY ÁDÁM a vlv-nek:

- A legnagyobb erényünk ma, úgy érzem, a remek összhang, a hajtás, a mindenáron győzni akarás volt, illetve a nagyon jó emberelőny-kihasználás volt, e mellett az extra teljesítményeknek, valamint a nagyon jól összeállt védekezésnek köszönhetjük a győzelmet.

- Érzed-e, hogy kezd összeállni a csapat?

- Úgy gondolom, nagyon jót tett nekünk ez a győzelem, mert az első vereség után senkinek nem volt önbizalma, valamint a brazilok elleni győzelemre sem lehetett támaszkodni, ugyanis azon a meccsen nagyon gyengén játszottunk. Remélem, mindenki ki tudja ragadni a mai meccsből az őt erősítő pozitív hatást és átviszi azt a következő meccsekre, átérezve, hogy igenis ilyen csapatjátékkal lehet meccseket nyerni!


VADOVICS VIKTOR a vlv-nek:

- Nagy csata volt, amit meg tudtunk nyerni. Végig egy-két góllal vezettünk, de a harmadik negyedben feljöttek döntetlenre. Azt a pár percet leszámítva talán az egész meccsen jól játszott a csapat. Sokkal összeszedettebbek voltunk, mint az előző két meccsen, ezért is győzedelmeskedtünk. Holnap nincsen meccsünk, pihenhet a csapat és készülhetünk a következő meccsünkre, hiszen innentől kezdve fordul élesbe a világbajnokság.

- Hogy érzed, felvette már a csapat teljesen a vb ritmusát? Nem sajnálod nagyon a Montenegró-meccset...?

- Szerintem ezzel a meccsel sikerült belelendülnünk a vb-be. Sajnálom, mert egy vesztes meccset mindig sajnál az ember, főleg, hogy ha nyerünk vagy csak döntetlenre hozzuk, akkor elsők vagyunk a csoportban és elképzelhető, hogy egy másik ágra kerülünk ami lehet, hogy könnyebb, mint a csoportmásodiké. Mivel már nem tudunk mit csinálni, ezért az elkövetkező összes meccset meg kell nyerni és akkor nem lehet gond.

- Bár nem szokás ilyen korán számolgatni, úgy tűnik, hogy azért nem lesz rossz ez az út, japán, aztán görög, valószínűleg. A görögök ellen milyen a mérlegetek, hogy emlékszel, hogy megy ellenük?


- Krétán sikerült nyernünk ellenük remélem, ha összekerülünk velük, akkor megint győzni fogunk.


A további hétfői eredmények:

USA-Új-Zéland 18:9 (5:4, 4:1, 6:3, 3:1)
Kína-Horvátország 11:23 (0:6, 3:6, 3:6, 5:5)
Kazahsztán-Kolumbia 9:11 (1:3, 5:3, 1:3, 2:2)
Görögország-Oroszország 14:11 (4:2, 6:3, 2:5, 2:1)  (az egyik játékvezető Székely Balázs volt)

Egyiptom-Ausztrália 6:15 (1:3, 3:3, 1.5, 1.4)
Dél-Afrika-Spanyolország 11:24 (2:7, 2:6, 2:5, 5:6)

A keddi program:

10.00 Kolumbia-Görögország
11.20 Kazahsztán-Kanada
12.40 Ausztrália-Dél-Afrika

17.00 Egyiptom-Japán
18.20 Új-Zéland-Kína
19.40 USA-Szerbia
21.00 Brazília-Montenegró

(Magyarország szabadnapos, mert a csoportunkban csak négy csapat van, legközelebb a negyeddöntőben játszunk, az ellenfél még nem ismert.)