FACEBOOK

Sokadszor fontos: Eger-OSC

Sokadszor fontos: Eger-OSC
hozzászólás, 2016.03.13.

Szuperrangadó a bajnoki felsőház hétfői fordulójában. Az OSC csak akkor tarthatja ébren döntős reményeit, ha nyer az egri tévés meccsen. Előzetesünk Gór-Nagy Miklós és Bedő Krisztián nyilatkozatával.

Bajnoki középszakasz, felsőház, 6. forduló

A felsőház állása öt forduló után:

1. Szolnok 57,
2. Eger 49,
3. OSC 45,
4. FTC 42,
5. *Szeged 33,
6. Honvéd 32,
7. BVSC 27,
8. *Vasas 24 pont

A Szeged és a Vasas egy meccsel többet játszott.

Szombaton játszották:

Szeged-Vasas 16:4 (3:1, 4:0, 4:1, 5:2)
G.: Manhercz K. 5, Kiss Cs. 3, Sedlmayer 2, Chilkó, Sánta, Zsigri, Manhercz Á., Palotás, Kunac, ill. Burián, Steinmetz Á., Simon H., Delgado

A hétfői program:

19.00 FTC-Szolnok

20.00 Honvéd-BVSC

18.00 Eger-OSC - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

GÓR-NAGY MIKLÓS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Mennyire fontos ez a meccs, táplálsz te még személy szerint reményeket a döntőbe jutást illetően?

- Nem csak erről szól ez a meccs. Olyan mérkőzés ez, amit sok minden miatt meg akarunk nyerni. Főleg azért, mert sokkal jobban szeretünk nyerni, mint kikapni :-). Ez nagyon fontos motivációs tényező a sportban, ráadásul mi az Eger ellen különösen szeretünk nyerni, ezek akkor is fontos dolgok, ha most viccesen is hangoznak, így megfogalmazva. Az is számít persze, hogy még van esélyünk elérni azt a célt, amit kitűztünk magunk elé és emiatt mindent meg fogunk tenni hétfő este is.

- Sok kombinációs lehetőség van még, de azért az biztos, hogy ha holnap nem nyertek Egerben, akkor a döntőre már nincs esély.

- Ez így van.

- Gondolom, ez azért van olyan motivációs tényező, mint az, hogy jobban szerettek nyerni, mint kikapni...

- Valóban.

- A sok egri, aki az OSC színeiben megy holnap vissza, még mindig egy kicsit más hangulatban játszik ott vagy már sok idő eltelt azóta, hogy eljöttetek?

- Biztos, hogy van ilyen érzés bennünk, ami máshol nincs. Ha én majd ötvenéves koromban elmegyek Egerbe kicsit borozni és benézek az uszodába, mindig ugyanaz az érzés fog majd eltölteni, az, hogy nagyon szerettem ott játszani és szép sikerek kötnek oda. Ez a többieknél is megmarad, s nem halványul. Amíg ott ellenfélként játszunk, természetesen más a motivációnk, de az egri múlt elkísér majd minket a pályafutásunk után is.

- Decker Ádám még az eltiltását tölti. ki lesz holnak a "kamucenter"?

- Mindenki! :-)


BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy számunkra gyakorlatilag a döntőbe jutásról szól ez a meccs és így is fogunk hozzáállni. kimondottan erre a meccsre nem tudtunk készülni, hiszen mindig a soron következő feladat van előtérben, s szombaton BL-meccset játszottunk. Egy napunk volt tehát az OSC-re, a vasárnap, egy edzéssel. Remélem, hogy sikerül jó formát hoznunk. A BL-meccsünk az eredményt értékelve nem olyan meggyőző, de visszanézve a mérkőzést, szerintem rendben voltak a dolgok.

A csapatunk nem teljes, Milos még mindig nincs (Milos Csuk - a szerk.), de tudom, hogy az OSC-nél is lesznek hiányzók. Kemény meccsre számítok, a döntőbe jutás a tét, nyilvánvaló, hogy az OSC is mindent bele fog adni, ezt kell tennünk nekünk is. Szerintem hasonló mérkőzés lesz ez, mint a legutóbbi találkozónk: harcos, kemény, sok kiállítással.

- Decker Ádám nem játszhat még, ez neked jó hír?

- Vannak ott még elegen... :-)

- Milyen lelkiállapotban vagytok? Nagyon kellett a Herceg Novi elleni győzelem és ez sikerült, lehet, hogy ez ad egy kis felszabadultságot?

- Vasárnap jó volt a hangulat, de majd meglátjuk, milyen lesz hétfő este.

- Az biztos, hogy az OSC-nek van nagyobb veszíteni valója, hiszen számukra önmagában még az sem elegendő, ha nyernek holnap...

- De éppen ezért ennek megfelelően is fognak küzdeni! Ezért lehet még annál is keményebb meccs, mint a legutóbbi találkozónk velük.


Alsóház, 3. forduló. március 12., szombat

Kaposvár-Debrecen 7:7 (2:1, 3:2, 2:3, 0:1)
G.: Albert B., Vindisch, Sántavy, Berta, Polovic, Parezanovics, Nikolov, Ill. Kállay 4, Halek, Szők, Mora

Szentes-KSI 13:11 (3:2, 4:3, 1:3, 5:3)
G.: Weszelovszky 4, Hegedűs B. 3, Szekulics 2, Farkas K., Nagy M., Somogyi, Pellei, ill. Boros T. 3, Teleki 2, Marnitz M., Hangody L., Miklós L., Baj, Kardos A., Zerinváry

UVSE-Miskolc 10:7 (4:1, 3:5, 2:0, 1:1)
G.: Tóth Z. 3, Dávid Z., Korényi 2-2, Szentesi Á., Vadovics, Kovács Csatlós, ill. Hornyák, Hegedűs I., Jakab, Kerschbaum, Somlai, Petkovics, Nyegovan

A Pécs-Tatabánya mérkőzést a tatabányaiakat sújtó betegséghullám miatt elhalasztották.

Az alsóház állása két középszakaszbeli forduló után:
 
1. Debrecen 27,
2. Miskolc 22,
3. Szentes 20,
4. Kaposvár 14,
5. UVSE 13,
6. *Pécs 9 pont
7. *Tatabánya 5,
8. KSI 3 pont

A Pécs és a Tatabánya eggyel kevesebb mérkőzést játszott.

A versenykiírás szerint az utolsó kiesik, az utolsóelőtti osztályozót vív.