FACEBOOK

Változott az egri cél: döntő helyett a bajnoki cím!

Változott az egri cél: döntő helyett a bajnoki cím!
hozzászólás, 2016.03.02.

Dabrowski Norbert vezetőedző a klub honlapján jelentette be, hogy egy helyezéssel magasabbra teszik a mércét, mint a bajnokság startjakor tették. És ennél magasabb pozíció nem is létezik.

Feltehetően az OSC elleni budapesti rangadó megnyerése írta át a célt, hiszen a bajnoki döntő elérése ettől kezdve joggal elvárható, tényleg minimális cél. A vezetőedző tehát megkezdte fiainak lelki felkészítését arra, hogy a Szolnok ellen vívandó, az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki döntőben sem lesz esélytelen a ZF-Eger.

Dabrowski Norbert a klub honlapján nyilatkozott, s elmondta, hogy Milos Csuk változatlanul fájlalja a derekát. Nincs is a csapattal, Szerbiában kezelik. Orvosi felügyelet alatt edz, olyan munkát végez, amit az állapota megenged. A bajnokságnak ezt a részét már nélküle kell megoldani. A jövő hét végétől a bajnokságban hosszabb szünet következik a riói kvalifikációs torna miatt. Egerben abban bíznak, hogy Csuk visszetérése után elegendő lesz az idő arra, hogy az idegenlégiós meccsállapotba kerüljön.  Dabrowski hozzátette: nem csak a taktikai repertoár szűkül le Csuk hiányával, hanem emberileg is nagyon hiányzik a szerb játékos. "Innen is üzenem neki, hogy nagyon várjuk már a visszatérését" - mondta a vezetőedző.

Az Eger a bajnokság mai fordulójában hazai pályán játszik a Vasassal, erre a meccsre Erdélyi Balázs pihenőt kap. A vezetőedző emlékeztetett, hogy rotáció alapján az Eb-n szerepelt magyar és külföldi "egriek" már valamennyien pihentek, csak Erdéllyi nem, aki pedig betegen játszott a belgrádi Eb alatt. Fizikálisan már utolérte magát, de mentálisan érezhetően fáradt. A Vasas ellen várhatóen két ifijátékos, Mata és Szalai csatlakozik a felnőttekhez.

Szombaton az egriek a Fradit fogadják hazai pályán.

A MAI MENETREND