FACEBOOK

Zalánki Gergő a Reggeli Startban

Zalánki Gergő a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.03.01.

Az a tbiliszi felejthetetlen meccs. "Rutinelszívás" Horkai Györgytől. Feszültség az Eger és az OSC játékosai között. Zalánki Gergő, az Eger és a válogatott vállműtét után egyre jobban játékba lendülő balkezes játékosa volt a keddi Reggeli Startban Szombathy Pál vendége.

Elöljáróban tisztázták, hogy Gergő műtött válla jól van, kicsit gyengébb, még-két-három hét erősítő munkára szükség van, hogy pontosan olyan legyen, mint régen.

A balkezes játékos számára saját szavai szerint felejthetetlen élmény maradt a nemrég Grúziában, Világliga-meccsen elért győzelem, ugyanis hat gólt lőtt, ennyit talán még egy OB1-es meccsen sem, soha. Az ellenfél lebecsülése nélkül úgy érzi, nem volt nehéz dolguk volt, mert "volt egy-két hiány abban a grúz védekezésben".

Gergő nehezen fogalmazta meg a választ arra a műsorvezetői kérdésre, hogy szerinte minek köszönheti Benedek Tibor felnőtt szövetségi kapitány figyelmét. Úgy gondolja, hogy a támadásban mutatott teljesítménye miatt hívták be a keretbe. Mint mondta, Benedek Tibor elárulta neki, hogy főleg a lövései tetszenek. Ő maga is ezt tartja a legnagyobb erényének, erőset és pontosat tud lőni. Megítélése szerint ahhoz, hogy stabil tagja legyen a válogatottnak, elsősorban jó védekezést kell produkálnia.

Szombathy Pál megkérdezte, hogy mennyit köszönhet Gergő Horkai Györgynek, aki az utánpótlás válogatottaknál sokat foglalkozott vele.

- Sokat - szólt a válasz, s Gergő hozzátette: különösen a tapasztalatok átadása terén. Sok dolgot nyilván ő maga is elsajátított volna, de ahhoz évekre lett volna szükség, tehát olyan dolgokat tanult az utánpótlás válogatott hosszú felkészülési időszakában, amiket általában csak nagyobb rutinnal lehet elsajátítani. A műsorvezető egy konkrét példát kért, s Gergő azt választotta, hogy Horkai György kérésére megtanult úgy gyorsan, csuklóból passzolni, hogy nem néz arra, akinek adja a labdát.

Szóba került a besélgetés során a múlt szombati, parázs hangulatú OSC-Eger bajnoki rangadó. Gergő elmondta, hogy a két csapat között eleve van egy kis feszültség, az OSC-sek közül sokan játszottak Egerben, ráadásul a legtöbb játékosa meg akarta mutatni, hogy helye van a válogatottban.

Zalánki Gergő szerint a válogatottban nem lesz gond Gór-Nagy Miklós és Hárai Balázs összetűzéséből, amely mindkét játékos végleges, cserés kiállításával végződött a szombati rangadón. Mint mondta, vannak bekk és középcsatár párok, amelyek tagjai között rendszeresek a hasonló összetűzések, ez szerinte az adott posztok miatt "benne van".

A teljes beszélgetés: