FACEBOOK

OSC-Eger 9:11

OSC-Eger 9:11
hozzászólás, 2016.02.27.

Parázs hangulatú meccsen az Eger nyert a Kondorosin és ezzel nagy lépést tett a bajnoki döntő felé. Német Toni valószínűleg súlyos sérülést szenvedett. Eredmények és riport a pesti rangadóról nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal.

Bajnoki középszakasz, felsőház, 2. forduló

Állás a 2. forduó után:

1. Szolnok 48,
2. Eger 42,
3. OSC 39,
4. FTC 36,
5. Honvéd 31,
6. Szeged 27,
7. BVSC 26,
8. Vasas 23 pont

Szolnok-FTC 19:10 (3:2, 7:3, 4:3, 5:2)
G.: Vámos, Varga Dénes, Alekszics, S. Mitrovics 3-3, Madaras, Kis G., 2-2, Gocics, Younger, Varga Dániel, ill. Kolozsi 3, Swift, Marko Csuk, Marnitz G. 2-2, Dőry

BVSC-Honvéd 14:9 (5:2, 2:2, 2:3, 5:2)
G.: Török B. 4, Kovács P., Czigány, Pásztor 2-2, Szabó Bendegúz, Csapó, Sugár, ill. Kovács G. 3, Fazekas 2, Kiss B., Illés, Kalanovics, Steinmetz B.

Vasas-Szeged 4:16 (0:4, 0:3, 2:4, 2:5)
G.: Bóbis 2, Burián, Steinmetz Á., ill. Sánta, Manhercz K. 4-4, Sedlmayer 2, Chilkó, Varga II. Zs., Pellei, Palotás, Kunac, Seman

OSC-Eger 9:11 (3:4, 3:3, 1:1, 2:3)
G.: Gór-Nagy, Bundschuh 2-2, Bátori, Juhász Zs., Salamon, Drasko Brguljan, Kovács G., ill. Erdélyi, Lőrincz, Cuckovics, Biros P. 2-2, Hárai, Zalánki, Hosnyánszky

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


VLV-VIDEÓK (M4 Sport):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.


Vincze Balázs az M4-nek

- Vincze Balázs már meg is érkezett, az OSC mestere, aki érthetően csalódott ezután a mérkőzés után, de a csapata hatalmasat küzdött. A sérülés és a kipontozódások gyakorlatilag el is döntötték a mérkőzést?

- Hát, eldöntötték nyilvánvalóan. Az is eldöntötte, hogy a brazil centert nem neveztem és az első negyed felénél borda töréssel elvitték egy játékosomat, akit két hónapos szünet alatt végre fölépítettünk. Utána a csapat pont ugyanazt a küszködést hozta, mint amilyen az őszi szezonunk volt, amikor ujjtöréssel szenvedett Német Toni. Az összeszedett háromgólos hátrányunkat próbáltuk visszahozni, egy gólra mindig megtudtuk közelíteni az Egert, de fontos szituációkban sorozatosan nem tudtuk belőni az emberelőnyöket . Ebben tudunk előrelépni, hogy ha ilyen mérkőzésen, ugye egy Eger szintű csapat ellen is, a kulcsmomentumokban, támadásban elsősorban azok a játékosok, akik szeretnének előrelépni és húzóemberek lenni, azok ezeken a meccseken is meg tudják ezt a feladatot oldani.

- Innen viszont nagyon nehéz lesz a folytatás, hiszen az OSC-nek még jön két Szolnok elleni mérkőzés. Ráadásul a bordatörés nem néhány hét alatt jön rendbe.

- Hát igen. Most pikk-pakk visszacsöppentünk az őszi helyzetünkbe. Azt tudom mondani, hogy küzdünk becsülettel, ahogy tettük a mai mérkőzésen is. Szerettem volna, hogyha ez eredménnyel párosul. Ma ennyi jött ki belőlünk. Még egyszer mondom, hogy ott a harmadik negyedben egymásután három-négy emberelőnyt gyakorlatilag elrontottunk. Az nem fér bele egy Eger ellen.

- Vincze Balázsnak köszönöm szépen és sok sikert kívánok a folytatáshoz.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Dabrowski Norbert az M4-nek


- Máris érkezik Dabrowski Norbert. Érdekes volt a mérkőzés abból a szempontból, hogy vérbeli rangadót láttunk, de úgy tűnt, hogy a kritikus pontokon mindig az Eger jött ki jobban. Ez döntött végül az Eger javára?

- Jól látod, egy rangadón vagy egy ilyen mérkőzésen, mindig az dönt, vagy azok a pici dolgok, hogy kinek sikerül aznap jobban. Én úgy gondolom, hogy szakmailag nem is lehet nagyon értékelni a mai meccset, mert óriási káosz volt. Így van, aki ott jó döntést hoz, az nyer.

- Viszont azért ezekhez a jó döntésekhez kell egy jó forma és akkor ez azért biztatóbb lehet most per pillanat a csapatnál.

- Szerintem itt három dolog kell ilyenkor, nem a jó forma. A fej, az ész, a szív, a harmadikat nem mondom ki, mert mind a három rendben volt nálunk.

- És hogyha innen előre néz az egri csapat, akkor azért bizakodó lehet, hogy innen már szinte csak elveszítheti a bajnoki döntőt, de mi lesz a legfontosabb a következő periódusban?

- Nyilván készülnünk kell. Jövő héten, úgy gondolom, hogy kicsit többet fogunk tudni dolgozni, mert azért látszott, hogy felőrlődtünk a végére. Ez a legfontosabb, hogy elkezdjünk tudni edzeni.

- Köszönöm szépen és akkor további jó folytatást kívánok a ZF-Egernek is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Biros Péter az M4-nek


- Biros Péter érkezik, akinek szintén gratulálok a győzelemhez. Megint neked sikerült eldöntened ezt a mérkőzést, akárcsak a Magyar Kupán. Amikor egy ilyen szituációhoz érkezel, akkor, például most, ebben a szituációban, az utolsó lövésnél, a gólnál, mi döntött, hogy neked kell lőni? Hogy érezted?

- Semmi, szerintem mindenki szeret kapura lőni. Én úgy gondolom, hogy a felelősséget el kell vállalni, nem azt mondom, hogy nincs veszteni valónk, de a védekezésünk elég normális volt. Ilyenkor nem szabad hezitálni, el kell vállalni, aztán majd lesz belőle gól vagy nem gól, de ha valaki most azon gondolkozik, hogy ellője vagy ne, akkor biztos, hogy nem lesz gól.

- Nagyon kemény mérkőzés volt, jó sok feszültséggel, volt olyan pillanat, amikor aggódtál a medencében?

- Magamért, vagy a győzelemért?

- A csapatért.

- Nyilván, lehet, persze, de igazából amiatt, hogy nem maradt centere az OSC-nek így idézőjelben egy kicsit könnyebb volt, de egy jó birkózós mérkőzés volt. Igazából attól féltem, hogy nem marad a végére ember, de úgy láttam, hogy jól bírtuk, maradtunk is. Kaptunk egy buta gólt, akkor úgy éreztem, hogy talán veszélyben lehet a győzelem, de hál Istennek jól reagáltuk le és megtartottuk az előnyünket, úgyhogy nagyon-nagyon értékes három pontot szeretünk. Igazi csapatmunka volt, úgyhogy nagybetűsen az egész csapatnak gratulálok.

- Mire kell majd figyelni a folytatásban? Ez egy nagyon fontos győzelem és tényleg most már ott vagytok a döntő küszöbén.

- A következő mérkőzésre. Nem szabad előretekinteni nagyon. Szerdán játszunk a Vasassal vagy a Ferencvárossal otthon, azt sem tudom, hogy melyik csapattal, a lényeg, hogy lesz szerdán egy mérkőzésünk, a következő mérkőzésre kell figyelni, hogy azt megnyerjük, szépen lépésről-lépésre és akkor odaérhetünk, ahova szeretnénk, a döntőbe.

- Köszönöm szépen, további sok sikert majd a folytatásra!

(Lejegyezte: Kerbi)


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Mi volt a probléma? Német Tonya sérülése, vagy az, hogy az emberelőnyöket nem tudtátok kihasználni?

- Tudtuk, hogy az Eger teljesen más ellenfél lesz, mint az idei eddigiek. Az, hogy mi eddig magabiztosan hoztuk a meccseinket, elég becsapós lehetett abból a szempontból, hogy az Eger egy jóval erősebb ellenfél. Mi ezt pontosan tudtuk és szerintem nagyon jól is álltunk ehhez a dologhoz. Általában nem igazán hiszek az ilyesmiben, de nem tudom megkerülni: szerintem nagyon nagy balszerencsénk volt. Szegény Tonya, aki nagyon sokat dolgozott az utóbbi hónapokban, rengeteget fejlődött és már nagyon-nagyon jó játékot mutatott az utóbbi mérkőzéseken, fél negyed után megsérült. Azért ez óriási balszerencse neki is és nekünk is. Ezzel párhuzamosan a másik centerünk, Decker Ádi pedig nagyon hamar kipontozódott. Onnantól kezdve nagyon nehéz volt a vízben bármit is csinálni. Ettől függetlenül szerintem a csapat erejét mutatja, hogy ez ellen a masszív Eger ellen így is meccsben voltunk, és hiába mentek el hárommal az utolsó negyedben, ott is két perc alatt visszajöttünk. És ha ott egy kicsit pontosabbak vagyunk, akkor bármi lehetett volna. Mindentől függetlenül megérdemelten nyert az Eger és jogos, hogy elvitték ezeket a pontokat tőlünk.

- Nektek ezzel vége van a döntőbe jutással kapcsolatos reményeknek? Hogy látod?

- Tudjuk, hogy nagyon nehéz a helyzetünk, a feladat adott, mindig az aktuális ellenfélre koncentrálunk, mindenkit megpróbálunk megverni, és a végén kiderül, hogy ez mire elég. Február 27-e van, azért korai lenne bármi olyasmiről beszélni, hogy valami elment.

- Pufival jóban vagytok?

- Jóban vagyunk.

- Mi történt?

- Engem kiállítottak róla, és az én kiállításom után egy kicsit elvesztette a fonalat, úgy érezte, hogy keménykedni kell. Ez szerintem rendben is van. Tavaly az egyik egri meccsünkön történt egy hasonló eset, ugyanígy kiállítottak róla, majd a kiállítás után odarúgott egyet. A mérkőzés után nekem azt mondták, hogy hibás ítélet született őt kellett volna kiállítani csere nélkül, ami nekünk egy ötméterest jelentett volna. Szerintem most hasonló történt, de én nem láttam a videót, nem tudom ezt megítélni. Az biztos, hogy ez a kérdés továbbra is bennem van.

- Kitől vársz választ?

- A kérdés költői…

(Lejegyezte: Kerbi)


Alsóház, 1. forduló

Tatabánya-Debrecen 9:9 (2:3, 0:1, 3:3, 4:2)

G.: Práczky, Regős, Garancsy, Francsics 2-2, Császár, ill. Babay, Szőke, Mora 2-2, Halek, Kállay, Pataki

Miskolc-KSI 14:7 (3:2, 3:2, 2:1, 6:2)
G.: Milicsics 4, Hegedűs I., Nyegovan 3-3, Petkovics 2, Tóth M., Kerschbaum, ill. Boros T., Teleki 2-2, Bicskei, Miklós L., Baj

Szentes-UVSE 13:11 (2:4, 5:1, 1:1, 5:5)
G.: Nagy M. 3, Weszelovszky, Somogyi, Latinovics 2-2, Hegedűs B., Farkas, Vörös, Szekulics, ill. Tóth Z., Dávid Z., Márkus 2-2, Szatmári, Korényi, Szentesi Á., Vadovics, Kovács Csatlós

Pécs-Kaposvár 9:11 (2:4, 2:3, 1:2, 4:2)
G.: Csacsovszky A. 5, Basara 2, De Blasoi, Sztojcsics, ill. Berta 4, Sántavy 3, Vindisch 2, Albert, Polovic

Allás az 1. forduló után:

9. Debrecen 23,
10. Miskolc 19,
11. Szentes 17,
12. Kaposvár 10,
13. Pécs 9 (130:158),
14. UVSE 9 (125:167),
15. Tatabánya 4,
16. KSI 3 pont