FACEBOOK

Máris itt az első elődöntő: OSC-Eger

Máris itt az első elődöntő: OSC-Eger
hozzászólás, 2016.02.26.

Szuperrangadó a középszakasz második fordulójában. A két csapat azonos pontszámmal áll, de az OSC nem csak a párbaj jellege miatt van győzelmi kényszerben, hiszen - szemben ellenfelével - kétszer kell még játszania a Szolnokkal is. Előzetesünkben a szombati teljes forduló programja, Vincze Balázs, Dabrowski Norbert, Bisztritsányi Dávid és az éppen ma születésnapos Zalánki Gergő nyilatkozata.

Középszakasz, felsőház, 2. forduló

Február 27., szombat


16.00 Szolnok-FTC

18.00 BVSC-Honvéd

18.00 Vasas-Szeged

20.15 OSC-Eger - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

A csoport állása az 1. forduló után

1. Szolnok 45,
2. Eger 39 (205:106),
3. OSC 39 (178:88),
4. FTC 36,
5. Honvéd 31,
6. Szeged 24,
7. BVSC 23,
8. Vasas 23 pont

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Valóban, nincs ezen mit szépíteni: a mostani lebonyolítási rend miatt február végére esik egy ilyen mérkőzés, ami elődöntőnek felel meg. Készen állunk rá, hogy tudásunk legjavát adjuk!

- Ez egészen pontosan mit jelent? Hatalmas nyomás van rajtatok, mert az oda-visszavágó közül az első meccs van nálatok, és ha nem sikerül, akkor nagyon elmegy a hajó...

- Ezt leginkább magunknak köszönhetjük, annak, hogy az őszi teljesítményünk olyanra sikeredett, amilyenre. Én úgy érzem, most erősek vagyunk a vízben is, a parton is. Ezt a vonalat szeretnénk vinni végig, amit most januárban elindítottunk, függetlenül attól, hogy az Eger az eddigi csapatokhoz képest erősebbnek tűnik.

- Mi a helyzet szakmailag? Nyilván ők is figyelték "ezt a vonalat", ők is videóztak, nemcsak ti, mi az, amiben úgy gondolod, hogy a ti erősödésetek döntő lehet?

- A védekezésünk jóval masszívabbá és energikusabbá vált, abban bízom, hogy ezt sikerül majd a meccsen is bizonyítani. Hozzáteszem: azon az egy mérkőzésen, amit ebben a bajnoki szezonban játszottunk velük, csak öt gólt kaptunk, tehát nagy gond a védekezéssel ott sem volt. Ugyanakkor mégis, mert az a négy gól, amit zsinórban lőttek nekünk az első negyedben, gyakorlatilag öt perc alatt, hatalmas szarvashibákból adódott. Ezeket nem lenne szabad ismét elkövetni. Hibák persze mindig vannak, de más az, ha emberelőnyben lőnek egy gólt és az, ha össze-vissza váltunk és nem figyelünk oda.

- Kevés gólos meccsre számítasz?

- Arra számítok, hogy mi kevesebbet kapunk, mint amennyit lövünk! :)

- Akkor megvan a győzelem, ha ez így történik, teljesen egyértelmű! :) Tudom, hogy még kevés tapasztalat van, de a brazil fiú jelent valamennyire tehermentesítést?

- Egy meccset játszott eddig, az volt neki a tűzkeresztség, többé-kevésbé elégedett vagyok a teljesítményével, úgyhogy szombat este is számítunk a játékára. Hogy mennyire jelent segítséget? Ez ellenfélfüggő, védekezésfüggő. Elég aktív volt az első mérkőzésen, de a BVSC - ezt az eredmény is mutatja - nem az eger. Mind a csapat, mind pedig az egyéni teljesítmények szempontjából jóval nagyobb ellenállásra számítok a szombati meccsen.

- Hogy álltok? Van esetleg beteg vagy sérült nálatok?

- Én úgy érzem, mindenki nagyon jó állapotban várja a holnapi meccset.

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Készülünk, tudjuk, hogy fontos meccsről van szó, noha az OSC-t nyilván jobban szorítja a cipő, mint minket és azért még nagyon sok meccs van hátra. Elmondtam a Szolnok-meccsünk után, hogy azt gondoltam, ha meg tudjuk verni a Szolnokot, akkor nem lesznek kényelmesek. Így, hogy most nagyon nagy a pontelőnyük, nem tudom, mennyire lesznek élesek a középszakaszban rájuk váró ellenfelekkel szemben. Nekünk most nem lehet számolgatni, a mi kezünkben van a sorsunk, minden meccset meg kell nyernünk.

- Ezt úgy érted, hogy nem lehet arra biztosan számítani, hogy a Szolnok folyamatosan minden meccsét ugyanolyan elánnal játssza majd, mivel nagy az előnye?

- Úgy gondolom, hogy ha megvertük volna a Szolnokot, akkor biztos lenne, hogy ők oda-vissza megverik az OSC-t meg a Fradit, mondjuk. De így, ugye nagyon nagy a pontelőnyük, biztos nem lesznek annyira élesek. Fontos BL-meccsek is vannak, meg a válogatottban is sokan szerepelnek náluk. Ez a meccs valóban olyan lesz, mint egy elődöntő, én úgy számolok.

- Hogy készültök konkrétan a meccsre?

- Úgy, ahogy szoktunk: meccs, regenerálódás, edzés, körülbelül ez a sorrend. Nyilván el kell találni a pihenésnek, meg a munkának az arányát.

- Ismerve téged, nyilván videóztok, vagy videóztatok, vagy fogtok videózni. Ilyen helyzetben, amikor tényleg nagyon ismeritek a játékosokat is, a csapatot is, felfedezel-e bármi újat, vagy ki tudsz-e találni olyan dolgot a videózás alapján, ami dönthet, esetleg?

- Figyelj, ők is videóznak, mi is videózunk, de ahogy mondtad, ismeri egymást a két csapat. Nyilván mindig minden edző készül valami újjal, de majd az ott kiderül, hogy van-e ilyen, vagy nincsen. Én úgy érzem, hogy ilyen szintű csapatoknál, ha valaki valami váratlant csinál, arra ott reagálni kell.

- Hogy álltok a különböző csapatrészekkel, van-e gondod bárhol?

-  Milos (Csuk - a szerk.) biztosan nem játszik, és Vapenszki meg Cuckovics szereplése is kérdéses. Nem véletlenül nem játszottak a Honvéd ellen. Persze én is szeretném, hogy játsszanak, meg ők is, meg a csapat is, de ezt nem én döntöm el, hanem az orvosok.

- És a többiek, akiknek mindenféle vírusuk volt, hogy állnak?

- Nem számít semmit. Túlvagyunk a Honvédon, most erre a meccsre készülünk. Te is tudod, hogy ezeken a meccseken mindkét oldalról azért a félholtak is feltámadnak.

- Most a sérülésektől, meg a betegségektől függetlenül mennyire tudtátok kipihenni magatokat? Belefért valami „minialapozás”, vagy örültél, hogy "él" mindenki...?

- Én annak a híve vagyok, hogy ilyenkor is kell dolgozni, mert elmegy az állóképességed, ha csak a meccsek vannak. Ez nagyon érdekes dolog egy edzőnek, hogy eltaláld a munka és a pihenés arányát, ami ilyenkor még fontosabb. De az biztos, hogy muszáj edzeni. Nyilván nem tudsz annyit, meg befolyásolja az, hogy kevesebben vagyunk, de sajnos azt kell mondanom, hogy ezen a téren az utóbbi két évben elég nagy rutinom van, úgyhogy meg fogjuk oldani most is.

- És azt látod a játékosok reakcióján, vagy a vízben nyújtott teljesítményén, hogy az említett arányok megtalálásában éppen jó irányban haladsz?

- Ezt meccs közben kell látni. Láttam a Honvéd ellen azt is, hogy annak ellenére, hogy kevesebben voltunk, jó erőben vannak, aztán azt is láttam, hogy elfáradnak. Majd szombat este fog kiderülni, hogy ott, abban a pillanatban eltaláltam-e. Én úgy érzem, hogy az Eb óta lejátszott meccsek eredményeit nézem, eddig minden rendben volt.

- Mivel lennél elégedett, esetleg egy döntetlennel, vagy egy egygólos verességgel is?

- Nem, abszolút a győzelemmel, mint mindig. Nyerni kell!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


BISZTRITSÁNYI DÁVID (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- A legfontosabb az, hogy mindenki egészséges és nagyon várja már a szombat esti meccset. A bajnokság lebonyolítása miatt nem hiszem, hogy ecsetelnem kellene a találkozó fontosságát. Nagyjából egy elődöntőhöz tudnám hasonlítani. Ellenfelünk is ismer minket és mi is őket, szóval sok új dolgot már nem tudunk mutatni egymásnak. Az fog nyerni, aki abban a másfél órában jobban rá tudja erőltetni az akaratát a másikra.

- Jó, hogy mindenki ismer mindenkit, de ilyenkor hogy néz ki egy videózás nálatok? Konkrét réseket kerestek?


- Keresünk, igen, illetve Balázs keresi a tipikus, visszatérő elemeket, és azt, hogy ezeket az ismereteket miként tudjuk a lehető leghatékonyabban felhasználni. Rések egyébként meccs közben mindenképpen lesznek, amiket majd ki kell használni.

- Az utóbbi időben a posztodon nyilván tervezett, de furcsa szereposztás volt, hol te kezdtél, hol Botond, és közben volt "menetrendszerűen" kapuscsere. Ez milyen tapasztalatokat hozott?

- Ezt inkább gyakorlásnak nevezném. Így tudjuk a legjobban modellezni azt, ha valamikor kényszerből kell, cseréljünk. A tapasztalat pedig az, hogy mindketten megoldottuk mindkét feladatot, méghozzá elég hatékonyan.

- Lehet-e tudni, hogy szombaton ki kezd?

- Még konkrétan nem hangzott el a kezdő összeállítása, tehát nem.


ZALÁNKI GERGŐ (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Először is: Isten éltessen a születésnapodon!

- Köszönöm!

- Szeretnék érdeklődni, hogy a szombat esti nagy rangadó előtt egy nappal hogy áltok, hogy készültetek, mire számítasz?

- Úgy gondolom, jobban állunk, mint a Szolnok-meccs előtt álltunk. Vannak betegek, sérültek, de én azt hiszem, hogy ha nem is mindenki, többen össze fogják tudni szedni magukat és játszanak majd. Hogy aztán milyen állapotban lesznek, esetleg éppen az válik a hasznukra, hogy mostanában többet pihentek - majd meglátjuk.

Nem lesz egyszerű meccs, de szerintem behúzzuk, meg fogjuk nyerni. Fontos is ez nagyon ahhoz, hogy sikerüljön döntőbe jutnunk.

- Mi az, ami ezen a meccsen dönthet? Mindenki a saját játékát játssza, csak jobban vagy esetleg kell húzni valami váratlant?

- Nekünk talán az lesz az előnyünk, hogy egy jó alapot sikerült összehoznunk védekezésben és támadásban is. Erre lehet és kell építenünk. Természetesen készültünk az ellenfélből, átvettük őket rendesen, megvan, hogy mit kell csinálnunk. Szerintem döntő lehet, hogy a két kapus milyen formában véd, illetőleg úgy gondolom, hogy centerposzton verhetjük meg az OSC-t.

- Te hogy állsz egészségileg, lelkileg, fizikailag?

- Jól vagyok, köszönöm szépen. Úgy érzem, a vállam is végre teljesen meggyógyult, nagyon várom a meccset, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.


Középszakasz, alsóház, 1. forduló

Február 27., szombat


16.00 Tatabánya-Debrecen

17.00 Miskolc-KSI

18.00 Szentes-UVSE

19.00 Pécs-Kaposvár

A csoport állása az 1. forduló előtt (a csapatok az alapszakaszban szerzett összes pontjukat magukkal vitték)

9. Debrecen 22,
10. Miskolc 16,
11. Szentes 14,
12. Pécs 9 (121:147),
13. UVSE 9 (114:154),
14. Kaposvár 7,
15. Tatabánya 3,
16. KSI 3 pont

A KÖZÉPSZAKASZ PROGRAMJA