FACEBOOK

Személycsere a grúzok elleni csapatban

Személycsere a grúzok elleni csapatban
hozzászólás, 2016.02.14.

Megtartotta utolsó hazai edzését a Világliga-meccsre hétfőn Tbiliszibe utazó magyar válogatott. A csapatkapitány, Varga Dániel sérülés miatt nem szerepelhet, helyette Mezei Tamás került a csapatba. Edzésriportunk a Margitszigetről.

A Grúzia elleni magyar csapat:

Bisztritsányi Dávid, Nagy Viktor (kapusok),

Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Fülöp Bence, Jansik Dávid, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


A tbiliszi Világliga-selejtező kedden lesz, magyar idő szerint 15.30-kor kezdődik - francia és horvát játékvezető bíráskodása mellett.

Varga Dániel még a belgrádi Eb-n szenvedett bordasérülést, ami a vártnál sokkal nehezebben gyógyul. Dani kihagyta a Pro Recco elleni BL-meccset, majd szerepelt ugyan a Szolnok legutóbbi bajnokiján, de mégis az a döntés született, hogy a mielőbbi gyógyulás érdekében ne játsszon a fárasztó utazással is járó keddi meccsen.

Benedek Tibor a szintén szolnoki centert, Mezei Tamást hívta meg, ami egyben szerkezeti változást is jelent, hiszen így Tóh Mártonra nem középcsatárként számít a kapitány, hanem őt a rosszkéz oldalra teszi át.

A hétfő esti vizes edzés előtt videóztak a fiúk, majd szokatlan helyen, a Hajós fedett uszodájában gyakorolták azokat az elemeket, amelyekkel a terv szerint biztosan hozható lesz a keddi Világliga-meccs Grúzia ellen.

VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor. Véget ért az egyetlen hazai edzésetek a Világliga-meccs előtt. Úgy látom, személyi változás is történt. Először azt tisztázzuk, hogy áll a csapat!

- Varga Daninak még mindig vannak kisebb fájdalmai, úgyhogy ő most nincs itt. Helyette Mezei Tamás jön, ezzel pedig Tóth Marci kikerült a rosszkéz oldalra.

- Tehát akkor ez egy szerkezeti változást is jelent. Milyen volt a mostani edzés, összetartás?

- Nem voltam nagyon szigorú. :-)

- Ebben bíztak a játékosok is előtte.

- Pár dolgot gyakoroltunk, hogy legalább tudjuk, mit fogunk játszani holnapután. A holnapi nap az szinte rámegy az utazásra, mivel maratoni utazás lesz. Szerintem készen állunk.

- Az úttól - azon kívül, hogy el kell hozni a három pontot - bármi mást vársz-e? Akarsz-e megismerni játékosokat közelebbről, vagy van-e bármilyen terved, amit magad elé kitűztél?

- Igen, mindenképpen. Van egy-két játékos, akire nagyon kíváncsi vagyok újra.

- Gondolom, főleg a fiatalabbakra.

- Nem emelnék most ki neveket.

- Abszolút nem lényeges kérdés, de kíváncsi vagyok: ki lesz a csapatkapitány? Mert ugye mindazok, akik az elmúlt években voltak csapatkapitányok, nem utaznak holnap.

- Jó kérdés. Erre még nem is gondoltam. :-)

- Akkor találd ki útközben, légy szíves.:) Holnap este tisztázzuk telefonon.


- Jó, rendben.

- Köszönöm szépen, és jó utat kívánok.

(Lejegyezte: Szita Mónika)



Tóth Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci. Köszöntelek a válogatott edzésén. Ez mindig egy ünnep, gondolom. Furcsa helyen is vagyunk, nem szokott itt edzés lenni. Hogy érzed magad?

- Örömteli, hogy újra itt vagyunk, még inkább jó, hogy én is itt vagyok. Nagyon készülök a grúzok elleni mérkőzésre. Szokatlan a helyszín, de szerintem még szokatlanabb lesz Grúziában

- Ez a grúz meccs milyen lesz?

- Abból kiindulva, amit Szolnokon játszottunk, azt lehet mondani, hogy könnyebb lesz. Viszont abból kiindulva, hogy nehéz menetelésben vagyunk - megy a bajnokság, megy a nemzetközi kupa, Eb után vagyunk - egy viszonylag új csapattal, tehát kicsit összeszokatlanabbak vagyunk, nagyon oda kell figyelnünk, főleg az elejére. És ha az elejére odafigyelünk, akkor a második félidőre szétnyílhat a mérkőzés.

- Ismerlek már régóta, és tudom, hogy vannak saját, egyéni feladataid is, amiket magad tűztél ki erre az útra, meg a meccsre. Egyet elárulsz belőlük?

- Egyet elárulok: bármilyen poszton játszom, fel vagyok rá készülve!

- És a feladat mi?

- Majd, meglátjuk, nem tudom. Nem szeretném, hogy görcsössé tegyen az, hogy más poszton játszom, mint amit szeretnék. Azon játszom, amin kell, és azon fogok a legjobb tudásom szerint teljesíteni.

- Köszönöm szépen, és jó utat kívánok.

(Lejegyezte: Szita Mónika)



Fülöp Bence a vlv-nek


- Szervusz, Bence, téged is köszöntelek itt a válogatott edzése után. Hát ez egy nagy dolog, megint itt vagy, méghozzá tétmeccsen fogsz játszani kedden, ez már "elvehetetélen", egész biztos. Milyen érzésekkel fogadtad a hírt, hogy bekerültél?

- Az első információt arról, hogy bekerültem, egy barátomtól kaptam, sms-t írt. Nem értettem, mert egy délutáni pihenőből ébredtem, de aztán rájöttem, hogy a válogatott keretbe lettem behívva. Először meglepődtem, de nagyon örültem, persze, ennek örül az ember. Bizonyítási vággyal jöttem ide. Tibi mondta, hogy bekként számít rám, ezt a feladatot is meg kell oldani, nagyon remélem, hogy ebből profitálni is fogok tudni, esetlegesen tovább is bent maradok, mint ameddig ez a meccs tart.

- Ezt akartam én is mondani: ez most neked egy különleges bizonyítási lehetőség, hiszen a Szolnoknál kevesebbet játszol, lehet, hogy itt tudsz bizonyítani.

- Így van, de a kevesebb játékért kárpótol, hogy milyen játékosokkal gyakorolok edzéseken, milyen feladatokat végzünk. És most igen, itt van egy nemzetközi mérkőzés, amelyen megmutathatom, hogy mit tudok nyújtani a grúz csapat, egy válogatott center ellen.

- Végigpörgetted már a fejedben a dolgokat? Elképzelted, milyne lesz a meccs, mit akarsz csinálni?

- Nem tudtam végigpörgetni, mert ilyen helyzetben még nem voltam, nekem ez az első ilyen "utazós" mérkőzésem a válogatottal, ezért kicsit izgulok is, ilyenkor kicsit más, amikor utazik is az ember. Most elég sűrű a program is, de mindenképpen próbálom magam úgy trenírozni, nem csak vízben, hanem fejben is, hogy amikor a mérkőzésen vízbe kerülök, száz százalékot tudjak nyújtani - vagy többet is, ha kell.

- Bence, jó utat kívánok neked és sikeres külföldi bemutatkozást tétmeccsen!

- Köszönöm szépen.



Mezei Tamás a vlv-nek


- Szervusz, Tamás. Megmondom neked őszintén, meglepődtem, amikor most megláttalak a vízben. Hogy történt ez? Gondolom, te is meglepődtél egy kicsit.

- A Recco-meccs előt hívott fel Sanyi (Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője - a szerk.), hogy Dani sérülése kiújult, s én megyek helyette. Azóta már tudom, úgyhogy én nem voltam annyira meglepve.

- Nem lepődtél meg magadon a vízben...

- Nem..., most az edzésen már nem volt annyira meglepő :-)

- Milyen tervekkel jöttél?

- Nem tudom, mire gondolsz?

- Mit szeretnél elérni, bizonyítani, mi az, amit kitűztél magad elé ez előtt az út előtt?

- Elsődlegesen nyilván a győzelmet, aztán, amiket gyakoroltunk eddig, akár az Eb-felkészülésen, akár az eddigi Világliga-meccseken, azokat minél jobban megcsinálni, s amit a kapitány elvár, annak maximálisan megfelelni.

- Ez egy tétmeccs, viszonylag gyengébb ellenféllel szemben, hogy látod, milyen lehetőséget nyújt ez számodra, hogy itt bizonyíts?

- Nyilván minden meccsen jól kell játszani, de azt gondolom, nem kell őket lebecsülni, egy hosszú út után lesz velük a meccsünk. Úgy érzem, hogy nem ez lesz a mérvadó. Jól kell játszani, s ha jól játszik az ember hétről hétre, akkor azért vannak még lehetőségei.

- Jó utat kívánok és sikeres visszatérést!

- Köszönjük szépen.



vlv-képek