FACEBOOK

Kupaszerda - a vlv előzetese

Kupaszerda - a vlv előzetese
hozzászólás, 2016.02.09.

Teljes fordulót rendeznek szerdán a BL főtábláján. Az Eger Berlinben, az OSC Isztambulban szerepel, a Szolnok pedig itthon próbál visszavágni a Pro Reccónak a múlt héten Soriban elszenvedett furcsa vereségért. A teljes program és edzői nyilatkozatok.

Bajnokok Ligája, főtábla, 6. játéknap (időpontok helyi idő szerint)

A csoport

A csoport állása


1. Olympiakosz 9,
2. Primorje Rijeka 8
3. Eger 8,
4. CNA Barceloneta 8,
5. Spandau 04 3
6. Jadran Herceg Novi 2 pont

19.00 Jadran Herceg Novi-Olympiakosz

19.15 CNA Barceloneta-Primorje Rijeka


19.30 Spandau-Eger - DigiSport, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF Eger) a vlv-nek:

- Nagyjából ugyanúgy állunk, mint egy héttel ezelőtt, nincs nagy különbség. Nehezebb meccsre számítok, mint a múlt szerdai egri volt, Milos Csuk nem játszik még mindig, fáj a dereka, nem is utazott el velünk.

- A hazai győzelem talán magabiztosabb volt, mint amire lehetett számítani, ez azért ad nektek egy kis önbizalmat, nem?

- Változatlanul azt állítom: a Spandau korábbi eredményei bizonyítják, hogy ez egy jó csapat. Múlt szerdán mi helyenként nagyon jól játszottunk, visszanézve a meccset, azt kellett megállapítanom, hogy sikerült rájuk kényszeríteni az akaratunkat, emiatt nem tudtak olyan teljesítményt nyújtani, amilyet korábban láttam tőlük. Ezért mondom, hogy nehezebb meccset várok, tudnak ők jobban játszani, mint Egerben tették. Ha ugyanilyen győzelmet szeretnénk, mint amit itthon elértünk, nekünk is jobban kell játszani.

- Nem lesz furcsa újra a kispadon? Nagyon megszokhattad már a függőfolyosót...

- Idegenben szoktam lenni a kispadon, csak otthon nem... :-)

- Hogy álltok az "emberanyaggal", van-e probléma Csuk betegségén kívül?

- Vannak kisebb sérülések, betegségek, a meleg idő miatti influenzajárvány, meg azért az Európa-bajnokság sem múlt el nyomtalanul, de ez a 13 játékos utazott, így fogunk játszani és kész. Pufi és Hosi egyébként a hétvégén plusz pihenőt kapott, ők nem játszottak a Kaposvár ellen.

- A szintén sérülésből lábadozó Zalánki Gergővel mi a helyzet? Őt a múltkor csak Csuk sérülése miatt szerepeltetted, most pedig a szövetségi kapitány behívta a válogatottba.

- Nyilván egyeztettem Tiborral, vigyázunk Gergőre. Edzéseken még nem száz százalékos, most muszáj játszania, de igyekszünk minél kevésbé terhelni őt, hogy folyamatosan javuljon az állapota.


B csoport

A csoport állása

1. Pro Recco 15,
2. Jug Dubrovnik 12,
3. Szolnok 9,
4. Partizan Belgrád 6,
5. OSC 3,
6. Galatasaray 0 pont

18.00 Partizan Belgrád-Jug Dubrovnik

20.00 Galatasaray-OSC (magyar idő szerint 19.00-kor) - M4 Sport 20.30, felvételről

Az OSC csapata már hétfőn megérkezett Isztambulba. A Galatasaray egykori játékosa, Vincze Balázs vezetőedző elintézte a helyi klub vezetőivel, hogy a magyar csapat a repülőtértől nem közúton, hanem hajón, a tengeröblön keresztül közelíthesse meg a szállodát, amely a város ázsiai részén - nem messze az uszodától - található. Hétfőn este 9 és 10 között edzést is tartottak a fiúk a szerdai meccs helyszínén.

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy a két meccs közelsége miatt minden ilyen alkalommal magukban hordozzák a szereplők az első mérkőzés emlékét. A mi részünkről azt, hogy akár ugyanolyan könnyű is lehet, mint múlt szerdán volt, az ő részükről azt, hogy semmiféleképpen nem szeretnének ugyanolyan vereséget. Ebből az következhet - amire én elsősorban számítok -, hogy nagyon-nagyon nehéz mérkőzés lesz. A célunk mindenképpen ugyanaz, mint egy hete volt: azokat a lehetőségeket, amelyek a két csapat összetételéből adódnak, s itt főleg néhány török játékosra gondolok, ugyanolyan harciasan, agresszíven, tudatosan kell kihasználni, mint ahogy tettük ezt az első meccsen.

Ugye, nem sokkal a Galata elleni hazai mérkőzést követően játszottunk egy meccset a Debrecen ellen, amelyet két elszalasztott emberelőnnyel indítottunk, noha a Galatasaray ellen három emberelőnyünket is rögtön gólra váltottuk. Ezek lesznek azok a szegmensei a meccsnek, amelyek meghatározzák majd, hogy mennyire nehéz vagy mennyire könnyű lesz ez a mostani találkozó.

- Fizikailag hogy álltok? Nem fáradt a csapat? Azért utazás is volt...

- Pont azért jöttünk ki a szokásosnál egy nappal előbb. Tudtam, hogy jó helyre jövünk, itt tudunk pihenni, készülni, mentálisan, fizikálisan, minden szempontból. Lehetőségünk van konditermezni, bármit, amit akarunk, csinálhatunk, úgyhogy semmilyen külső körülmény nem befolyásol minket abban, hogy szerdán este a legjobb összeállításunkban és a legjobb tudásunk szerint vágjunk neki a meccsnek


20.00 Szolnok-Pro Recco - Sport1, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:


- Lesz februárban 9 meccsünk úgy, hogy nem volt előtte semmilyen alapozás. Megpróbáljuk megoldani, hogy ebben az időszakban meccseket is játsszunk és eddzünk is. Háromnaponta meccs van, de mikor van egy kis idő, edzünk. Fontos az éppen következő feladat, de utána mindig jön egy másik, amelyik szintén fontos. Számunkra viszont az a legfontosabb, hogy bejussunk a bajnoki döntőbe és a final six-be, ott kell majd igazából a legjobban játszani, addig annyit kell nyújtanunk, hogy oda eljussunk.

- Most viszont van egy konkrét meccs és egy kicsit, gondolom, lelkileg motivál titeket vagy valamilyen érzést biztos kiváltott az, ami a múlt héten, a Recco otthonában történt...

- Nem hiszem, hogy az előzmény sokat számít, minden mérkőzés más. Volt egy nagy esélyünk Reccóban, amit nyilván mi harcoltunk ki magunknak, több okból kifolyólag mégsem sikerült ponttal vagy pontokkal hazajönni. Ettől nem lesz más a mostani meccs. A Reccónál a csapat egy része, a szerb idegenlégiósok nem játszanak az olasz bajnokságban, nekik nagyon kevés meccsük van egész évben, talán összesen 12, annyi, mint nekünk egy hónap alatt. Ebben a hónapban kétszer szállhatnak vízbe tétmérkőzésen, s úgy gondolom, hogy számukra eleve nagyon fontos, hogy Szolnokon játszhatnak. Keresik a kihívásokat, hiszen a Reccóval többnyire nagyon sima győzelmeik vannak, úgyhogy én azt gondolom, hogy még az egy héttel ezelőttinél is sokkal harapósabb, agresszívabb, motiváltabb Recco érkezik Szolnokra. A saját csapatomtól pedig természetesen mindig azt várom, hogy megpróbál győzelemre játszani és az utolsó leheletéig küzd mindenki.

- Hogy álltok, ki nem fog játszani?

- Még nem tudom, Varga Dániel játéka kérdéses, Alekszics és Mitrovics sérülése nagyjából már rendbe jött.

- Mit szólsz Fülöp Bence behívásához?

- Tiborral beszélgettem már régebben is Fülöp Bencéről. Őt nyilván kevesebb alkalommal lehet látni, de nagyon sokat dolgozunk vele a hétköznapokban és az edzéseken, edzőmérkőzéseken már látom ennek a hatását. Eddig is jó játékos volt, ami a meccseken talán nem mindig jön elő, de van benne potenciál és én látom, hogy fejlődik, nyilván Tibor is időről időre ki akarja próbálni.