FACEBOOK

Szeged-Brescia - Varga Péter aláírná a kétgólos győzelmet

Szeged-Brescia - Varga Péter aláírná a kétgólos győzelmet
hozzászólás, 2016.02.09.

Az Eurokupa döntőjéért harcol szerdán kora este Hódmezővásárhelyen a Szeged csapata. Egygólos hátrányt kell behozni, amire van esély az erős olasz csapat, a Brescia ellen. Varga Péter vezetőedző a keddi Reggeli Startban vázolta helyzetüket.

A szakemberben maradt hiányérzet az elődöntő első fordulója után, mert egygólos vereséggel tértek vissza Bresciából, noha az utolsó negyed közepén még két góllal vezettek. Ennek is meglehet viszont az előnye, az éberség mindenkiben megmarad, győzni kell, senki nem érezheti biztosnak a továbbjutást, emiatt nem lankadhat a figyelem.

Varga Péter elmondta, hogy a versenysorozat korábbi szakaszában két olasz csapattal is játszottak, de a Brescia játékerejével nem voltak tisztában. Elsősorban az elődöntő első meccse előtt megrendezett Brescia-Pro Recco olasz bajnoki mérkőzés alapján tájékozódtak, azt a találkozót két góllal nyerte a Recco, ami azért megmutatta a Szeged kupaellenfelének erejét.

Csapata fő erényeként a vezetőedző azt nevezte meg, hogy van három-négy játékosuk, aki a rutint, a meggondoltságot testesíti meg, a többiek pedig a fiatalos lendületet, az "ifjonti hévet" hozzák és ezt a két fontos tulajdonságot sikerül a meccseken jól ötvözni.

Ami a Bresciát illeti: nemzetközi csapatról van szó, két olasz és egy-egy spanyol és szerb válogatott játékosuk van, de a többiek is nagyon jók, "válogatott közeliek". A Brescia eredetileg a Bajnokok Ligájában indult, onnan esett ki, s került át az Eurokupa mezőnyébe. Nincs gyengéjük, Varga Péter szerint ahhoz, hogy csapata le tudja győzni őket, védekezésben maximális teljesítményt kell nyújtani.

A meccs Hódmezővásárhelyen lesz - szegedi fedett uszoda hiányában a klub itt rendezi nemzetközi mérkőzéseit -, s Varga Péter reméli, hogy nem csak Szegedről és Vásárhelyről érkeznek szurkolók, hanem szentesi vízilabda-kedvelők is eljönnek a visszavágóra, mert a közönség nagyon fontos, kritikus pillanatokban megadhatja azt a pluszt a játékosoknak, ami átsegíti a csapatot a nehézségeken.

Ami az Eurokupa másik ágát illeti: az első meccsen a Mornar Split otthon két góllal legyőzte a Kazanyt. Ezt Varga Péter meglepetésnek tartotta, szerinte a Kazany jobb csapat és a visszavágón tovább fog jutni.

A vezetőedzőben egyébként előjönnek a régi emlékek, hiszen Varga Péter tagja volt a Szeged LEN Kupa-győztes csapatának. Mint elmondta, próbálja átadni a fiataloknak, hogy mennyire jó érzés volt kupagyőzelmet ünnepelni 2009-ben, próbálja erősíteni bennük, hogy nagyon nagy lehetőség van a kezükben, amit nem szabad "elereszteni". A jelek szerint az érintettek átérzik a helyzet súlyát, emiatt remélhető, hogy a Szeged legjobb formájában száll majd vízbe szerdán este, hogy ledolgozza egygólos hátrányát a Bresciával szemben.


Eurokupa elődöntő, visszavágó

Február 10., szerda


18.00 Szeged-Brescia (Hódmezővásárhely) - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

Az első találkozón, Bresciában 9:8-ra az olaszok nyertek. Ha szerda este egygólos hazai győzelem születik, ötméteresekkel dől el a továbbjutás.


A teljes Reggeli Start-beszélgetés: