FACEBOOK

Benedek Tibor kihirdette a grúzok elleni csapat névsorát

Benedek Tibor kihirdette a grúzok elleni csapat névsorát
hozzászólás, 2016.02.08.

Következő Világliga-selejtezőnk február 16-án lesz Tbilisziben, a szövetségi kapitány hétfőn kihirdette a találkozón szereplő magyar válogatott névsorát.

A csapat:

Bisztritsányi Dávid, Nagy Viktor (kapusok),

Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Fülöp Bence, Jansik Dávid, Manhercz Krisztián, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Varga Dániel, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


Benedek Tibor szövetségi kapitány a vlv-nek elmondta: a mostani válogatásnál figyelembe vette, hogy a csapat idősebb játékosai klubjukban is nagy megterhelésnek vannak kitéve. Emellett továbbra is lehetőséget kíván adni a bizonyításra azoknak, akik a korábbi bő keret tagjai voltak.

A válogatott csak egyszer edz itthon a Grúziába indulás előtt, majd nagyon fárasztónak ígérkező, egy teljes napos utazás vár a csapatra. Emiatt nagyon sok szakmai előrelépést ettől a közösen eltöltött időszaktól nem vár, de az természetesen alapvető feladatnak tartja, hogy a válogatott ebben az összetételben is magabiztosan hozza el a három pontot Grúziából.

A Világliga-selejtező február 16-án, kedden, helyi idő szerint 18.30-kor lesz Tbilisziben.

Benedek Tibort megkérdeztük, mit szól a trieszti olimpiai kvalifikációs selejtezőtorna meccsbeosztásához, amit hétfőn a vlv hozott nyilvánosságra (a csoportban az ellenfeleink sorrendje: Franciaország, Kanada, Románia, Oroszország, Szlovákia). A kapitány elégedett ezzel a sorrenddel, de mint mondta, az április 8-i, pénteki nap lesz a legfontosabb, ekkor játsszuk a negyeddöntőt, amelynek megnyerésével biztosíthatjuk az olimpiai részvétel jogát.