FACEBOOK

OSC-Debrecen 13:5

OSC-Debrecen 13:5
hozzászólás, 2016.02.05.

Sima OSC-győzelemmel kezdődött a bajnokság 11. fordulója. Nyilatkozatok, gólok a Kondorosiról.

OB1, alapszakasz, 11. forduló

OSC-Debrecen 13:5 (2:2, 4:2, 4:0, 3:1)
G.: Kovács G. 5, Salamon 3, Bátori, Decker Á., Hegedüs, Juhász Zs., Gór-Nagy, ill. Szőke, Kállay 2-2, Fekete G.

A FORDULÓ TOVÁBBI MENETRENDJE

VLV-VIDEÓK (M4 Sport):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.


Varga Tamás az M4-nek


- Egy félidőn keresztül bírta a játékot a Debrecen az OSC ellen, aztán elfáradt? Itt áll mellettem Varga Tamás, a vendégek mestere.

- Igen. Azért meglátszik a három ember hiánya. A két góllövőnk és az első számú centerünk, akit két hete operáltak - hiányoztak. Az első hatosból, ha három ember hiányzik, az meglátszik. Az OSC-n is meglátszott, amikor ősszel három játékosuk nem játszott, hát még egy ilyen „kisebb” csapaton, mint amilyen mi vagyunk. Nálunk ez még jobban érződik, mert így picit rövidebb volt a kispadunk.

Azt gondolom, hogy két negyeden keresztül nagyon-nagyon jól játszottak a fiúk. Az elején még volt esélyünk arra is, hogy esetleg meglépjünk egy vagy két góllal, sőt vezettünk is. Semmi szégyenkezni valónk nincs. Három tizenkilenc éves és egy tizenhat éves gyerek játszott, gólt is lőtt. A debreceni fiatalokat próbálom ezeken a mérkőzéseken, hogy minél több rutint szerezzenek. Úgy gondolom, hogy nekik sincs semmi szégyenkezni valójuk. Macsi Martin 2000-es születésű és igaz, hogy csak egy percet, de már ő is játszott és megvan az első OB 1-es mérkőzése.

- Fekete Gergő pedig akkora gólt lőtt, hogy azt érdemes visszanézni és ő is még csak tizenöt éves. Azért ez bíztató a jövőt illetően.

- Azt gondolom, hogy Fekete Gergő óriási tehetség. Debreceni születésű, Debrecenben nevelkedett és az nagyon szép dolog, hogy Gergőn kívül még vannak korosztályos válogatott játékosok, úgyhogy büszkék vagyunk rájuk. Csak időt kell adni nekik, amíg felnőnek, és majd szépen beépülnek a felnőtt csapatba. Gergő extraóriási tehetség, szerintem Magyarország egyik legnagyobb tehetsége jelen pillanatban.

- Köszönöm szépen az értékelést. Jó utat kívánok Varga Tamásnak és a debrecenieknek!

(Lejegyezte: Enikő)



Vincze Balázs az M4-nek


- Érkezik mellém Vincze Balázs, a hazaiak mestere, akinek gratulálok a győzelemhez. Egy gól különbséggel majdnem ugyanaz az eredmény született, mint a Galatasaray ellen, két nappal ezelőtt. De azért az egy más mérkőzés volt, ugye?

- Különösen az eleje, ahol azt hiszem, két vagy három emberelőnyünk volt, amit egyből gólra tudtunk váltani, itt meg volt két emberelőny, amit elpuskáztunk. Az eleje tehát másképp alakult de azért látszott, hogy ez a Debrecen egy kicsit könnyített kerettel érkezett. Nyilván azt ők tudják, hogy mi ennek az oka. Én a bemutatásnál és a bemelegítéskor láttam, hogy néhány játékosuk nincs itt. Azt kell mondanom, hogy így is, de a teljes keret ellen is kötelező győzelmet kellett volna aratni.

Külön öröm, hogy a Galatasaray-hoz hasonlóan nagyon masszív, jó védekezés volt és a gólok sem akármilyenek voltak, hanem igazi OSC-s gólok.

- Azt láthattuk, hogy amikor már három-négy, sőt volt öt is közte, még akkor is nagyon fontosnak tartotta, hogy még több, még több gól legyen. Vagy inkább már a figurákat gyakorolták a következő mérkőzésekre?

- Mindent gyakoroltunk. Nekem az az elvem, hogy az ilyen meccsek is lehetnek fontosak, beépülhetnek a fejekbe, a kezekbe a figurák és ezek a kapcsolatok a későbbiek folyamán jól jöhetnek, mert már vannak pozitív tapasztalataink. Nem azt mondom, hogy meg kell őrülni és ugyanolyan kőkeményen kell venni, de egy időszaknak igenis el kell telni, amíg eldől a mérkőzés és utána se szabad buta hibákat csinálni. Nagyon örülök, hogy így alakult, ezt a vízilabdát szeretem.

- Köszönöm szépen. Gratulálok a győzelemhez!

(Lejegyezte: Enikő)



Fekete Gergő az M4-nek


- Itt áll mellettem Fekete Gergő, a Debrecen 15 éves játékosa. Gratulálok a második OBI-es gólodhoz. Hogy lehet végig bírni 15 évesen egy ilyen felnőtt mérkőzést? Fizikálisan bírod?

- Köszönöm szépen. Fizikálisan most úgy érzem, bírtam. Fel kell készülni rendesen. Arra kell figyelni, hogy ne ússzanak le rólam és védekezésben kell koncentrálni.

- Neked azért jó gyakorlás egy ilyen kiváló OSC elleni mérkőzés. Hogy láttad belülről?

- Igen-igen. Köszönöm szépen a Debrecennek, hogy megkaptam a lehetőséget, és ez nekem a legnagyobb fejlődési lehetőség, amit el tudok képzelni.

- Akkor további jó fejlődést, gyakorlást, gratulálok a gólodhoz.

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Kovács Gábor az M4-nek


- Érkezik ide Kovács Gábor, az OSC legeredményesebb játékosa. Nem tudom, hogy számoltad-e, hány gólig jutottál?

- Azt hiszem öt darab volt, szoktam számolni. Üdvözlöm a nézőket és téged is.

- Végre valaki tudja! Mindig meg szoktam kérdezni és általában nem szokták tudni. Én a 12.-et emelném ki. Így is tudod, hogy az melyik volt és melyik szituáció, egyébként Salamon Ferivel kapcsolatban van.

- Igen, igen tudom..

- Tipikus OSC-s gól az amit láthattunk?

- Az egy nagyon szép gól volt. Feri nagyon szépen megoldotta, én azt hittem igazából, hogy ő ott befejezi, de volt szíve és annyi lélekjelenléte, hogy még továbbadta és gyakorlatilag az üres kapuba kellett belőni.

- Az eleje azért szoros volt, felsejlett bennetek az első mérkőzés, hogy hasonló lehet esetleg a forgatókönyv?

- Az, hogy hasonló, az nem sejlett föl, de mindenképp úgy készültünk, hogy benne volt a fejekben, hogy mi kikaptunk ettől a csapattól és valóban az eleje úgy indult ahogy az őszi mérkőzésen. Aztán úgy éreztem, hogy a harmadik-negyedik negyedben elfáradt a Debrecen, mi pedig tudtuk ugyanazt a szintet hozni, amit az elején.

- Akkor ti nem éreztetek fáradtságot? Gondolok arra, hogy két napja BL mérkőzést játszottatok.

- Fáradtságot nem, inkább egy kisebb extázisban maradtunk abból a mérkőzésből és ezt tudtuk továbbvinni a maira.

- Ez az extázis, ez továbbvihető az egész szezon végéig? Hiszen a legfontosabb meccsek egyre inkább gyülekeznek.

- Mindenképp megpróbáljuk, hogy ugyanazt a tempót és ugyanazt az akarást továbbvigyük minden mérkőzésre és a bajnokság végéig kitartson.

- Köszönöm szépen gratulálok a góljaidhoz és a győzelemhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Salamon Ferenc az M4-nek


- Ha jól számolom, három találatig jutottál ezen a mérkőzésen és Gábor beelőzött téged, de nem tudom, hogy mennyire van köztetek ebben rivalizálás egyáltalán.

- Köszönöm szépen. Ez nem jellemző ránk, nem szoktuk nézni, hogy ki hány gólnál tart. Aki ott van, annak fel kell vállalnia, illetve hogyha jobb helyzetben van a társ akkor oda kell adni, szóval ez egy íratlan szabály.

- Hasonló lett az eredmény, mint a Galatasaray ellen, de azért ez egy más mérkőzés volt, legalábbis ami a kezdést illeti. Utána viszont egy nagyot tudtatok váltani?

- Igen, mindig nehéz visszaállni egy nemzetközi mérkőzés után a hazai bajnokira. Nem érzem azt, hogy az elején nagyon megfogott volna minket a Debrecen, igazából nem volt szerencsénk. Volt két szituáció amikor két métert fújtak az emberelőnyünkben. Nem igazán jöttek a lövések az elején, de utána, ahogy belerázódtunk, ment minden a rendje szerint.

- Ez a lendület továbbvihető? Gondolok arra, hogy megint egy Galatasaray-meccs és aztán sorjában az egyre fontosabb mérkőzések.

- Igen, nagyon sűrű itt a szezon a tavaszi részben is, úgyhogy ezt el kell tudnunk viselni, hogyha valóra akarjuk váltani a céljainkat amiket kitűztünk a szezon előtt. Ez sose könnyű, de hát miért is csinálnánk, ha könnyű lenne?

- Azt azért érzitek hogy könnyebb, mármint visszatértek a sérültek és azért a teher eloszlik?

- Persze, hát ősszel volt olyan mérkőzés amikor három meghatározó játékosunk nélkül játszottunk, például a Recco ellen, úgyhogy lényegesen könnyebb, hogy több a variációs lehetőségünk.

- Köszönöm szépen, gratulálok Salamon Ferencnek és az OSC-nek is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)