FACEBOOK

Mr. Margeta, Mr. Sztavridisz, önök nem szégyellik magukat?

Mr. Margeta, Mr. Sztavridisz, önök nem szégyellik magukat?
hozzászólás, 2016.02.03.

Példátlan bírói segítséggel fordított 0:5-ről(!) a Pro Recco hazai pályán a Szolnok ellen, az OSC magabiztosen szerezte meg első pontjait a BL-főtábla B csoportjában. Nyilatkozatok, gólok.

Bajnokok Ligája, főtábla, 5. forduló

B csoport

A csoport állása


1. Pro Recco 15,
2. Jug Dubrovnik 12,
3. Szolnok 9,
4. Partizan Belgrád 6,
5. OSC 3,
6. Galatasaray 0 pont

Jug Dubrovnik-Partizan Belgrád 12:4 (3-1, 3:0, 4:3, 2:0)
G.: Markovics 4, Obradovics 3, L. Fatovics, Vrlics, X. Garcia, Ivankovics, Perrone, ill. Gielen 2, Gogov, Vico


OSC-Galatasaray 13:4 (4:1, 2:1, 5:2, 2:0)
G.: Bátori 4, Juhász Zs. 2, Hegedüs, Decker Á., Gór-Nagy, Graham, Német T., Drasko Brguljan, Nagy Á. ill. Biyik 2, Paskovics, Berke,

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (M4):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.



VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) az M4-nek:

- Itt áll mellettem Vincze Balázs az OSC mestere, akinek boldog lehet a névnapja, hiszen megérkeztek a pontok is, végre egy nyugodt mérkőzés volt.

- Nyugodt, de azért koncentrált és a koncentrációban mindig benne van az izgalom, az idegesség, akár a vízben, akár a parton. Remekül oldotta meg a csapat a feladatot. S ezért adódott az, hogy ilyen nagy különbségűre sikeredett ez a mai mérkőzés.

- Szép OSC-s vízilabdát láthattunk, sok megúszást, igazából nem is volt annyi emberelőnye az OSC-nek, mert nem is kellett, hiszen nagyon-nagyon jól lefordult, szóval, ahogy nyert, az is tetszett?

- Mindenképpen, én szeretem a szép magyaros vízilabdát, mindig is szerettem, míg játékos voltam, próbáltam a képviselője is lenni, továbbra is, nyilván koncentrálni kell a védekezésre, ezt most tökéletesen megoldottuk és azokat a nüanszokat, fél métereket, métereket, amelyekkel ezeket a lefordulásokat meg lehet nyerni. Nyilván nem csak rajtunk múlik, hanem az ellenfélen is, hogy mennyire lehet adott esetben behúzni őket egy csőbe, egy átverési helyzetbe, de ez ma sikerült. Nagyon résen kell  lennünk ahhoz, hogy ne higgyük el azt, hogy 10 gól van a két csapat között, mert egy hét múlva játszunk velük, két nap múlva meg Debrecen lesz meccsünk. Az ősszel egy olyan mérkőzésből érkeztünk Debrecenbe, amikor a Nagyvárad ellen Nagyváradon sikerült nyerni, az is egy ilyen "átverés" volt. Jó eredmény, vannak náluk külföldi játékosok, magasan kvalifikált külföldi játékosok, de valójában a török játékosoknak a tudásbeli különbségére apelláltunk és ezt ma elő tudtuk hozni. Egy hét múlva is erre lesz szükségünk, hogy ebben ugyanilyen tudatosan és jól tudjunk játszani, a Debrecen ellen meg arra, hogy ezt a lendületet tudjuk vinni tovább. Nagyon nehéz feladatunk lesz.

- Gratulálok a győzelemhez és jó munkát kívánok Vincze Balázsnak és az egész csapatnak.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



IGOR MILANOVICS (Galatasaray) az M4-nek:

- Itt van már a vendégek mestere mellettem Igor Milanovics, akitől megkérdezem természetesen, hogy mi az oka ennek a nagy arányú vereségnek?

- A két csapat közti játéktudásban ekkora most a különbség, tehát igazából nem lepődtem meg ezen a vereségen. Ami a következő mérkőzést illeti, amelyet szintén az OSC-vel lesz, természetesen szeretnénk egy jó meccset játszani, de nem győzelemre készülünk. Elsősorban tanulni akarunk, a török vízilabdát még tovább kell fejleszteni és nem is erre a szezonra, hanem akár évekre. Két év múlva szeretnénk majd egy jobb csapatot összeállítani, tehát számunkra a Bajnokok Ligája a tanulást jelenti elsősorban és a felkészülést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



NÉMET TONI (A-Híd OSC-Újbuda) az M4-nek:

- Felépült a center akikre, hát mekkora nagy szüksége van nemcsak az OSC-nek hanem minden vízilabda-csapatnak. Jól is érezted magad tétmeccsen végre újra?


- Szia! Jól éreztem magam. Végre játszhattam. Igaz tegnap még egy kis hőemelkedéssel bajlódtam, de ma már jól voltam.

- Nem úgy tűnt, hogy olyan nagy problémátok lett volna. Jó kezdés után jó folytatás? Ilyen egyszerű?

- Hát azért nehéz volt, én eléggé elfáradtam, az az igazság, erősek ezek a montenegrói játékosok, de 13:4 lett a vége. Kívülről azért könnyűnek tűnt vagy nektek, de azért bent szenvedtünk.

- Pedig pont arra gondoltunk,, hogy megúszni, szépen játszani és sok mozgással, szóval az az OSC-s játék játszódott függetlenül attól, hogy különböző állapotban vagytok, gondolok arra, volt, aki válogatottban volt, volt, aki itthon edzett és például te, a visszatérő. Szóval ezt nem éreztétek nehézségnek?

- Inkább annyi, hogy a Vasas-meccs előtt csak két napot tudtunk együtt edzeni, akik itt voltak, azoknak azért volt egy mély alapozás, de szerintem senkinek nem volt a hátrányára ez a sok játék meg a sok edzés, mindenkinek az előnyére vált.

- Sok játékból nem lesz hiány az elkövetkezendő héten sem.

- Nem, nem, nem.

- Ehhez kívánok sok sikert és a maihoz pedig gratulálok Német Toninak is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



BÁTORI BENCE (A-Híd OSC-újbuda) az M4-nek:

- Gratulálok Bátori Bencének is, aki a legeredményesebb volt az OSC-ből. Gratulálok a győzelemhez. Azért Toni elmondta, hogy nem volt olyan sima belülről, mint amilyennek mi kívülről láttuk, mert mi nagyon simának láttuk.


- Köszönjük a gratulációt. Örülök neki, hogy kintről így nézett ki. Én is csatlakozom Tonihoz, belül ez azért nem volt annyira könnyű, de olyan szempontból azért megkönnyítettük magunknak, hogy nagyon jól kezdtünk az elején. A védekezés végig a helyén volt és azért játszottunk egy, úgy látszik, hogy gólokban könnyebb meccset, de mondom még egyszer, hogy nem volt könnyű.

- Nagyon kellett nektek ez a siker itt a Bajnokok Ligájában? Mennyire voltatok erre is éhesek?


- Nagyon kell nekünk, most minden siker nagyon kell, mert a decemberünk nem úgy sikerült, ahogy terveztük, nagyon kellett a Vasas elleni magabiztos győzelem, ez is és nagyon fog kelleni a pénteki, Debrecen elleni győzelem is és mostantól csak arra készülünk.

- De ez lendületet adhat most, ha tovább tekintünk a Bajnokok Ligájában? Hiszen ismételten egy Galatasaray elleni meccs következik és aztán még lehet gyűjtögetni akár a pontokat.

- Hát igen, mondjuk úgy néz ki sajnos, hogy inkább már csak matematikai az az esély amivel mehetünk a Final Sixbe, de azt mondom, hogy verjük meg a Galatasarayt kint, utána verjük meg a Belgrádot itthon és akkor utána meglátjuk, hogy mi a helyzet. Ez a két meccs, biztos vagyok benne, hogy a Galatasaray elleni kinti meccs is, nem 13:4 lesz és nem 9 gól lesz a különbség hanem ez egy jóval keményebb meccs lesz.

- Köszönöm szépen Bátori Bencének. Gratulálok még egyszer.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BISZTRITSÁNYI DÁVID (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Örülök az első győzelmünknek!!! Végig nagyon koncentráltak és motiváltak voltunk. Elöl a helyzeteinket nagyon jó százalékkal tudtuk értékesíteni, hátul pedig nagy akarás jellemezte a játékunkat. Innentől viszont már a pénteki Debrecen-meccsel foglalkozunk.

- Nehezebbre számítottál?

- Valamivel azért igen.

- Megvolt már az elejétől? Fel is adták?

- Ha nem is az elejétől, de úgy érzem hogy a harmadik negyed végétől már kevesebbet voltak bent együtt a külföldi játékosaik.


Pro Recco-Szolnok 14:11 (1:5, 4:2, 5:2, 4:2)
G.: Mandics 5, Prlainovics 3, Filipovics 2, Pijetlovics, Gitto, Fondelli, S. Sukno, ill. Alekszics, Younger 3-3, Gocics 2, Kis G., Vámos, Madaras

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport2):

0:1 - Younger első gólja

0:2 - Alekszics első gólja

0:3 - Gocics első gólja

0:4 - Vámos gólja

0:5 - Kis Gábor gólja

1:5 - Filipovics első gólja

2:5 - Pijetlovics gólja

2:6 - Alekszics második gólja

3:6 - Gitto gólja

4:6 - Filipovics második gólja

4:7 - Younger második gólja

5:7 - Mandics első gólja

5:8 - Madaras gólja

6:8 - Prlainovics első gólja

6:9 - Alekszics harmadik gólja

7:9 - Mandics második gólja

8:9 - Prlainovics második gólja

9:9 - Fondelli gólja

10:9 - Sukno szabadobás-gólja

11:9 - Prlainovics harmadik gólja

12:9 - Mandics harmadik gólja

12:10 - Younger harmadik gólja

13:10 - Mandics negyedik gólja

14:10 - Mandics ötödik gólja


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Kérlek, mond el, mit gondolsz a meccsről?

- Aki nézte a találkozót, láthatta, milyen harciasan kezdtünk. Volt egy-két új dolog, amiket megpróbáltunk és azok aránylag jó százalékban sikerültek is. Azt gondolom, hogy a harmadik negyed közepéig nagyon jól játszottunk, de ezután, úgy érzem, elfáradtunk. Egy ilyen szintű csapat ellen, mint a Pro Recco, ez nyilván megpecsételheti egy csapat sorsát, hiszen ők könyörtelenül kihasználták a megingást.

- Mivel láttam ezt a mecset, muszáj elmondanom, úgy láttam, hogy a meccs elején a bírók mindent megtesznek, hogy ne hagyjanak titelket elhúzni, de ez sehogy sem ment nekik, próbálták újra és újra, aztán elkezdett menni a dolog. Szinte már kínos volt. Ezt hogyan élted meg?

- Egy kicsit bele is fáradtunk abba, amit mondasz. Ez egyértelmű, ugyanakkor azt gondolom, hogy aki követi a vízilabdát, az tudja, hogy Reccóban ez így van, ezt bele kell kalkulálni és így kell tudni nyerni. Már ha valaki szeretne Reccóban nyerni.

Nyilván ezzel nem leszünk előrébb. Azt kell nézni, hogy miben kell még fejlődnünk. Ez pedig egyértelműen például az volt, hogy a Reccónál az utolsó ember is, az utolsó percben is gatyáig kint volt, mi ebbe egy kicsit belefáradtunk.

- Összességében mennyire vagy elégedett?

- A meccs előtt azt mondtam, hogy örülök, hogy most a Reccóval találkozunk, és ezt mondom most is, függetlenül attól, hogy kikaptunk. Akkor is ezt mondanám, ha nyertünk volna. A tavaszi szezonunkban ez az első lépés volt.

Bár az olimpiai kvalifikációs torna miatt még egy hónapot állni fog a bajnokság, nekünk azért elkezdődött egy út, amin ez volt az első lépés. Egy ilyen utat valahonnan el kell kezdeni. Ez lehet egy jó vagy egy rossz élmény. Mindkettőre fel lehet építeni a következő egy-két hónapot. Egy semmilyen hangulatra sokkal nehezebb, úgyhogy nem mondanám se azt, hogy elégedett vagyok, sem pedig azt, hogy elégedetlen. Egész egyszerűen igyekeztünk, játszottunk, játszott az ellenfél is és azt kell néznünk, hogy a Szolnoknak miben kell erősödnie az elkövetkezendő hónapokban.

- Nagyon szépen köszönöm. Jó pihenést és jó utat haza!

(Lejegyezte: Enikő)


MADARAS NORBERT A VLV-NEK


DECKER ATTILA (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Nagyon jól kezdtünk, gondolom ez látható volt a tévében! Aztán törvényszerűen megtámogatták a hazai csapatot, s persze mi is fáradtunk. Ebből, azt gondolom, tudunk tanulni, ezeket a meccseket nem lehet modellezni.

- Nem érezted azt 3:0-nál, 4:0-nál, 5:0-nál, amikor nektek jöttek a kontrák, nekik meg minden támadásnál fór, hogy itt nem lehet nyerni?


- Hát, megmondom őszintén, játszottam egy hasonló meccset két éve Rijekában, az valahogy jobban fájt, ezt legalább mutatta a tévé! Csak egy példát mondok: Sukno négyméterese!

- ??

- Egyértelműen négy méterről engedték szabadobás-gólt dobni... Szóval nagyon nagy nyomást éreztem. De ez itt ilyen.

- Biztos otthon meg majd titeket engednek négy mérerről szabadobást lőni a jövő héten...

- Úgy lenne igazságos!


Címlapkép: prorecco.it