FACEBOOK

Újra kupaszerda

Újra kupaszerda
hozzászólás, 2016.02.02.

A BL-főtábla teljes fordulója mellett az Eurokupa elődöntőjében is érdekeltek vagyunk. Előzetesünk a teljes programmal, s a vlv-nek adott edzői nyilatkozatokkal:

Bajnokok Ligája, főtábla, 5. forduló

Február 3., szerda

A csoport

A csoport állása


1. CNA Barceloneta 7,
2. Primorje Rijeka 7,
3. Olympiakosz 6
4. Eger 5,
5. Spandau 04 3
6. Jadran Herceg Novi 2 pont

18.00 Olympiakosz-Jadran Herceg Novi

20.00 Primorje Rijeka-CNA Barceloneta

19.00 Eger-Spandau 04 - DigiSport1 - vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF Eger) a vlv-nek:

- Elégedett vagy a Szeged meccsel?

- Az eredménnyel igen, meg azzal is, hogy végül is két negyednyi jó játékkal – a második és harmadik negyedben viszonylag jól játszottunk, 6:2 volt – sikerült megnyernünk a meccset. Nem vártam többet. Viszont azt gondolom – nem lebecsülve, vagy leminősítve a Szegedet, hiszen tényleg nagyon jól játszottak –, hogy a Spandau azért masszívabb ellenfél lesz. Néztem a játékukat, nyilván felkészültem belőlük, és hát nem véletlen, hogy az eddigi négy meccsből csak egyszer tudták őket megverni. A Bajnokok Ligájában ezzel kivívtak most egy olyan rangot, hogy nem lehet őket félvállról venni. Elég szisztematikusan játszanak, látszik, hogy az edzőjük Kovacsevics, aki korábban a Marseille csapatával dolgozott sokat. Nagyon nehéz meccsre számítok.

- Ráadásul itthon a közvélemény úgy könyveli el, hogy Spandau..., hát az sima ügy.

- Figyelj, én ezzel soha nem foglalkozom, mert itt a legjobb 12 között már nincsen gyenge csapat. Egy meccsen sem lehet biztosra menni, ez már a Bajnokok Ligája főtáblája.

- Ti hogy álltok?

- Látod, Zalánki és Pufi játszott a Szeged ellen, úgyhogy teljes a keret. Úgy gondolom, hogy Zalesz nem fog most játszani, nem bír még a válla heti kettő-három meccset, háromnaponta még nem tud játszani. Beszéltem vele, szerettem volna, hogy játsszon, de abban maradtunk, hogy nem kockáztatunk, mert azért még érzi a vállát. Szegeden jól játszott, meg úgy gondoltam, hogy ha bírja, akkor szerdán is játszik, de a hétfő délelőtti edzésen sem tudtam terhelni annyira. Nyilván kisebb betegségek vannak, meg hoztak az EB-ről is játékosok ezt-azt – például ugye Erdélyi Balázs beteg volt, ő nagyon gyenge állapotban van, öt kilót fogyott.

- Van-e még bármi érdekesség nálatok?

- Az, hogy meg fogjuk verni a Spandaut szerdán!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


B csoport

A csoport állása


1. Pro Recco 12,
2. Jug Dubrovnik 9,
3. Szolnok 9,
4. Partizan Belgrád 6,
5. OSC 0,
6. Galatasaray 0 pont

18.00 Jug Dubrovnik-Partizan Belgrád

20.00 OSC-Galatasaray - M4, vlv (szöveges élő)

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Nyilván azt várom, hogy megszerezzük a BL-főtáblán az első, nem is pontot, hanem pontjainkat. Függetlenül attól, hogy a Galatasarayban öt olyan játékos játszik, aki a januári belgrádi Eb-döntőn szerepelt, ennek ellenére úgy gondolom, hogy verhető csapat érkezik hozzánk, nyilván jól kell játszanunk ahhoz, hogy a pontszerzést meg tudjuk valósítani.

- A médiaban látható/hallható előzetesek alapján kicsit úgy érzem, sokan azt gondolják, hogy ez egy sima meccs lesz, mit gondolsz?

- A török vízilabda - az Eb-eredménytől függetlenül - egyre erősebb, elsősorban a Bajnokok Ligájában, a szabadkártyának köszönhetően. Vannak olyanok, akik honosítottak, a válogatottban is szerepeltek, semmiképpen sem lesz ez egyszerű menet, a külföldi játékosaik nívója is megváltozott az elmúlt tíz évben, a világelithez tartozó játékosok játszanak ott, velük kell felvenni a harcot. Két erőteles centerük van, Vukicsevics és Nikics, az Eb egyik legjobb kapusa volt Sztyepanovics és a többi játékost se kell bemutatni. Ezek mellé, ha nem is rohamléptekben, de folyamatosan nőnek fel a török játékosok és egyre inkább használhatóak lesznek. Az biztos, hogy nekünk elsősorban azokat a csapatrészeket kell támadnunk, amelyek adott esetben a török játékosok teljesítmény- vagy tudáskülönbsége miatt sebezhetőbbek.

- Akkor ezek neked megvannak fejben, esetleg videón...

- Persze, most is elemeztem a Partizan ellen vívott játékukat, azért elsősorban azt, mert az volt igazából egy ki-ki meccs, a Szolnok elleni találkozójukat nem nagyon lehetett úgy hívni.

Egy jó ritmusú játék a célunk, hogy a vezető játékosaik fogyasszák az oxigént rendesen, és akár velük szemben is több lehetőséget tudunk kialakítani. Nálunk ugye a két sérült játékos felépült, jó állapotban vagyunk, a Vasas-meccs jó rávezető volt, természetese sokkal jobb ellenfélre számítok a Galatasaray személyében.

- Gondolom, csak a győzelemmel lennél elégedett.

- Igen, mindenképpen, de ez nyilván nem sétagalopp, összeszedett, koncentrált, jó játékot kell játszanunk és jó blokkokkal, helyezkedéssel és a lövésekkel érvényt kell szerezni annak, hogy pontok nálunk maradjanak.

- A Galatasarayhoz van még valamilyen személyes kötődésed? (Vincze Balázs még játékosként 2004-ben igazolt a török csapatba - a szerk.)

- A vezetőségből a sportmenedzserükkel játszottam együtt, de ebből a csapatból konkrétan nincs kapcsolatom senkivel, de azért a csapat neve, a Galatasaray mindig megdobogtatja a szívemet...


20.30 Pro Recco-Szolnok - Sport2, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Pénteken érkeztek meg a játékosok, tehát három-négy nap maradt arra, hogy felkészüljünk erre a találkozóra, bár azért nyilván nem úgy folyt a munka, hogy csak erre a találkozóra készüljünk. Nagyon bízom benne, sőt biztos vagyok, hogy a Szolnok egy-egy mérkőzésen vagy egy-egy periódusban a tavasz folyamán fog tudni játszani a Recco szintjén. Hogy ez már szerdán így lesz-e azt majd meglátjuk.

- Milyen állapotban jöttek vissza a játékosok? Mennyire voltak fáradtak?

­- Ez majd a meccsen derül ki, de azt gondolom, így jobb volt, hogy egy Recco-meccs előtt ennyire kevés idővel jöttek vissza, mintha olyan mérkőzéseink lennének, amelyek nem ilyen érdekesek, fontosak.

- Miért?

- Mert ha nem a Reccóval játszanánk, hanem aránylag könnyebb ellenféllel, akkor függetlenül attól, hogy meccset játszunk, elkezdtünk volna alapozni, edzeni, itt azért mégiscsak ott van a levegőben péntek óta, hogy szerdán a Reccóval fogunk játszani. Az, hogy a játékosok milyen fizikai állapotban vannak, illetve, hogy mennyire tudnak formába lendülni három-négy nap alatt, főleg, hogy ebben volt egy kaposvári utazásunk is, ezt még azért nem lehetett lemérni.

- Érzed rajtuk, hogy ez egy nagyon komoly presztízsmeccs? A hangulatban benne van már?

- Egyelőre nem érzem, de nyilván ezt soha nem lehet tudni, hogy mi a jó. Van amikor az ember érzi és aztán nem úgy sikerül az eleje. Van amikor pedig nem érez semmit, és jól játszanak. Nyilván ez egy komoly presztízsmeccs, én azért úgy számolok, hogy ezen a tavaszon mi háromszor fogunk játszani a Reccóval, s ahhoz, hogy elérjük a legnagyobb célunkat, egyszer meg kell verni őket. Nyilván, ez nem a szerdai meccs. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy ennek a szerdainak olyan óriási jelentősége nincsen, hiszen azt gondolom, hogy valószínűleg mi nem leszünk csoportelsők, a második-harmadik helyet pedig nem ez a meccs befolyásolja, de ettől függetlenül mindenképpen nagyon várom a találkozót. Főleg azért, mert egyik csapat sem tudott erre a mérkőzésre készülni, nyilván több játékos van a Reccóban, aki nem játszik az olasz bajnokságban, nekik tulajdonképpen két meccsük lesz februárban. Más két meccsre odafigyelni, mint mondjuk nekünk nyolc-kilenc mérkőzésre, de konkrétan erre a mostani találkozóra ők sem tudtak többet készülni. Ezért nagyon várom, hogy a játékosokból egyénileg mit hoz ki ez a helyzet, hiszen elég kevésszer fordul elő az, hogy papíron erősebb csapattal játszunk.

- Lehet azt tudni, hogy ki nem játszik?

- Voltak itt sérültek, Kaposvárra nem vittem el három játékost, Nagy Viktort, Kis Gabit, Zsivko Gocsicsot, illetve Milan Alekszics sem játszott, mert ő sérüléssel bajlódott. Varga Dani csak három támadást tudott bent lenni, mert rögtön három hibapontot kapott, ezért Mitrovicsnak kellett játszania, de ő is kisebb sérüléssel bajlódott. A lényeg az, hogy abban az esetben, ha a sérülések nem gátolnak játékosokat, mindenképpen a szokásos felállás, tehát a Hangay Zoltánt és a Fülöp Bencét nem írnám be. Reméljük, hogy ez így is lesz.

- Akkor ezek szerint ők is elutaznak azért.

- Igen. Még annyit szeretnék mondani, hogy bár én kevésbé követem a női vízilabdát, de gratulálok a lányoknak utólag, mert az Eb-döntő egészen fantasztikus volt, és nyilván addig az út is.

(Lejegyezte: Kerbi)


Eurokupa, elődöntők

Február 3., szerda


19.30 Mornar Split-Sintez Kazany

20.00 Brescia-Szeged

A visszavágók időpontja február 10.

VARGA PÉTER (ContiTech Szeged Diapolo) a vlv-nek:

- Szerencsére kaptam anyagot a Bresciáról Dabrowski Norbitól, ezúton is köszönöm neki, illetve meg tudtuk nézni péntek este a Brescia-Recco mérkőzést. (A Recco idegenben 8:6-ra nyert - a szerk.)

Azt látni kell, hogy nagyon nehéz meccs lesz, jó ellenfélről van szó, nem véletlenül vezette az olasz bajnokságot a hétvégéig – most is, azt hiszem, hogy pontazonossággal áll a Reccóval. Azt gondolom, hogy a meccs nélküli egy hónap meglátszódott az Eger elleni mérkőzésünkön, amiben szerintem picit több volt, mint ami kijött belőle. Bízom abban, hogy a hibák számát szerdára sikerül redukálni, és nyilván azért utaztunk ki, hogy egy nagyon jó mérkőzést játsszunk a Bresciával, ami borzasztó nehéz lesz – a körülményeket, a nézőket, az olasz vízilabdát és mindent figyelembe véve. De azt gondolom: eljutottunk idáig, nem fogunk lehajtott fejjel bemenni az uszodába. Nekik esünk, a legjobb tudásunk szerint megpróbáljuk a mérkőzést lejátszani, és aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

- Mivel lennél elégedett?

- Jó játékkal és hogy ez most szám szerint mit jelent, azt nagyon nehéz megmondani, hiszen egy jó csapatról van szó. Nekem a jó játék a fontos, mert ha jól játsszunk, akkor jó eredményt is el fogunk tudni érni. Sérültünk, betegünk hál’istennek nincsen.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)