FACEBOOK

Honvéd-FTC 2:5

Honvéd-FTC 2:5
hozzászólás, 2016.01.30.

Gólszegény, kicsit csapkodó meccsen simán nyert a Fradi a Kőérben. Gólok, nyilatkozatok és a forduló eredményei.

OB1, alapszakasz 10. forduló

A csoport


Január 30., szombat

Kaposvár-Szolnok 5:11 (2:4, 1:1, 1:2, 1:4)
G.: Berta 2, Sántavy, Juhász-Szelei, Nikolov, ill. Madaras, Mezei, Younger, S. Mitrovics 2-2, Jansik D., Fülöp B., Varga Dénes

Gólok, Szécsi Zoltán és Cseh Sándor nyilatkozata

Tatabánya-Szentes 11:4 (3:4, 4:3, 4:3, 0:4)
G.: Francsics 6, Regős 4, Császár, ill. Weszelovszky 4, Hegedűs 3, Vörös, Szekulics 2-2, Nagy M., Pellei, Lukács Á.

Szeged-Eger 8:12 (4:4, 1:3, 1:3, 2:2)
G.: Manhercz K. 3, Varga II. Zs. 2, Kunac, Seman, ill. Hárai 4, Zalánszky, Hosnyánszky, Vapenszki 2-2, Szivós, Birps P.

Gólok, Dabrowski Norbert, Varga Péter, Biros Péter, Manhercz Krisztián és Braniszlav Mitrovics nyilatkozata:


Szeged-Eger bajnoki - M4-összefoglaló

Január 31., vasárnap

BVSC-Miskolc 14:12 (3:3, 2:3, 6:3, 3:3)
G.: Czigány, Török B., Pásztor, Létay 3-3, Csapó 2, ill. Petkovics 3, Nyegovan, Milicsics 2-2, Hornyák, Takács J., Hegedűs, Jakab

VIDEÓK (M4):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.



Märcz Tamás az M4-nek


- Märcz Tamás áll itt mellettem, a BVSC edzője, akinek gratulálok a győzelemhez, egy nagyon fontos győzelemhez. Hektikus, kard-ki-kard mérkőzésen a BVSC nagyon fontos győzelmet aratott, hiszen ezzel gyakorlatilag ott vannak a felsőházi rájátszásban.

- Szinte igen, de nem nagyon foglalkoztunk azzal, persze tudtuk, hogy nagy jelentősége van, de presztízs-mérkőzést akartunk ebből a Miskolc-mérkőzésből. Összefeszültek az erők, ők is nagy erőket mozgósítottak, náluk is a nagyobb testű játékosok játszottak a mai nap, kevesebb játékost forgattunk, sok kiállításos és sok gólos mérkőzés volt. Talán a védelmek nem annyira voltak stabilak, ezt el lehet mondani, talán a közönség jobban szórakozott a sok gólon.

- Ez talán azért is van, mert ez az első mérkőzés majdnem másfél-két hónap után?

- Nem tudom, szerintem nagyon jól készült mindkét csapat a másik védelméből, talán emiatt is adódott, hogy az emberelőnyös helyzetek mind a két oldalt eléggé jó százalékban sikerültek, és a különböző támadáskombinációk is jól sültek el mind a két oldalon.

- Azért ez megnyugtatóbb a BVSC számára?

- Persze, menyugtató, és ez tényleg egy nagyon fontos hétvége volt a BVSC-nek, és ha nem rabolom az időt, akkor itt szeretnék gratulálni a serdülő és az ificsapatunknak, akik ezen a hétvégén kupagyőztesek lettek a saját kategóriájukban, ami óriási szó a számunkra, és most a felnőtt csapat is csatlakozott a sikerekhez. Ez volt a minimális tervünk, hogy a nyolcba bejussunk, úgy gondolom, hogy az erősebbik csoportból sikerült ez, vannak még terveink, ha sikerülnek, akkor nem ér még véget ez a bajnokság a BVSC számára.



Sike József az M4-nek


- Sike József érkezik, a miskolciak vezetőedzője, aki egyébként már a két csapat első mérkőzésén elmondta, hogy nem szabad túl nagyot álmodni, nagyon szeretne minél több meccset megnyerni a Miskolc, de ez a csapat egyelőre leginkább stabilan bent szeretne maradni az OB-1-ben.

- A 9-12. hely volt a célkitűzés, az még bőven benne van, a mai mérkőzésen azért kaptunk ki, mert ennyi kapott góllal pont két meccset lehet elbukni, de ma egyet tudtunk. Igazából nem tudtunk bravúrt hozzátenni se támadásban, se védekezésben, és azért nálunk a BVSC pontosabb csapat, gratulálok nekik a felsőházba jutáshoz, mert szerintem ezzel ők már feljutottak.

- Talán a rutin is egy picikét a BVSC oldalára billentette a mérleg nyelvét?

- Persze, ha összeadom a játékosoknak az OB1-ben való szereplésének számát, akkor körülbelül 380 aránylik a 70-hez, tehát rutinosabb játékosok, pontosabb lövők. Nekünk a szerb fogatunk próbált menni, de mondom, 14 kapott góllal nem lehet vízilabda-mérkőzést nyerni!



Pásztor Mátyás az M4-nek


- Itt áll mellettem Pásztor Mátyás, és ha már Sike József a rutint emlegette a BVSC kapcsán, amely akár döntő tényező volt, az egyik te vagy, aki a legrutinosabb ebben a BVSC-ben. Egy hektikus mérkőzésen, jó sok lőtt góllal, de sikerült nyerni végül is a Miskolc ellen.

- Igen, az első két negyedben valami hiányzott nekünk, a védekezésünk nem állt össze, meg szerencsétlen gólokat kaptunk, amik elkerülhetőek lett volna, és a harmadik negyedben úgy látszódott, hogy jobb erőállapotban vagyunk, mint a Miskolc. A védekezésünk is összeállt, jött pár jó védés és jöttek a jó helyzetkihasználások is. Igazából én személy szerint nagyon elfáradtam, nagyon hajtós, brusztos meccs volt.

- Kicsit ilyen év eleji hangulata volt még ennek a mérkőzésnek? Vagy hogy éreztétek?

- Lehet, lehet. Az erőállapottal nem volt probléma, mondom, csak talán érződött az Európa-bajnokság miatti másfél hónapos kihagyás.

- Fontos volt, hogy revansot vegyetek a Miskolcon?

- Számomra mindenképpen, de szerintem a csapatnak is nagyon fontos volt ez. Egyszer már sikerült a Magyar Kupában, de ez azért fontosabb így.

- Pásztor Mátyásnak köszönöm szépen, gratulálok a három góljához.

(Lejegyezte: Kerbi)



Török Béla az M4-nek


- Nagyon közel került a felsőházi rájátszáshoz ezzel a mérkőzéssel és ezzel a győzelemmel a BVSC, ezt azért ti is tudtátok, hogy ez ennyire fontos meccs?

- Igen, valóban úgy készültük végig ezt a két hónapot, hogy ha nincs meg ez a meccs, akkor sincs veszve semmi, mert akkor a Szolnokot megverjük otthon, vagy az Egert itt, de végül úgy döntöttünk, hogy inkább ezt a meccset szeretnénk itt megnyerni.

- Valljuk be, ez azért még reálisabb ennek a BVSC-nek.

- Kikérem magamnak... A viccet félretéve, szerencsére jól sikerült ez a két hónap, ami a rendelkezésünkre állt, sikerült felkészülni, tudtuk, hogy a Miskolcnak is legalább olyan fontos ez a meccs, mint nekünk, ez érződött is a vízben, nem tudom kívülről milyen volt nézni, belülről nagyon nehéz, brusztos meccs volt. Olykor már a durvaság határáig elmentek a csapatok, de szerintem sportszerű maradt a mérkőzés. Hála az égnek, győztesen tudtunk kiszállni ebből, ami nagy lépés a felsőházhoz.

- Mi azt láttuk, hogy potyognak a gólok mindkét oldalon, a BVSC-től többen is hozzá tudtak tenni nagyon fontos találatokat, érzed te is, hogy a kritikus szituációkban vállalkozni kell?

- Igen, érzem, de, mint ahogy mondtad, többen hozzá tudtunk tenni a mai napon, és nem csak a góllövőket szeretném hozzátenni. Györke Zsoltinak ma nem úgy jött ki a lépés, van ilyen, előfordul, de Szakonyi Dani nagyon jól helytállt utána, megbabonázta a Miskolc lövőit. Nagyon sok gól volt, közönségcsalogató vízilabdát tudtunk játszani még egy ilyen nehéz meccsen is, aminek nagyon örülök!


A csoport állása 10 forduló után:

1. Szolnok 30,
2. Eger 27,
3. BVSC 17
4. Szeged 15,
5. Szentes 11,
6. Miskolc 10,
7. Kaposvár 4,
8. Tatabánya 3 pont


B csoport

Debrecen-KSI 14:6 (3:1, 3:0, 4:3, 4:2)

G.: Szőke Sz. 3, Halek, Babay, Müller, Mora 2-2, Hoppál, Süveges, Kállay, ill. Miklós L, Teleki 2-2, Bicskei, Boros T.



Vasas-OSC 3:13 (1:1, 0:4, 1:4, 1:4)
G.: Hőna, Takács B., Delgado, ill. Bátori 4, Decker Á. 3, Salamon, Gór-Nagy 2-2, Német T., Graham

2016.01.30.Vasas-OSC: 3-13Fotó: Balogh Máté

Közzétette: OSC Waterpolo – 2016. január 31.


UVSE-Pécs 7:10 (1:2, 1:3, 1:4, 4:1)
G.: Tóth Z., Dávid Z., Benczur, Keresztúri, Korényi, Szentesi Á., Kovács Csatlós,  ill. Basara 3, Krizsán 2, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Macsi, Csaba M., Opacak

Honvéd-FTC 2:5 (0:1, 2:3, 0:0, 0:1)
G.: kovács G. 2, ill. Marko Csuk 2, Marnitz G., Pohl Z., Roach

VLV-VIDEÓK:


Vogel Soma véd


0:1 - Pohl gólja


1:1 - Kovács Gergő első gólja


1:2 - Marko Csuk első gólja


1:3 - Marko Csuk második gólja


1:4 -Marnitz Gergő gólja


2:4 - Kovács Gergő második gólja


György Dávid véd


2:5 - Roach gólja



Vad Lajos (RacioNet Honvéd) a vlv-nek


- Lajos, gondolom egy ilyen meccs után nehéz mit mondani. A kapott gólok számával nincs probléma, gondolom, de a lőtt gólokkal mi van, hol maradtak?

- Nézd, ennyi lőtt góllal nem lehet mérkőzést nyerni, ez már nagyon régen kiderült. A kapott gólok száma, az szerintem reális. Sajnos itt ma megint újat láttam, újat tapasztaltam… Mindig alkalmazkodni kell mérkőzésről mérkőzésre – mi ma nem tudtunk ehhez alkalmazkodni.

Először is, a Ferencvárosnak szeretnék gratulálni, ők nagyon jól éltek a lehetőséggel. De azért azt ne felejtsük el, hogy hétből egy emberelőnyt lőttünk be, és huszonháromból tizenkétszer találtuk el a kaput – ezek a számok azért beszédesek. Hozzátenném, hogy mivel a Ferencváros volt az esélyesebb, már augusztusban is, ezért abszolút nem vagyok elkeseredve, mert ezek a göröngyök, amik az országútra ki vannak elénk rakva, ezek nagyon is kellenek ahhoz, hogy mi már jövőre, ezzel a csapattal tovább tudjunk lépni. És ez megvan bennünk. Persze, nem szeretek kikapni, a csapat sem, de sajnos meg kell tapasztalni ezt is.

- A második negyed elején gyakorlatilag két és fél perc alatt három gólt kaptatok. Ha ott egy picit megfogjátok, akkor lehet, hogy sokkal szorosabb.

- Ez igaz. A mérkőzésnek van egy ritmusa, de most ezt nem mondom el, mert én már régóta lent vagyok az uszodában, engem nehéz átverni. Egy 5:2-es meccsen kettő perc alatt három gól van… Hangosan felsikítottam.

- Eddig meglepetésre álltatok az első helyen, mi lesz a jövőben?

- Mondom, kellenek az ilyen pofonok, nincsen ezzel semmi gond – a jövő héten ezt szépen átbeszéljük. Tehát azokat a hibákat, amiket elkövettünk, át kell beszélni, tanulni kell belőlük, és folytatni kell tovább. Azért maradjunk annyiban, az biztos volt, hogy minden meccset nem fogunk megnyerni, mert a csapat még nem annyira erős.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Zsolt (FTC PQS Waterpolo) a vlv-nek


- Szervusz, Zsolt, gratulálok ehhez a győzelemhez! Épp Szilárdnak is mondtam, hogy olyan simának tűnt.

- Lehet, hogy simának tűnt, én nem éreztem annak. Talán a védekezésünknek köszönhető, hogy nem kaptunk több gólt – ez biztosan egy jó része volt ennek a mérkőzésnek. Amivel nem voltam elégedett, az inkább a támadásunk és a helyzetkihasználásunk, azt láttam ma egy picit gyengébbnek, én több gólt látok a saját csapatomban. Mindenesetre örülök annak, hogy nyertünk, hiszen nekünk valamiért a Honvéd egy kicsit ilyen "fekete ló", ha így mondhatom, minden évben küszködünk velük, nagyon nehéz meccseket játszunk. Örülök a mai mérkőzésnek itt a Kőér utcában.

- Hogyan tovább? Most már előnyösebb helyzetben vagytok, mint eddig.

- Folytatjuk meccsről meccsre, mérkőzésről mérkőzésre, ugye jön a Vasas, utána a Debrecen, az UVSE, majd az OSC. Én azt hiszem, hogy nekünk ezeket a mérkőzéseket hoznunk kell ahhoz, hogy oda érkezzünk, ahová szeretnénk érkezni. Ebben a csoportban a mi OSC elleni meccsünk lesz a döntő, az fog dönteni talán a csoportelsőségről, ha minden igaz.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



György Dávid (RacioNet Honvéd) a vlv-nek


- Szívből gratulálok neked ehhez a teljesítményhez! Gondolom, hogy azért nem vagy teljesen elégedett, mert nem úgy számoltál, hogy ennyi jó védés után ez lesz a vége.

- Egyáltalán nem vagyok elégedett, nagyon szerettünk volna nyerni, így készültünk a karácsonyi szünet óta, hogy ez a meccsünk lesz, és ez a legfontosabb, ami az OSC-győzelem után következett. Sajnos nem úgy jött össze, ahogy mi szerettük volna. Igazából úgy gondolom, hogy öt kapott góllal meccset kéne nyerni egy Ferencváros ellen is – ez a két lőtt gól nagyon kevés. Az okát így hirtelen, a meccs után, egyelőre nem tudom. De ha valami pozitívumot kellene mondani, akkor én a védekezést mondanám, mert abszolút elégedett vagyok a csapat védelemben nyújtott teljesítményével.

- Köszönöm szépen, gratulálok a teljesítményedhez, mert megérdemled!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Jansik Szilárd (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek


- Gratulálok ehhez a győzelemhez, Szilárd, nagyon magabiztos volt! Bár szoros meccs volt, de úgy tűnt, hogy egy teljesen sima meccsen történt.

- Köszönjük szépen a gratulációt! Megbeszéltük az elején, hogy elsősorban a védekezésre figyelünk, és ha jól emlékszem, a második félidőben nem is kaptunk gólt, tehát ez mindenképpen bejött. És betartottuk a taktikai utasításokat is. Az előző meccsünkön nagyon sok gólt ajándékoztunk nekik, és figyeltünk, hogy ezt ne csináljuk most.

- Tartottatok a meccstől?

- Volt bennünk egy tartás, mivel a népligeti meccs nem sikerült túl jól. De tudtuk, hogy ha az elejétől kezdve magabiztosak vagyunk, akkor nyerhetünk.

- Innentől már ti vagytok előnyben. Mi lesz a továbbiakban?

- Továbbra is ugyanilyen koncentráltan kell játszani mindenki ellen, és azt gondolom, hogy a csoportunkban bárkit megverhetünk. Meg is kell, mivel pontot vesztettünk a Honvéd ellen, és az OSC ellen is egy góllal, tehát mostantól nem hibázhatunk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


A csoport állása 10 forduló után:

1. OSC 24,
2. Honvéd 24,
3. FTC 24,
4. Debrecen 19,
5. Vasas 16,
6. UVSE 6,
7. Pécs 6,
8. KSI 0 pont