FACEBOOK

Honvéd-Fradi rangadóval folytatódik az OB1

Honvéd-Fradi rangadóval folytatódik az OB1
hozzászólás, 2016.01.29.

A hétvégén - az Európa-bajnokság miatti szünetet követően - a 10. fordulóval folytatódik az OB1 alapszakasza. A teljes program és előzetes a Honvéd-FTC meccsről, Tóth Márton és Kiss Gergely nyilatkozatával.

eOn OB1, alapszakasz

10. forduló

A csoport


A csoport állása 9 forduló után:

1. Szolnok 27,
2. Eger 24,
3. Szeged 15,
4. BVSC 14,
5. Miskolc 10,
6. Szentes 8,
7. Kaposvár 4,
8. Tatabánya 3 pont

Január 30., szombat

16.00 Kaposvár-Szolnok

16.00 Tatabánya-Szentes

18.00 Szeged-Eger

Január 31., vasárnap

20.15 BVSC-Miskolc - M4 Sport


B csoport

A csoport állása 9 forduló után:

1. Honvéd 24,
2. OSC 21,
3. FTC 21,
4. Vasas 16,
5. Debrecen 16,
6. UVSE 6,
7. Pécs 3,
8. KSI 0 pont

Január 30., szombat

16.30 Debrecen-KSI

18.30 Vasas-OSC

18.30 Honvéd-FTC

19.00 UVSE-Pécs


TÓTH MÁRTON (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Nagyon készülünk erre a mérkőzésre, mert van mit javítanunk, hiszen nem várt vereség csúszott be ősszel, a Honvéd, ugye megvert minket – ezt szeretnénk kijavítani. Tudjuk, hogy nekünk akkor az volt egy héten belül a hetedik mérkőzésünk, nem voltunk teljes csapattal, úgyhogy bízom benne, most sokkal szebbik arcunkat fogjuk mutatni. Én abszolút győzelmet várok a csapattól, de ezért meg kell majd dolgozni, mert lehetett látni az ősz során, hogy a Honvéd az ősz meglepetéscsapata, nagyon jó erőt képvisel.

- Nagyon régen volt tétmeccs, hogy töltöttétek ezt az időt?

- Én egészen az EB rajtjáig a válogatottal voltam, utána kaptam pár nap szünetet, és másfél-két hete kezdtem el edzeni. A többiek az ünnepek alatt erőnléti felkészülést végeztek, konditermi munka volt legfőképpen, és január eleje óta fizikálisan, vízben és taktikailag is készülünk a Honvéd elleni mérkőzésre. Ezen a héten Gyuri is visszatért közénk, ez újabb lendületet adott. Én nagyon bizakodom, de igazából semmi nem számít, csak az, hogy ott abban az egy-másfél órában milyen eredményt érünk el. Csak a győzelemmel lennék elégedett.

- Van-e valami problémátok, sérülés, betegség?

- Vannak kisebb sérülések, de bízom benne, hogy mindenki harcra képes lesz a mérkőzésre. Annyit még hozzáfűznék a dologhoz, hogy most zajlottak a Komjádi-kupa elődöntői, döntői. Nekünk öt játékosunk tegnap este nyolckor döntőt játszott (és nyert!), úgyhogy szép fizikai megterhelést kaptak a srácok, de ez nem lehet kifogás.

- Hogy tetszett az Eb?

- Nagyon tetszett, és már mindenkinek gratuláltam is a csapatban, szerintem ez egy szép eredmény. Viszont nem ad arra okot, hogy elbízzuk magunkat, amit nem is fogunk, nem is fognak a srácok megtenni. Mindenképpen van hova előrelépni, és megvan az út. Lesz egy kvalifikációs torna, újra három hetet együtt lesz a válogatott, lehet tovább csiszolni mind a taktikát, mind a játékosok közötti kapcsolatokat. Szerintem ez jó út lehet az olimpiai felkészülésre.

- Neked személy szerint az, hogy van egy kvalifikációs torna, ahol nyolc meccset fogunk játszani, jó, nem? Az esélyeidet illetően, hiszen a lehetőségek száma nő...

- A lehetőség miatt ez mindenképpen jó, lehet még bizonyítani, hiszen van három Világliga-meccs, meg ez a nyolc selejtezőmérkőzés. Én ugyanúgy készülök mindig, a kérdés igazából az, hogy centerben, vagy rosszkéz szélen számítana-e rám inkább a kapitány. Ennek megfelelően igyekszem majd a klubban is - a szakmai stáb segítségével - dolgozni.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


KISS GERGELY (RacioNet Honvéd) a vlv-nek:

- Továbbra is nagyon jó hír, hogy egységes a csapat. Voltunk karácsonyi pihenőn, de szinte mindenki edzett ez idő alatt is magától, hogy ne menjen fizikailag egy bizonyos szint alá. Aztán voltunk Horvátországban edzőtáborban, a Sibenikkel edzettünk, meg átmentünk Splitbe, és a Jadran Splittel is játszottunk. Volt egy alapozó időszakunk is. Mivel sok a fiatal nálunk, a Komjádi-kupa kicsit "megtépázott minket", a fél csapat részt vett a csütörtök este zárult tornán - de a bronzmeccsen már csak Kardos Geri volt a vízben. Fáradtak a srácok, mostanában az volt a napirend, hogy reggel edzettek velünk, csinálták a felkészülést, este meg kupameccst játszottak. Az elődöntőben sajnos kikaptak a Vasastól, de ott nem volt vízben három játékosunk sérülés meg eltiltás miatt.

Emellett több, mint a fél csapat egyetemre, főiskolára, gimnáziumba jár, tehát eleve nehéz teljes létszámmal edzeni, de amikor együtt vagyunk, nagyon jó a hangulat, és a munkamorál. Vannak olyan feladatok, amiket én vezénylek vagy Barnabás a korunkból, rutinunkból fakadóan, hiszen ugye Lajosnak nincs másodedzője hivatalosan. De maximális a fegyelem és a munkakedv, úgyhogy nagyon jó, nagyon boldog az évünk, bárhogy fog alakulni a jövő – ugye mindenki tudja, hogy a szezon eddigi része remek volt számunkra. Pozitív vagyok, de azt is látni kell, hogy egy Fradinak sokkal több lehetősége van a parton is, a vízben is. Viszont, ha a papírformát nézzük, akkor ki kellett volna kapnunk az OSC-től, a Fraditól első körben, és most is vereségre kellene számítanunk. Mi viszont olyan csapat vagyunk, amely szereti a papírformát átrajzolni. Hazai pályán a győzelem maximális szándékával megyünk vízbe. Ha a Fradi jó játékkal legyőz minket, akkor természetesen gratulálni fogunk nekik, de csalódottak leszünk. Ha már szép volt a befejezése a 2015-ös évnek, szeretnénk 2016-ot is jól kezdeni.

- Sérült vagy beteg van köztetek?

- Kiss Bálint az UVSE elleni Komjádi Kupa-meccsen kapott egyet a szemére, de már meggyógyult, tegnap szedték ki a varratokat.

- Nagyon lendületben voltatok addig a múlt  év utolsó bajnoki meccséig. Nem fenyeget veszély, hogy az Eb miatti szünet miatt ez a lendület megtörik?

- Talán azért nem, mert a csapatban van hét Komjádi Kupa-korú játékos, plusz három 1992-esünk, akik most lesznek 24 évesek – ez tíz ember. Ők  annyira fiatalok, hogy lendületvesztés helyett az állandó fejlődni akarás hat rájuk erősebben, és a meccshiány pozitív energiákat generál. Ha valaki betegségből vagy sérülésből tér vissza, akkor az első napokban olyanokat lő, hogy nem is hiszik el a társak – mert megvan bennük a labdaéhség, a labdahiány. Ebben a fajta meccshiányban, labdahiányban bízom, mindenki nagyon nagyon várja már, hogy meccsük legyen. A horvátországi kétkapukon, meg még egy edzőmeccsen kívül kifejezetten meccshiányuk van. Ebben a korban pedig, amiben ők vannak, az ember minden héten bizonyítani akarja a tudását. Barnával mi meg, ugye nagyon formaemelkedésről, formahanyatlásról nem beszélhetünk, mert a mi korunkban pedig az a jellemző, hogy megbízhatóan tartunk egy bizonyos szintet.

A Fradinak ez most nyilván egy jó lehetőség, hogy a honosítással már négy külföldi játékosuk szerepelhessen az eddigi három három helyett, úgyhogy erősek lesznek. Kemény meccsre számítok és abszolút telt házra.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)