FACEBOOK

Biros Péter a Reggeli Startban

Biros Péter a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.01.28.

Az áprilisban 40 éves pólós világklasszis nem egyeztetett az olasz labdarúgó kapusfenomén Buffonnal visszavonulásának bejelentéséről, mert csak a madridi Ronaldóval szokott beszélni. Biros Péterrel és a Reggeli Starttal ébredtünk.

Szombathy Pál műsorvezető a beszélgetés elején megkérdezte a háromszoros olimpiai bajnok Biros Pétert, hogy egyeztetett e Gianluigi Buffonnal, a Juventus labdarúgó-csapatának kapusával, aki szintén szerdán jelentette be visszavonulását. Biros szellemes választ adott: Nem, mondta, ő csak Ronaldóval szokott beszélni, mert a Real Madrid a kedvenc csapata.

A beszélgetés során felidézték a szezon végén visszavonuló játékos pályafutásának kezdetét. Biros elmondta, hogy nagyon sokat köszönhet az úszásnak, hét évig versenyszerűen úszott, ha nem így lett volna, valószínűleg már rég nem játszana. Magával az úszással most sincs gondja, de egyre nehezebb számára a játék közbeni test test elleni kontaktus, a birkózás. Mint mondta, tudomásul kell venni, meg kell békélni ezzel, mert ez az élet rendje, 40 évesen már nem érdemes ezen a szinten pólóznia. A fej még bírná, de a test már nem annyira. Ha folytatná, lehet, hogy meggyűlölné a sportágat, azt pedig nem szeretné.

Mivel Péter tehetséges kézilabdázónak indult, onnan nyergelt át a vízilabdához, a műsorvezető megkérdezte, mit szól a férfi kézilabda válogatott szerepléséhez. Biros - anélkül, hogy részletes szakmai elemzésbe bocsátkozott volna - sajnálkozott a csapat EB-szereplése miatt. Azt mondta, meglátása szerint a mai magyar fiatalok nem annyira tehetségesek, mint az ellenfeleknél játszó társaik.

A vízilabdára térve a mostani válogatottról azt mondta: "van benne potenciál". A szívéhez legközelebb Kis Gábor áll, akivel nagyon jó viszonyt ápol, s jóban van Hárai Balázzsal is. Szakmai szempontból párhuzamot lát önmaga és a Varga testvérek között: Dénes a fiatal kori, Dániel pedig az idősebb kori Biros Péterre emlékezteti őt. "Remélem, nem sértem meg a két fiút" - tette hozzá, mire a műsorvezető az egyetlen lehetséges reagálással élt: "Nem gondolnám..."

Edzői pályafutását Biros az egri női csapatnál kezdi, s szavaiból kiderült, hogy ha nem is nyomást, de komoly felelősséget érez amiatt, hogy "nem egyet, hanem egyszerre hármat ugrik előre", rögtön vezetőedzőként kezd. Távolabbra egyelőre nem néz előre, de, mint mondta, ez is olyan, mint egy játékos-pályafutás, az ember nyilván szeretne majd itt is előbbre lépni.

Egyelőre azonban minden erejével arra koncentrál, hogy játékosként jól teljesítsen. Ha mindenáron választani kellene, akkor a BL-győzelem és a bajnokság megnyerése közül a Bajnokok Ligája aranyérmét választaná, de azért a bajnoki döntőbe is szeretne bejutni csapatával.

A teljes beszélgetés: