FACEBOOK

Jön a külföldiek szereplésének korlátozása az OB1-ben!

Jön a külföldiek szereplésének korlátozása az OB1-ben!
hozzászólás, 2016.01.27.

A szövetség elnöksége döntött arról, hogy a következő év szeptemberétől klubonként csak két külföldi játékos szerepeltethető a magyar bajnokságban, ráadásul, ha valaki kettős állampolgár, ő is külföldinek számít, amennyiben játszik másik ország válogatottjában.

A döntésről Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke tett említést az M4 Sport szerda esti adásában. A közszolgálati sportadó másfél órás élő műsorban idézte fel a belgrádi Európa-bajnokság magyar sikereit. Stúdióvendég volt a két szövetségi kapitány, az aranyérmes játékosok közül Keszthelyi Rita és Kisteleki Hanna, de riportfilmben sok más szereplő is megszólalt.

A szövetség elnöke a sok pozitívum mellett arról is beszélt, hogy valamilyen módon növelni szeretné a hazai edzők lelkesedését, mert meglepően kevés magyar szakember látogatott el az Európa-bajnokság helyszínére, pedig nem Reykjavíkban, nem is Vlagyivosztokban volt a verseny, hanem négyórányi autóútra.

"A csapatok érdekében eldöntötte az elnökség, hogy a következő év szeptemberétől csak két külföldi lehet a magyar klubcsapatokban, addig a szerződéseket meg lehet változtatni vagy kifutnak, és csak az a honosított vagy kettős állampolgár játszhat magyarként, aki nem játszik a másik nemzet válogatottjában. Nekünk az a dolgunk, mint elnök és elnökség, hogy ilyen dolgot észrevegyünk, ezzel különösebben nem foglalkozott senki" -  mondta az elnök.

(Jelenleg három külföldi lehet egy időben vízben a magyar bajnokikon és a kettős állampolgárságú, tehát magyar útlevéllel is rendelkező vízilabdázó nem számít külföldinek akkor sem, ha más ország válogatottját erősíti.)

VIDEÓ (M4):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.



Kemény Dénes az M4-ben - részlet


A férfi válogatott szövetségi kapitánya összefoglalta a belgrádi Eb-hez vezető utat, emlékeztetett, hogy ő a gyengén sikerült Volvo Kupa-szereplés után is úgy nyilatkozott, hogy a csapat jó lesz. Kiemelte a válogatott egységességét, de hozzátette: ez önmagában kevés, mindig szükség van kiemelkedő egyéni teljesítményekre is a győzelmekhez.

A Benedek Tibor megköszönte a szövetségnek és a kluboknak is, hogy a trieszti olimpiai selejtezőtorna előtt három hétig együtt készülhet a válogatott. Mint mondta, ez nem csak a kvalifikáció miatt fontos, hanem az olimpia szempontjából is.

"Akár azért, mert együtt lehetünk majdnem egy hónapot a nyári felkészülés előtt, de akár azért is, hogy még mindig lehessenek olyan játékosok, akik itt Triesztben bizonyíthatnak, akár olyanok is, akik eddig nem voltak benn a csapatban" - fogalmazott a kapitány.

VIDEÓ (M4):


Benedek Tibor az M4-ben - részlet