FACEBOOK

Biros Péter befejezi játékos-pályafutását

Biros Péter befejezi játékos-pályafutását
hozzászólás, 2016.01.27.

Kicsit szomorú, az idő múlására emlékeztető jelképes véletlen: szinte ugyanabban az órában jelentették be Egerben sajtótájékoztatón Biros Péter visszavonulását, amikor Budapest egyik elegáns szállodájában hivatalosan köszöntötték a belgrádi Eb-ről éremmel hazatért magyar női és férfi válogatottat.

Biros Péter e szezon  végén akasztja szögre a sapkát, de marad az uszoda világában, az egri női csapat vezetőedzője lesz.

A hírt az Egri Vízilabda Klub és az Eszterházy Károly Főiskola közös sajtóközleményében jelentették be kedden délelőtt:


Az Eszterházy Károly Főiskola és az Egri Vízilabda Klub közös sajtótájékoztatóján jelentette be Bárány Attila klubelnök, hogy Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok a ZF-Eger férfi vízilabda csapat kapitánya az idei szezon végén befejezi aktív játékosi pályafutását. A gazdag játékos múlt tapasztalatait a jövőben is hasznosíthatja, hiszen továbbra is a klub kötelékében marad, és a következő szezontól a ZF-Eger-EKF női vízilabda csapat vezetőedzője lesz. Kelemen Attila – a női csapat jelenlegi irányítója – Biros Péter munkáját másodedzőként segíti majd.

A következő idény sikerének egyik kulcsa lehet, hogy Biros Péter pályafutásának elindítója Kelemen Attila volt. így újra együtt dolgozhat mester és tanítványa, igaz ezúttal más felállásban.

Az Egri Vízilabda Klub elnöksége – közelmúltban megtartott ülésén – célként fogalmazta meg, hogy a jövőben újra bajnokesélyes női vízipóló csapatot építsen Egerben, és ennek az első lépése a csapat élén történt váltás.


Biros Péter a magyar vízilabdasport egyik legnagyobb egyénisége. Viszonylag későn, a kézilabdasportból váltva találta meg magának a pólót, amelyben gyorsan a világ egyik legjobb játékosává nőtte ki magát.

Nincs olyan trófea a vízilabdasportban, amit ne nyert volna meg. Háromszoros olimpiai bajnok, világbajnok, Európa-bajnok, s klubjaival is minden aranyérmet megszerzett, amit csak el lehetett nyerni.

Volt horvát és magyar gólkirály, Európa és a világ legjobb játékosa, magyar és nemzetközi fair-play-díjas, Budapest és Eger város díszpolgára. Óriási tekintélyt vívott ki magának a medencék világában, a Kemény Dénes vezette magyar válogatott utolsó időszakában csapatkapitányként is szolgálta a válogatott érdekeit.

BIROS PÉTER ADATLAPJA A VLV-N


Biros Péter bejelenti visszavonulását a keddi egri sajtótájékoztatón (fotó: egrivizilabda.hu)