FACEBOOK

Kell az a bronz!

Kell az a bronz!
hozzászólás, 2016.01.23.

Utolsó meccsét vívja a magyar csapat a belgrádi Eb-n és ezen az utolsó mérkőzésen érmet szerezhet. Valószínűleg nem is kell hozzá más, csak azt a Montenegró elleni elődöntőt tudnák feledni a játékosok...


Az Eb-n készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Mellettünk szól, hogy a mostani görög csapatból a csoportkör első meccse miatt már egyszer rendesen felkészültünk, nem valószínű hogy még egyszer figyelmetlenek leszünk és hagyjuk feljönni a végén az ellenfelet.

Ellenünk szól, hogy a görög csapat nagyjából számíthatott a szerbek elleni vereségre, nem lehetnek csalódottak, hiszen még az utat is maguk választották az oroszoktól elszenvedett vereséggel a csoportkör utolsó fordulójában. Mi azonban nagyon csalódottak vagyunk. Játékosok, stábtagok és szurkolók egyaránt. Montenegró legyőzésére számítottunk és arra, hogy a torna utolsó mérkőzésén léphetünk színre, a házigazda szerbek ellen. Nagy kérdés, hogy milyen gyorsan tudják magukat túltenni a játékosok a történteken. A vereség nagyon megviselte őket, ez jól látszott, amikor a meccs után szélvészgyorsasággal robogtak át az úgynevezett vegyes zónán, ahol a sajtó képviselői várták őket. Mit mondjak, nehéz volt interjúalanyt találni...

Benedek Tibor akkor is, mint mindig, a meccsek után, végtelen nagy türelemmel állta a sarat, s mondta el ugyanazt - némileg más szavakkal mindenkinek.

Ez pedig az, hogy a megítélését illetően semmi sem változott, jónak tartja a csapatot és verhetőnek a görögöket. Azt emeli ki, hogy apróságok döntöttek Montenegró javára, egy fél negyednyi időszakot kellett volna kicsit jobban (vagy szerencsésebben) teljesíteni. Vagyis nem olyan dolog történt az elődöntőben, ami lehetetlenné teszi a csapat visszarázódását az eredeti kerékvágásba. "Csak" az eddig megszokott harcosságot, csapatmunkát kell hozni ismét.

Kis Gábortól megkérdeztük, hasznos-e, adott-e tapasztalatokat, hogy ellenfelünkkel már játszottunk egy komoly meccset ezen a tornán.

KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Úgy érzem, a csapatunk jobb lett azóta, hogy az első fordulóban döntetlent játszottunk szombati ellenfelünkkel. Azt nem tudom, hogy ők mennyit fejlődtek, majd a meccsen kiderül. Ami engem illet, biztos hogy azon a meccsen szereztem hasznos tapasztalatokat, volt alkalmam kipróbálni, hogy miként lehet a legjobban beállni a pozícióba ellenük, a vízben dől majd el, hogy ezeket a tapasztalatokat mennyire tudom hasznosítani. Harcosak leszünk, mindenképpen az a célunk, hogy éremmel menjünk haza.

A 16.15-kor kezdődő meccset az izraeli Schwartz és az azeri Koganov vezeti. Az M4 természetesen közvetít, mi pedig a szokásos szöveges élő tudósítással jelentkezünk.



A torna utolsó napjának programja:

Január 23., szombat

Németország-Hollandia 9:7 (2:1, 3:4, 2:1, 2:1) - jegyzőkönyv - pdf (a 11-12. helyért)

Románia-Franciaország 6:12 (1:6, 1:2, 1:2, 3:2) - jegyzőkönyv - pdf (a 9-10. helyért) (az egyik játékvezető Kun György volt)

Oroszország-Horvátország 5:13 (0:2, 3:3, 1:4, 1:4) - jegyzőkönyv - pdf (a 7-8. helyért) (az egyik delegátus Martin György volt)

13.30 Spanyolország-Olaszország (az 5-6. helyért)
16.15 Görögország-Magyarország (a 3-4. helyért)
17.45 Szerbia-Montenegró (döntő)


VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ELSŐ BELGRÁDI GÖRÖG MECCSÜNKRŐL NYILATKOZATOKKAL, GÓLOKKAL, FOTÓKKAL

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL, A MAGYAR CSAPAT BEMUTATÁSÁVAL, FOLYAMATOS EREDMÉNYKÖZLÉSSEL

A VLV ÖSSZES BELGRÁDI FOTÓGALÉRIÁJA