FACEBOOK

Magyarország-Horvátország 8:5

Magyarország-Horvátország 8:5
hozzászólás, 2016.01.19.

Parádés játékkal magabiztos győzelem az olimpiai bajnokkal szemben. A döntőbe jutásért Montenegró következik, csütörtök este 20.15-kor. Helyszíni riportunkban rengeteg nyilatkozat és fotó, jönnek majd a meccs góljai is.


Az Eb-n készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Európa-bajnokság, negyeddöntő

Magyarország-Horvátország 8:5 (2:1, 3:2, 1:1, 2:1)- jegyzőkönyv - pdf
Belgrád, Kombank Aréna, v.: Naumov (orosz), Buch (spanyol)
Magyarország: Nagy V., Bátori, Erdélyi, Vámos 1, Decker Á., Varga Dénes 3, Hárai 2. Cs.: Gór-Nagy, Hosnyánszky 2, Kis G., Varga Dániel, Manhercz K. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Horvátország: Pavics, Burics, Loncsar 1, Jokovics 1, Bukics, S. Sukno, Setka. Cs.: Petkovics 1, Vukicsevics 2, Buslje, Pavlovics, Macan. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 3/8
Gól- ötméteresből: 1/1, ill. 0/1
Kipontozódott: Hosnyánszky, ill. Macan
Kiállítva cserével, végleg: S. Sukno

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-KÉPEK

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL, A MAGYAR CSAPAT BEMUTATÁSÁVAL, FOLYAMATOS EREDMÉNYKÖZLÉSSEL



VIDEÓK (M4):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.


BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- Benedek Tibor szövetségi kapitány érkezik ide, akinek szintén jár a gratuláció! Nagy kő esett le a szívéről?

- Igen!

- Nagyot koppant, szinte hallottuk mi is!

- Igen, én is hallottam! Ilyen nagy küzdelmek kellenek az életben, ezért érdemes edzőnek lenni, látni, hogyan tudunk újraalakítani valamit, hogyan tud egy csapat három hét alatt így megerősödni. Én ebben biztos voltam a meccs előtt, szerintem érezhető is volt. Biztos vagyok a csapatomban, biztos vagyok abban, hogy meg fogjuk nyerni az elődöntőt is. Úgy is, hogy a horvát csapatnál motiváltabb a montenegrói, hiszen ez az olimpiai kvalifikációról szól majd. Ez a magyar válogatott most fejben nagyon erős.

- Amiről már beszélgettünk: dominálni tudott a csapat, és nemcsak reagálni ezen a mérkőzésen! De miben látja még a magyar csapat sikerét a vízben?

- Mindenképpen látszik az az összes többi mérkőzésen, hogy azok a csapatok, amelyek nagyon jól védekeznek, két-három gólt kapnak. Mi is öt gólt kaptunk, ez mindenképpen nagyon nagy erő, ezt meg kell tartanunk, ehhez kell egy nagyon jó kapusteljesítmény, ami ma látható is volt. De kell előtte egy nagyon jó védelem, biztos kezekkel, határozottsággal, ez szerintem végig megvolt. Elöl voltak kisebb hibáink, de ezek a mérkőzések - ahogy mondtam többször is - nem erről szólnak. Ez férfiak csatája, akik egymásnak esnek, és a taktika ilyenkor a harmadik-negyedik negyedben már mindig egy kicsit háttérbe szorul.

- Most pedig jön egy Montenegró elleni elődöntő, milyen mérkőzésre számíthatunk? Azt láttuk, hogy motiváltak a montenegróiak, hiszen itt már a kvótáról is szól ez a történet, nemcsak a helyezésekről.

- Igen, ha megnézzük, minden mérkőzésünkön - ez volt az ötödik -  volt egy plusz feladat: vagy sok gólt kellett lőnünk, vagy kvalifikáltuk magunkat a legrosszabb lehetőségre, az olimpiai selejtezőre, ma bejutottunk az elődöntőbe, a következőkben szeretnénk a döntőbe jutni. Be fogunk jutni a döntőbe és meg kell szereznünk az olimpiai kvalifikációt, tehát minden mérkőzés egy újabb feladat. Most fontos az, hogy kipihenjük magunkat és holnapután ugyanilyen elszántan szálljunk majd vízbe!

- Gratulálok, jó pihenést és jó munkát kívánok Benedek Tibornak és a magyar férfi vízilabda válogatottnak!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


VARGA DÉNES az M4-nek:

- 8-5-re nyert a magyar válogatott Horvátország ellen, Varga Dénes áll itt mellettem, aki három gólt lőtt. Most beszéljünk azokról az energiákról, amiket te már korábban említettél! Én mintha barcelonai energiákat éreznék és látnék, te?

- Igen, bár azóta talán még egy kicsit több kell, hiszen erősebb a mezőny, változott a vízilabda. Alkalmazkodtunk, sőt, azt gondolom, hogy újítottunk! Ami nem működött két héttel ezelőtt, az most már a helyére került, úgy érzem, az, hogy mertünk nagyot lépni, kifizetődött.

- Hittetek benne, akár a felkészülés nehézségei alatt is, hogy ez össze fog állni, hogy össze kell állnia a kieséses szakaszra?

- Voltak holtpontok az én részemről, de az az igazság, hogy nincsen más választásunk, mint hinni egy bizonyos taktikában, és ez összekovácsolt minket!

- Mi volt még, amivel mi most ennyire sakkban tudtuk tartani a horvátokat ezen a mérkőzésen? A védekezésünk például kifejezetten kiváló volt!

- Rendkívüli egyéni teljesítmények, Viktorét emelném ki...

- A tiédet pedig én...

- Köszönöm szépen! Viktor a védekezésünk alapja, de látszott a horvátokon, hogy zavarodottak, és  - ahogy te is mondtad - sakkban tudjuk tartani őket. Nem tudták azokat játszani, amiket ők akartak.

- Akkor most már ide nekünk az oroszlánt? Mondjuk az első körben Montenegrót az elődöntőben?

- Így van, egy Montenegró elleni győzelem az elődöntőben, és megyünk a döntőbe!

- Köszönöm szépen Dénes, gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


NAGY VIKTOR az M4-nek:

- Nagy Viktor áll itt mellettem aki kivédte a horvátok szemét mondhatjuk így. Varga Dénessel már barcelonai hangulatról beszélgettünk. Hát, nekem rögtön az jutott eszembe veled kapcsolatban is, az a bizonyos elődöntő Horvátország ellenében. Elkaptátok a fonalat minden értelemben?

- Igen, abszolút lehet azt mondani. Óriási energiák vannak ebben a csapatban és meccsről-meccsre egyre csak több lesz. Vannak kisebb-nagyobb problémáink de az abszolút nem látszódott, mert a hit, az akarat és a győzni akarás legyőzte ezeket és egy fenomenális meccset tudtunk játszani.

- Fáradt vagy Viktor? Most úgy látom rajtad.

- Hát igen. Leginkább fejben, mert nem volt túl jó a gyomrom ma és nem úgy szálltam vízbe, hogy ez lesz az eddigi legjobb meccsem. De a csapat ereje óriási lendületet tud adni mindig, úgyhogy köszönöm a csapatnak és óriási volt ez a meccs és mindenki aki ebben a csapatban szerepel, stábtagtól kezdve, mindenki beletette a magáét ebbe a mai meccsbe.

- Lehet, hogy ezért is szabadult fel benned még több energia?

- Valószínű.

- A közönséghez mit szólsz? Végre Eb-hangulatunk volt meg meccshangulatunk meg minden, ami kell körítésben is, azt hiszem, nektek is és mindannyiunk számára.

- Így van. Köszönöm. Örülök, hogy felhoztad, nagyon sokat számít, mindig ellehet mondani, hogy a szurkolók nélkül sokkal, de sokkal nehezebb egy üres uszodában, itt úgy éreztem, hogy nem csak a vízben voltunk többen, hanem látványosan többen voltak a magyar szurkolók is, és ez is hozzásegített minket ahhoz, hogy a lendület egy picit se álljon meg, még akkor sem, ha hibáztunk.

- Most viszont jön egy Montenegró elleni elődöntő. Hogy tetszik ez a felállás és milyen lendülettel várjátok ezt a mérkőzést?

- Olyan nagy lendülettel, hogy megyünk most levezetni a melegítő medencébe, mert szerintem mindenkire ráfér. Igazából mondhatom azt, hogy teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, mert nincs jó vagy rossz ellenfél a négybe jutásért sem már. Egyre több jó csapat van a mezőnyben, úgyhogy kvázi mindegy, hogy kit kap a csapat, fel kell készülni rá és ugyanilyen elánnal le kell győzni.

- Jobbulást és gratulálok tiszta szívből neked is és az egész válogatottnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÁNIEL az M4-nek:

- Varga Dániel a magyar válogatott csapatkapitánya áll itt mellettem. Összeállt az a sok minden, amiről beszélgettünk, amiről szó volt, hogy csiszolni kell, kell még neki idő a Volvo Kupa után. Szóval ez az, ahova ki akartatok lyukadni?

- Egyértelműen igen. Sok szakmai dologról lehetne beszélni, de azért alapvetően a játékunkat és a mai győzelmünket a hit és az alázat és az egymásért való küzdeni tudás határozta meg. Minden csak ezután jön, Részletekbe mehetünk, elemzéseket lehet tartani, de én azt javaslom, hogy akit érdekel ennek a meccsnek a krónikája, az nézze meg a gólörömöt, nézze meg a kispad gólörömét, a blokkok utáni kiáltást, nézze meg azt, hogy milyen arcok voltak, szerintem ezek többet mondanak mindennél.

- Végig hittetek akkor ebben? A felkészülés nehézségei alatt is hittetek ebben, hogy ez össze fog állni?

- Szerinted? Hát hogyne, természetesen. Ha nem hiszünk valamiben, akkor nem is érdemes csinálni. Úgy indultunk el ezen az úton, hogy tudtuk, hogy nehéz lesz. Van egy végcélunk, amit szeretnénk elérni, viszont tudatosan mindig csak a következő lépéssel foglalkozunk, az előttünk álló feladattal, ez igaz volt a Volvo Kupára, akkor is amikor nem ment jól a játék. De nem volt probléma, hogy nem ment jól a játék, mert tudtuk, hogy meccsről meccsre bizonyos értelemben erősödünk. Kívülről nem is úgy látszott, de ez mégis megvolt bennünk, hiszen a hit az erősödött bennünk.

- Ezek az energiák, amiről öcséd is beszélt többször, amit most érez a csapat körül, meg ami most, azt hiszem, itt volt a Kombank Arénában is? Te is érezted?

- Éreztem, bár Ezo tv-t ne csináljunk az M4-ből. Én azt gondolom, hogy bagatellizálni se szeretnék. A hit vagy az energia, az alázat, az egymásért küzdeni tudás, ezek vagy a szerencse, ezek mind egy kategória nálam, hiszen arról szólnak, hogy valamit csinálunk közösen, amiben mindannyian hiszünk és a végletekig dolgozunk azért, hogy ez alatt a 4x8 perc alatt sikerüljenek.

- Akkor most abban kell hinni és arra kell készülni, hogy Montenegrót legyőzzük az elődöntőben. Mennyivel lesz nehezebb dolgunk, ha nehezebb lesz?

- Játékstílusban eléggé mást képvisel Montenegró, mint a horvátok, főleg mint az olaszok akiket ugye megvertek. De nehézségben nem tudok különbséget tenni, hiszen egy kiváló csapat a világ élvonalába tartozó csapat, tele sztárjátékossal és azt kell, hogy mondjam, megint csak nem szakmáznék annak érdekében, hogy megfejtsük, hogy hogy verjük meg őket. Ugyanazt tudom ígérni mint ma, hogy azért jövünk holnapután ide, hogy bejussunk a döntőbe.

- Gratulálok Varga Dánielnek. Jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



vlv-képek

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:


- Motiváltabbak voltunk, azt érzem, hogy a csapat elhitte azt, hogy jó, és talán ez volt a legfontosabb. Elhitte azt, hogy egy nagyon egységes csapat, és hogy tudnak küzdeni egymásért, és ez akkor is így lesz, ha nem végig mi vezetünk a mérkőzésen, hanem esetleg az ellenfél vezet.

- Az nagyon fontos. A játék szempontjából hogy értékeled? Mennyi javulás van még a csapatban? Nyilván megvan a fejedben, hogy mi az, amit még lehet javítani?

- Minden mérkőzés egy másik történet. Másik ellenfél ellen kicsit másként kell készülnünk. Itt, amit megoldottunk, azok nyilván jól sikerültek, de Montenegró egy teljesen más történet, úgyhogy nekünk nem ezeket a hibákat kell kijavítanunk, amit most csináltunk, hanem újra kell magunkat építeni az elődöntőre.

- Montenegrót hogy fogadod? Az olasz-montenegrói közül a montenegrói neked mit jelent?

- Megmondom őszintén, annyira a horvát meccsel voltam elfoglalva, hogy azt sem tudtam, hogy kivel játszhatunk. Annyira arra koncentráltam. Most, hogy tudom, hogy Montenegró, nyilván este elkezdek készülni Montenegró ellen, és mindenképpen azt gondolom, hogy meg fogjuk verni Montenegrót.

- Ugyanez a csapategység, és az egymásért való küzdés lehet az, amivel nyerünk?

- Egyrészt igen, másrészt a jó egyéni teljesítmények. A kettő nem megy egymás nélkül.

Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Gratulálok, Dumi! Nagyon jó voltál, az egész csapat jó volt. Így képzelted el, nagyjából?

- Igen. Azt kell, hogy mondjam, ebben játékképben hittem. Ezt a játékképet építettük föl. Én már nagyon régóta kitűztem magam elé azt a célt, hogy a negyeddöntőben - akkor még azt hittem, hogy Szerbia lesz az ellenfél - győzelemre vezetem a csapatomat. Ezt egy csapatsportban nyilván nehéz egyedül megcsinálni és ma sem így történt.

- Kell hozzá egy csapat...

- Nem, ezt te mondtad. :) Én azt mondom, hogy kell hozzá egy OLYAN csapat, mint ez.

- Szakmailag mi történt a meccsen? Én azt láttam, hogy semmi meglepőt nem tudtam a horvátok nyújtani. Simán megnyertétek.

- Igen. Elég sematikus a játékuk, szerencsére. Nyilván azt nagyon magas szinten űzik, de ahogy megfékeztük Jokovicsot és Suknót, az alapvetően  rendkívül megnehezítette az ő dolgukat, hiszen ezektől a játékosoktól számítanak a nehéz szituációkban megoldásokra. A többiek nem voltak még képesek felnőni ahhoz a feladathoz, hogy kezükbe vegyék a játék irányítását, még akkor sem, hogyha voltak jó egyéni megmozdulásaik. Ez így csak öt gólra volt ma elég ellenünk, mert Viktor kimagaslóan védett.

- Mi hogy játszottunk? Fel voltatok spanolva? Volt barcelonai feeling?

- Én azt hiszem, hogy most a negyeddöntőre még magasabb szintű állapotba kerültünk, mint anno, a barcelonai negyeddöntőre. Jó előérzetem van a folytatással kapcsolatban. Én azt gondolom, mivel a csapatunk elég erős, megnyerjük az elődöntőt Montenegró ellen és a döntőben Szerbiát is megverjük.

- Köszönöm, Dumi! Gratulálok!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Ez nagyon szép volt, Dani! És végig az emberben fel sem merült, hogy baj lehet. Ez a legnagyobb dolog szerintem.

- Örülök neki. Ez már a jónéhányadik újságírói első kérdés, amire csak azt kell válaszolnom, hogy igen. Nem pont így, de nagyon találóan megfogalmazzák azt sokan, hogy mi az, amitől ma működött. És ennek azért örülök, mert látszott. Tehát ha mi képviselünk valamit, amiben hiszünk, és ez látszik, akkor az azt jelenti, hogy nagyon jól csináljuk. Márpedig ma ez a hit, a magabiztosság, a végtelen egymásért küzdeni tudás megmutatkozott. Én ezt vettem ki a reakciókból, meg ezt éreztem a vízben is. Szóval ha ez a kettő összecseng, ez azt jelenti, hogy valamit nagyon jól csináltunk.

- Szakmai szempontból csináltatok-e olyat, amit ez a csapat hetek óta gyakorol, és most vettetek elő?

- Hát jót nem. :)

- Ez azt jelenti, hogy csináltatok, de nem sikerült?

- Néhány dologra úgy emlékszem most vissza, amit gyakoroltunk, de nem azért nyertük meg a meccset. Aztán persze voltak olyan dolgok is, amikről beszéltünk korábban, és bejött. Voltak nagyon komoly egyéni teljesítmények is elől is, hátul is. De semmi esetre sem a taktikát nevezném meg a top okok között, ami miatt mi ma nyertünk.

- Dumival már beszéltem a folytatásról, és ő elég határozottan foglalt állást, hogy mi következik. Te hogy látod? Montenegró is elég felszabadult lehet, és igazából az ő győzelmük is egy nagy skalp volt. Mi következik most?

- Először is itt vagyunk a meccs után negyed órával. Azt hiszem, hogy ezeket az érzéseket még meg kell élni, helyre kell tenni. Ez ma este meg fog történni. Hiszen tagadhatatlan, hogy mindenkiben motoszkálnak pozitív energiák és talán ma késő este már picit foglalkozunk Montenegróval, de holnaptól már száz százalékig a következő feladatra koncentrálunk. Mi az EB előtt kitűztünk magunknak egy végcélt, amit úgy eltettünk a tudatalattiba. És abban hiszünk, hogy mindig a következő feladattal foglalkozunk. Ez most Montenegró. Nem szeretnénk mást, mint megverni őket is, és ismét mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez így is legyen.

- Van-e még valami, amit el szeretnél mondani?

- Köszönöm a magyar szurkolóknak, hogy ilyen sokan eljöttek Belgrádba illetve, hogy szurkoltak nekünk. Nekünk ez nagyon jó érzés volt.

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

-  Így kell hozzáállni az összes mérkőzéshez. Annyira elhittük, hogy ma csak mi nyerhetünk, hogy be is igazolódott, amiben egész végig hittünk. Mindannyian úgy készültünk, hogy ezt a mérkőzést muszáj megnyernünk és megnyertük.

- Mivel nyertétek meg?

- Jobban akartunk, mint az ellenfél, jobban együtt volt a csapat. Örültünk a másik góljának, örültünk a blokkoknak, segítettünk Viktornak és Viktor zseniálisan védett, mindent megfogott. Ezért nyertünk, mert jobb csapat vagyunk.

- Lehet azt mondani, hogy ez egy sima meccs volt?

- Nem.

- Miért nem? Egyszer sem vezettek.

- Attól függetlenül egyszer sem lehetett kiengedni, egy másodpercre sem. Végig ugyanúgy kellett küzdeni, mintha ők vezetnének.

- Mi lesz ezután? Montenegró?

- Igen, Montenegróval játszunk.

- És mi lesz ott?

- Ha ugyanígy, ezzel az elszántsággal, akarattal és hittel játszunk, akkor őket is meg fogjuk verni.

- Köszönöm szépen Pufi. Gratulálok!

(Lejegyezte: Enikő)


DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- Gratulálok! Légy szíves, mondj két mondatot a métrkőzésről!

- Az előbb már említettem egy kollégádnak,, hogy nevessetek ki, de egy picit olyan "barcelonai" érzésem volt, hogy ez az az energia, ami felszabadult bennünk. Nem játszottunk hibamentesen, nagyon sok minden volt, ami zavar volt a vízben de átlendített minket a küzdeni tudás és az egymásnak segíteni akarás, ami jellemzett minket a világbajnokságon vagy akár az Európa-bajnokságon. Ennyit tudok mondani: a CSAPAT nyert.

- Csak annyit tennék hozzá, hogy Montenegróval játszottatok Barcelonában is, igaz, hogy csak egyel később... Mi lesz most?

- Nem tudom, mi lesz, majd Tibi elmondja, mi lesz. Szerintem ma este fog egy ollót és elvágja ennek a meccsnek a végét és a következő meccs elé nézünk. Most jelen pillanatban nem érdekel, mi lesz, nem gondolkodom ezen.

(Lejegyezte: Enikő) 


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Bence, gratulálok! Egy összefoglalót kérek szépen!

- Szia Geyza. Nyertünk!

- Köszönöm szépen!


- Nagyon tömören ennyi. Nagyon kemény volt, és hatalmas csapatmunka. Az egész meccsen száz százalékosan odakoncentráltunk, és ennek köszönhetően lett ez a nagyon magabiztos eredmény, ez a 8:5. Ez hatalmas csapatmunka volt. Most nagyon boldog vagyok, és most elkezdünk készülni Montenegróra, mert nagyon kemény lesz. De, ha ugyanilyen elszántsággal és hittel játszunk, és ugyanígy fogunk, akkor ott is nyerünk.

- Szakmai szempontból min múlott? Az emberelőnyökön? Vagy a jó védekezésen?

- Lehet szakmázni, de talán a legfontosabb a hit volt. Az, hogy hittünk benne, és tudtuk, hogy csak az létezik, hogy most mi jussunk be a négybe. Persze lehet szakmázni, jók voltak a fórjaink, szerintem fantasztikusan zónáztunk, és Viktor nagyon jól védett. De mindenki nagyon jól játszik. Boldog vagyok...

- Köszönöm szépen, Gratulálok!


(Lejegyezte: Kerbi)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Gratulálok, benn vagytok a négy között!

- Igen, benn vagyunk a négy között. Nagyon boldog vagyok, főleg azért, mert viszonylag, nem azt mondom, hogy sima mérkőzés volt, de végig vezetve tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést, s a győzelem végül háromgólos lett. Szerintem látható volt végig az egész Európa-bajnokság folyamán eddig, hogy egyre javult a teljesítményünk. Ez folytatódott a mai mérkőzésen is. Ugye egy horvát csapattól öt gólt kapni összesen, az egy nagyon jó dolog. De kiemelném főleg az emberhátrányos védekezést, mert az nagyon jól működött ma.

- Mennyit játszottál ma és hogy vagy megelégedve?

- Nem tudom mennyit játszottam. Számomra nem ez volt ma a legfontosabb. Az volt, hogy amikor bent vagyok, akkor ne hibázzak védekezésben. Szerintem összejött. Labdákat szereztem, kiállítást tudtam szerezni és boldog vagyok, hogy támadásban meg tudtuk oldani a dolgokat.

- Mi lesz Montenegró ellen?

- Győzelem.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Viktor! Azt kiabálták az egész meccsen a magyarok, hogy „Nagy Viktor, Nagy Viktor!”. Neked volt barcelonai érzésed?

- Megmondom őszintén, hogy nem, mert végig a jelenben voltam.

- Milyen volt a jelen? Mondj valamit a meccsről!

- Küzdős, stresszes és a vége örömteljes.

- Éreztél közben bizonytalanságot? Volt olyan, amikor úgy gondoltad, hogy baj lehet?

- Nem. Úgy jöttünk ide és mindenki szemében láttam, hogy ma győzni fogunk. Óriási akarattal és küzdéssel mentünk be és bármikor hibáztunk, láttam a szemekben azt, hogy nincs baj. Nagyon-nagyon küzdöttünk egymásért és most is csapatként játszottunk.

Most is úgy tudok nyilatkozni, hogy eltelt egy nagyon fontos meccs és jobbnak érzem magunkat.

- Mármint a korábbi önmagatokhoz képest?

- Igen.

- Jön egy fontos meccs, ami nagyon fontos, hiszen már az olimpiai kvótáért is és a döntőbe jutásért is megy. Azon mi lesz?

- Most kipihenjük magunkat. Úgy érzem, hogy mindenki nagyot játszott, elfáradt és ez normális. Ugyanilyen szellemiséggel kell arra a meccsre is menni, nem szabad előre gondolni, nem szabad visszagondolni. Egyszerűen csak a jelenre kell koncentrálni, hogy akkor, ott, abban a másfél órában a legeslegjobbat nyújtsa mindenki és verje meg a vele szemben álló ellenfelet. Akkor egy jó meccset fogunk játszani. :-)

- Köszönöm szépen.


(Lejegyezte: Enikő) 

Várható: szerdán, nap közben a meccs góljai.


A nap további eredményei:

Helyosztók:


Törökország-Franciaország 9:14 (3:4, 3:4, 0:4, 3:2) - jegyzőkönyv - pdf (37)

Grúzia-Hollandia 15:16 (2:1, 3:4, 2:4, 2:0 - 6:7) - ötméteresekkel - jegyzőkönyv - pdf (38)

Negyeddöntő

Olaszország-Montenegró 7:10 (2:3, 0:1, 3:4, 2:2) - jegyzőkönyv - pdf (39)

Az elődöntők programja:

Január 20., szerda

20.15 Görögország-Szerbia

Január 21., csütörtök

20.15 Montenegró-Magyarország



vlv-képek