FACEBOOK

Madaras Markó csak a rájátszásban szerepelhet a Miskolcnál

Madaras Markó csak a rájátszásban szerepelhet a Miskolcnál
hozzászólás, 2016.01.12.

A borsodiak ugyanúgy félreértették a versenykiírást, mint az OSC-sek a brazil center tervezett villámigazolásakor. A kisebbik Madaras-fiú így csak a rájátszásban kerülhet szembe bátyjával, feltéve, hogy a Miskolc is eljut oda, nem csak a Szolnok. Madaras Markó a Reggeli Start vendége volt.

Mint korábban a vlv beszámolt róla, Madaras Markó kaliforniai egyetemi tanulmányainak befejezése után fél évre hazatért, ősszel New Yorkban vág neki a mesterképzésnek - és folytatja a vízilabdát a New York Athletic Club színeiben.

A terv az volt, hogy az alapszakasz (Eb miatti) téli szünete után a Miskolc játékosaként beszáll az OB1-be. Így jöhetett volna létre a "nagy találkozás", hogy a Szolnokban szereplő bátyja ellen szálljon vízbe a február 20-ára tervezett Szolnok-Miskolc bajnokin.

Mint azonban kiderült, majd csak az alapszakasz végén, a rájátszást megelőzően lesz mód arra, hogy játékengedélyt kapjon a szövetségtől, hiába nem európai bajnokságban szerepelt az eddigiekben.

Markó természetesen sajnálja, hogy egyelőre nem játszhat, s elmarad a vízben tervezett találkozó a bátyjával. Norbival kapcsolatban egyébként - riporteri kérdésre válaszolva - elmondta, nagyon meglepte őt, hogy testvére kimaradt a válogatott bő keretéből, mint mondta, erre 2004 óta nem volt példa. Nagyon bízik abban, hogy a nyári keretbe ismét bekerül és ott lesz az olimpián.

Saját pólós pályafutásával kapcsolatban úgy fogalmazott: elég korán észrevette, hogy másban tehetségesebb, a vízilabdát arra használta fel, hogy a tanulás terén jó lehetőséghez jusson.

Amerikai tapasztalatai alapján Markó elmondta, hogy az USA vízilabdázói már nem tartanak annyira a magyaroktól, mint a 2008-as, 2012-es években tartottak, a maiakat már többször legyőzték, s úgy gondolják, hogy ha ez sikerült, akkor újra megtörténhet.

A TELJES BESZÉLGETÉS: