FACEBOOK

Túl az első belgrádi napon

Túl az első belgrádi napon
hozzászólás, 2016.01.09.

Megérkezett Belgrádba, elfoglalta szálláshelyét és este a versenyhelyszínen edzett a magyar válogatott. A vlv helyszíni riportja.


A Belgrádban készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A csapatnak sima útja volt, kora délután - egy gyors ebédet követően - már mindenki pihenhetett a szállodában. Az esti helyét elcserélte a csapat, 8 óra helyett 9 előtt érkezett a társaság a Kombank Arénába..

Már a szállodai bejelentkezésnél kézbe kapta stáb az edzésbeosztást, ami egy ilyen hosszú torna során nagyon fontos dokumentum, hiszen kétnaponta vannak meccsek, a közbeeső napon két vizes edzéslehetőség van.

A Kombank Arénában természetesen csak addig van mód edzeni, amíg nem kezdődik el a verseny. Három külső helyszín várja a csapatokat, köztük az egyiknek jól csengő neve van, mert  úgy hívják, hogy Tasmajdan uszoda.

A beosztás szoros, egy óra jut a vízfelületen, ez is megosztva, többnyire a legközelebbi ellenféllel, ami azt jelenti, hogy a pálya egyik felén edzünk mi, a  másikon ők.

A mai este tehát különleges volt, mert a sportaréna közepére varázsolt uszodában edzettek a fiúk. Bemelegítés közen játékosok és stábtagok is odasétáltak a nagy medence szélén lévő kulissza mögé, ahol a bemelegítő-medence található. Erős fejcsóválással vették tudomásul, hogy ez egy rendkívül kicsike medence, de ide is két csapatnak kell majd bezsúfolódnia alkalmanként, mérkőzések előtt, a belegítéshez és meccs után, a levezető úszáshoz.

Az edzésen rövid úszást követően egykapura folyt a taktikai elemek gyakorlása, időnkénti sapkacserével. Benedek Tibor a végére hagyott 15 percet, amikor mindenki azt csinálhatott a vízben, amit akart. Mind ugyanazt akarták: gólt lőni Nagy Viktornak és Bisztritsányi Dávidnak.


vlv-fotók a napról


A csapat világbajnok védőjétől az elmúlt két napról, a hangulatról, a görögök elleni készülődésről érdeklődtünk.

DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- Sok minden nem történt velünk. Pihentünk, illetve még egyszer elmélyítettük azokat a dolgokat, amiket eddig gyakoroltunk. Azt látni lehetett a Volvo Kupán, hogy a spanyol meccsen már nagyon fáradtnak tűnt a csapat, nagyon sokszor lefordultak minket. Hajlamosabbak voltunk rányúlni az ellenfélre, és emiatt Tibi egy kicsit lazított az előzetes programon, amit nekem személy szerint nagyon jót tett és nagyon föl tudtam pörögni. Most igazából már csak simítások voltak hátra. Csak egy órát edzettünk, pörgettünk. Úgyhogy én fejben már nagyon a görög meccsen vagyok, alig várom. Már holnap lejátszatnánk, legszívesebben. Pont itt beszéltük az előbb a többiekkel nyújtás közben, hogy jöjjenek már a görögök, nagyon várom! Szerintem egyébként már nincsen dolgunk a görög meccsig, csak valahogy kihúzni ezt az egy napot.

- Azért még videózni fogtok róluk, nem?

- Persze, persze. De én nagyon késznek érzem magamat is meg a csapatot is.

- És mindenkiben ilyen elán van, mint benned?

- Én úgy éreztem, hogy igen. Most az egymás közötti gyakorlásnál csak úgy kapkodtam a levegőt, úgy járt a labda, és úgy nyomtak a kapufánál. Úgyhogy érzem a kontaktusokon, hogy mindenki kész van.

- Mire számíthatunk? Mert azért ez egy nagyon nehéz ellenfél.

- Azt nem tudom, mire számíthatunk. Bennem az az érzés van, hogy a barcelonai világbajnokság előtt kikaptunk a görögöktől a saját tornájukon is, meg a Vodafone Kupán is. Emlékszem, hogy szenvedtünk velük a felkészülés során és utána, a vb-n magabiztosan játszva esélyt sem adtunk nekik. Én ugyanerre készülök most. Azt nem tudom, hogy mire számíthatunk most, de én fejben erre készülök. Tudjuk, hogy mit játszanak. Sokat nem tudnak azon már variálni, és egy kőkemény gyilkos játékkal minimálisra szorítjuk az ő góljaik számát. Azt hiszem, 9:3 lett azon a barcelonai VB-n nekünk, nagyon elvertük őket, esélyük sem volt. Én most egy ugyanilyen meccsre készülök fejben, hogy egy pillanatig se gondolják azt esetleg, hogy megváltozott a világ rendje.

- Kevés gólos meccsre számítasz?

- Igen, főleg a mi védekezésünkből kifolyólag számítok kevés gólos meccsre, illetve amiatt, hogy a görögök híresen "játsszák a semmit".

- Akkor visszanyertétek az önbizalmat?

- Én úgy érzem, hogy el sem ment az önbizalom. Nem voltak jó eredményeink, de az önbizalmunk szerintem töretlen maradt.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


vlv-fotók a napról


A nap krónikájához tartozik, hogy lezajlott az Eb hivatalos sajtótájékoztatója. Belgrád minden téren rekordra tör, a részvevők, a tévéközvetítő társaságok, az akkreditált újságírók számát illetően egyaránt, és még sorolhatnánk. Az mindenesetre tényleg érdekes, hogy 300 újságíró kérte akkreditációját, százzal több, mint két éve, a budapesti Eb-n. Kuriózumként elmondták, hogy Brazíliából, az USA-ból és Japánból, is érkeztek újságírók. Az ázsiai szigetországban különösen nagy a pólóláz, hiszen válogatottjuk Kína legyőzésével kijutott az olimpiára. Most egy teljes filmes stáb is érkezett az Eb-re, hogy dokumentumfilmet készítsen.

A sajtótájékoztatón még csak a helyi és a majdnem helyi (értsd: horvát) sportolók, sportvezetők vettek részt, köztük a szerb csapatkapitány, Zsivko Gocics.

Az Eb-nek megadják a módját, a szerb közszolgálati tévé folyamatosan kapcsolja a Kombank Arénát különböző riportok erejéig, a megnyitóünnepségen magas protokoll is lesz, jelezve, hogy Szerbiában is nemzeti sport a vízilabda.

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL, A MAGYAR CSAPAT BEMUTATÁSÁVAL, FOLYAMATOS EREDMÉNYKÖZLÉSSEL


vlv-fotók a napról